Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Subiecte similare
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Este oare Isus "Calea" ?????

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Trebuia Isus sa moara?   Lun Apr 28, 2008 1:14 pm

Există însă trei categorii de martori care dau peste cap acest concept despre jertfa lui Hristos. Ei susțin cât se poate de convingător că nu a fost nici dorința, nici planul și nici intenția lui Dumnezeu ca Isus Hristos să fie pus pe cruce. Și ei mai declară că răstignirea nu s-a produs nici măcar accidental, ca o consecință nefericită a unui concurs de împrejurări nefavorabile. Să urmărim mărturia lor:

Petru:

„Bărbați Israeliți, ascultați cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele și lucrările pline de putere pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine știți; pe Omul acesta, dat în mâinile voastre, după sfatul hotărât și după știința mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ați răstignit și L-ați omorât prin mâna celor fărădelege. Dar Dumnezeu L-a înviat, deslegându-I legăturile morții, pentru că nu era cu putință să fie ținut de ea” (Fapte 2:22-24).

„Voi v-ați lepădat de Cel Sfânt și Neprihănit, și ați cerut să vi se dăruiască un ucigaș. Ați omorât pe Domnul vieții, pe care Dumnezeu L-a înviat din morți; noi suntem martori ai Lui” (Fapte 3:14-15).

Vă rog să remarcați ideea din versetul 23, unde Petru spune că Hristos a fost dat în mâinile autorităților bisericii „după sfatul hotărât și după știința mai dinainte a lui Dumnezeu.” Aceasta nu înseamnă, cum pot deduce unii, că Dumnezeu L-a dat în mâinile lor spre a-L omorî. El L-a dat în mâinile lor ca să se vadă cât de clar se poate cum reacționează oamenii păcătoși atunci când sunt confruntați cu neprihănire pură. Textul vrea să spună că Dumnezeu nu S-a amestecat să le împiedice planurile, deși știa mai dinainte de ceea ce sunt copiii Săi capabili, și cum vor proceda.

Isus Hristos:

„În toate zilele eram cu voi în Templu, și n-ați pus mâna pe Mine. Dar acesta este ceasul vostru și puterea întunericului” (Luca 22:53).

„Dar acum căutați să Mă omorâți, pe Mine, un om, care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Așa ceva Avraam n-a făcut” (Ioan 8:40).

„Voi aveți de tată pe diavolul; și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș; și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii” (Ioan 8:44).

„Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine” (Ioan 14:30).

„Isus zicea: ‚Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!’ Ei și-au împărțit hainele Lui între ei, trăgând la sorți” (Luca 23:34).

Conducătorii iudei:

„Când L-au zărit preoții cei mai de seamă și aprozii, au început să strige: ‚Răstignește-L! Răstignește-L!’ ‚Luați-L voi și răstigniți-L’ le-a zis Pilat‚ căci eu nu găsesc nicio vină în El. Iudeii i-au răspuns: ‚Noi avem o Lege, și după Legea aceasta, El trebuie să moară, pentru că S-a făcut pe Sine Fiul lui Dumnezeu’” (Ioan 19:6-7).

Avem aici mărturii din trei surse: declarația inculpatului, declarația criminalilor și declarația martorilor oculari.

Poporul lui Dumnezeu nu știa că se închină unui Domn fals, așezat fraudulos pe scaunul de domnie al lui Dumnezeu, în templul lui Dumnezeu. Ei nu știau că „oamenii pe care Dumnezeu îi chemase să fie stâlpul și temelia adevărului deveniseră reprezentanții lui Satana” . Ei nu știau că „actele ceremoniale pe care Însuși Dumnezeu le instituise erau transformate în mijloace de a orbi mintea și de a împietri inima” .

Hristos trezea națiunea la realitate, iar oamenii începeau să simtă valoarea unei vieți de autentică credință și prezență a lui Dumnezeu. Falsul și autenticul se aflau față în față, iar contrastul era izbitor.
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Lun Apr 28, 2008 6:39 pm

Pentru că Satana a pătruns în carnea și în sîngele omenesc, Dumnezeu trebuia să ia chip de om în Fiul devenind carne și sînge. Aici este vorba despre viața noastră, de salvarea sufletului nostru, de aceea numai prin sîngele Mielului divin este posibilă împăcarea și răscumpărarea. În Răscumpărătorul nostru nu a curs sînge iudaic, ci sînge divin, curat și sfînt, în care era viața dumnezeiască.

Nu a existat nici o evoluție, așa cum vor să demonstreze oamenii de știință cu diferite schelete și forme de capete dezgropate, ci au existat diferite feluri de viețuitoare care în exterior se deosebeau foarte mult. Chiar și carnea era o „ altă carne ” (Iuda 7). În 1 Cor. 15, 39, Pavel scrie: „ Nu orice trup este la fel; ci altul este trupul oamenilor, altul este trupul dobitoacelor, altul este trupul păsărilor, altul al peștilor.”

Aici lipsește veriga de legătură din istoria omenirii, cunoscut în expresia „ the missing link” , după care știința mai caută și astăzi. Pe baza craniilor și pe baza diferitelor schelete, se știe că au existat viețuitoare ciudate și diferite în felul lor. Numai că cercetătorii nu au găsit răspuns la acestea și caută în continuare. Astfel de taine se găsesc într-adevăr numai în cartea tainelor - Biblia.

Prima categorie provine din amestecul șarpe/Eva: aceasta era linia lui Cain, care s-a căsătorit cu o fiică a lui Adam. Ceilalți erau urmașii lui Adam și ai Evei - prin Set, care s-a căsătorit cu sora lui proprie, pentru că Adam și Eva au avut mulți fii și multe fiice: „ După nașterea lui Set, Adam a trăit opt sute de ani; și a născut fii și fiice” (Gen. 5, 4-5). Mai tîrziu s-a născut încă o categorie, atunci cînd s-au amestecat cele două linii. Urmașii lui Cain - numiți în Biblie „ fii oamenilor” - mai aveau ceva din atractivitatea lui Lucifer. Atunci cînd bărbații din linia lui Set, „ fiii lui Dumnezeu” , „... au văzut că femeile oamenilor erau frumoase; și din toate și-au luat de neveste pe acelea pe care le-au ales.” (Gen. 6, 2). Din pricina acestei încrucișări, Dumnezeu a hotărît să pună capăt acestui neam omenesc, pentru că Mesia trebuia să vină din linia curată. De la potop încoace a existat apoi numai o singură linie, care merge înapoi pînă la Adam. De la cei trei fii ai lui Noe: Sem, Ham și Iafet se trage actuala omenire de pe întregul glob pămîntesc (Gen. 9, 18-19; Fap. 17, 26).

Cele două linii spirituale vor rămîne și vor exista pînă la sfîrșit în toate popoarele (Mat. 13, 38). Judecata îi revine numai Domnului Dumnezeu pentru că numai El singur știe, cine, cum și ce este fiecare. Un lucru trebuie însă recomandat fiecărui individ, spre cercetarea proprie: cel ce a auzit Cuvîntul lui Dumnezeu din gura Domnului, crede și lucrează conform Cuvîntului, acela ar putea fi din Cuvîntul și din Duhul lui Dumnezeu. Cel ce respinge Cuvîntul în interiorul său exprimîndu-se împotrivă, acela nu are nimic comun cu Domnul. În fiecare caz, rezultatul este vizibil în comportamentul individului. Acum mai trăim în timpul harului, iar cel ce dorește poate să se întoarcă la Domnul, poate să-L creadă și poate să-L urmeze.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Este oare Isus "Calea" ?????   Mier Apr 30, 2008 7:11 pm

dorinsng a scris:
daca nu e Isus calea, atunci cine e?
Calea nu este o persoana ci asa cum ii spune numele ...un drum pe care trebuie sa-l urmam!
Iar drumul nu trece prin biserica ...el incepe la gradinita unde incepe educatia sociala,... continua la scoala unde pe langa educatie sa acumuleaza cunostinte pana la cele profesionale si experiente de viata astfe incat bine educat, bine pregatit profesional, si cu un caracter frumos cizelat ...sa intri in viata ...sa iti asumi responsabilitati .. si sa fi un om dserios, competent care actioneaza constient !
Vezi tu ca nu mai e nevoie sa devenim oi din turma ...si religia este total depasita !
Stiinta este calea lui Dumnezeu caci stiinta nu face altceva decat ne dezvaluie "legile" si misterele Sale
Citat :

nu e crestin cine se numeste crestin, ci acel care e bland si smerita, cum a fost fiul Lui Dumnezeu.
O fi cum zici ...dar in lumea de azi smerenie echivalenta cu "personalitate de oaie" care se lasa mulsa si manipulata este ceva inutil ... caracterul se cizeleaza prin dezvoltatrea personalitatii umane si nu prin substituirea ei cu personalitatea unei oi!
Daca Dumnezeu ne voia oi n...nu ne facea oameni!
Citat :

din pacate unii au inteles gresit calea. au fost cruciadele, dar nu Dumnezeu le-a poruncit. au niste oamenii liberi sa faca ce vor, asa cum si tu esti liber sa crezi si sa scri ce vrei.
De gresit ...biserica si azi tot in greseala o tine ...ce i se poate reprosa "Atotputernicului" este faptul ca nu i-a invatat pe oameni sa nu greseasca in numele Sau ...desi EL stia ce sa intampla ...si nici nu a oprit atrocitatile facute in numele Sau ...si nici nu i-a pedepsit pe faptuitori! ...si aici e problema!
E adevarat ...eu cred ce vreau si sunt liber ...dar pe mine nu ma manat biserica sa ucid oameni in numele lui Dumnezeu ...caci acei oameni nu au fost suporteri la Steaua ...ci oameni care actionau in numele biserici in numel;e lui isus si in numele lui Dumnezeu ...si nu in numele lor personal ...si asta e iarasi GRAV!

Citat :


cat despre calea spre viata, a spus Isus ca e stramta si ca putini o afla. de ce nu o alfa? pt ca nu o cauta. apoi pt ca nu vor din mai multe motive. altii nu cred.

calea lui isus nu este ptr oameni ci ptr apostolii sai ...el nu iti cere sa traiesti ci zice clar:

"Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: "Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea, și să Mă urmeze."
Ev.Matei 16:24

Citat :

revin la intrebarea de la inceput.

Sa revin si eu cu explicatia?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Mier Mai 07, 2008 6:28 pm

dorinsng a scris:
interesant ce scrii, insa parerile tale inspre ce duc?
?

Catre adevar...este grav?

Citat :


daca ar veni cineva disperat la tine, nemastiind ce sa creada, pt ce exista, care e scopul vietii etc. oare ce i-ai spune?
?
I-as spune ca Demiurgul ne-a creat astfel ca viata noastra sa se desfasoare pe mai multe planuri, corpul fizic, planul rational si cel cel psihic ... si ca datoria noastra ca oameni este sa ne dezvoltam pe toate planurile cu care am fost "daruiti" de Demiurg.

Citat :

nu ca nu iti dau dreptate, dar nu e asa important sa tot accentuezi pe "crimele facute in numele Domnului". se pare ca e punctul unde viata ta s-a blocat (sau poate tu vrei sa se blocheze acolo).
Trebuie accentuat foarte mult acest aspect pentru ca pomul se judeca dupa roade .
Fi linistit ...viata mea nu s-a blocat ci merge inainte... s-a blocat in mine doar credinta in religie ...dar daca e vorba de CRIME ...mai ales facute in numele unui Zeu Atotputernic si Drept ... si culmea e ca atotputernicu tace ca un pitic de gradina ... atitudinea mea este CORECTA si puternic sustinuta de argumentatie!

Citat :

imi dau seama ca tu cunosti destul de bine Biblia. poate si crezi o mare parte din ea. ai pomenit si de apostoli. citeste atunci faptele apostolilor 4 : 12.

Nu cred nimic din ea ...caci un text bazat pe furtul de la o al;ta religie si vandut ca "inspiratie divina" este din start o mare minciuna ...si din principiu nu cred minciunile dovedite ca atare!
Citat :

vreau sa te mai intreb ceva: crezi ca Dumnezeu asteapta ceva de la tine?
Daca te referi la Demiurg ... asteapta de la oricine sa ne dezvoltam pe planurile mai sus amintite ...iar daca te referi la "dumnezeul" biblic ???? cum sa astepte un personaj fictiv ...ceva concret?
Sus In jos
HaymHerman
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 86
Varsta : 62
Localizare : Israel
Puncte : 7
Data de inscriere : 19/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Joi Mai 08, 2008 9:27 pm

daca nu e Isus calea, atunci cine e?

......................................................................................................
Daca Isus e calea,ai studiat viata lui?Ai invatat cite ceva din lucrurile cu care se ocupa zilnic?El in Sabat mergea la sinagoga,La sarbatori mergea la Ierusalim,si aducea daruri,si sigur si jertfe,impreuna cu familia sa.Ca asa era legea.Or el nu a desfiintat nimic ci a trait in tocmai dupa lege.Tu dupa ce traiesti?Ca daca el a trait dupa lege si el e calea,atunci legea e calea ca el mergea pe ea.Foloseste logica ca s intelegi scripturile.Cu stima din Israel
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Vin Mai 09, 2008 4:14 pm

HaymHerman a scris:
daca nu e Isus calea, atunci cine e?

......................................................................................................
Daca
Isus e calea,ai studiat viata lui?Ai invatat cite ceva din lucrurile cu
care se ocupa zilnic?El in Sabat mergea la sinagoga,La sarbatori mergea
la Ierusalim,si aducea daruri,si sigur si jertfe,impreuna cu familia
sa.Ca asa era legea.Or el nu a desfiintat nimic ci a trait in tocmai
dupa lege.Tu dupa ce traiesti?Ca daca el a trait dupa lege si el e
calea,atunci legea e calea ca el mergea pe ea.Foloseste logica ca s
intelegi scripturile.Cu stima din Israel

Romani 9;3-4.

Dupa trup era evreu ...dar dupa DUH era DUMNEZEU ...iar Dumnezeu ,nu este EVREU.
Folosete-te de logica HERMAN .

Noe ,Iov ,Avram ...nu erau evrei ,si totusi Dumnezeu le-a vorbit,si nu tineau SABATUL .
daca nu esti de acord ,da-mi vreun verset care sa ma contrazica. afro
Sus In jos
Hades
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 92
Varsta : 32
Localizare : Subteran
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Vin Mai 09, 2008 11:34 pm

Asa cum Dumnezeu nu e evreu, nu e nici crestin, nici musulman, nici nimic... Este Dumnezeu, pur si simplu... fara atribute umane... si voi uitati mereu acest lucru...
Sus In jos
http://astroviata.blogspot.com
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 6:46 am

HaymHerman a scris:
daca nu e Isus calea, atunci cine e?

......................................................................................................
Daca Isus e calea,ai studiat viata lui?Ai invatat cite ceva din lucrurile cu care se ocupa zilnic?El in Sabat mergea la sinagoga,La sarbatori mergea la Ierusalim,si aducea daruri,si sigur si jertfe,impreuna cu familia sa.Ca asa era legea.Or el nu a desfiintat nimic ci a trait in tocmai dupa lege.Tu dupa ce traiesti?Ca daca el a trait dupa lege si el e calea,atunci legea e calea ca el mergea pe ea.Foloseste logica ca s intelegi scripturile.Cu stima din Israel

Intradevar e simplu si e logic ... Isus nu poate fi calea oricum ai incerca sa rasucesti problema ...odata pe motivul amintit de tine ...apoi si pe considerentul ca Isus a ajuns "dumnezeu" doar la comanda unui imparat criminal care l-a impus cu forta si minciuna in biserica-institutie de stat inventata de el.


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Sam Mai 10, 2008 10:43 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Vlad
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 41
Localizare : Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 7:07 am

Isus nu se referea ca strict el este calea;ci fiecare dintre noi este Calea si Viata.
Noi nu putem avea o viata...din pacate da o avem;dar ar trebui sa fim viata...pentru ca noi o traim,si ar trebui sa fim aceasta viata.
La fel si cu calea;noi suntem o cale in evolutia asta...nu puteam avea o cale...fiecare are calea in el,nu tre sa i-o dea nimeni...
Sus In jos
Rada
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 101
Localizare : Romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 02/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 7:52 am

Vlad a scris:
Isus nu se referea ca strict el este calea;ci fiecare dintre noi este Calea si Viata.
Noi nu putem avea o viata...din pacate da o avem;dar ar trebui sa fim viata...pentru ca noi o traim,si ar trebui sa fim aceasta viata.
La fel si cu calea;noi suntem o cale in evolutia asta...nu puteam avea o cale...fiecare are calea in el,nu tre sa i-o dea nimeni...

Vladutzule, eu cred ca Isus se referea la faptul ca el este CALEA, in sensul ca noi trebuie sa adoptam aceeasi cale pe care el a urmat-o. El a declarat in nenumarate randuri ca nu face nimic singur, ci Tatal care este in el face totul. Dumnezeul din noi este calea!!! Aduce putin a panteism, dar si a adventism -"solia neprihanirii", daca ai auzit de ea...Trupul nostru este un TEMPLU al DUHULUI SFANT.
Sus In jos
Vlad
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 41
Localizare : Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 7:57 am

Crezi ca a ta cale poate fii identica cu a lui Isus?cati au ajuns pana acum ca Isus?
Sus In jos
Rada
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 101
Localizare : Romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 02/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 8:12 am

Vlad a scris:
Crezi ca a ta cale poate fii identica cu a lui Isus?cati au ajuns pana acum ca Isus?
Poate fi la fel ca a lui, el a avut aceeasi natura pacatoasa cu a noastra, si nu se sustrage legii ereditatii. A fost ispitit intru toate la fel ca si noi, dar avandu-l pe Dumnezeu in el, a fost fara de pacat. El si-a dedicat TRUPUL ca TEMPLU al Duhului Sfant si a fost primul om in care, de la Adam incoace a locuit pe deplin Creatorul. Daca Adam era mai greu de ispitit, Isus ar fi putut sa cada in greseala mult mai usor.
Calea lui este si CALEA NOASTRA. Fiecare dintre noi putem atinge eliberarea in aceasta viata si Isus ofera o cale. EL este cel care, atunci cand omenirea decade, se renaste pentru a oferi o noua solutie -PASTRATORUL.

Nu putem fi ISUS INSUSI, dar putem urma exemplul Lui, CALEA OFERITA DE EL.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 10:50 am

Aveti multa fantezie .... din pacate ptr voi ... Isus a fost foarte clar in ceea ce priveste "Calea" lui!

Iata:


"Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: "Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea, și să Mă urmeze."
Ev.Matei 16:24

E adevarat ca toti religiosi prefera masina si confortul ...si nimeni nu este atat de prost incat sa se lase rastignit in fata bisericii ...doar ca sa-ii urmeze lui Isus calea!

Si uite asa tocmai ei... religiosii ... sunt Marii Tradatori ai unui Isus care ii cheama clar sa viona cu crucile lor in carca pe calea rastignirii ... dar ei refuza si calea saraciei negre in care a trait Isus in schimbul bunastarii ...si suferinta pe cruce in schimbul savurarii dep[line a vietii!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Dum Mai 11, 2008 6:09 am, editata de 1 ori
Sus In jos
`emy
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 6
Localizare : Pe drum...
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 10:57 am

Soimos, vrei sa spui ca Isus a spus ca oricine vrea sa fie mantuit, trebuie sa traiasca in "saracie neagra" si sa fie batut in cuie, la propriu?
Sus In jos
http://www.feed-box.com
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 11:26 am

Eu nu vreau sa pun in gura lui Isus ...nici o afirmatie ... eu doar il citez !

Si citandu-l consider ca nu trebuie sa-l traduc si sa-i interpretez afirmatiile ... ptr ca era destul de matur si constient ca sa stie si inteleaga ce vorbeste!

Iar daca el Isus, biserica sa crestina si scriptura, catre suferinta indeamna ... stie biserica de ce ....(caci inrtr-o societate condusa de biserica ... e mai usor de "asigurat" saracia mizeria si suferinta decat bunastarea, fericirea si mantuirea de suferinte... !
In concluzie  cine vrea sa-i urmeze "chinul de pe cruce"  nu are decat sa o faca ... dar a prefera confortul si bunastarea unei societati moderne ...inseamna a fi CONTRA ..."caii" pe care indeamna Isus!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Dum Mai 11, 2008 6:21 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Anticristul
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 686
Varsta : 56
Localizare : Israel
Puncte : 628
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Sam Mai 10, 2008 9:52 pm

no name a scris:
HaymHerman a scris:
daca nu e Isus calea, atunci cine e?

......................................................................................................
Daca
Isus e calea,ai studiat viata lui?Ai invatat cite ceva din lucrurile cu
care se ocupa zilnic?El in Sabat mergea la sinagoga,La sarbatori mergea
la Ierusalim,si aducea daruri,si sigur si jertfe,impreuna cu familia
sa.Ca asa era legea.Or el nu a desfiintat nimic ci a trait in tocmai
dupa lege.Tu dupa ce traiesti?Ca daca el a trait dupa lege si el e
calea,atunci legea e calea ca el mergea pe ea.Foloseste logica ca s
intelegi scripturile.Cu stima din Israel
.....................................................................................................................................
Romani 9;3-4.

Dupa trup era evreu ...dar dupa DUH era DUMNEZEU ...iar Dumnezeu ,nu este EVREU.
Folosete-te de logica HERMAN .

Noe ,Iov ,Avram ...nu erau evrei ,si totusi Dumnezeu le-a vorbit,si nu tineau SABATUL .
daca nu esti de acord ,da-mi vreun verset care sa ma contrazica. afro
Da iata un verset Gen 26,5: Pentru ca Avraam a ascultat de porunca mea si a pazit poruncile mele, orinduirile mele si legile mele. Care sint LEGILE LUI DUMNEZEU, DACA NU CELE CARE LE A DAT PE MUNTELE SINAI? OR EL A ZIS: ADU-TI AMINTE...DE CE ? PENTRU CA OAMENII LE-AU UITAT.
Sus In jos
http://anticristul.ablog.ro
Med
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 33
Varsta : 41
Puncte : 0
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Dum Mai 11, 2008 8:33 am

Nu e suficient sa zici "adu-ti aminte " atunci cand ai uitat un lucru ... poate ar trebui sa apara si in zilele noastre si sa conspecteze miile de legi pe care le-am facut noi oamenii ...si sa isi deie cu parerea asupra lor
Sus In jos
Hades
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 92
Varsta : 32
Localizare : Subteran
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Lun Mai 12, 2008 10:26 pm

Anticristul a scris:
Da iata un verset Gen 26,5: Pentru ca Avraam a ascultat de porunca mea si a pazit poruncile mele, orinduirile mele si legile mele. Care sint LEGILE LUI DUMNEZEU, DACA NU CELE CARE LE A DAT PE MUNTELE SINAI? OR EL A ZIS: ADU-TI AMINTE...DE CE ? PENTRU CA OAMENII LE-AU UITAT.
Imi pare rau, nu ma pricep la Biblie, nici la teologie, dar un lucru stiu: Moise a primit legile acelea pe Muntele Sinai, iar Avraam traia cu mult inaintea lui Moise... Asadar, unde e logica succesiunii evenimentelor, avand in vedere ca nu exista memorie precognitiva? Sau in Biblie nu conteaza acest lucru?
Sus In jos
http://astroviata.blogspot.com
HaymHerman
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 86
Varsta : 62
Localizare : Israel
Puncte : 7
Data de inscriere : 19/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Mar Mai 13, 2008 8:02 pm

Pai no name ,la potop trebuia sa se termine spita lui Cain ca numai Noe si familia lui din Set a fost salvata.Ce zici ,pe unde sa cuibarit sarpele in corabie iar?
Sus In jos
Pinalty
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 43
Varsta : 51
Localizare : Israel
Puncte : 0
Data de inscriere : 23/04/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Mier Mai 14, 2008 3:47 am

s-a reintrupat din gentile si posetele nevestei lui noe... Very Happy Very Happy
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Mier Mai 14, 2008 11:29 am

Isus trebuia să moară pentru pentru că dacă el ar fi ajuns domn ar fi avut responsabilități.
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Mier Mai 14, 2008 11:33 am

Isus a venit sa faca cunoscut numele Tatalui, asa cum El Insusi declara!
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Mier Mai 14, 2008 12:41 pm

Păi domnule David
Tu te iei după declarații? Eu unul mă iau după constatările pe care le fac în ceea ce preivește câștigurile și perderile care implică acea problemă. Deci pe mine mă interesează constatările referitoare la mizele care implică problema și nu simplele declarații.
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Mier Mai 14, 2008 1:01 pm

Tema propusa are la baza textul biblic. Smile
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   Mier Mai 14, 2008 1:12 pm

David a scris:
Tema propusa are la baza textul biblic. Smile
Scrie asta în titlul acestui subiect? Și cu e ocazie trebuie ca ceva să aibă la bază numai Biblia? Eu nu sunt de acord cu acest mit al Bibliei. Eu vreau să fiu imparțial. Până și în Biblie spune de foarte multe ori și în foarte multe feluri că nu e bine să facem părtinire.
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Este oare Isus "Calea" ?????   

Sus In jos
 
Este oare Isus "Calea" ?????
Sus 
Pagina 1 din 4Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» TV LED " Toshiba " model 32P1400D
» TV LCD " Myria "

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Crestinismul-actorii principali :: Despre Isus-
Mergi direct la: