Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Femeia in islam

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:18 pm

Sunt foarte multe prejudecati cand vine vorba de Islam, si multe din ele se refera la statutul femeii.
In general, vorbesc cei care nu stiu, din ce au auzit de la altii, sau de prin media.

De ce un barbat poate avea 4 femei, dar o femeie nu poate avea 4 barbati? Pentru ca o scoica poate ascunde 4 perle, dar 1 perla nu poate fi in 4 scoici simultan.
Asa cum Allah zice in Sfantul Qur'an:
"Barbatii sunt protegiuitori ai femeilor"

1. Un barbat se poate casatori cu patru sotii,pe cand o femeie poate lua de sot un singur barbat.
2. Partea de mostenire a unui barbat este mai mare decat a unei femei
3. Un barbat se poate casatori cu o nemusulmanca,pe cand o femeie,nu.
4. Femeile trebuie sa poarte val."

Prima si cea mai importanta observatie pe care o putem face referitor la atat de populara intrebare:"sunt femeile egale cu barbatii?" este ca, aceasta este o intrebare gresit formulata,si ,prin urmare,o intrebare care nu poate avea un raspuns corect. Problema pe care multi oameni pur si simplu o ignora, este ca ,acest "egal" nu este definit. Acesta este un punct extrem de critic: egalitatea trebuie definita in raport cu niste unitati masurabile. Spre exemplu: femeile sunt in avantaj fata de barbati, daca intrebam cine este mai scund decat celalalt ("crestere si dezvoltare"-Encyclopaedia Britannica, 1992). Deasemeni, femeile au un real avantaj fata de barbati, daca ne punem problema tendintei de socializar, evident mai ridicate in cazul femeilor. Pe de alta parte, barbatii ies in avantaj daca punem intrebarea: "cine este mai inalt decat celalalt?"...Si asa mai departe.Fiecare intrebare poate fi intoarsa, astfel incat, raspunsul sa fie cel dorit de noi! Dar, ceea ce este mai important:aceste proprietati sunt irelevante. Pe cand, cea mai importanta intrebare care ar trebui sa ne preocupe, in ceea ce priveste egalitatea intre sexe este: "cine ii este mai drag lui Allah, Subhana Wa Ta'ala, barbatul sau femeia? Aceasta intrebare are un raspuns cat se poate de clar in Qur'an:

"Aceia dintre barbati sau femei care implinesc fapte bune-si sunt credinciosi-aceia vor intra in Rai si nu li se va face lor nici cea mai mica nedreptate."(Coran, 4:124)

"Musulmanilor si musulmancelor,dreptcredinciosilor si dreptcredincioaselor, celor supusi si celor supuse,celor iubitori de adevar si celor iubitoare de adevar, celor statornici si celor statornice, celor smeriti si celor smerite,celor ce dau milostenii si acelora [dintre femei] care dau milostenii,celor care postesc si acelora [dintre femei] care postesc, celor care isi pazesc castitatea si acelora [dintre femei] care si-o pazesc, celor care-L pomenesc pe Allah mereu si acelora [dintre femei] care-L pomenesc, Allah le-a pregatit iertare si rasplata mare." [Coran, 33:35]

Qur'an-ul si Sunnah repeta odata si inca o data ca Allah, Subhana Wa Ta'ala favorizeaza o persoana mai mult decat pe alta bazat numai si numai pe "taqwa"(greu de tradus acest cuvant,cu adevarat greu!!!) Toate celelalte criterii sunt excluse: sex, grup etnic, tara, stramosi, varsta, samd

Dat fiind ca Allah, Subhana Wa Ta'ala nu acorda mai multa atentie unui sex in defavoarea celuilalt (si poate ar ajuta sa spunem aici, ca Allah Subhana Wa Ta'ala nu este nici barbat, nici femeie!), putem noi acum sa formulam diferentele intre sexe, in Islam??? Intai de toate, barbatii si femeile nu sunt la fel, asa cum bine stim:

[Coran, 3:36]..."si barbatul nu este asemenea femeii"...

Femeile si barbatii sunt diferiti in compozitia lor si in responsabilitatile lor fata de Islam. Si, totodata, ei sunt legati prin obligatiile pe care le au unii fata de altii. Barbatii si femeile sunt diferiti in responsabilitatile pe care le au fata de familiile lor. Femeile nu sunt obligate sa munceasca, pe cand barbatii da. Barbatii sunt obligati sa intretina familiile lor, pe cand femeile nu sunt datoare sa-si cheltuiasca veniturile personale in acest scop. Acestea fiind spuse,devine clar de ce mostenirea unei femei este jumatate din cea a unui barbat.Si,sa mai mentionam ca barbatul este obligat sa plateasca dota femeii la casatorie.

Referitor la mult disputata problema a valului islamic,ne punem intrebarea: "care este adevarata exploatare si injosire a femeiiortul valului islamic sau tolerarea si, deseori incurajarea pornografiei prin toate mijloacele inchipuite si neinchipuite de mintea omeneasca???" Incercati sa va dati singuri un raspuns,voi cei atat de grabiti sa acuzati Islamul de toate relele lumii!!!Dar,inainte de asta,incercati,macar pentru o clipa sa fiti sinceri cu voi insiva! Tot asa,ne intrebam:"permisia poligamiei, sau poligamia inafara legii, care este mai acceptabila?" Nu va grabiti cu raspunsul...avem timp! Si, mai ales nu va grabiti sa spuneti ca, in societatile occidentale nu se practica poligamia...m-ati face sa rad! Islamul este cel care a redus numarul de sotii permise, nu Islamul a infiintat poligamia, ea exista dinainte! Retineti ,va rog,acest lucru. Si, mai ales, Islamul este cel care a fixat niste reguli extrem de precise pentru aceste situatii.

La acest punct ar mai fi de spus ceva foarte important, referitor unele practici si conceptii gresite, prezente in anumite regiuni-si care, sunt impotriva a ceea ce Qur'an-ul si Sunnah ne-a reglementat-locuri in care femeia este tratata ca o proprietate (neislamic), nu are acces la educatie (neislamic), i se interzic drepturile ei economice (neislamic), si altele.

La acest punct, in mod particular, incurajam pe fiecare sa consulte Qur'an-ul si Sunnah inainte de a se grabi sa acuze Islamul. Deasemeni, sa tina cont de faptul ca Islamul este o cale completa pentru viata ordonata de Creatorul Cel Atoatestiutor, Subhana Wa Ta'ala si ca musulmanii sunt cei care trebuie sa urmeze aceasta cale.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:24 pm

1. Femeia musulmana si identitatea ei.


Femeia musulmana nu trebuie să-și neglijeze înfățișarea. Crearea unui echilibru
între fizic și psihic este o dovadă de înțelepciune. Islamul încurajează acest
lucru.
Grija față de corp
- femeia musulmana ar trebui să tina cont de ceea ce Allah subhanahu wa
ta’ala spune în Coran ,, mâncați și beți, însă nu întreceți măsura , fiindcă El nu-I iubește pe cei care întrec măsura”.
Coran AL-‚A’RAF: 31 Sura „Creste de Ziduri”

Allah consideră că stomacul plin este asemenea unui vas plin și se recomandă ca o treime să fie ptr hrană, o treime pentru băutură și o treime pentru aer.
- Ea ar trebui să doarmă devreme și să nu piardă nopțile. Ar trebui să aibă un stil de viață sănătos.
- Condiția fizică – a face sport,a se mentine in forma este o obligație pentru
fiecare musulman, bărbat sau femeie.

Îmbrăcămintea – trebuie să fie curată și să urmeze sfatul Profetului ( sallah ALLAH alihi wa sallam) : ,, faceți baie vinerea, spălați-vă părul chiar dacă nu sunteți în stare de necurățenie( janaba).”
Ghusl înainte de salat al jumaa este considerat obligatoriu de către unii imami.E recomandat să se facă baie cel puțin odată pe săptămână. Profetului ( salla ALLAH alihi wa sallam) nu-I plăceau pe oamenii murdari.

Înfățișarea plăcută - femeia musulmana trebuie să aibă un aspect plăcut și îngrijit însă este haram să exagereze , deci nu ar trebui să se înfrumusețeseze în execes.
Grija față de minte și cunoaștere;minții trebuie să i se acorde aceași grijă ca și corpului. Și mintea și corpul sunt părți ale aceluiași întreg- omul.Și femeia musulmana ar trebui să caute știința. După cum știm din punct de vedere Islamic un muslim trebuie să aibă informații atât din religie cât și din alte științe. Acest lucru este considerat fard kifaiya( obligație generală).Femeile din timpul Profetului( salla ALLAH alihi wa sallam) erau foarte interesate de cunoaștere și nu se sfiau să vină și să-l întrebe diverse chestiunichiar pe Profet salla Allah alihi wa sallam.

Ce și cât ar trebui să cunoască femeia musulmana?

Primul lucru ar trebui să fie regulile de citire a Coranului și înțelegerea lui.Apoi hadith, sira, istoria companionilor și a generațiilor de musulmani de
după Profet salla Allah alihi wa sallam( tabi in ) , fiqh și desigur principiile de bază ale religiei islamice.Nici informațiile care țin de succesul în aceată viață nu ar trebui neglijate. Ar trebui să aibă informații despre creșterea și educarea copilului, psihologia cuplului. Educația femeilor nu ar trebui să fie diferită de cea a bărbaților.Suntem cu toții de acord că există profesii specific masculine și feminine. Ea nu ar trebui să-I imite pe bărbați și nici să intre în competiție cu ei. Allah subhanahu wa ta'ala dorește de la fiecare dintre noi să facem lucrurile bine , deci în viața profesională ea ar trebui să fie utilă și competentă.

Exemple de femei savanți :
Mama credincioșilor- Aisha(radhia ALLAHU anha) este un astfel de exemplu , ea a fost prima femeie faqiha, jurist din islam la numai 19 ani.
Imam Az Zuhri a spus: „că nivelul de cunoștințe al lui Aisha(radhia ALLAHU anha) ar fi fost comparat cu nivelul celorlalte soții ale Profetului(salla ALLAH alihi wa sallam) cu siguranță că ea ar fi fost prima.”
Companionii îi cereau adesea sfatul. Ea nu excela doar în ceea ce privește cunoștințele religioase. Știa poezie , literatură, istorie, medicină. De asemenea era un excelent orator. Companionii au relatat că nu au auzit niciodată pe altcineva care să fie un orator mai bun decât soția Profetului (salla ALLAH alihi wa sallam), Aisha(radhia ALLAHU anha).

Fatima(radia Allahu anha) As-Samarqandi a fost o altă femeie savant. Ea era juristă, scria cărți împreună cu tatăl ei și după căsătorie împreună cu soțul ei.În culegerile de hadith sunt menționate numele a peste 700 de femei. Femeia musulmana modernă ar trebui să urmeze exemplul acestor femei și să fie pătrunse de dorința de cunoaștere.
Femeia musulmana nu ar trebui să fie superstițioasă !
O femeie educată nu acordă nici o importanță superstițiilor, magiei, miturilor.Profetul Muhammad ( salla ALLAH alihi wa sallam) a spus că nu-i esteprimită rugăciunea timp de 40 de zile celui care merge la vrajitori sau ghicitori și nici nu crede în ceea ce i-a fost revelat Trimisului.”
Timp pentru studiu – oricât de ocupată ar fi o femeie musulima, ar trebui să-și reserve o parte din timpul ei pentru lectură.
Sufletul femeii muslime

Grija pentru suflet presupune să faci rugăciunea la timp, să-ți aduci aminte de Creatorul nostru în fiecare moment. Comportamentul nu trebuie nici elneglijat , ar trebui perfecționat continuu și modificat ceea ce nu este corect.
Chiar dacă greșește ea nu perseverează în greșeală ci se căiește . Pentru a-șipăstra sufletul departe de ispite femeia musulmană va căuta compania între
femei cinstite care nu o vor trăda în vorbă sau în faptă. De asemenea participă la întruniri interesante și care se încadrează în limitele premise de islam. Oaltă modalitate de întărire a sufletului este să spună duwa în toate situațiile, de exemplu când se îmbracă, când se trezește din somn , la intrarea și ieșirea din casa,cand merge la piata.
După cum știm Profetul nostru ( salla ALLAH alihi wa sallam) obișnuia să spună duwa pentru pentru orice. Femeia muslimă din timpurile noastre are și mai mult nevoie de această hrană spirituală formată din Duwa=rugaciuni și Adhkaar=slavirea creatorului ,deoarece tentațiile acestor timpuri sunt mult mai numeroase.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:26 pm

2.Femeia musulmana și părinții ei

În multe texte din Coran și Sunna, musulmanii sunt îndemnați să se poarte bine cu părinții lor, indiferent de natura relațiilor dintre copii și părinți.
Islamul a așezat respectul față de părinți cu o treaptă mai jos decât credința în
Allah.,, Adorați-l pe Allah și nu-I asociați lui nimic! Purtați-vă bine cu părinții….” Coran AN-NISA: 36 Sura”Femeilor”
Chiar și după ce a părăsit casa părintească femeia musulmana va păstra legătura cu părinții ei. Recunoștința și bunătatea față de părinți nu ar trebui să dispară niciodată din inima unei femei muslime.
Allah spune în Coran :
,, Și Domnul tău a orânduit să nu-l adorați decât pe El și să vă purtați frumos cu părinții voștri, iar dacă bătrânețile îi ajung pe unul dintre ei sau pe amândoi lângă tine, nu le ziceți lor of și nu-i certa ,
ci spune-le vorbe cuviincioase. …..”

Coran AL-ISRA’: 23 Sura „Calatoriei de peste Noapte”

Profetul salla ALLAH alihi wa sallam a spus că una dintre cele mai plăcute fapte este purtarea blândă cu părinții.
Asma bint Abu Bakr(radhia ALLAHU anha) a spus odată profetului ,, mama mea mi-a cerut ajutorul, ea este idolatră pot să o ajut?” Trimisul lui Allah(salla ALLAH alihi wa sallam) i-a spus c da, și că trebuie să păstrezi legătura cu ea. A le spune lor vorbe cuviincioase înseamnă a vorbi cu ei cu respect și cu voce joasă și blândă. „

Mai întâi mama , apoi tata ?

Unii teologi susțin că mama are întâietate față de tată, însă copii ar trebui să arate respect în egală măsură ambilor părinți. De exemplu dacă un tânăr vrea să meargă la jihad și părinții lui trăiesc , el trebuie să le ceară acordul. Un bărbat a venit la Profet sallah ALLAH alihi wa sallam și l-a întrebat care dintre oameni merită cel mai mult compania lui. Profetul i-a răspuns de 3 ori
,, mama ta” și a patra oară a spus tatăl tău. Purtarea bună față de mamă îi apropie pe oameni de Allah.

Imam Bukhari(alih sallam) susține într-una din cărțile sale că purtarea bună față de mamă este înainte de cea față de tată conform învățăturilor Profetului(salla ALLAH alihi wa sallam). Ea are întâietate deoarece l-a purtat în pântecul ei pe copil, l-a alăptat și a suportat toate dureri.
Ibn Umar a văzut un om care făcea Tawaf și își căra mama în brațe. Omul i-a spus :

,,Sunt ca o cămilă domesticită. Am cărat-o mai mult decât m-a cărat ea pe mine. Crezi că m-am achitat față de ea, o Ibn Umar?” El i-a răspuns ,, nu, nu te-ai achitat nici măcar cu o contracție”MASHALLAH!
Profetul(salla ALLAH alihi wa sallam) le-a cerut companionilor să se roage pentru Uwais care era foarte bland și respectuos cu mama lui.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:27 pm

3.Femeia musulmana și soțul ei

Căsătoria în islam este un contract bine cuvântat de ALLAH subhanahu wa ta’ala, între un bărbat și o femeie prin care unul devine permis celuilalt ,începând astfel o frumoasă relație între ei .Din punct de vedere islamic căsătoria este cea mai puternică legătură. O femeie credincioasă este stâlpul și temelia familiei, e cea mai bună alinare din această viață pentru un bărbat.
Musulmana își alege un soț bun; ea are dreptul de a-și alege soțul, nu poate fi constrânsă de părinți să se căsătorească, ea poate fi doar sfătuită de părinți în legătură cu pretendenții ei.
O căsătorie cu un bărbat pe care o femeie nu-l place este o povară grea pe umerii femeilor.
În alegerea partenerului de viață femeile nu ar trebui să țină cont doar de infățișare, statut social sau material , ar trebui să ia în considerație și comportamentul lui. O femeie muslima ar trebui să fie atrasă de un bărbat care in primul rand, se roaga este serios, educat, cu un stil de viață decent și cu un suflet curat.

„[Femeile] cele rele sunt pentru [barbati]cei rai,iar cei rai sunt pentru cele rele, dupa cum [femeile] cele bune sunt pentru [barbatii] cei buni,iar cei buni sunt cele bune. Aceia vor fi nevinovati cu privire la ceea ce spun altii despre ei.Ei au iertare si castig ales”
Coran AN-NUR :26 Sura „Luminii”

„Musulmani si Musulmane, dreptcredinciosilor si dreptcredincioaselor, celor supusi si celor supuse,celor iubitori de adevar si celor iubitoare de adevar, celor statornici si celor statornice, celor smeriti
si celor smerite, celor ce dau milostenii si celora [ dintre femei] care dau milostenii, celor care postesc si acelora [dintre femei] care postesc,celor care isi pazesc castitatea lor si acelora [ dintre
femei] care si-o pazesc, celor care-L pomenesc pe Allah mereu si acelora [dintre femei] care-l pomenesc, Allah le-a pregatit iertare si rasplata mare.”
Coran AL-AHZAB: 35 Sura „Aliati”

Femeia musulmana își ascultă soțul:

Profetul Muhammad salla ALLAH alihi wa sallam a spus că nici unui om nu-i este permis să se plece inaintea altui om , dar dacă acest lucru ar fi fost permis le-as porunci soțiilor să se aplece înaintea soților, datorită măreției drepturilor pe care le au ei asupra lor.”
O femeie musulmană s-a dus la Profet( salla ALLAH alihi wa sallam) să-l întrebe ceva și după ce el i-a răspuns la întrebare i-a spus:” ai soț”?
Și ea a spus ,,da” .

După aceea a fost întrebată cum se înțelege cu el și ea i-a răspuns că își îndeplinește mereu obligațiile față de el. Trimisul lui Allah (salla ALLAH alihi wa sallam) i-a spus să aibă grijă cum se poartă cu el deoarece Paradisul este la picioarele lui. Pe timpul Pofetului (salla ALLAH alihi wa sallam) rele fete erau învățate să le fie de folos soților și să aibă grijă de ei.
Al Hanbali ibn Al Jawzi a relatat ca după hejira Șuaib ibn Harb care era un musulman credincios obișnuia să-și petreacă nopțile în rugăciune. Când i-a cerut mâna unei femei el i-a spus că de obicei se enervează ușor. Răspunsul fetei a fost ,, cel care te face să te înfurii este mai rău decât tine”. Șuaib a realizat că se află în fața unei femei inteligente și i-a spus că se va căsători cu ea.
O modalitate importantă prin care femeia musulmană își demonstrează supunerea față de soț este respectarea dorințelor lui la plăcerile permise precum: vizitele, hrană, îmbrăcăminte, vorbire. Ascultarea este una dintre condițiile impuse femeii la intrarea în paradis . ( rugăciune, postul , păstrarea castității)

„Umm Salma a relatat că Trimisul lui Allah sallaALLAH alihi wa sallam a spus că dacă o femeie moare și soțul ei este mulțumit de ea va intra în rai.”
Căsătoria islamică ocrotește în egală măsură castitatea femeilor dar și pe a bărbaților. Există multe hadithuri despre viața conjugală. Profetul Muhammad salla ALLAH alihi wa sallam a spus că dacă un bărbat este atras de vreo femeie să meargă la soția lui și să-și potolească dorința. Faptele bune și rugăciunea unei femei nu-i sunt acceptate unei soții decât dacă soțul este mulțumit de ea. Profetul Muhammad sallaALLAH alihi wa sallam a spus că există 2 oameni ale căror rugăciuni nu le sunt acceptate:
*Sclavul care a fugit de la stăpân până la reîntoarcerea sa.
*Femeia al cărui soț este furios pe ea, până ce el se va calma.

Aceste hadithe se referă numai la acele situații în care soțul are dreptate.
O femeie musulmana nu ar trebui să permită să intre în casă persoane care-i sunt antipatice soțului, nu ar trebui să iasă din casă fără acordul lui, nu ar trebui să asculte o altă persoană în afara lui, nu ar trebui să părăsească patul conjugal și nici să-l lovească. Soția nu are voie să postească fără acordul soțului nici să cheltuiască din averea lui fără acordul lui.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:31 pm

sfaturi de la domnul Ahmed Shehab pentru noi, soțiile

Domnul Ahmed Shehab are o serie de CD-uri, lecții cu privire la relația dintre un soț și soțoa lui, cu privire la dragoste, iubire, tandrete... din punct de vedere islamic. Domnia sa începe fiecare dintre aceste lecții spunând: dacă un bărbat e fericit, înseamnă că o persoană este fericităș dar dacă femeia este fericită, atunci înseamnă că întreaga familie este fericită. Mi-a plăcut mult această frază. Și sora noastră Alina a spus odată la una din emisiuni: dacă educi un bărbat, înseamnă că ai educat o persoanăș dar dacă educi o femeie (o fată), înseamnă că ai educat o generație. Cu toții vom merge la Allah s.w.t. . Dacă vrei să vorbești cu Allah, e simplu: te duci și te rogi, te prosternezi, și în felul acesta vorbești cu Allah. Dacă vrei să Îl asculți pe Allah vorbind cu tine, este la fel de simplu. Citești Coranul. În Coran, Allah Preaînaltul ne vorbește, ne spune în felul următor: Și printre semnele Lui este acela că El v-a creat din voi înșivă soațe, pentru ca voi să trăiți în liniște împreună cu ele. Și El a pus între voi dragoste și îndurare și întru aceasta sunt semne pentru un neam de oameni care chibzuiesc. . Și aici Ahmed Shehab ne face atenți la cuvintele din voi, pentru ca voi să trăiți în liniște. De aici, foarte mulți savanți au tras concluzia ca liniștea este cea mai de preț calitate a căsniciei. Să ne gândim... avem liniște în relația noastră? Avem cu adevărat liniște, dragoste, confort, pace în relația noastră de căsnicie?

O femeie care ignoră datoriile ei față de soț, și stă tot timpul și citește din Coran, face dawah ș.a.m.d. . Ea chiar crede că adună fapte bune, că face lucruri care ÎL mulțumesc pe Allah. Dar, de fapt, ea este blestemată de Coran pentru că în acest fel ea ăl ignoră pe soțul ei.
La fel, o femeie care crede că poate merge oriunde, poate face orice, vorbi cu oricine fără permisiunea soțului ei, nu va aduce deloc liniștea atât de prețioasă în familia ei.

Cea mai mare bucurie a acestei lumi este soția bună. Viața în sine este o bucurie, și cea mai minunată bucurie a acestei vieți este soția bună. Surorile mele, sunteți dintre aceste bucurii? (întreabă dl. Ahmed Shehab) Străduiți-vă, încercați să fiți una dintre ele. Aveți de ales între a fi o frumoasă femeie dintre femeile Raiului, și una dintre vreascurile Iadului. Ești tu acea femeie care îl ține de mână pe soțul ei spunând: Soțul meu, nu vei vedea în ochii mei odihnă și somn, până ce tu nu vei fi fericit. Ești tu acea femeie, sora mea? Dacă nu, străduiește+te sa fii, sora mea. Încearcă să fii soarele zilei și luna nopții. Soarele care dă căldură, ne îndrumă, ne luminează. Luna care ne dă sentimentul minunat de liniște. Nu fii soarele care arde, fii soarele care luminează! Fii dintre cei izbânditori! Ascultă de sfaturile Profetului sallallahu aleyhi wa sellem; copiază comportamentul soțiilor sale.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:33 pm

Ada_Pal a scris:
[b][color=darkblue]Sunt foarte multe prejudecati cand vine vorba de Islam, si multe din ele se refera la statutul femeii.
In general, vorbesc cei care nu stiu, din ce au auzit de la altii, sau de prin media.

De ce un barbat poate avea 4 femei, dar o femeie nu poate avea 4 barbati? Pentru ca o scoica poate ascunde 4 perle, dar 1 perla nu poate fi in 4 scoici simultan.


ce exemplu si ce comparatie stupida!
Pai daca scoica de 60 de ani se casatoreste cu o perla de 10 ani ... peste alti 10 ...cine o sa puna firul de nisip ca aurul ca acest bob de nisip sa fie inconjurata de iubire si atat de satisfacuta sexual incat din nisip sa se nasca o perla ?...crezi cumva ca hoasca aia de scoica zbarcita si imbatrinata in curvie ..care nu mai poate face perle .o sa poata sa binecuvanteze de 7 ori pe noapte firul de nisip astfel incat acesta sa devina perla?
Pai cea care conteaza .... si singura care e valoroasa e PERLA ... nu scoica batrana care nu mai e in stare sa prelucreze ca lumea nisipul astfel ca acel fir de nisip ... prin fericire sa creeaze perla?

Citat :


Asa cum Allah zice in Sfantul Qur'an:
'

Cum adica zice ...poate ai vrut sa spui ...canta la trompeta ...ca daca tu il auzi vorbind ...altii poate il aud cantand la saxofon ...totul depinde de cat betel ai macinat seara!

"Barbatii sunt protegiuitori ai femeilor"

1. Un barbat se poate casatori cu patru sotii,pe cand o femeie poate lua de sot un singur barbat.
2. Partea de mostenire a unui barbat este mai mare decat a unei femei
3. Un barbat se poate casatori cu o nemusulmanca,pe cand o femeie,nu.
4. Femeile trebuie sa poarte val."
[/quote]

Asta va zice voua barbatilor ... Femeilorcare locuiesc EL le canta seara la urechi cu saxofonul

Barbatii (musulmani) sunt schjingiuitorii femeilor

1) Ia 4 barbati musulmani ca toti la un loc fac cat unul normal ...deci vei avea doar 4=1 adica unu!
2) Partea de mostenire nu are de ce sa cada pe mana barbatilor ca sunt nmult mai prosti decat femeile
3) O femeie se poate casatori cu un musulman ...dar mai bine NU!
4) Barbatiii musulmani trebuie sa poarte masti ...ca nu cumva femeilor sa le vina greata!


Pai ce o femeie de 20 de ani nu poate avea dreptul ei de fericire ...ca Allah al tau s-a gandit numai la fericirea barbatilor? ...ce viata unei femei e mai putin importanta ?
Ce lumeinapoiata !
Voi nu ati inteles ca o femeie este adevaratul MANTUITOR din viata barbatului !
Ea femeia da viata ...exact ca Dumnezeu dar o face direct tie ...daruindu-ti TIE copii!!!
Apoi ii ingrijeste si educa pana devin Oameni!

... .daca te-ar spala, ingriji hrani si iubi si femeia ta ... la fel de mult cat te hraneste, ingrijeste si te fericeste Alla sau Profetul ...mureai deja de mult de foame si te manca jegul !

Ce rusine ptr ca aveti o astfel de religie care batjocoreste pe adevaratul MANTUITOR FEMEIA ... si ridica in slavi niste animale inconstiente cu aspect de oameni ...adica barbati musulmani


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Vin Mai 02, 2008 9:50 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:38 pm

Profetul nostru s.a.s. spune că o bună soție este acea femeie la care atunci când soțul ei se uită la ea, el este mulțumit și fericit numai prin a o privi. Atunci când e ceva de făcut, când soțul ei îi cere să facă ceva, se supune, ascultă de el. (Nu răspunde spunând, de exemplu: Ia, lasă-mă, eu nu sunt sclava ta! ) Ea trebuie să asculte, să se supună, bineînțeles în limitele impuse de Coran și sunnah. De asemenea, când soțul ei e plecat, ea să păzească, să aibă grijă de casa lui, de copiii lui, de stirpea lui.
Profetul sallallahu aleyhi wa sellem a spus de asemenea că o soție bună este cea mai mare avere, comoară a unui bărbat. Acum, pentru că știm care sunt ingredientele necesare pentru a fi o soție bună, haideți să le aplicăm. Să încercăm să fim acele comori pentru soții noștri.
Odată, Profetul s.a.s. se apropia de un grup de musulmani, care, aceștia, din dragostea lor atat de mare pentru el, au vrut să se prosterneze în fața lui. Profetul i-a oprit, și a spus: Dacă ar fi fost permis ca o persoană să se prosterneze în fața unei alte persoane, atunci aș fi poruncit ca femeia să se prosterneze în fața soțului ei.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:40 pm

Una dintre companioanele Profetului nostru (Allah să fie mulțuimit de ele) a sfătuit-o pe fiica sa în noaptea nunții sale astfel:
Fata mea iubită, părăsești casa în care te-ai născut, în care ai crescut, și te duci într-o casă străină ție, lângă cineva cu care nu ești obișnuită... Fii o servitoare pentru el, ca el să fie un sclav pentru tine. Și ai grijă la zece lucruri:
primul și al doilea: să trăiești cu el în pace, fericire și supunere;
al treilea și al patrulea: ai grijă unde cade privirea lui și ce miroase nasul lui. Nu trebuie să te vadă nearanjată sau să miroși urât în prezența lui.
al cincelea și al șaselea: ai grijă ca mancarea lui să fie gata la timp și ca somnul lui să fie liniștit.
al șaptelea și al optulea: ai grijă de bunurile lui (drămăluiește totul bine) și de copiii lui (educație bună, islamică);
al nouălea zi al zecelea: nu te certa cu el, fii ascultătoare și nu-i divulga secretele. Dacă te vei împotrivi lui, îl va face să fie aspru cu tine, dacă îi vei divulga secretele, nu vei sigură de răzbunarea lui.
Nu fii fericită când el e trist și îngândurat, îngrijorat. Și nu fii tristă când el e fericit și bucuros. Tu trebuie să fii dintre aceia care îl iubesc și îl laudă, astfel el va fi mai generos cu tine.

Dacă Allah ne-a creat pe noi astfel încât să ne fie cel mai bine și cel mai ușor atunci când mergem pe două picioare, de ce să ne chinuim să mergem într-un alt fel... de exmplu îm mâini. Ce s-ar întâmpla dacă am vrea să facem asta? Am obosi mult mai repede, vom cădea poate, ne vom răni...
Allah l-a creat pe bărbat cu simțul acesta de a conduce. Să ne gândim că suntem într-o mașină și soțul nostru conduce, are volanul în mână. Putem foarte ușor să spunem din când în când pe un ton plăcut: Dragule, vrei să o luăm la dreapta de aici? Și el va merge la dreapta... Ar fi o modalitate mult mai bună, decât cea în care eu aș vrea să mai aduc un volan în aceaași mașină și să o iau atunci când consider eu la dreapta sau la stânga. S-ar produce un accident, nu voi ajunge la destinatia dorita, sau voi avea curând o defecțiune la mașină.
Femeia este coroana de pe capul soțului ei. Având grijă de acea coroană, capul lui va sta sus, demn. Este de datoria ta să faci asta, să nu lași ca acea coroană de pe capul lui să cadă jos.
Fie ca Allah sa ne facă pe noi dintre acele femei care să fie adevărate comori pentru soții lor, să ne ajute să fim alături de soții noștri în această lume, să îi susținem, să fim cei mai buni susținători ai lor, astfel încât să fim împreună și in Paradis.
Amin.

Dl. Ahmed Shehab termină discursul său astfel: un ascultător este mult mai bun decât un vorbitor; Allah sa vă răsplătească pentru că m-ați ascultat.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Vin Mai 02, 2008 9:56 pm

Profetul vostru vorbea prin anul 500 ...adica unor semiprimitivi necivilizati ....si ce zicea El unor semioameni ...nu mai poate fi valabil in ziua de azi cand am ajuns in era informaticii ...si oamenii seriosi (din occident) au devenit semizei !
Dupa cunostinta mea ...nici un Dumnezeu nu a scris ... trompetat, SMS -it sau televizat ceva ... semizeilor cu aspect uman!
deci mesajul Lui nu e valabil decat ptr cei care si in ziua de azi sunt semiprimitivi !

Oare din ce cauza ...e mai prost si mai impotent ca un om ...ca vedem clar ca orice om vorbeste la celular, filmeaza video si cu telefonul si trimite poza intr-o secunda din Canada in Noua Zeelanda ... doar Dumnezeu e atat de prost inca sa nu procedeze la fel ca oamenii ...si culmea prostiei a scris carti unor analfabeti !
Pai ce o patit ... a dat in boala lui Calache sau nu stie nici cat stie un student despre comunicare ... ?
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 9:18 am

N inteleg de ce m-ai chemat pe forum sa afli despre islam daca te exprimi in" halul asta" despre oameni cu conceptii deiferite de dumneata?
Su poate ai o ura ascunsa pe vreun arab care ti-a furat printesa si-a facut-o "semiom????

Bunul simt si educatia de acasa + principiile "comunicarii" amintite de dumneata iti ordona sa cobori de la stadiul dumitale de zeu la al celui mai slab pregatit care crede in ce-am postat eu mai sus si sa-ti sustii parerile cu explicatii stiintifice sau psihologice privind natura fizica si psihica a femeii care din punctul meu de vedere este mai slaba decit barbatul fizic siu nu mental ,care poate ocupa posturi in conducere mult mai usor de cit un barbat ,care insa are obligatie primordiala in fata societatii sa -si educe copii corect pt a rezulta Oameni de valoare ......nu sa-i arunce pe mina servitoarelor si sa -i sarute la culcare.Timpul petrecut intre o mama si fiul sau este mai important decit orice.Familia zileleor noastre se dezmembreaza si copii cauta in locuri rele caldura si linistea care ar trebui s-o ia din familie.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 12:06 pm

Ada_Pal a scris:
[color=darkblue][b]N inteleg de ce m-ai chemat pe forum sa afli despre islam daca te exprimi in" halul asta" despre oameni cu conceptii deiferite de dumneata?
Su poate ai o ura ascunsa pe vreun arab care ti-a furat printesa si-a facut-o "semiom????
Fi linistit ...am prieteni arabi...baieti de caracter ...dar nu vorbeam despre ei ci despre dreptul natural unei fetite vandute unui barbat la varsta de 10 ani ...ca la varsta de 18 ani sa isi consume un fov intern, scris in genele ei de catre Creator ...drept NATURAL care ii este rapit de o religie ce tine oamenii in evul mediu!

Un alt punct de vedere se referea ca oamenii educati, rationali si constienti din ziua de azi sunt prin puterea inteligentei lor adevarati semizei ...care cuprinsi intr-un lant social sunt de fapt MANTUITORI ai problemelor si necazurilor altor oameni.
Un medic de azi folosind tehnici revolutionare ...face minuni pe care nici nun Mantuitor al religiilor nu le face, asta in contextul cand stinta progreseaza enorm si ne desluseste legile dupa care a lucrat Creatorul!
In acest cotext ...un om din ziua de astazi teleportat cu masina timpului in perioada cand s-a nascut crestinismul sau islamul ...ar fi socotit de catre mantuitorii si profetii acestor religii ...un adevarat Dumnezeu atotputernic ... ptr ca asta a facut progresul si evolutia din el.

Tinand cont de aceasta ...de cce csa nu recunoastem ca mantuirea oamenilor vine tot de la Oameni si nu din cer ...iar tamaduirea ...vine prin medicina si nu prin apa chioara a sarlatanilor numiti preoti!

Acestea le-am spus nu ca o parere ci ca niste realitati care nu se pot ascunde sau masca ...iar parerile tale care neglijeaza realitatea ...dar prezinta suprarealul din ceruri ca o realitate, profitand de faptul ca "suprarealitate cereasca" nu se poate controla si verifica ...face ca "parerea" voastra sa nu mai fie doar o parere ci un mijl;oc periculos de manipulare prin minciua ...daca nu cumva mai rau ... o forma de aberare a maselor care ar trebui interzisa prin lege!

Orice om normal pune prioritati corecte ...mai intai sa rezolvam problemele reale si NATURALE de care ne lovim ...iar cele supranaturale ...dupa ce le-am rezolvat pe cele Naturale ...si mai ales cand vom avea posibilitatea de a cunoaste bine acest fenomen...pana atunci vedeti-va de viata, de scoala, de servici, de familie etc ...lasati abureala cu minciuna din ceruri ptr atunci cand veti ajunge in cer !
Ptr ca stie el Dumnezeu de ce nu a dat omului posibilitatea sa cunoasca in mod natural ...tainele cerului!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 12:16 pm

Ada_Pal a scris:
nu mai folosi limbaj ofensiv la adresa celor ce cred diferit de cum crezi tu.
Problema nu se rezuma la a crede !

Problema este ca ceea ce crezi tu ...vrei sa vinzi altora ca STIINTA ...sau ca adevar dovedit ...desi nimeni nu a dovedit adevarul tau.

Deci nu faptul ca tu crezi altfel este atacat ...caci esti liber sa crezi ce vrei ...ci faptul ca vrei sa aburesti lumea prezentandu-ti credinta drept ceea ce nu este...adica MINTI si faci PROPAGANDA MINCINOASA... iar acest lucru este ceva total diferit de a avea o alta parere sau a crede altceva decat mine.

Iar propaganda mincinoasa ...cum vrei sa fie apreciata ??????

Voi in lumea voastra cum ii "apreciati" pe cei care vorbesc ca mine?

Nu taindu-le capetele? ...deci judecati si masurati cu unitati de masura diferite ...pe voi va deranjeaza exprimarea libera dintr-o societate deschisa unde dreptul la opinie separata e garantata de constitutie .... dar noi trebuie sa va inghitim zilnic bicisniciile pe care le comiteti in numele credintei ... de ex crima impotriva unui regizor danez care va incrimina in film "valoarea" adevarurilor voastre!

Vezi ce diferenta intre 2 societati? ...una moderna in care ai voie sa gandesti si sa vorbesti ...si una in care acest "lux" e pedepsit cu CRIMA!

Deci nu ne mai vinde Lokumul tau drept aur ...ca e tot rahat ...nu aur!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Sam Mai 03, 2008 7:00 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 2:45 pm

Soimos a scris:Iar propaganda mincinoasa ...cum vrei sa fie apreciata ??????

Eu nu mint niciodata,domnule


Voi in lumea voastra cum ii "apreciati" pe cei care vorbesc ca mine?

Ca fiind un sarman pierdut

Nu taindu-le capetele? ...deci judecati si masurati cu unitati de masura diferite ...pe voi va deranjeaza exprimarea libera dintr-o societate deschisa unde dreptul la opinie separata e garantata de constitutie .... dar noi trebuie sa va inghitim zilnic bicisniciile pe care le comiteti in numele credintei ... de ex crima impotriva unui regizor danez care va incrimina in film "valoarea" adevarurilor voastre!

Vezi ce diferenta intre 2 societati? ...una moderna in care ai voie sa gandesti si sa vorbesti ...si una in care acest "lux" e pedepsit cu CRIMA!
dovedeste ce spui!Eu spun ce vreau si comentez cit vreau atit pe hamasisti cit si pe fatah ,si inca nimeni nu "mi-a luat gitul".


Deci nu ne mai vinde Lokumul tau drept aur ...ca e tot rahat ...nu aur!
Iarasi vorbesti urit cu o doamna, domnule neamt!
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 2:52 pm

Lasa Ada, ca e un tip fain, dar el nu tine cont ca esti baiat ori fata ci doar de ceea ce sustii...Asa ca, poti imbraca pantaloni, ori schimba numele in Adu-Pall si e OK! pirat
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 7:04 pm

[quote="Ada_Pal"
dovedeste ce spui!Eu spun ce vreau si comentez cit vreau atit pe hamasisti cit si pe fatah ,si inca nimeni nu "mi-a luat gitul".
/quote]
Daca esti asa de tare ...vorbeste asa cum vorbesc eu de religia islamica, de Profet si de Allah ...sa vedem ce patesti daca esti atat de curajos?
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 7:37 pm

Ada este fata, Soimos! Embarassed
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 8:47 pm

Soimos a scris:
[quote="Ada_Pal"
dovedeste ce spui!Eu spun ce vreau si comentez cit vreau atit pe hamasisti cit si pe fatah ,si inca nimeni nu "mi-a luat gitul".
/quote]
Daca esti asa de tare ...vorbeste asa cum vorbesc eu de religia islamica, de Profet si de Allah ...sa vedem ce patesti daca esti atat de curajos?


Pai nu sunt "tare"asemeni unora care se dau astfel.
Doamne fereste! Imi respect si ador Creatorul precum si profetul sau . E sfint pt mine si nu-mi permit nebunia tradusa de unii in libertate totala de a lovi in mine insumi .
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Sam Mai 03, 2008 8:56 pm

Te pomenesti ca pe Creator il deranjeaza cei care cauta adevarul si sustin evolutia si progresul societatii ...si ii iubeste pe acei mincinosii(citeste religiosi) care au legalizat imoralitatea si lupta pentru regresul omenirii si infundarea civilizatiei umane in obscurantism si intunecare?
Hm ... interesant Creator mai trebuie sa fie ala ...pardon ... alla !
Sus In jos
Rada
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 101
Localizare : Romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 02/05/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Lun Mai 05, 2008 9:17 am

Ada_Pal a scris:
1. Femeia musulmana si identitatea ei.
- Ea ar trebui să doarmă devreme și să nu piardă nopțile. Ar trebui să aibă un stil de viață sănătos.
- Condiția fizică – a face sport,a se mentine in forma este o obligație pentru
fiecare musulman, bărbat sau femeie.

Mai presus de cel care cunoaste, se afla cel care aplica.
Mai presus de cel care aplica, se afla cel care obtine rezultate.
Mai presus de acesta se afla cel care atinge realitatea ultima, cunoscandu-l pe Dumnezeu.

Asadar...?? Facem noi sport si avem grija de corpul nostru, de sanatatea noastra fizica si mentala? Ori doar vorbim ... ceea ce nu e sanatos nici pentru fizic si nici pentru .... altceva, vorba Efritei? Twisted Evil
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Lun Mai 05, 2008 1:37 pm

Matei 5;27-28. Arrow(in legatura cu avatarul ) No
Sus In jos
Rada
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 101
Localizare : Romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 02/05/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Lun Mai 05, 2008 1:43 pm

Adica eu fac barbatii sa preacurveasca?

Citat :
27 Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: Sa nu preacurvesti.”
28 Dar Eu va spun ca ori si cine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.

Tu crezi ca de aceea este suparata Ada-Pal si nu Zeus? Laughing Eu cred ca e alta problema mai...subtila... psichologyca, adeca!... Laughing

In plus, nici travestitul nu e permis, asa cum face Adul Pall acela, adica spune ca e mascul doar aici, in relatia cu Soimu, asta pentru martorii oculari... lol!

Iar cand Soimu o ataca, sare in sus si zice ca e madama... affraid
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Lun Mai 05, 2008 2:18 pm

Vi se pare moral ca un barbat de 55-60 de ani sa se insoare cu o fetita de 9 ani care sa fie a 3-a sa nevasta dupa ce a cumparat-o ca pe un sac de cartofi de la parintii ei?

Caci pe sotia a 4-a (sotie de placere) o poate lua cu contract contra cost pe 3 zile, dupa care o schimba cu alta pe 5 zile si tot asa!

Vi se pare corect ca in acest contezt musulmanii sa mai aibe tupeul a vorbi de faptul ca societatea musulmana e mai morala decat cea occidentala?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Lun Mai 05, 2008 5:49 pm

problema e de mahrama ,,,,,

adica ceata pe care o au femeile pe creier ,...multe romance s-au fript pe pielea lor ...asta e . flower
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Lun Mai 05, 2008 8:38 pm

Ce ma deranjeaza mai mult decat marahma ...este faptul ca nici barbati europeni nu realizeaza cat de "valoros" este Islamul!
Sus In jos
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: Femeia in islam   Lun Mai 05, 2008 8:45 pm

Soimos a scris:
Ce ma deranjeaza mai mult decat marahma ...este faptul ca nici barbati europeni nu realizeaza cat de "valoros" este Islamul!
Daca vreodata te convertesti sper ca nu vei fi atat de ... credul incat sa faci pasul fara sa fi vazut ce zic toate religiile...
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Femeia in islam   

Sus In jos
 
Femeia in islam
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Religiile lumii :: Monoteiste :: Islamul-
Mergi direct la: