Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Cum este Dumnezeu?

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Vin Apr 25, 2008 9:34 am

FairGame a scris:
Isus este Fiul si insusi Dumnezeu intrupat.
complicat, asa e?


Nu,nu e complicat deloc.Cu Biblia in fata si verificind ce-a zis Isus despre el insusi ca este .................apoi comparind cu ce au zis unii apostoli ca el este..........si facind o conluzie =ajungem la contradictii clare.
interebare intrebatoare.....il ascultam pe apostol sau pe Isus insusi?!!!!
ne multumim cu explicatiile preotilor si calugarilor sau ne ducem la ceilalti profeti si carti sfinte sa verificam CONTRADICTIA?
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Vin Apr 25, 2008 10:12 am

"Isus i-a raspuns:Cea dintai este aceasta.."Asculta Israele !Si Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn"
Marcu 12-29

-deci Isus a apasat pe faptul ca "Dumnezeu e Unul"

in Corinteni (8:4)scrie
"stim ca in lume un idol este tot una cu nimic si ca nu este decit Un Singur Dumnezeu"
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Vin Apr 25, 2008 10:16 am

-"cauta si vei gasi,bate si ti se va deschide" spune Isus in Biblie celor care cauta calea dreapta pe cind preotii spun "crede fara a cerceta" Smile
Sus In jos
Socrate
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 63
Data de inscriere : 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Apr 26, 2008 3:14 pm

Ada_Pal a scris:
Pai daca Isus nu e Dumnezeu cine e Isus?
De ce sa nu cautati raspunsuri in Tora si Quranul (religii monoteiste)?!
Cu Biblia ne-am convins ca este modificata .Pina acum s-au descoperit 50000 erori in ea.?!

Intrebare:Ce erori sunt in Biblia Crestin ortodoxa?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Apr 26, 2008 6:25 pm

Socrate a scris:
FairGame a scris:

Eu nu ma distrez,ci caut Adevarul Absolut.
Grea sarcina ... pe asta nici Dumnezeu nu il stie!
Cu atat mai putin un zeu pagan ca Yahwe.
Citat :

Eu caut un om (barbat) sau o femeie cu care sa cautam sa raspundem la intrebari privind pe DUMNEZEU si Creatia Sa.
Tu cauti pe cineva sa iti confirme parerile?

Pai crezi tu ca un Dumnezeu face copii asa cum faci tu ...si ca il lasa pe fiu sa fie ucis de niste amarati de oameni?
Incearca sa il cauti pe Dumnezeu in tot ceea ce exista viata ...deci si in tine ... !
Inca nu ai realizat ca dupa o zi petrecuta in natura vi acasa cu alta energie ...asta ptr ca te umplii de Dumnezeu ...caci Dumnezeu este prezent in tot ce e viu ...nu in biserici!
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Apr 26, 2008 9:07 pm

Lucrul hotărîtor este o cunoaștere corectă asupra lui Dumnezeu și un înțeles corect al descoperirii Sale proprii. Numai astfel putem fi și noi cuprinși în planul lui Dumnezeu. În ceea ce privește descoperirea personală a lui Dumnezeu, majoritatea iudeilor nu au recunoscut-o, creștinii, în general, au răstălmăcit-o, iar musulmanii nu au înțeles-o. Aceasta poate fi dovedită. Dacă același Dumnezeu care le-a vorbit lui Avraam, lui Moise și prin Hristos, i-ar fi vorbit și lui Mahomed, atunci cele spuse, scrise și crezute ar trebui să corespundă de la A la Z. Ca oameni ai sec. al XX-lea avem dreptul să întrebăm cine a înțeles corect planul și Cuvîntul lui Dumnezeu și cine l-a înțeles greșit. Scopul propriu-zis al lui Dumnezeu cu omenirea nu mai este cunoscut în aceste religii din timpul nostru. Tot așa nu mai sînt cunoscute scopul și sensul diferitelor descoperiri ale lui Dumnezeu, s-a ajuns pînă acolo încît descoperirea Sa proprie în Hristos nu este nici recunoscută, nici înțeleasă de marea majoritate a omenirii.

Pentru cuvîntul românesc „ Dumnezeu” este scris în textul original „ Elohim” . „ La început Elohim a creat cerul și pămîntul...” Cuvîntul „ Dumnezeu” ni-L prezintă pe Cel Atotputernic ca „ obiect de închinare ” . În primul capitol din Biblie este vorba numai despre Elohim. Începînd de la Gen. 2, 4, citim despre „ Domnul-Dumnezeu” (Iahveh-Elohim). Aceste noțiuni diferite exprimă felul și importanța descoperirii lui Dumnezeu. Aici este vorba despre multitudinea însușirilor Sale. Cuvîntul Elohim este de fapt la singular, dar exprimă un plural, pentru că Dumnezeu are multiple calități: Creator, Răscumpărător, Judecător, Împărat, etc.

Întotdeauna cînd în textul original se află cuvîntul Elohim, Elah sau El, este vorba despre Dumnezeu. Depinde doar de calitatea în care vorbește și Se descoperă El. Au fost folosite noțiunile: El Elion (Dumnezeu Prea Înalt; Gen. 14, 18 ) ; El Shaddai (Dumnezeu care se îngrijește, care întărește și dăruiește; Gen. 17, 1) El Olam (Dumnezeu veșnic; Gen. 21, 33) și El Gibor (Dumnezeu tare; Isa. 9, 5). Este regretabil că noțiunile ebraice nu au fost preluate de către traducătorii Bibliei. Adevărata cunoaștere a lui Dumnezeu s-a îngreunat, a devenit din cauza aceasta mai greoaie, pentru că importanța care se afla în Numele propriu-zis, nu își mai găsește exprimarea.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Apr 26, 2008 11:08 pm

no name a scris:
Lucrul hotărîtor este o cunoaștere corectă asupra lui Dumnezeu și un înțeles corect al descoperirii Sale proprii. Numai astfel putem fi și noi cuprinși în planul lui Dumnezeu. În ceea ce privește descoperirea personală a lui Dumnezeu, majoritatea iudeilor nu au recunoscut-o, creștinii, în general, au răstălmăcit-o, iar musulmanii nu au înțeles-o. Aceasta poate fi dovedită. Dacă același Dumnezeu care le-a vorbit lui Avraam, lui Moise și prin Hristos, i-ar fi vorbit și lui Mahomed, atunci cele spuse, scrise și crezute ar trebui să corespundă de la A la Z.

dupa cum vorbesti e clar ca nu ai citit Quranul,si parerea mea e sa te opresti inainte de-a pune un verdict despre capacitatea musulmanilor de a -l cunoaste pe Dumnezeu

Ca oameni ai sec. al XX-lea avem dreptul să întrebăm cine a înțeles corect planul și Cuvîntul lui Dumnezeu și cine l-a înțeles greșit.

cam acelasi lucru se intrebau si oamenii secolului XIV,si XV,,,,


Scopul propriu-zis al lui Dumnezeu cu omenirea nu mai este cunoscut în aceste religii din timpul nostru.

"si nu l=am creat pe om decit pt a mi se supune"Quran,,,,insa a te supune inseamna mult,,,,e nevoie sa studiezi ce anume....vorba lui Soimos"educati si invatati=intrebarea reala este de catre cine ne lasam invatati

Tot așa nu mai sînt cunoscute scopul și sensul diferitelor descoperiri ale lui Dumnezeu, s-a ajuns pînă acolo încît descoperirea Sa proprie în Hristos nu este nici recunoscută, nici înțeleasă de marea majoritate a omenirii.

Pentru cuvîntul românesc „ Dumnezeu” este scris în textul original „ Elohim” . „ La început Elohim a creat cerul și pămîntul...” Cuvîntul „ Dumnezeu” ni-L prezintă pe Cel Atotputernic ca „ obiect de închinare ” . În primul capitol din Biblie este vorba numai despre Elohim. Începînd de la Gen. 2, 4, citim despre „ Domnul-Dumnezeu” (Iahveh-Elohim). Aceste noțiuni diferite exprimă felul și importanța descoperirii lui Dumnezeu. Aici este vorba despre multitudinea însușirilor Sale. Cuvîntul Elohim este de fapt la singular, dar exprimă un plural, pentru că Dumnezeu are multiple calități: Creator, Răscumpărător, Judecător, Împărat, etc.

Ellohim=CEL UNIC nume de persoana asa ca Ion ,,,,Pavel....Maria,,,, (EVREII SPUN ELLOHIM CA NU-L PRONUNTA PE A IAR ARABII AL NUMESC ALLOHIM .

EL ARE ATRIBUTE CU AJUTORUL CARORA A CREAT LUMEA CU TOT CE-I APARTINE,UNIVERSUL.ELE SUNT 99 "CEL MILOSTIV,INDURATOR,ATOATEVAZATOR,SALVATORUL,CEL DINTAI ,CEL DE PE URMA,VESNICUL,IMPARATUL TRONULUI,CEL CE DA VIATA,CEL CE IA VIATA,MODELATORUL(VEZI CREATIILE SI VARIETATILE SALE),CEL CE AUDE TOT,CEL CESTIE TOT,CEL CE DA REZEQE-(AVEREA FIECARUIA IN PARTE),CEL CE STERGE PACATELE,CREATORUL,ATOTPUTERNIC SI GROZAV.....................o sa le scriu pe toate la subiectul despre Islam.

Întotdeauna cînd în textul original se află cuvîntul Elohim, Elah sau El, este vorba despre Dumnezeu. Depinde doar de calitatea în care vorbește și Se descoperă El. Au fost folosite noțiunile: El Elion (Dumnezeu Prea Înalt; Gen. 14, 18 ) ; El Shaddai (Dumnezeu care se îngrijește, care întărește și dăruiește; Gen. 17, 1) El Olam (Dumnezeu veșnic; Gen. 21, 33) și El Gibor (Dumnezeu tare; Isa. 9, 5). Este regretabil că noțiunile ebraice nu au fost preluate de către traducătorii Bibliei. Adevărata cunoaștere a lui Dumnezeu s-a îngreunat, a devenit din cauza aceasta mai greoaie, pentru că importanța care se afla în Numele propriu-zis, nu își mai găsește exprimarea.NUMELE LUI L-A mentionat CHIAR EL TUTUROR PROFETILOR .........ce e atit de complicat.....insa numele atributive(99) sunt cele din care a inzestrat fiinta umana,caracteristicile care ar trebui sa ne conduca viata si educatia reala pe care toate bisericile,sinagogile,moscheile din lume trebuie sa le ofere si nu dispute intre religii.
PROFETII TRIMIS SUNT TOTI LA RAI ACUM SI NE PRIVESC CUM NE CIONDRANIM DE LA CHESTII BANALE CARE DACA LE PUNEM CAP LA CAP AJUNGEM LA UN FINAL...................QURANUL


Ultima editare efectuata de catre Ada_Pal in Sam Apr 26, 2008 11:22 pm, editata de 3 ori
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Apr 26, 2008 11:09 pm

Am vorbit in numele musulmanilor pentru ca sa va explic ca ceea ce pentru unii e greu de inteles nu inseamna ca e valabil pt. toata lumea.
Sus In jos
Socrate
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 63
Data de inscriere : 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Apr 27, 2008 3:05 pm

Soimos a scris:
Socrate a scris:
FairGame a scris:

Eu nu ma distrez,ci caut Adevarul Absolut.
Grea sarcina ... pe asta nici Dumnezeu nu il stie!
Cu atat mai putin un zeu pagan ca Yahwe.
Citat :

Eu caut un om (barbat) sau o femeie cu care sa cautam sa raspundem la intrebari privind pe DUMNEZEU si Creatia Sa.
Tu cauti pe cineva sa iti confirme parerile?

Pai crezi tu ca un Dumnezeu face copii asa cum faci tu ...si ca il lasa pe fiu sa fie ucis de niste amarati de oameni?
Incearca sa il cauti pe Dumnezeu in tot ceea ce exista viata ...deci si in tine ... !
Inca nu ai realizat ca dupa o zi petrecuta in natura vi acasa cu alta energie ...asta ptr ca te umplii de Dumnezeu ...caci Dumnezeu este prezent in tot ce e viu ...nu in biserici!

Partial ai dreptate si imi pare bine ca pui intrebari care sa-mi intareasca credinta in DUMNEZEU,caci DUMNEZEU este unul si toti suntem Dumnezei facuti de DUMNEZEU.
De aceea eu pun intrebari ca sa aflu mai multe despre cum vad si inteleg unii sau altii toata creatia lui DUMNEZEU si astfel sa-mi intaresc credinta mea in DUMNEZEU.
DUMNEZEU ESTE CEL CE ESTE si el stie Adevarul Absolut.
Noi suntem pagani si de aceea trebuie sa comunicam unii cu altii pentru ca sa ne lamurim cat mai bine si mai repede inainte de a ne lamuri DUMNEZEU asa cum se lamureste aurul in cuptorul incins.
Eu sunt Crestin ortodox si nu ma duc la biserica pentru ca acolo nu se respecta Biblia Crestin ortodoxa.

Intrebari:
-Tu l-ai cautat vreodata pe DUMNEZEU?
-Tu l-ai gasit pe DUMNEZEU in tine?
-Cum arata Dumnezeul din tine?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Apr 27, 2008 4:52 pm

Citat :
Partial ai dreptate si imi pare bine ca pui intrebari care sa-mi intareasca credinta in DUMNEZEU,caci DUMNEZEU este unul si toti suntem Dumnezei facuti de DUMNEZEU.

1 Ioan 3:9 Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
Sus In jos
Socrate
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 63
Puncte : 0
Data de inscriere : 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Apr 27, 2008 5:13 pm

no name a scris:
Citat :
Partial ai dreptate si imi pare bine ca pui intrebari care sa-mi intareasca credinta in DUMNEZEU,caci DUMNEZEU este unul si toti suntem Dumnezei facuti de DUMNEZEU.

1 Ioan 3:9 Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.

Intrebari:
-Tu esti nascut din DUMNEZEU?
-Cine este nascut din DUMNEZEU?
-Tu ai pacate?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Apr 27, 2008 5:33 pm

Citat :
Intrebari:
-Tu esti nascut din DUMNEZEU?
-Cine este nascut din DUMNEZEU?
-Tu ai pacate?

1.Da
2.IOAN 1;12.
3.Romani 4;6-8.
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Apr 27, 2008 7:58 pm

Lucifer s-a împotrivit lui Dumnezeu printr-o decizie liberă și nu se va încadra niciodată în planul lui Dumnezeu. Tot așa există oameni care nu se vor încadra niciodată în planul lui Dumnezeu. Dumnezeu poate acorda iertare și har, adică eliberare totală, numai acolo unde oamenii o acceptă, ca un dar, prin credința în lucrarea de ispășire înfăptuită de Hristos pentru noi.

Ni se spune: „ Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mîntuire pentru toți oamenii, a fost arătat. ” (Tit 2, 11). Domnul îi cheamă pe toți: „ Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați.” (Mat. 11, 28). Dar nu toți vin la El. Ei nu ascultă de chemarea Lui. Chiar printre cei smeriți, care cercetează Cuvîntul Său, există asemenea oameni care-și urmăresc scopurile proprii și nu pătrund în comuniunea personală cu Domnul și Mîntuitorul lor. „ Cercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre MineȘi nu vreți să veniți la Mine, ca să aveți viața! ” (Ioan 5, 39-40). Toată cercetarea Scripturii, precum și orice studiu teologic nu valorează nimic, contează numai dacă fiecare vine cu adevărat la Domnul și primește viața veșnică. Domnul zice: „ Dacă însetează cineva, să vină la Mine, și să bea. ” (Ioan 7, 37). Cei mai mulți nu vin, ei nu simt nici o sete.

„ Și împietrește pe cine vrea ” din Romani 9, 18 este stabilit ca o constrîngere, pentru că Dumnezeu nu poate lucra împotriva voiei omului. Dumnezeu nu a dorit pierzarea omenirii, pentru că El vrea ca toți să fie ajutați și toți să fie salvați, pentru că El este Salvatorul. Dacă omul nu vrea ceea ce voiește Dumnezeu, atunci Dumnezeu trebuie să voiască ceea ce vrea omul. Dumnezeu i-a înzestrat pe oameni cu această decizie liberă asupra voiei lor. EL nu i-a forțat și nu i-a creat ca automate sau ca marionete; ei au putut să aleagă între viață și moarte, între ascultare și neascultare.

Omul despărțit de Dumnezeu stă pe decizia sa proprie, pînă cînd recunoaște și primește chemarea dumnezeiască. El stă pe realizarea proprie pînă cînd devine o parte a planului adeverit al lui Dumnezeu. El vrea să fie independent și nu subordonat. În căutarea libertății proprii, el a căzut în pierzarea aleasă de el. În dezlegarea de Dumnezeu el a devenit un legat al adversarului. De aceea este necesară această eliberare divină. Răscumpărătorul nostru a fost trimis pentru a vesti prizonierilor eliberarea (Luca 4, 18).
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Apr 27, 2008 8:02 pm

no name a scris:
Lucifer s-a împotrivit lui Dumnezeu printr-o decizie liberă și nu se va încadra niciodată în planul lui Dumnezeu.
Pai din cauza asta Lucifer ...alias Isus ...a adus o lege noua ...care nu se incadreaza in planul tatalui ceresc ...unul a dat evreilor Tanachul ...iar al doilea a furat aceasta scriptura ...a modificat-o si a servit-o ca aperitiv la fiertura sa fara gust!

Citat :

. Răscumpărătorul nostru a fost trimis pentru a vesti prizonierilor eliberarea (Luca 4, 18).
Nu exista rascumparator ...Dumnezeu este stapan peste tot si toate si nu rascumpara nimic de la nimeni!
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Apr 27, 2008 8:07 pm

Discuția din grădina Eden a început cu întrebarea cunoscută: „ A zis Dumnezeu cu adevărat? ” și astăzi Satana se folosește de aceeași metodă: răspîndește în mințile oamenilor îndoiala față de Cuvîntul lui Dumnezeu.

Apoi el a încurcat-o pe Eva prin argumente false asupra Cuvîntului lui Dumnezeu, răsucind totul cu măiestrie. La sfîrșit a urmat minciuna cea mare: „ Cu adevărat voi nu veți muri, ci, vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu.” Aceasta s-a auzit frumos, iar Eva a căzut în capcană. La ce a folosit mai tîrziu „ deschiderea-ochilor” și „ cunoștința despre bine și rău ”, într-o stare despărțită de Dumnezeu, sortită morții?

Fiecare om poate, de atunci, să judece personal lucrarea lui și știe ce este bine și rău, ce este minciună și ce este adevărat etc. Din cauza aceasta, toți oamenii sînt răspunzători de faptele lor și vor fi judecați la judecata de apoi după faptele lor.

Satana însuși care i-a tras pe oameni în moarte prin neascultare și încălcare, a dispus de puterea morții, de aceea Mîntuitorul a trebuit să vină în carne: „ ... pentru ca prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morții, adică pe diavolul, și să izbăvească pe toți aceia, care prin frica morții erau supuși robiei toată viața lor” (Evrei 2, 14b-15). Prin biruința asupra morții, Domnul cel înviat a preluat cheile morții și ale iadului (Apoc. 1, 18).

Pentru că Satana a pătruns în carnea și în sîngele omenesc, Dumnezeu trebuia să ia chip de om în Fiul devenind carne și sînge. Aici este vorba despre viața noastră, de salvarea sufletului nostru, de aceea numai prin sîngele Mielului divin este posibilă împăcarea și răscumpărarea. În Răscumpărătorul nostru nu a curs sînge iudaic, ci sînge divin, curat și sfînt, în care era viața dumnezeiască.

Nu a existat nici o evoluție, așa cum vor să demonstreze oamenii de știință cu diferite schelete și forme de capete dezgropate, ci au existat diferite feluri de viețuitoare care în exterior se deosebeau foarte mult. Chiar și carnea era o „ altă carne ” (Iuda 7). În 1 Cor. 15, 39, Pavel scrie: „ Nu orice trup este la fel; ci altul este trupul oamenilor, altul este trupul dobitoacelor, altul este trupul păsărilor, altul al peștilor.”

Aici lipsește veriga de legătură din istoria omenirii, cunoscut în expresia „ the missing link” , după care știința mai caută și astăzi. Pe baza craniilor și pe baza diferitelor schelete, se știe că au existat viețuitoare ciudate și diferite în felul lor. Numai că cercetătorii nu au găsit răspuns la acestea și caută în continuare. Astfel de taine se găsesc într-adevăr numai în cartea tainelor - Biblia.
Sus In jos
Socrate
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 63
Puncte : 0
Data de inscriere : 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Lun Apr 28, 2008 4:41 am

no name a scris:
Citat :
Intrebari:
-Tu esti nascut din DUMNEZEU?
-Cine este nascut din DUMNEZEU?
-Tu ai pacate?

1.Da
2.IOAN 1;12.
3.Romani 4;6-8.


Eu sunt Dumnezeu facut de DUMNEZEU si nu sunt nascut din DUMNEZEU.
Eu am multe pacate.

Intrebari:
-Cum te-ai nascut din DUMNEZEU?
-Stii tu cine esti cu adevarat de scrii ca te-ai nascut din DUMNEZEU?
-DUMNEZEU iarta pacatele?
-DUMNEZEU iarta pe pacatosi?
-Tie ti-a iertat DUMNEZEU pacatele?
-Ai fost vreodata ateu?
-Ce crez ai?
-Cat de mare este credinta ta in DUMNEZEU?
-Repet:Cine este nascut din DUMNEZEU?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Lun Apr 28, 2008 6:06 am

Citat :
Intrebari:
-Cum te-ai nascut din DUMNEZEU?
-Stii tu cine esti cu adevarat de scrii ca te-ai nascut din DUMNEZEU?
-DUMNEZEU iarta pacatele?
-DUMNEZEU iarta pe pacatosi?
-Tie ti-a iertat DUMNEZEU pacatele?
-Ai fost vreodata ateu?
-Ce crez ai?
-Cat de mare este credinta ta in DUMNEZEU?
-Repet:Cine este nascut din DUMNEZEU?

.Romani 10:8 Ce zice ea deci? „Cuvântul este aproape de tine: în gura ta și în inima ta.” Și cuvântul acesta este cuvântul credinței, pe care-l propovăduim noi.
9 Dacă mărturisești, deci, cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.
10 Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
11 după cum zice Scriptura: „Oricine crede în el, nu va fi dat de rușine.”


oan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
18 Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

Galateni 3:22 Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduința să fie dată celor ce cred, prin credința în Isus Hristos.
23 Înainte de venirea credinței, noi eram sub paza Legii, închiși pentru credința care trebuia să fie descoperită.
24 Astfel, legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință.
25 După ce a venit credința, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta.
26 Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus.
Sus In jos
Socrate
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 63
Puncte : 0
Data de inscriere : 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Mai 04, 2008 1:22 pm

no name a scris:
Citat :
Intrebari:
-Cum te-ai nascut din DUMNEZEU?
-Stii tu cine esti cu adevarat de scrii ca te-ai nascut din DUMNEZEU?
-DUMNEZEU iarta pacatele?
-DUMNEZEU iarta pe pacatosi?
-Tie ti-a iertat DUMNEZEU pacatele?
-Ai fost vreodata ateu?
-Ce crez ai?
-Cat de mare este credinta ta in DUMNEZEU?
-Repet:Cine este nascut din DUMNEZEU?

.Romani 10:8 Ce zice ea deci? „Cuvântul este aproape de tine: în gura ta și în inima ta.” Și cuvântul acesta este cuvântul credinței, pe care-l propovăduim noi.
9 Dacă mărturisești, deci, cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.
10 Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
11 după cum zice Scriptura: „Oricine crede în el, nu va fi dat de rușine.”


oan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
18 Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

Galateni 3:22 Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduința să fie dată celor ce cred, prin credința în Isus Hristos.
23 Înainte de venirea credinței, noi eram sub paza Legii, închiși pentru credința care trebuia să fie descoperită.
24 Astfel, legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință.
25 După ce a venit credința, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta.
26 Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus.

Raspunde te rog la intrebari,caci nu am inteles raspunsurile tale.A te naste din DUMNEZEU este una si a fi facut de DUMNEZEU inseamna altceva.

Intrebari:
-Cum te-ai nascut din DUMNEZEU?
-Stii tu cine esti cu adevarat de scrii ca te-ai nascut din DUMNEZEU?
-DUMNEZEU iarta pacatele?
-DUMNEZEU iarta pe pacatosi?
-Tie ti-a iertat DUMNEZEU pacatele?
-Ai fost vreodata ateu?
-Ce crez ai?
-Cat de mare este credinta ta in DUMNEZEU?
-Repet:Cine este nascut din DUMNEZEU?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Mai 04, 2008 9:05 pm

Iti raspund punctual cu versete biblice ;
1.Ioan 1;12-13.
2..1Ioan 3;1
3.1Petru 1;22-23.
4.Ioan 3;16-19.....si Ioan 5;24.
5.Da.
6.Nu .
7.1 Corint 15;1-3 ....si Romani 10 ;8-10.
8..1 Ioan 5;4
9. Ioan 1;12 -13 Basketball
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Mier Mai 07, 2008 3:12 pm

Ce ar fi ca in loc de versete .... sa incerci sa raspunzi cu argumente ?

Sau crezi ca versetele s-au impus ca dovezi atunci cand Salmann Rushdie a scris Versetele Satanice?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Mier Mai 07, 2008 9:11 pm

ARGUMENTELE MELE SUNT ;"SOLA SCRIPTURA" ROMANI 3;4 lol!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Joi Mai 08, 2008 6:48 am

De ce nu Sola Fat "Frumos din Lacrima"

Ti se pare minciuna mai valoroasa decat fantezia?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Joi Mai 08, 2008 12:39 pm

La judecata "de apoi "...indreptarul dupa care va judeca Dumnezeu Lumea
...va fi doar "SCRIPTURA "...dupa art.exact ca la o judecata pamanteana
.Ioan 12;48. cheers
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Joi Mai 08, 2008 2:53 pm

La care scriptuira te referi ...la cea a evreilor, la cea furata de la evrei si botezata Biblie, la Quran ...sau la Biblia lui LaVey?
De Edda sau Tao te king ...Confucianism sau Budism ...nici nu te mai intreb...

Dar fi sigur cand ajung la judecata de apoi ii trag un pumn in bot la impotentul ala care nu a putut sa lase o singura carte sfanta intregului Univers ...pai eu dupa ce sa ma iau .... daca el nici atat nu poate... sa lase o singura scriptura!
Sus In jos
Anticristul
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 686
Varsta : 56
Localizare : Israel
Puncte : 628
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Vin Mai 09, 2008 11:16 am

No name ,citatele impotriva scripturi nu ajuta la nimic.Noul testament nu este scriptura.In N T este scris despre scripturi.Iar daca uni dau un inteles iar alti altul,scriptura trebuie sa ramina dreapta.Tu aduci o sumedenie de citate.Nu rezolvi
nimic cu asta.Tu anulezi toata scriptura ca sa interpretezi un citata Iata exemple.
1)Biblia da porunci clare cu privire la mincare.(Noi zicem ca Dumnezeu a vorbit astfel)Tu aduci un argument fara nici o valoare ,are nici nu se refera la asa ceva si desfiintezi tota legea lui Dumnezeu cu privire la mincare.Cine a fost acel ......care a zis .Nu; pina aici a fost necurat ,dar acum eu va zic ,nu-i adevarat.Dumnezeu nu are dreptate.Daca tu ai fi sincer,si ai lasa Biblia dreapta ,ai gasi si explicatia din romani foarte corecta ,dar nu impotriva bibliei.
2)Sabatul ,una din marile porunci a lui Dumnezeu.Porunca dupa care se cunoaste cine este creiatorul ;Isus o confirma .El o respecta el o recomanda Dumnezeu o numeste legamint vesnic.Iar tu o stergi cu un singur citata neclar si nu la obiect,Si anume "Cine socoteste o zi mai presus etc.Acest verset neclar nu poate anula sau schimba drumul unui popor sau o lege data cu tunete si fulgere pe Sinai,numai pentru simplul fapt ca tie nu ti place.Mai am argumente ,dar nu e necesar.Arata mi un om fara pacat ,sa vedem daca in Ioan este scris corect ,sau sa modificat acolo ceva in timp.Daca nu e clar revin cu lamuriri.
Intrebari .
Ce e pacatul?
De ce sint pacatosi daca Isus a desfiintat Legea?
De ce nu este nici un om fara pacat,daca cel nascut din Dumnezeu nu poate pacatui?
Cite pacate a facut Isus?si se pot dovedi.
De ce a desfiintat Isus legea si nu pacatul?
Cu stima din Israel
Sus In jos
http://anticristul.ablog.ro
Anticristul
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 686
Varsta : 56
Localizare : Israel
Puncte : 628
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Vin Mai 09, 2008 11:57 am

Satana însuși care i-a tras pe oameni în moarte prin neascultare și încălcare, a dispus de puterea morții, de aceea Mîntuitorul a trebuit să vină în carne: „ ... pentru ca prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morții, adică pe diavolul, și să izbăvească pe toți aceia, care prin frica morții erau supuși robiei toată viața lor” (Evrei 2, 14b-15). Prin biruința asupra morții, Domnul cel înviat a preluat cheile morții și ale iadului (Apoc. 1, 18 ) .


..........................................................................................................
Ce aberatii poti sa scoti din gura no name.Pai voi sinteti cei ce spuneti ca in Deut 18 Un mare prooroc e vorba de Isus .Or acolo Moise spuneca din mijlocul vostru ,dintre frati vostri voi ridica prooroc.
De unde scoti astfel de teorii ,no name.Chiar dac un Duh oarecare ,cit de sfint o fi fost sa culcat cu maria ,jumatate singele trebuia sa fie iudaic.Tu ai uitata ca Isus zice in Apoc ca e fiul lui David?
Sus In jos
http://anticristul.ablog.ro
Vlad
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 41
Localizare : Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Vin Mai 09, 2008 12:12 pm

Nu exista satana...este doar o inchipuire,creata de religie,pt a te putea supune pe tine...si pe altii...ce faceai daca ti zicea religia ca nu exista satana,ci doar un Dumnezeu,plin de iubire,care nu are motiv in universu asta sa te pedepseasca,sau sa nu te ierte,sau ce mai vrei tu...
Ce faceai atunci?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Vin Mai 09, 2008 12:31 pm

Anticristul a scris:
Satana însuși care i-a tras pe oameni în
moarte prin neascultare și încălcare, a dispus de puterea morții, de
aceea Mîntuitorul a trebuit să vină în carne: „ ... pentru ca prin
moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morții, adică pe diavolul,
și să izbăvească pe toți aceia, care prin frica morții erau supuși
robiei toată viața lor” (Evrei 2, 14b-15). Prin biruința asupra morții,
Domnul cel înviat a preluat cheile morții și ale iadului (Apoc. 1, 18 )
...........................................................................................................
Ce
aberatii poti sa scoti din gura no name.Pai voi sinteti cei ce spuneti
ca in Deut 18 Un mare prooroc e vorba de Isus .Or acolo Moise spuneca
din mijlocul vostru ,dintre frati vostri voi ridica prooroc.
De unde
scoti astfel de teorii ,no name.Chiar dac un Duh oarecare ,cit de sfint
o fi fost sa culcat cu maria ,jumatate singele trebuia sa fie iudaic.Tu
ai uitata ca Isus zice in Apoc ca e fiul lui David?

fiul lui David ...pe linie trupeasca ....dar DUMNEZEU este DUH ...nu carne ...COLOS 2;9....ROMANI 9;3-4. afro
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Vin Mai 09, 2008 12:34 pm

Anticristul a scris:
No name ,citatele impotriva scripturi nu ajuta la
nimic.Noul testament nu este scriptura.In N T este scris despre
scripturi.Iar daca uni dau un inteles iar alti altul,scriptura trebuie
sa ramina dreapta.Tu aduci o sumedenie de citate.Nu rezolvi
nimic cu asta.Tu anulezi toata scriptura ca sa interpretezi un citata Iata exemple.
1)Biblia
da porunci clare cu privire la mincare.(Noi zicem ca Dumnezeu a vorbit
astfel)Tu aduci un argument fara nici o valoare ,are nici nu se refera
la asa ceva si desfiintezi tota legea lui Dumnezeu cu privire la
mincare.Cine a fost acel ......care a zis .Nu; pina aici a fost necurat
,dar acum eu va zic ,nu-i adevarat.Dumnezeu nu are dreptate.Daca tu ai
fi sincer,si ai lasa Biblia dreapta ,ai gasi si explicatia din romani
foarte corecta ,dar nu impotriva bibliei.
2)Sabatul ,una din marile
porunci a lui Dumnezeu.Porunca dupa care se cunoaste cine este
creiatorul ;Isus o confirma .El o respecta el o recomanda Dumnezeu o
numeste legamint vesnic.Iar tu o stergi cu un singur citata neclar si
nu la obiect,Si anume "Cine socoteste o zi mai presus etc.Acest verset
neclar nu poate anula sau schimba drumul unui popor sau o lege data cu
tunete si fulgere pe Sinai,numai pentru simplul fapt ca tie nu ti
place.Mai am argumente ,dar nu e necesar.Arata mi un om fara pacat ,sa
vedem daca in Ioan este scris corect ,sau sa modificat acolo ceva in
timp.Daca nu e clar revin cu lamuriri.
Intrebari .
Ce e pacatul?
De ce sint pacatosi daca Isus a desfiintat Legea?
De ce nu este nici un om fara pacat,daca cel nascut din Dumnezeu nu poate pacatui?
Cite pacate a facut Isus?si se pot dovedi.
De ce a desfiintat Isus legea si nu pacatul?
Cu stima din Israel

CITESTE GALATENI 3. bounce
Sus In jos
HaymHerman
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 86
Varsta : 62
Localizare : Israel
Puncte : 7
Data de inscriere : 19/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Mai 10, 2008 7:38 pm

Fillozofia lui Pavel din Galateni nu anuleaza Legea lui Dumnezeu. Altfel el ar fi mai mare decit Isus insusi, care nu si a permis sa se atinga de Lege.
Mostenirea,da, ea vine prin fagaduinta lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu a facut un legamant cu Avraam si a spus: "In puterea acestui legamant eu iti fac motive de asa fagaduinta." Daca Avraam nu ar fi respectat legamantul, fagaduinta ar fi fost anulata.

"Noname", eu nu o sa mai intervin in nici un fel de acum inainte in dispute privitor la Lege sau mancari. Avem Biblia. Cine crede bine! Cine cauta tot felul de motive sa se eschiveze de la ceea ce cere Dumnezeu, s-o faca liber!

Apostoli nu au fost mai mari decit cel ce i-a trimis! Daca au vorbit in fel si chip si cuvintarile lor se pot rastalmaci, nu e vina lor. E vina celor ce nu cred pe Dumnezeu.

Tu daca crezi ca daca Dumnezeu a zis sa nu maninc ceva anume si vine Pavel si vorbeste ceva, dar nu impotriva lui Dumnezeu, ci in legatura cu altceva, si tu abia astepti sa gasesti un motiv de a calca ce a zis Dumnezeu, atunci s-o faci liber!!

Cu stima, Haym din Israel.
Sus In jos
HaymHerman
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 86
Varsta : 62
Localizare : Israel
Puncte : 7
Data de inscriere : 19/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Mai 10, 2008 7:43 pm

Pe linie trupeasca eu te am inteles.Dar tu zici ca Isus nu a avut deloc singe iudaic.Aici am zis eu Cum poti tu sa-l minti pe Isus personal.Ca el spune ca e fiul lui David si nici decum Facatoru cerurilor si pamintului cum ai vrea tu sa insinuiezi.
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Mai 10, 2008 8:36 pm

HaymHerman a scris:
Pe linie trupeasca eu te am inteles.Dar tu zici ca
Isus nu a avut deloc singe iudaic.Aici am zis eu Cum poti tu sa-l minti
pe Isus personal.Ca el spune ca e fiul lui David si nici decum Facatoru
cerurilor si pamintului cum ai vrea tu sa insinuiezi.

hermane ...pe linie carnala ..era din DAVID ...ma intelegi !

El a zis :" Eu sunt Invierea si Viata ..."....Eu si TATAL suntem una.

Iar daca mergi in Colos 1;15-18....scrie ca prin EL s-au facut toate lucrurile ... cheers

Dumnezeu s-a descoperit in ISUS HRISTOS ...Ioan 1;18.
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Sam Mai 10, 2008 8:42 pm

eu inteleg ce a zis PAVEL ..problema nu e la mine ...ci la voi !

Psalmul 119;130!
Sus In jos
Med
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 33
Varsta : 41
Puncte : 0
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   Dum Mai 11, 2008 8:03 am

Si ce valoare are ce a spus pavel...din moment ce el nici macar nu l-a vazut in viata lui pe Isus?
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Cum este Dumnezeu?   

Sus In jos
 
Cum este Dumnezeu?
Sus 
Pagina 2 din 6Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Teme religioase diverse :: Teme religioase diverse-
Mergi direct la: