Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Religia Islam

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Apr 29, 2008 12:20 pm

Oricum, Mahomed a pastrat in islam multe elemente preislamice, inclusiv bolovanul de la Mekka; islamul este infuzat de destul de mult paginism. Poate de aceea ii vrajeste atita materialul din evangheliile apocrife, acest material fiind in coplesitoare masura tributar gnosticismelor esoterice antice. Stiti ca gaselnitele jalnice ale asa zisilor savanti occidentali Il umanizeaza complet pe Hristos, intocmai ca si Coranul. Si Coranul si apocrifele Il infatiseaza pe Mintuitorul casatorit, sau in orice caz avind o partenera; musulmanii cu care am stat eu de vorba erau foarte entuziasmati de apocrifele, pe care le socot ca fiind Evangheliile cu adevarat autentice. Se pare ca Mahomed a auzit mai mult relatari apocrife despre Mintuitorul, astfel incit Coranul seamana mai mult cu apocrifele decit cu Evangheliile Biblice. Ironia sfichiuitoare careia ii cad prada musulmanii este urmatoarea: gnosticismul apocrifelor este ruda directa cu acela al misteriilor antice(dedicate Cybelei, Demetrei, lui Bacchus); care isi aveau de coordonata fundamentala orgia sacra. Practic gnosticii antici credeau mai toti ca actul sexual(eventual "executat" in fata unui public) ii pune in contact direct cu Fiinta(oricare ar fi fost Ea). De aici au rasarit toate porcariile brodate de diavol in jurul relatiei dintre Mintuitorul si Maria Magdalena. Cred ca ati auzit de Codul lui DaVinci. Ei bine, la asta se referea; iar Sfintul Graal, pe care multi l-au crezut Potirul Cinei celei de Taina, era de fapt un om, urmasul Mintuitorului si al Mariei Magdalena. Prin urmare, musulmanii, de la Mahomed incoace, cred celor care sustin astfel de lucruri despre Mintutoirul(refuzind sa creada Sfintelor Evanghelii ale Bibliei). Trebuie sa fiti de acord cu mine ca prostia omeneasca nu are limite...
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Apr 29, 2008 12:32 pm

Coranul este plin de contradictii .Iata cateva dintre ele .

Contradictii la legea Mostenirii


Coran 4/11

[Iata ce] hotaraste Allah in privinta [mostenirii] copiilor vostri: un fiu are [o parte egala] cu partea a doua fiice.Daca nu sunt decat fete,l [chiar si] mai mult decat doual, pdrimesc ele doua treimi din ceea ce a ladat [defunctul]. Daca este una singura, capata ea jumatate. Cât despre parintii lui, primeste fiecare dintre ei a sasea partea din ceea ce a lasat [defunctul], daca el are un copil. Daca insa nu are copilsi-l mostenesc parintii lui, atunci mama sa are dreptul la o treime (1), iar daca el are frati, atunci mama lui primeste a sasea parte, dupa legatele testate [wasyya](2) si plata datoriilor. Voi nu siti daca parintii vostri sau fiii vostri va sunt mai folostori! [Aceasta este ] o porunca de la Allah, caci Alah este Atoatestiutor si Intelept.(3)

Coran 4 /12

Voi aveti jumatat din ceea ce lasa dupa ele sotiile voastre, dace ele nu au nici un copil. Dar daca ele au un copil, va revine un sfert din ceea ce lasa in urma lor, dupa legatele testat sau parte datoriilor. Iar lor le revine un sfert din ceea ce lasati voi [mostenire], daca nu aveti nici un copil. Dar daca aveti un copil, lor le revine a opta parte din ceea ce lasati,l dupa legatel testate sau plata datoriilor. Daca un barbat sau o femei moare fara a avea nici un mostenitor direct, dar are un frate sau o sora, fiecaruia dintre cei doi le revine a sasea parte. Daca ei insa sunt mai multi de-atat,l atunci ei toti suntpàrtasi la o treime, dupa legatele testate sau palta datoiilor, fara prejudicierea [vreunuia]. [Aceasta este] porunca lui Allah, iar Allah este Atoatestiutor si Blând.(1)

Coran 4/176

Ei aici cer sfatul.(1) Spune-le:”In privinca raposatului fara tata, fara mama si fara copii, Allah va sfatuieste: Daca un barbat s-a stins din viata si nu are nici un copil, dar are o sora, acesteia ii va reveni jumatate din ceea ce a lasat dupa el, iar el o mosteneste (in totalitate), daca ea nu are nici un copil; daca sunt doua surori(2), atunci primesc ele doua treimi din ceea ce a lasat dupa el; daca sunt frati -barbati si femei(3) -atunci barbatul primeste cat partea a doua muieri. Allah va desluseste pentru ca voi sa nu ratacici, caci Allah pe toate le stie”.(4)Sa presupunem ca un om moare si lasa in urma sa 3 fiice, 2 parinti si sotia. COnform acestor versete cele 3 fiice impreuna vor primi 2/3 din mostenire, si parintii vor primi 1/3 si sotia va primi 1/8 din mostenire.

Matematic: 2/3+1/3+1/8= 9/8=1.125. Distributia proprietatii adauga mai mult decat proprietatea valabila.

Cum aceasta poate fi posibila? Inca o data Mohamed demonstreaza ca nu este capabil sa adune. Ei bine, cand o persoana nu poate aduna intregi atunci este improbabil ca el ar fi stiut sa adune fractii.

Un alt exemplu: un om moare si lasa in urma sa mama, sotia, si doua surori. Conform cu ce Mohamed a marturisit in Coran 4/11-12 si 4/176 mama ar primi 1/3 din proprietate, sotia primeste 1/4 din proprietate si surorile ar primi 2/3. din proprietate.

Sa calculam inca o data:1/3+2/3+1/4= 1.25 inca o data mai mult decat proprietatea valabila.


DECI DE CATA AVERE ARE NEVOIE UN BARBAT MUSULMAN SA ISI POATA IMPARTI AVEREA? 1,125?


Cum a fost revelat Coranul?

Cine i-a adus revelatia de la Allah lui Mohamed? Un verset spune ca acesta a fost Gabriel, apoi in altul noi gasim ca de fapt a fost "Sfantul Duh"

(Koran 2:97)

Spune: “Cine este dusman lui Gavriil (3)?” El l-a pogorat in inima ta, cu ingaduinta lui Allah, adeverind ceea ce se afla dinaintea lui, ca indreptare si bunavestire pentur credinciosi.


(Koran 16:102)

Spune: “L-a pogorat Sfantul Duh de la Domnul tau întru adevar ca sa-i întareasca pe cei care cred si sa fie calauza si buna vestire pentru muslumani!”

Este evident ca Mohamed a uitat sa isi verifice revelatia.Raiul si Pamantul au aparut impreuna sau despartite?

Urmatoarea contradictie este despre venirea impreuna a Raiului si Pamantului si au fost desparite una de cealalata

Coran 41/11

Apoi s-a intors catre cer - care era un fum - si i-a zis lui si pamantului: Veniti amandoua, devoie sau fara de voie!” Si au raspuns ele: “Venim, supunandu-ne de buna voie!”

Coran 21/ 30

Oare nu vad cei care nu cred ca cerurile si pamantul au fost impreuna si ca Noi le-am despartit si din apa facut tot ce este lucru viu? Si oare tot nu cred ei?


Care a fost creat primul: Raiul sau Pamantul?

Pamantul

Coran2/29

El este acela care a creat pentru voi toate cate sunt pe pamant, apoi s-a inaltat in cer si a tocmit cele sapte ceruri si El este a tot stiutor.(1)

Coran 41/ 9-12

9 Spune: “Oare voi nu credeti în Acela care a creat pamantul în doua zile si Îi faceti Lui semeni?” Acesta este Stapânul lumilor!
10.Si El a pus de deasupra lui [a pamântului] munti neclintici si l-a binecuvântat si a orânduit pe el toate cele necesare pentru hrana, pâna la patru zile egale. Acesta este un raspuns pentru aceia care întreaba.
11.Apoi s-a întors catre cer – care era un fum – Si i-a zis lui si pamântului: Veniti amândoua, de voie sau fara de voie!” Si au raspuns ele: “Venim, supunându-ne de buna voie!”
12.Si lea- hotarât El sa fie sapte ceruri, în doua zile, si a orânduit fiecarui cer menirea sa. Si am împodobit Noi cerul cel mai de jos cu candele, în chip de straja . Aceasta este orânduiala Celui Puternic si Atoatestiutor.


Raiul

Coran 79/27-30

27.Sunteti voi mai greu de facut sau cerul pe care l-a înalcat El?
28.El a ridicat bolta lui _i l-a orânduit pe deplin,
29.El a facut întunecata noaptea lui si a scos la iveala ziua lui
30.Si pamântul, dupa aceea, l-a întins


Cati ingeri lupta cu Mohamed?

Coran 3:124, 126

[Allah v-a dat voua victoria], când tu le-ai spus credinciosilor: “Nu va este destul ca Domnul vostru va vine in ajutor cu TREI MII de ingeri pogorati [anume pentru aceasta]?”

Coran 8/9
[Aduceti-va aminte] când voi cereati ajutor Domnului vostru si El v-a raspuns numaidecat: “Eu voi sa va vin in ajutor cu O MIE de ingeri, randuiti unul dupa altul”!


Asadar cati ingeri l-au ajutat pe Mohamed? Probabil a uitat sa isi revizuiasca partile revelate anterior...si a dus pe saracii oameni in confuzie!

Ar fi putut Allah sa aiba FIU

Da conform acestui verset !!!

039.004

YUSUFALI: Had Allah wished to take to Himself a son, He could have chosen whom He pleased out of those whom He doth create: but Glory be to Him! (He is above such things.) He is Allah, the One, the Irresistible.

De ar fi voit Allah sa-si ia un fiu. El ar fi ales ceea ce ar fi voit din ceea ce a creat. Lauda Lui! El este Allah Cel Unic Si Atotputernic.


Nu conform acestui verset !!!

006.100
YUSUFALI: Yet they make the Jinns equals with Allah, though Allah did create the Jinns; and they falsely, having no knowledge, attribute to Him sons and daughters. Praise and glory be to Him! (for He is) above what they attribute to Him!

Si au facut ca asociati ai lui Allah djinnii, (4) in vreme ce El I-a creat pe ei. (5). Si I-au nascocit Lui fii si fiice, in nestiinta lor. Marire Lui! El este deaspura tuturor celor cu care il infatiseaza!


Coranul este priceputi de toti ?

Da

43/3

3. Noi l-am fcut un Coran arab, pentru ca voi sa pricepeti.

3/7

Nu

El este Acela care Ti-a pogorat Cartea. In ea sunt versete deslusite - si ele sunt temeiurile Cartii - si altele nedeslusite. Cei cu inclinare [catre ratacire] in inimi le urmaresc pe acelea in care sete nedeslusire, in cautarea vrajbei si in cautarea talcuirii lor. Sau nu cunoaste talcurire lor decat Allah. Si aceia care sunt inradacinati in stiinta spun: “Noi credem in Ea; toate sunt de la Domnul nostru!” Dar nu cugeta astfel decat cei darutiti cu judecata.


Este Allah Tolerant?

Da
109/1-6

1. Spune: “O, voi, necredinciosi!
2. Eu nu ador ceea ce adorati
3. Si nici voi nu adorati ceea ce ador eu.
4. Nici adorarea mea nu este asemeni adorarii voastre.
5. Si nici adorarea voastra nu este asemenea adorarii mele!
6. Voi aveti religia voastr, iar eu am religia mea!”


Nu
43/81

81. Spune: “Daca ar avea Cel Milostiv un fiu, eu as fi primul dintre adoratori!


Adam si Iisus a fost creati de Allah din lut si apoi a adaugat cuvantul "Fii"?

Da
3/59
Inaintea lui Allah, Isus este asemenea lui Adam, pe care El l-a facut din lut si apoi I-a zis lui "Fii" si el a fost.

Nu

Adam nu a fost creat prin cuvantul "fii", dar prin suflarea lui Allah

38/70-72

71. Cand Domnul tau le-a zis ingerilor: "Eu voi crea un om din lut!"
72. Cand Eu il voi fi plasmuit si voi fi suflat în el din duhul Meu, voi sa cadeti dinaintea lui, prosternandu-va!”


Iisus nu a fost conceput prin cuvantul "FII"

66/12

12. Si [la fel si] pe Maria, fiica lui Imran, care a ramas neprihanita si am suflat în ea din Duhul Nostru. Si ea a crezut în cuvintele Domnului ei si in scripturile Sale si a fost ea dintre cei supusi cu statornicie.


Sa va luati prieteni intre crestini si evrei?

Da

5/82
Vei gasi ca iudeii si cei care [ii] fac asociati [lui Allah] sunt cei mai indarjiti in dusmania lor fata de cei care cred (1), dupa cum vei gasi ca cei mai prietenosi fata de cei ce cred sunt aceia care spun “Noi suntem crestini”. Si asta pentru ca printre ei se afla preoti si calugari si pentru ca ei nu sunt semeti.

57/27

27. Apoi, Noi i-am facut sa mearga pe urmele lor pe trimisii Nostri si l-am facut sa urmeze pe Isus fiul Mariei, si i-am druit lui Evanghelia, iar in inimile celor care l-au urmat am pus mila si indurare. Insa monahismul l-au nascocit ei singuri – nu l-am prescris Noi pentru ei – cautand multumirea lui Dumnzeu! Dar ei nu au pazit aceasta asa cum s-ar fi cuvenit sa o pazeasca. Noi le-am daruit acelora dintre ei care au crezut rasplata lor, insa multi dintre ei au fost nelegiuiti.

45/16


16. Noi le-am dat fiilor lui Israel Cartea, intelepciunea, profetia si i-am inzestrat pe ei cu bunuri si i-am ales inaintea celorlalte lumi.


NU

5/57

O, voi cei care credeti! Nu-i luati ca aliati pe aceia care au luat religia voastra in deradere si in bataie de joc, fie dintre cei carora le-a fost trimisa Cartea inaintea voastra, fie dintre necredinciosi, si fiti cu frica de Allah, daca sunteti crediciosi

Mohamed are dreptul sa faca sex cu toate femeile date de Allah?

Da

33/50

O, Profetule! Noi iti ingaduim tie sotiile tale, carora tu le dai zestre, precum si pe acelea care se afla sub stapanirea dreptei tale, pe care Allah ti le-a daruit ca prada, precum si pe fiicele unchiului tau dupa tata si pe fiicele matusii tale dupa tata, pe fiicele unchiului tau dupa mama si pe fiicele matusii tale dupa mama, care au purces impreuna cu tine, si asemenea orice femeie dreptcredincioasa, daca se daruie_te ea insasi Profetului, daca primeste Profetul sa o ia în casatorie, acesta este un privilegiu numai pentru tine, fara de [ceilalci] dreptcredinciosi. Noi stim ceea ce le-am impus lor în privinta soatelor lor si acelora pe care le stapanesc dreptele lor, ca sa nu fie nici o stanjeneala pentru tine, iar Allah este Iertator si Indurator.

Nu

33/52
52. El nu-ti mai ingaduie tie [sa iei alte] femei apoi, nici sa le schimbi pe ele cu alte soate, chiar daca îti place frumusetea lor – afara de cele pe care le stapaneste dreapta ta. Allah este peste toate Veghetor.care a fost PRIMUL MUSULMAN ??sunt 3 variante de raspuns, care o fi cea corecta?

7/143

Si când a venit Moise la timpul hatarat de Noi si a vorbit cu el Domnul sau, a zis el: “Doamne, arate-Te mie ca sa Te vad!”. I-a raspuns lui: “Tu nu Ma vei putea vedea, dar priveste la unte si de va ramâne el nelcintit, atunci Ma vei vedea! Si când s-a aratat Domnul sau Muntelui, l-a prefacut in pulbere, iar Moise s-a prabusit lesinat. Iar când si-a venit in fire, a zis: “Marire Tie! Ma intorc la Tine caindu-ma si sunt cel dintai dintre credinciosi!”

Avraam/Iacob

2/132
Si Avraam a lasat-o ca indemnare fiilor sai si asemenea si Iacob (1) [zicând ei]: “O, fiii mei,Allah v-a ales voua Islamul ca religie si, de aceea, sa nu muriti altfel decat musulmani!”

Mohamed

39/12

Si mi s-a poruncit sa fiu primul dintre musulmani!” (aici e clar Mohamed, nu putea spune Allah ca o fi primul musulman)
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Apr 29, 2008 5:07 pm

no name a scris:
Oricum, Mahomed a pastrat in islam multe elemente preislamice, inclusiv bolovanul de la Mekka; islamul este infuzat de destul de mult paginism. Poate de aceea ii vrajeste atita materialul din evangheliile apocrife, acest material fiind in coplesitoare masura tributar gnosticismelor esoterice antice. Stiti ca gaselnitele jalnice ale asa zisilor savanti occidentali Il umanizeaza complet pe Hristos, intocmai ca si Coranul. Si Coranul si apocrifele Il infatiseaza pe Mintuitorul casatorit, sau in orice caz avind o partenera; musulmanii cu care am stat eu de vorba erau foarte entuziasmati de apocrifele, pe care le socot ca fiind Evangheliile cu adevarat autentice. Se pare ca Mahomed a auzit mai mult relatari apocrife despre Mintuitorul, astfel incit Coranul seamana mai mult cu apocrifele decit cu Evangheliile Biblice. Ironia sfichiuitoare careia ii cad prada musulmanii este urmatoarea: gnosticismul apocrifelor este ruda directa cu acela al misteriilor antice(dedicate Cybelei, Demetrei, lui Bacchus); care isi aveau de coordonata fundamentala orgia sacra. Practic gnosticii antici credeau mai toti ca actul sexual(eventual "executat" in fata unui public) ii pune in contact direct cu Fiinta(oricare ar fi fost Ea). De aici au rasarit toate porcariile brodate de diavol in jurul relatiei dintre Mintuitorul si Maria Magdalena. Cred ca ati auzit de Codul lui DaVinci. Ei bine, la asta se referea; iar Sfintul Graal, pe care multi l-au crezut Potirul Cinei celei de Taina, era de fapt un om, urmasul Mintuitorului si al Mariei Magdalena. Prin urmare, musulmanii, de la Mahomed incoace, cred celor care sustin astfel de lucruri despre Mintutoirul(refuzind sa creada Sfintelor Evanghelii ale Bibliei). Trebuie sa fiti de acord cu mine ca prostia omeneasca nu are limite...nimic din ce ai specificat nu are relevanta sau trimiteri la islam................ABSOLUT NIMIC!niciodata musulmanii nu au declarat de relatii intre isus si maria magdalena sau ca ar fi el umblat cu femei......in islam Isus si mama sa sunt mai respectati de zeci de ori decit in crestinism!
nu crezi?
vezi ce spune Isus insusi de rastignirea pe cruce sau spinzurarea acuzatilor......
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Apr 29, 2008 5:24 pm

Crucificare sau fapte buneCrestinismul spune ca Isus (pacea fie asupra lui!) a fost crucificat pentru a salva omenirea.Dar Isus spune ca fiecare va fi rasplatit pentru faptele lui.Atunci de ce a mai fost crucificat Isus(pacea fie asupra lui!)?Ceea ce a mai spus Isus(pacea fie asupra lui!) a fost ca omul este salvat de faptele lui.El nu are nevoie de iertarea prin crucificare.

Islamul este foarte clar si concis.Esti salvat crezand in Dumnezeu si supunandu-te Lui.Nu poti fi salvat de altii.Nimeni nu poate suferi pentru pacatele altuia.Fiecare este responsabil pentru propriile lui fapte.

Care ti se pare mai logica si mai rationala,religia crestina sau islamica? Gindeste obiectiv...Biserica sau stiintaCand oamenii de stiinta renascentisti din Europa au inceput sa gandeasca rational despre Univers, religie si viata,Biserica a actionat impotriva lor.Multi oameni de stiinta au fost bagati in inchisoare ,omorati sau arsi de vii de catre oamenii Bisericii pentru ca afirmau ca Pamantul e sferic si nu plat sau ca Soarele este in centrul Universului si nu Pamantul.

Ceea ce sustineau oamenii de stiinta era impotriva povestilor Bisericii si a autoritatii papale.

Dimpotriva,Islamul ii provoaca pe oameni sa reflecteze despre Univers ,despre Pamant,stele, viata animalelor, a plantelor sau a propriului corp.Musulmanii nu au omorat niciodata un om de stiinta pentru descoperirea lui. Versetele din Coran incurajeaza omul sa gandeasca si sa exploreze Universul.

Allah spune in Coranul cel Sfant:"O,neam al djinilor si al oamenilor!Daca voi puteti trece dincolo de hotarele cerurilor si ale pamantului,treceti!Dar voi nu veti putea trece decat cu ajutorul unei puteri!"(sura Ar-Rahman:33)
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Apr 29, 2008 8:29 pm

Citat :
Crucificare sau fapte buneCrestinismul spune ca Isus (pacea fie asupra lui!) a fost crucificat pentru a salva omenirea.Dar Isus spune ca fiecare va fi rasplatit pentru faptele lui.Atunci de ce a mai fost crucificat Isus(pacea fie asupra lui!)?Ceea ce a mai spus Isus(pacea fie asupra lui!) a fost ca omul este salvat de faptele lui.El nu are nevoie de iertarea prin crucificare.

Galateni 3:12 Însă legea nu se întemeiază pe credință; ci ea zice: „Cine va face aceste lucruri, va trăi prin ele”.
13 Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”
14 pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste Neamuri, în Hristos Isus, așa ca, prin credință, noi să primim Duhul făgăduit.
15 Fraților, vorbesc potrivit omului, un testament, chiar al unui om, odată întărit, totuși nimeni nu-l desființează, nici nu-i mai adaugă ceva.
16 Acum, făgăduințele au fost făcute „lui Avraam și seminței lui”. Nu zice: „Și semințelor” (ca și cum ar fi vorba de mai multe), ci ca și cum ar fi vorba numai de una: „Și seminței tale” adică Hristos.
17 Iată ce vreau să zic: un testament pe care l-a întărit Dumnezeu mai înainte, nu poate fi desființat, așa ca făgăduința să fie nimicită, de legea venită după patru sute treizeci de ani.
18 Căci dacă moștenirea ar veni din Lege, nu mai vine din făgăduință; și Dumnezeu printr-o făgăduință a dat-o lui Avraam.
19 Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adăugată din pricina călcărilor de lege, până când avea să vină „Sămânța” căreia îi fusese făcută făgăduința; și a fost dată prin îngeri, prin mâna unui mijlocitor.
20 Dar mijlocitorul nu este mijlocitorul unei singure părți, pe când Dumnezeu, este unul singur.
21 Atunci oare legea este împotriva făgăduințelor lui Dumnezeu? Nicidecum! Dacă s-ar fi dat o lege care să poată da viața, într-adevăr, neprihănirea ar veni din lege.
22 Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduința să fie dată celor ce cred, prin credința în Isus Hristos.
23 Înainte de venirea credinței, noi eram sub paza Legii, închiși pentru credința care trebuia să fie descoperită.
24 Astfel, legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință.
25 După ce a venit credința, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta.
26 Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus.
27 Toți care ați fost botezați pentru Hristos, v-ați îmbrăcat cu Hristos.

28 Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toți sunteți una în Hristos Isus.
29 Și dacă sunteți ai lui Hristos, sunteți „sămânța” lui Avraam, moștenitori prin făgăduință.
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Apr 29, 2008 8:41 pm

Cum a aparut numele Alah?

Înaintre ca să vorbim despre apariția numelui Alah, este bine să știm că învățătura islamistă spune că numele lui Dumnezeu este Alah și acest nume nu se traduce. Acest nume trebuie sa fie rostit așa cum sună în limba arabă, indiferent de limba vorbitorului. Oare ce este cu acest nume? Cum a apărut el? Alah derivează din AL+ ILAH =ALAH. ILAH în limba arabă înseamnă "Dumnezeu". AL este articolul definit "l". Deci Alah s-ar traduce ca și : "Dumnezeul". Muhamed nu a fost cel ce a introdus lumii arabe și întregii lumi, numele de Alah. Acest nume era foarte bine cunoscut de locuitorii Arabiei pe timpul lui.

"Alah a fost idolul șef, sau dumnezeul șef între cei 360 de dumnzei cărora li se închinau în Arabia pe vremea cînd Muhamed s-a evidențiat ca și prooroc. Interesant că nu mulți musulmani vor să accepte faptul că pagînii din arabia i se închinaseră lui Alah înainte ca Muhamed să apară. Cîțiva din ei chiar se mînie, cînd sunt confruntați cu acest adevăr. Dar istoria nu este de partea lor. Literatura pre-islamică a demonstrat acest fapt".(Who Is This Allah?, G. J. O. Moshay, 1994, p 138).

“Înainte de Islam, religia lumii Aarabe se închina la o mulțime de duhuri, numite jinni. Alah era unul din mulții dumnezeii, cărora li se slujea in Meca. Dar după aceea Muhamed a început să învețe oamenii că Alah, este Singurul Dumnezeu. Dumnezeul căruia I se inchină atît Iudeii cît și Creștinii”. (A Short History of Philosophy, Robert C. Solomon, p. 130)

Potrivit celor doua citate de mai sus, Alah nu este numai numele lui Dumnezeu în limba arabă ci este un nume care i se atribuia unui idol șef între cei 360 de dumnezei care se bucurau de reverență din partea locuitorilor Arabie în acel timp.

Alah - dumnezeul lună

Dacă mergi printro țară musulmană, foarte ușor poți observa că pe vîrful oricărei moschei(casa de rugaciune a musulmanilor) atîrnă o lună în creștere și o stea în mijloc. Islamul a preluat din lumea păgînă o mulțime de datini, și așa cum vedem și luna în creștere este tot un semn luat de acolo. Defapt, Alah, în lumea pre-islamică nu a fost altul decît dumnezeul-lună. Și acest semn îi reprezintă pe musulmani pînă în ziua de azi. Dumnezeul-lună (Alah) era căsătorit cu zeița-soare. Iar stelele erau fiicele lui. Ca și istoria, arheologia deasemenea demonstrează că Alah era un idol pagîn. Arheologii au descoperit în Orientul Mijlociu o mulțime de temple pagîne care erau închinate dumnezeului-lună, iar semnul lui fiind o lună în creștere. În Persia ca și în Egipt dumnezeul lună era desenat pe pereți sau capuri de statui. El era judecătorul omului și al altor dumnezei. Dumnezeu a avertizat de nenumărate ori pe copii săi cu privire la închinarea la lună, soare sau stele.Vechiul Testament ne avertizează spunînd:

"Vegheazã asupra sufletului tãu, ca nu cumva, ridicîndu-ți ochii spre cer, și văzînd soarele, luna și stelele, toată oștirea cerurilor, să fii tîrît să te închini înaintea lor și să le slujești: căci acestea sînt lucruri pe cari Domnul, Dumnezeul tău, le -a fãcut și le -a împărțit ca să slujească tuturor popoarelor, subt cerul întreg. (Deut 4:19) "2 Se va găsi poate în mijlocul tău, într-una din cetățile pe cari ți le dă Domnul, Dumnezeul tău, un bărbat sau o femeie care să facă ce este rău înaintea Domnului, Dumnezeului tău, și care să calce legămîntul Lui; 3 care să meargă dupã alți dumnezei ca să le slujească și să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oștirea cerurilor, așa cum eu n-am poruncit. 5… să ucizi cu pietre sau să pedepsești cu moartea pe bărbatul acela sau pe femeia aceea. "(Deut 17:2-3,5b)(citiți și alte texte Biblice 2Împ 21:3-5, 23:5, Ier 8:2, 19:13, Țef 1:5)
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 11:43 am

si unde ma rog este contradictia???????????

Very Happy
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 12:42 pm

daca iti dai MAHRAMA de pe ochi ai sa o vezi ! cyclops
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 2:44 pm

[quote="no name"]Cum a aparut numele Alah?

Înaintre ca să vorbim despre apariția numelui Alah, este bine să știm că învățătura islamistă spune că numele lui Dumnezeu este Alah și acest nume nu se traduce. Acest nume trebuie sa fie rostit așa cum sună în limba arabă, indiferent de limba vorbitorului. Oare ce este cu acest nume? Cum a apărut el? Alah derivează din AL+ ILAH =ALAH. ILAH în limba arabă înseamnă "Dumnezeu".
Citat :


wrong: rab (araba)=dumnezeu ;Ya Rab=Dumnezeule!
Allah=numele personalizat al lui dumnezeu


AL este articolul definit "l". Deci Alah s-ar traduce ca și : "Dumnezeul". Muhamed nu a fost cel ce a introdus lumii arabe și întregii lumi, numele de Alah. Acest nume era foarte bine cunoscut de locuitorii Arabiei pe timpul lui.

si de Isus..........vezi Ellohim din Biblie

"Alah a fost idolul șef, sau dumnezeul șef între cei 360 de dumnzei cărora li se închinau în Arabia pe vremea cînd Muhamed s-a evidențiat ca și prooroc. Interesant că nu mulți musulmani vor să accepte faptul că pagînii din arabia i se închinaseră lui Alah înainte ca Muhamed să apară. Cîțiva din ei chiar se mînie, cînd sunt confruntați cu acest adevăr. Dar istoria nu este de partea lor. Literatura pre-islamică a demonstrat acest fapt".(Who Is This Allah?, G. J. O. Moshay, 1994, p 138).

“Înainte de Islam, religia lumii Aarabe se închina la o mulțime de duhuri, numite jinni. Alah era unul din mulții dumnezeii, cărora li se slujea in Meca. Dar după aceea Muhamed a început să învețe oamenii că Alah, este Singurul Dumnezeu. Dumnezeul căruia I se inchină atît Iudeii cît și Creștinii”. (A Short History of Philosophy, Robert C. Solomon, p. 130)

Potrivit celor doua citate de mai sus, Alah nu este numai numele lui Dumnezeu în limba arabă ci este un nume care i se atribuia unui idol șef între cei 360 de dumnezei care se bucurau de reverență din partea locuitorilor Arabie în acel timp.

no name a scris:
Alah - dumnezeul lună

Dacă mergi printro țară musulmană, foarte ușor poți observa că pe vîrful oricărei moschei(casa de rugaciune a musulmanilor) atîrnă o lună în creștere și o stea în mijloc.)

corect!

Islamul a preluat din lumea păgînă o mulțime de datini, și așa cum vedem și luna în creștere este tot un semn luat de acolo. Defapt, Alah, în lumea pre-islamică nu a fost altul decît dumnezeul-lună.

nu era numai luna ...erau peste 360 de zei =statuete insirate la mecca in perioada Jahilia,considerata a ignorantei.Și acest semn îi reprezintă pe musulmani pînă în ziua de azi. Dumnezeul-lună (Alah) era era un idol pagîn căsătorit cu zeița-soare. Iar stelele erau fiicele lui.

Vezi ca vorbesti despre acelasi ELLOHIM din biblie insa evreii nu au litera "a" si l-au numit in biblie "Elloh=Alah"in araba.......vorbesti mari prostii si nu e bine. .

no name a scris:
Ca și istoria, arheologia deasemenea demonstrează că
Arheologii au descoperit în Orientul Mijlociu o mulțime de temple pagîne care erau închinate dumnezeului-lună, iar semnul lui fiind o lună în creștere. În Persia ca și în Egipt dumnezeul lună era desenat pe pereți sau capuri de statui. El era judecătorul omului și al altor dumnezei. Dumnezeu a avertizat de nenumărate ori pe copii săi cu privire la închinarea la lună, soare sau stele.Vechiul Testament ne avertizează spunînd:)

tocmai in Quran scrie despre scoaterea paginilor din ignoranta si imbratisarea islamului...................


"Vegheazã asupra sufletului tãu, ca nu cumva, ridicîndu-ți ochii spre cer, și văzînd soarele, luna și stelele, toată oștirea cerurilor, să fii tîrît să te închini înaintea lor și să le slujești: căci acestea sînt lucruri pe cari Domnul, Dumnezeul tău, le -a fãcut și le -a împărțit ca să slujească tuturor popoarelor, subt cerul întreg. (Deut 4:19) "2 Se va găsi poate în mijlocul tău, într-una din cetățile pe cari ți le dă Domnul, Dumnezeul tău, un bărbat sau o femeie care să facă ce este rău înaintea Domnului, Dumnezeului tău, și care să calce legămîntul Lui; 3 care să meargă dupã alți dumnezei ca să le slujească și să se închine înaintea lor,
cum ar fi Omul_isus si fecioara Maria la care va inchinati voi+crucile din biserici
după soare, lună sau toată oștirea cerurilor, așa cum eu n-am poruncit. 5… să ucizi cu pietre sau să pedepsești cu moartea pe bărbatul acela sau pe femeia aceea. "(Deut 17:2-3,5b)(citiți și alte texte Biblice 2Împ 21:3-5, 23:5, Ier 8:2, 19:13, Țef 1:5)

zau asa?
interesant!!!
ptiu ce le mai ai in d-alde islamului Basketball lol!
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 3:31 pm

no name a scris:

Galateni 3:12 Însă legea nu se întemeiază pe credință; ci ea zice: „Cine va face aceste lucruri, va trăi prin ele”.
13 Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”.

Isus s-a facut blestem pt. noi????Fiul lui dumnezeu blestemat pt fiul Omului????
Cum a permis Dumnezeu ca el sa moara blestemat pe cruce ........deci dumnezeu a iubit Omul pacatos mai mult decit pe fiul sau,pur???-daca Isus ne-a rascumparat din blestemul legii de ce se nasc copii pacatosi si mai trebuie botezati sa li se spele pacatul??Nu i-a rascumparat Isus de blestem prin crucificare?

no name a scris:
14 pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste Neamuri, în Hristos Isus, așa ca, prin credință, noi să primim Duhul făgăduit.
15 Fraților, vorbesc potrivit omului, un testament, chiar al unui om, odată întărit, totuși nimeni nu-l desființează, nici nu-i mai adaugă ceva.
16 Acum, făgăduințele au fost făcute „lui Avraam și seminței lui”. Nu zice: „Și semințelor” (ca și cum ar fi vorba de mai multe), ci ca și cum ar fi vorba numai de una: „Și seminței tale” adică Hristos..

wrong; semintia lui Adam=urmasii sai prin Ismael,intaiul nascut din care a scoborit Mohamad si Isaac din care se retrage Moise


no name a scris:
17 Iată ce vreau să zic: un testament pe care l-a întărit Dumnezeu mai înainte, nu poate fi desființat, așa ca făgăduința să fie nimicită, de legea venită după patru sute treizeci de ani.
18 Căci dacă moștenirea ar veni din Lege, nu mai vine din făgăduință; și Dumnezeu printr-o făgăduință a dat-o lui Avraam..

Inseamna din cele ce spui ca dumnezeu se contrazice in FAGADUINTA si LEGE?

no name a scris:
19 Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adăugată din pricina călcărilor de lege, până când avea să vină „Sămânța” căreia îi fusese făcută făgăduința; și a fost dată prin îngeri, prin mâna unui mijlocitor.
20 Dar mijlocitorul nu este mijlocitorul unei singure părți, pe când Dumnezeu, este unul singur..


deci este unic si nu trei in unul !!!!!
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 3:43 pm

[quote="no name
21 Atunci oare legea este împotriva făgăduințelor lui Dumnezeu? Nicidecum! Dacă s-ar fi dat o lege care să poată da viața, într-adevăr, neprihănirea ar veni din lege.
22 Dar Scriptura a închis totul sub păcat, pentru ca făgăduința să fie dată celor ce cred, prin credința în Isus Hristos.
23 Înainte de venirea credinței, noi eram sub paza Legii, închiși pentru credința care trebuia să fie descoperită.
24 Astfel, legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință.
25 După ce a venit credința, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta..[/quote]


ceea ce inseamna ca cine crede este scutit de lege?Iar cine nu crede in Isus ca Mintuitor nu este scutit de lege?....de pacatul suprem....deci Isus a dat peste cap legea initiala si ar insemna ca venirea lui Moise si a celor dinaintea lui sa fie fara nici o realizare...inutila.Venirea lui Isus a abrogat sau sters valoarea celor venitit initial?!!! cam asta se deduce din lectia d-voastra
CUM AR PUTEA DUMNEZEU SA SE SCHIMBE ASA USOR ,SA-SI SCHIMBE PLANURILE SI PORUNCILE INITIALE............?!CE DUMNEZEU MAI ESTE EL?![/quote]26 Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus..[/quote]

deci fiu aici e sensul de creatura a lui d-zeu si nu fiu nascut din dumnezeu asemanator lui Isus!!!! Mad

27 Toți care ați fost botezați pentru Hristos, v-ați îmbrăcat cu Hristos.


28 Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toți sunteți una în Hristos Isus.
29 Și dacă sunteți ai lui Hristos, sunteți „sămânța” lui Avraam, moștenitori prin făgăduință.[/quote]

greu de inteles dar si mai greu de crezut!!!!
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 4:02 pm

47.Ea a zis:"Doamne cum sa am un copil farta sa ma fi atins un barbat?I-a raspuns el:Intocmai asa! Allah creeaza ceea ce voieste El.Cind el hotaraste un lucru ,el spune doar:Fi!si el este de indata.

48 Si el va invata scriptura si intelepciunea,Tora si Evangelia.

49 Si (el va fi trimis) la fii lui Israel si le va zice:Eu vin la voi cu semn de la Domnul vostru !Eu plamadesc pentru voi din lut ca un chip de pasare si suflu asupra sa si se va face o pasare vie,cu voia luii Allah.Si-i voi tamadui pe orb,si pe lepros,si-i voi invia pe morti,cu voia lui Allah.Eu va voi vesti ceea ce mincati si ceea ce pastrati in casele voastre.In aceasta este un semn pentru voi,daca voi sunteti credinciosi!

50 Eu intaresc ceea ce a fost relevat in Tora inainte de mine si va voi ingadui o parte din cele ce v-au fost oprite.Eu v-am adus semne de la Domnul vostru,deci fiti cu frica de Allah si dati-mi ascultare!

51 Allah este stapinul meu si stapinul vostru.Asadar adorati-Lpe El.Aceasta este o cale dreapta.

52.Apoi cind Isus a simtit necredinta lor ,le-a zis: "Cine sunt sprijinitorii mei in chemarea la Allah?"Apostolii au raspuns:Noi suntem sprijinitorii (religiei)lui Allah!
Noicredem in Allah si fa marturie ca noi Lui Allah ai suntem supusi(musulmani)!"musulman=supus lui Allah adica unicului creator si nu inseaman supusul lui Mohamad,de aceea toti profetii pina la Mohamad au fost considerati musulmani.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 4:09 pm

113.AU ZIS IUDEII:"CRESTINII NU AU NICI UN TEMEI!"SI AU ZIS CRESTINII:"IUDEII NU AU NICI UN TEMEI!" SI TOTUSI EI CITESC SCRIPTURA.SI ASTFEL AU ZIS SI CEI CARE NU AU STIINTA,ASEMENEA VORBELOR LOR.DAR ALLAH VA JUDECA IN ZIUA INVIERII IN CELE ASUPRA CARORA AU PARERI DIFERITE.
SURA BAQARA-QURAN
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 4:11 pm

no name a scris:
daca iti dai MAHRAMA de pe ochi ai sa o vezi ! cyclops


UNII O AU PE INIMI SI E MULT MAI PERICULOS clown
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 4:45 pm

Islamul fiind ultima religie este cea mai corecta, sustin acest lucru si iti reamintesc ca si in stiinta ultima teorie acceptata de comunitatea stiintifica este considerata cea mai valida si le anuleaza pe cele precedente.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 6:42 pm

Uiti ca ptr a sti ceva nou trebuie ca ceea ce numim CUNOASTERE sa se dezvolte pe baza de noi informatii pe care le inregistram, le explicam si sintetizam ...pentru religie ...nu e nevoie sa STI NIMIC ci e suficient sa CREZI totul !
Cea mai noua religie este cea a lui Flying Spaghetty Monster ...iar profetul acestei religii da Cash un milion de Dolari celui care dovedeste ca Flying Spaghetty Monster nu e creatorul Universului ...ceea ce profetul tau nu a avut curajul sa promita ...deci dupa teoria ta poti sa arunci Quranul ...ca religia cea noua ....le-a anulat pe celelalte!
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 7:24 pm

Ada_Pal a scris:
no name a scris:
daca iti dai MAHRAMA de pe ochi ai sa o vezi ! cyclops


UNII O AU PE INIMI SI E MULT MAI PERICULOS clown

da asa e ai dreptate .....bietii de voi muslimi.. scratch
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 8:17 pm

esti irecuperabil SOIMOS-ULE....vezi insa ca ai fost anuntat de islam si marturisesc acest lucru impotriva ta in ziua de apoi......nu cred sa ti mai arda atunci de gluma....ci ti va arde peliishoara de neamtz in devenire
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 8:25 pm

Ada_Pal a scris:
esti irecuperabil SOIMOS-ULE....vezi insa ca ai fost anuntat de islam si marturisesc acest lucru impotriva ta in ziua de apoi......nu cred sa ti mai arda atunci de gluma....ci ti va arde peliishoara de neamtz in devenire
he he he cheers ...da de cce in devenire ...pai eu am devenit deja neamt ...atunci cand m-am nascut din parinti nemti !

Sper ca nu te superi pe mine ...vorbim si noi sa treaca vremea ...e adevarat ca vorbim mai in gluma ...mai in serios ...da situatia se agraveaza pe zi ce trece ...

Cat despre ziua de apoi ...sper sa o ajung la 99 de ani ...in urma unui orgasm cu o domnisoara!

Cat despre urmari... incearca sa intelegi ca viata este un fel de "ardere" ...si cand focul s-a stins...e stins definitiv ...ceea ce se poate reaprinde este un alt foc ...care si el se va stinge ...

Cat despre Divinitate ...pai crezi ca se va supara ca soimos este iubitor de adevar si de cdreptate?

Daca cumva DA ... adica el mi-a dat minte si libertate de a gandi si tot el ma va condamna ca am gandit liber si corect ...fi convinsa ca ii trag un pumn in nas de se rastoarna cu tron cu tot... cred ca dupa galagia ce va fi in cer cand ajung eu acolo ...iti vei da seama ca soimos a ajuns la EL !
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 8:29 pm

...soimos ..ai si tu un rol bine determinat ...nimic nu este la intamplare ... Basketball
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mier Apr 30, 2008 9:50 pm

cateodata mai e si hobby !


Dar de fapt...la inceput am vrutdoar sa imi verific daca scepticismul meu in privinta religiei are fundament sau nu.

Speram sa intalnesc pe careva pe forum ...sa imi poata deschide ochii si sa ma convinga ca gresesc...si cand colo iata ce a iesit ...dintr-un biet sceptic ...un adevarat CONVINS .... dar de contrariul a ceea ce am sperat!
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Sa meditam la ei   Joi Mai 01, 2008 6:27 pm

Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Sam Mai 03, 2008 3:40 pm

Alah - dumnezeul lună

Dacă mergi printro țară musulmană, foarte ușor poți observa că pe vîrful oricărei moschei(casa de rugaciune a musulmanilor) atîrnă o lună în creștere și o stea în mijloc. Islamul a preluat din lumea păgînă o mulțime de datini, și așa cum vedem și luna în creștere este tot un semn luat de acolo. Defapt, Alah, în lumea pre-islamică nu a fost altul decît dumnezeul-lună. Și acest semn îi reprezintă pe musulmani pînă în ziua de azi. Dumnezeul-lună (Alah) era căsătorit cu zeița-soare. Iar stelele erau fiicele lui. Ca și istoria, arheologia deasemenea demonstrează că Alah era un idol pagîn. Arheologii au descoperit în Orientul Mijlociu o mulțime de temple pagîne care erau închinate dumnezeului-lună, iar semnul lui fiind o lună în creștere. În Persia ca și în Egipt dumnezeul lună era desenat pe pereți sau capuri de statui. El era judecătorul omului și al altor dumnezei. Dumnezeu a avertizat de nenumărate ori pe copii săi cu privire la închinarea la lună, soare sau stele.Vechiul Testament ne avertizează spunînd:

"Vegheazã asupra sufletului tãu, ca nu cumva, ridicîndu-ți ochii spre cer, și văzînd soarele, luna și stelele, toată oștirea cerurilor, să fii tîrît să te închini înaintea lor și să le slujești: căci acestea sînt lucruri pe cari Domnul, Dumnezeul tău, le -a fãcut și le -a împărțit ca să slujească tuturor popoarelor, subt cerul întreg. (Deut 4:19) "2 Se va găsi poate în mijlocul tău, într-una din cetățile pe cari ți le dă Domnul, Dumnezeul tău, un bărbat sau o femeie care să facă ce este rău înaintea Domnului, Dumnezeului tău, și care să calce legămîntul Lui; 3 care să meargă dupã alți dumnezei ca să le slujească și să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oștirea cerurilor, așa cum eu n-am poruncit. 5… să ucizi cu pietre sau să pedepsești cu moartea pe bărbatul acela sau pe femeia aceea. "(Deut 17:2-3,5b)(citiți și alte texte Biblice 2Împ 21:3-5, 23:5, Ier 8:2, 19:13, Țef 1:5)
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Sam Mai 10, 2008 6:35 am

Sa meditam mai degraba la cauzele ptr care exista semeni ca ei ....si vei vedea ca santajul cu titeiul .... este o cauza foarte importanta ... si dupa cum vei vedea ultima faza a acestui santaj al lumii islamice ... va duce la o deosebit de accentuata crestere a preturilor produselor alimentare la o acuta cresterea a foametei pe planeta!
Sus In jos
elvar
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 87
Localizare : Finland
Puncte : 30
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Lun Mai 19, 2008 7:44 pm

No Name a scris:
Alah - dumnezeul lună

Dacă mergi printro țară musulmană, foarte ușor poți observa că pe vîrful oricărei moschei(casa de rugaciune a musulmanilor) atîrnă o lună în creștere și o stea în mijloc.

Eu cred ca este asa din cauza ca islamul recunoaste prin aceste semne ca este ...religia intunericului ...spre deosebire de biserica catolica unde semnul distinctiv este un triunghi cu un soare in interior!
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Lun Mai 19, 2008 8:18 pm

elvar a scris:
No Name a scris:
Alah - dumnezeul lună

Dacă mergi printro țară musulmană, foarte ușor poți observa că pe vîrful oricărei moschei(casa de rugaciune a musulmanilor) atîrnă o lună în creștere și o stea în mijloc.

Eu cred ca este asa din cauza ca islamul recunoaste prin aceste semne ca este ...religia intunericului ...spre deosebire de biserica catolica unde semnul distinctiv este un triunghi cu un soare in interior!

Zau?Nu ma inebuni?!!! Very Happy Very Happy lol!
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Lun Mai 19, 2008 9:01 pm

Aici e un conflict între religii văd!
Doi se bat și al treilea câștigă!
bounce bounce bounce
Sus In jos
elvar
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 87
Localizare : Finland
Puncte : 30
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Lun Mai 19, 2008 9:24 pm

Ada_Pal a scris:
elvar a scris:
No Name a scris:
Alah - dumnezeul lună

Dacă mergi printro țară musulmană, foarte ușor poți observa că pe vîrful oricărei moschei(casa de rugaciune a musulmanilor) atîrnă o lună în creștere și o stea în mijloc.

Eu cred ca este asa din cauza ca islamul recunoaste prin aceste semne ca este ...religia intunericului ...spre deosebire de biserica catolica unde semnul distinctiv este un triunghi cu un soare in interior!

Zau?Nu ma inebuni?!!! Very Happy Very Happy lol!

Nu te inebuneste nimeni!

Este vorba de semnele distinctive ale celor 2 religii !
La bisericile catolice la intrare este un triunghi mare, in triunghi un soare cu raze, si in stanga si in dreapta literele grecesti alfa si omega!

Nu iti convine faptul ca soarele reprezinta lumina zilei si semiluna cu o stea miezul noptii ...adica intunericul
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Lun Mai 19, 2008 10:07 pm

elvar a scris:

Nu te inebuneste nimeni!

Este vorba de semnele distinctive ale celor 2 religii !
La bisericile catolice la intrare este un triunghi mare, in triunghi un soare cu raze, si in stanga si in dreapta literele grecesti alfa si omega!

Nu iti convine faptul ca soarele reprezinta lumina zilei si semiluna cu o stea miezul noptii ...adica intunericul
scratch
Păi Luna și steaua sunt și ei niște luminători ai nopții pentru că noi încă nu suntem în lumină. Asta mie mi-ar sugera mai multă sinceritate și mai mult realism pentru că încă nu a venit judecata de apoi cu dreapta răsplătire să aducă marea lumină. Simbolul Bisericii Catolice e cam fățarnic.
Sus In jos
Hades
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 92
Varsta : 32
Localizare : Subteran
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Lun Mai 19, 2008 11:46 pm

Luna in crestere e mai benefica (vorba unora) decat cea in descrestere... Iar steaua cred ca e Venus... Luceafarul, Lucifer, purtatorul/oarea de lumina...

Triunghiul, din cate stiu, e simbolul Treimii... Soarele, simbolul vietii...
Sus In jos
http://astroviata.blogspot.com
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Mai 20, 2008 7:06 am

Hades a scris:
Luna in crestere e mai benefica (vorba unora) decat cea in descrestere... Iar steaua cred ca e Venus... Luceafarul, Lucifer, purtatorul/oarea de lumina...
Corect ... Luceafarul in limba latina suna cam asa: Lucifer!
Iar coarnele semilunii sunt exact coarnele lui Lucifer ...probabil ca betigasul pe care sunt acestea prinse ...sunt coada lui!
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Mai 20, 2008 7:26 am

Fatarnice sunt in primul rind raspunsurile lui No Name care spune ca Allah e dumnezeul Luna.Am dat explicatii de n ori de originea simbolului "luna"al unor imperii.NU are nimic de-a face cu Dumnezeu sau islamul.

Insa 1 sau 2 persoane ca pareri preconcepute pe forumul acesta pot distrage atentia intr-o directie total gresita .Tocmai acesta e scopul .Ferice de cel ce -l descopera. Presimtirea,Cunoasterea Omului este o stiinta grea,ce sa-i faci?!!!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Mar Mai 20, 2008 7:47 am

Recunosc ca si ale mele sunt tot fatarnice ...dar se pun vre-o doua probleme!

De ce semiluna si steaua stralucitoare sunt in varful moscheei ... ca doar nu noi fatarnicii le-am mpus acolo ca sa compromitem islamul?

daca semiluna si stele sunt astrii luminii adica a miezului zilei ... si daca ar exista viata pe pamant daca acesti astrii ar fi singurii aducatori de lumina pe pamant?

Si ce vina avem noi ca Luceafarul este in limba latina Lucifer ...si acest nume este echivalentul diavolului?

Eu soimos merg mai departe ...si spun ca si Isus este tot Lucifer ...motiv ptr care de inviere ciracii lui in miezul noptii al beznei profunde isi dau lumina de la lumanari si zic "lumina lui Isus" cand ei ar putea avea destula lumina ziua in amiaza mare ...cand datorita acestei lumini natura se trezeste la viata!
Sus In jos
Hades
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 92
Varsta : 32
Localizare : Subteran
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Religia Islam   Joi Mai 22, 2008 9:06 am

Lucifer nu e diavol, e confundat cu diavolul. In realitate, e un inger de ierarhie superioara...
Sus In jos
http://astroviata.blogspot.com
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Religia Islam   

Sus In jos
 
Religia Islam
Sus 
Pagina 3 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Religiile lumii :: Monoteiste :: Islamul-
Mergi direct la: