Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Procesul lui Isus

In jos 
AutorMesaj
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Procesul lui Isus   Joi Iul 17, 2008 5:43 am

În ultimii ani, mai mulți juriști au refăcut cel mai cunoscut proces din istorie

Orice subiect legat de viața lui Iisus a fost îndelung dezbătut în istorie. Unul dintre cele mai disputate a fost cel legat de procesul lui Iisus. Motivațiile politice au stimulat și mai mult abordarea acestei teme. De-a lungul timpului au fost numeroși specialiști în istoria dreptului care au încercat să arate nu numai că acel proces a fost profund nedrept, ci să și demonstreze numeroasele inconsecvențe față de legile timpului, fie ele romane, fie evreiești.Una dintre aceste reconstituiri s-a derulat la Ierusalim, la 25 aprilie 1933, ora 14. Dintre cei cinci judecători, patru au votat "nevinovat". Ei au considerat că sentința de la 12 nisan, anul 30 a fost nedreaptă. Nu a fost singura reconstituire. În primavara lui 1949, la câteva luni de la înființarea statului Israel, un jurist danez, sub pseudonimul "H. 187", a înaintat o scrisoare de 15 pagini ministrului israelian al justiției prin care cerea reconstituirea procesului lui Iisus. În același an, procesul a fost reexaminat în cadrul Facultății de Drept a Universității din Paris, ajungându-se la concluzia că, din cauza unei erori juridice, sentința capitală pronunțată împotriva Mântuitorului a fost nulă de drept, neexistând validitate legală.

„Arestarea, procesul și moartea lui Iisus", de Haim Cohn, este una dintre cele mai relevante lucrări istorico-juridice despre procesul lui Iisus. Autorul a studiat la Heidelberg și Ierusalim, a fost ministru al justiției și președinte al Tribunalului Suprem al Statului Israel. Haim Cohn a lucrat la această carte 30 de ani.

„Arestarea, procesul și moartea lui Iisus" a apărut în urma unui demers neobișnuit: în 1948, imediat după proclamarea independenței Statului Israel, un grup de înalți prelați creștini din Occident s-a adresat evreilor cerându-le rejudecarea procesului lui Iisus și reabilitarea. Motivau faptul ca arestarea, condamnarea și crucificarea „Fiului lui Dumnezeu" a avut loc în Iudeea, o țară aflată sub stăpânirea romanilor, iar justiția nu era independentă. Judecătorul Haim Cohn a decis să cerceteze „cazul" și să publice verdictul său sub forma unei cărți. Judecătorul israelian a constatat că toate primele surse de informații privind procesul lui Iisus se găsesc în Evangheliile lui Matei, Marcu, Luca și Ioan, care au fost scrise la zeci de ani după crucificare. Nici una dintre aceste Evanghelii nu cuprinde relatări ale unor martori oculari.

1. Cine l-a arestat pe Iisus, romanii sau evreii, ori toți împreună?

2. De ce a fost arestat și din ordinul cui?

3. De ce a fost adus la casa Marelui Preot evreu și din ordinul cui?

4. Ce s-a întâmplat în casa Marelui Preot? S-a adunat acolo întreg Sinedriul și de ce?

5. A fost Iisus anchetat de Marele Preot și, dacă da, a fost anchetat în prezența Sinedriului sau doar Marele Preot l-a interogat?

6. Au fost cercetați și alți martori?

7. Care a fost scopul acestei anchete?

8. De ce l-au adus evreii (sau unii dintre ei) pe Iisus în fața lui Pilat?

9. Oare n-au avut evreii competența juridică de a-l judeca pe Iisus? Sau au preferat ca procuratorul roman să-l condamne la moarte?

10. Ce s-a petrecut în Palatul lui Pilat? Iisus a fost judecat după legile Romei sau a avut loc un fel de controversă între Pilat și evrei (ori cu unii dintre ei), până ce guvernatorul roman s-a lăsat convins (cu greu) să-l răstignească pe Iisus?

11. Să fi avut evreii vreun interes în uciderea lui Iisus ori în condamnarea lui la moarte?

12. A fost dovedită vreo acuzație împotriva lui Iisus care să justifice din punctul de vedere al învățăturii evreiești uciderea lui Iisus?

13. Avea vreun interes Pilat să-l răstignească pe Iisus și să obțină vreo favoare din moartea lui?

14. A fost dovedită în fața lui Pilat vreo acuzație împotriva lui Iisus din punctul de vedere al legii romane?

15. A vrut cu adevărat Pilat să-l judece pe Iisus cu blândețe și să-l salveze?

Prevederile legale, nerespectate în capturarea și procesul lui Iisus Hristos

Capturarea, care a avut loc noaptea. Legea ebraică prevedea ca, în afară de cazul de flagrant, un demers de acest gen să aibă loc ziua, la lumina soarelui, sub ochii tuturor, tocmai pentru ca "nimic să nu se petreacă în ascuns". De asemenea, arestarea Mântuitorului s-a produs fără nici un mandat legal. Procedura a avut caracteristicile unei conspirații, cu prezența a cel puțin unui conspirator: Iuda, probabil deziluzionat în speranțele sale patriotice că Mesia va lupta cu arma în mână împotriva romanilor.

Convocarea primului Sinedriu a avut loc tot noaptea, fapt ce contravine, de asemenea, legislației vremii. Sunt prezenți doi martori, falși, ale căror mărturii nu concordă, lucru de care Sinedriul nu a ținut cont. Arestatul a fost maltratat, fapt de asemenea ilegal.

Convocarea celui de-al doilea Sinedriu a constituit o altă încălcare a Legii ebraice (Tora), care prevedea un anume interval de timp între prima și a doua audiență. Mai mult, reunirea membrilor Sinedriului era interzisă în perioada pascală (Pesahului).

Tora specifica faptul că nu era posibilă condamnarea la moarte pentru un păcat capital, decât dacă se baza pe cuvântul a cel puțin doi martori (un martor avea "valoarea" nici unui martor). În cazul lui Iisus, au fost doi martori, dar ale căror declarații nu au concordat.

Potrivit Talmudului, acuzatul avea dreptul să beneficieze de consultanță legală. Dacă nu își putea plăti un apărător expert în Lege, atunci era numit unul din oficiu, care ar fi urmat să acționeze în apărarea lui. Ceea ce, în cazul lui Iisus, nu s-a întâmplat.

Singura "mărturisire" a lui Iisus a fost când a recunoscut că este Fiul lui Dumnezeu, ceea ce i-a adus imediat acuzația de "blasfemie". Dar Legea ebraică nu accepta mărturia unui acuzat în propria defavoare. O confesiune voluntară, fără martori, nu era suficientă pentru sentința de condamnare la moarte.

Și, dacă se considera că acuzatul a făptuit delicte susceptibile de pedeapsa cu moartea, atunci, conform Legii mozaice, el trebuia judecat ziua și în public.

Sinedriul avea și misiunea de a proteja și a apăra acuzatul. În nici un caz membrii acestuia nu aveau voie să lovească un acuzat și nici un membru nu putea acționa în exclusivitate ca acuzator sau apărător. Legea prevedea ca acuzatului să îi fie acordată prezumția de nevinovăție. Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat în cazul lui Iisus.

Dacă totuși acuzatul era considerat vinovat, atunci nici un fel de verdict nu putea fi emis în aceeași zi. Până să ia decizia finală referitoare la o eventuală condamnare, Sinedriul trebuia să se gândească timp de "o zi solară întreagă", conform Legii. Nici acest lucru nu s-a întâmplat în cazul Mântuitorului.


Marele Sinedriu (Consiliul suprem/Curtea ebraică) era singura autoritate cu jurisdicție asupra delictelor pasibile de sentința cu moartea. Sinedriul era alcătuit din 70 de membri, prezidat de un Mare Sacerdot și compus dintr-o "cameră/secțiune" religioasă alcătuită din 23 de membri (saduchei), dintr-o "cameră/secțiune" legală alcătuită din 23 de scribi (farisei, experți în Lege) și o "cameră/secțiune" populară, alcătuită din 23 de bătrâni (de asemenea, saduchei).

SI TOTUSI


Toate aceste demonstrații au fost preluate din cartea scriitorului Samuel Brandon, "The Trial of Jesus of Nazareth", apărută pentru prima dată la editura americană "Hodder&Stoughton Publishers", în 1968.


Mi se pare o pierdere de timp si resurse tot procesul acesta.

(sursa - http://www.sibiul.ro/forum/viewtopic.php?p=18427 )
Sus In jos
desan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 54
Localizare : constanta
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Procesul lui Isus   Mar Aug 26, 2008 3:34 pm

acelasi proces putem sa-l facem si noi aici....poate cu rezultate mai interesante...asa cum nu e nici o urma din templul din ierusalim...asa nu e nici o urma de ieshu...totul a urmat cursul din ureche-n ureche....si la fel cu tot ce se transmite...trebuie munca grea si indelungata pt gasirea eventualului sambure de adevar...
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Procesul lui Isus   Mier Iun 15, 2011 8:25 pm

desan a scris:
acelasi proces putem sa-l facem si noi aici....poate cu rezultate mai interesante...asa cum nu e nici o urma din templul din ierusalim...asa nu e nici o urma de ieshu...totul a urmat cursul din ureche-n ureche....si la fel cu tot ce se transmite...trebuie munca grea si indelungata pt gasirea eventualului sambure de adevar...

Poi sa incercam ...dar eu propun ca in abordarea acestei teme sa tinem cont de cele 2 planuri ale "existentei" sale ...cea umana si cea pretins divina!

Ca om cu carisma care si-a castigat simpatia multimii de partea sa, Isus a dorit sa fie un Messiah, adica un "uns" cu functia de rege, un conducator si un salvator al poporului sau.

Din aceasta cauza el a intrat in conflict atat cu clerul evreu care se simtea direct amenintat de "reforma religioasa" pe care acesta o propovaduia, o reforma care ameninta stabilitatea si puterea clerului mozaic.

Iar pe de alta parte Isus in calitate de Messiah, adica de uns cu functia de rege, avea indatorirea conform Torei, legea iudeilor care stabilea atributiiile unui adevarat Messiah, Isus avea obligatia sa isi elibereze propriul popor de ocupatia straina, in spetza cea romana ...si Pilat din Pont cunoastea bine aceasta conditie esentiala, motiv ptr care avand forta armata a trecut la arestarea lui Isus de indata ce acesta a intrat in Ierusalim, aclamat de popor ca rege... adica ca Messiah!

Asadar arestarea lui Isus era conforma atat cu legile imperiului care cereau condamnarea prin rastignire pe cruce a celor care complotau impotriva ordinii impuse de stapanirea romana cat si cu interesele clerului evreu care dorea sa scape de unul care a produs o schisma in religia mozaica infintandu-si o secta proprie care castiga tot mai multi adepti!

Referitor la acesta situatie, se poate spune ca Isus a stiut din momentul arestarii sale ca a "pierdut partida", motiv ptr care nici nu a incercat in vre-un fel sa se apere ,nici de clerul evreu si nici de stapanirea romana.

Si asta a fost ceva pozitiv, ptr ca nu a inrait nici clerul si nici stapanirea romana care au gasit un compromis ptr a-l salva pe acest tanar cu carisma si bun simtz ... si au recurs cu totii la o "strategie""
...si anume supliciul lui Isus a fost mai mult o poveste ptr prostit lumea ... ptr ca pe cruce a fost rastignit acel hotz care se numea tot Isus si il insotea pe Isus Nazariteanul ... ptr ca poporul evreu a ales eliberarea lui Isus Barabas ...adica a lui BarAbas ...ceea ce in limba ivrit inseamna Fiul Domnului ... si toti stim prea bine ca Isus era si Fiul Tatalui Sau !(asa cum suntem si noi toti)

Deci nu Isus Nazariteanul a fost executat ...ci Isus Hotzul, acesta este si motivul ptr care Isus Nazariteanul a disparut urgent ...si explica si minunea "invierii" sale ptr ca trebuia ascuns cadavrul hotzului ptr ca sa nu poata fi indentificat ca fiind falsul Isus ...si explica si "invierea" sa ptr ca el a fost intradevar vazut ...din moment ce nu a fost el cel executat.

Pe plan divin ...totul confirma aceasi inscenare de prost gust!

Si anume ca Isus ca Fiu al Tatalui, cel care a dovedit ca stia ce se va intampla cand va canta de trei ori cocosul ... adica era la curent cu tot ceea ce va urma ...stia prea bine ca el ca si "divinitate" cu aspect uman, nu putea suferii ca un om ptr ca nu era om ci o parte a Treimii ...iar Treimea Divina nu cunoaste suferinta ...deci tot o piesa de teatru de prost gust pusa la cale ptr a si castiga prin martiriat simpatia totala a populatiei ...fapt care i-a reusit prea bine!

In concluzie ...Isus dupa crucificarea hotului, Isus a trait discret multi ani alaturi de sotia lui Maria Magdalena ... si poate o mai fi traind si azi ...daca ar fi sa ne luam dupa ce afirma unii ...si am incalecat pe o sea ... v-am spus varianta mea!

PS : care nu este atat de originala ci apartine unui teolog francez de la inceputul secolului trecut, pe nume Alfred Loisy, carte si el s-a inspirat din scrierile unui contemporan al lui Isus recte Philo din Alexandria, care i-a povestit acest episod unui anume lui Herodes Agripa I in timpul unei vizite la Alexandria!

Acest fapt a fost confirmat si de omul de stiinta Hyam Maccoby care sustine si el ca Isus a folosit mereu in rugaciunile si predicile sale cuvantul Abba/Tata/Dumnezeu si se referea la el insusi cu Fiul Domnului adica Bar Abbas din aceasta cauza poporul cand a pronuntat BarAbbas... evident ca cel eliberat a fost Isus Nazariteanul!
Iar schimbarea in Isus martirul a fost doar o manevra a bisericii catolice !
Sus In jos
livius
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 287
Varsta : 38
Puncte : 288
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Procesul lui Isus   Dum Iun 19, 2011 9:34 am

Faptul ca Isus nu a fost crucificat il gasim si in Coran, singura carte sfanta in afara de Biblie care vorbeste de existenta lui Isus in Sura versetul 157 in care ni se spune ca Isus nici nu a fost crucificat si nici maltratat ci totul a fost o prefacatorie.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Procesul lui Isus   Dum Iun 19, 2011 10:54 am

Totusi, exista in consemnarile romanilor faptul ca Isus a fost condamnat la moarte, iar sentinta executata!

Problema este ca in acea vreme aprox. 6% dintre iudei purtau numele de Isus... Era foarte simplu ca unul dintre ei sa fi fost executat si sa se spuna ca a fost executat rabinul Isus (sau poate esenianul Isus... iar regia ”filmului” sa fi apartinut acestei caste...) apoi acesta sa se fi aratat cunoscutilor, sustinand ca a inviat... iar cadavrul Isus-ului omorat sa fi fost furat pentru a dispare orice dovada a smecheriei...

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Procesul lui Isus   Dum Iun 19, 2011 6:38 pm

Apopii a scris:
Totusi, exista in consemnarile romanilor faptul ca Isus a fost condamnat la moarte, iar sentinta executata!

Era foarte simplu ca unul dintre ei sa fi fost executat si sa se spuna ca a fost executat rabinul Isus (sau poate esenianul Isus... iar regia ”filmului” sa fi apartinut acestei caste...) apoi acesta sa se fi aratat cunoscutilor, sustinand ca a inviat... iar cadavrul Isus-ului omorat sa fi fost furat pentru a dispare orice dovada a smecheriei...
Pai cam asta spuneam si eu atunci cand ma refeream la eliberarea lui Bar-Abbas ... adica Fiul Tatalui ca si pe acesta tot Isus il chema.
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Procesul lui Isus   

Sus In jos
 
Procesul lui Isus
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Crestinismul-actorii principali :: Despre Isus-
Mergi direct la: