Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Pavel primul ERETIC ...

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Pavel primul ERETIC ...   Vin Feb 13, 2009 10:09 am

O mica prezentare a adevarului istoric despre Pavel

Personale
Pavel, (nume roman) s-a născut ca Shaul, probabil în Tars din Cilicia localizat în sud-estul Turciei de azi, in familia Benjamin familie instarita care avea si drepturi de cetatean roman, familie care instarita fiind i-a asigurat de mic o educatie buna, fapt care i-a permis sa stapanesca perfect limba greaca, aramaica si hebraica.
In tinerete Shaul a plecat la Ierusalim sa invete alaturi de mari invatati ai vremii ca Gamael (unul din intemeietorii gandirii fariseice fapt care i-a asigurat reusita ulterioara in viata si renumele care i-a ramas si astazi viu!

"Convertirea"
Deci Pavel asa cum am mai afirmat era un evreu de religie iudaica helenizat, unul care in calitate de cetatean roman aflat in slujba Imperiului el era foarte crancen angajat in combaterea "mostenirii" lui Isus, adica in combaterea comunitatilor ramase dupa moartea lui Isus (vezi uciderea lui Sf. Stefan) ...care era ca secta a religiei mozaice (numita a Nazariteanulului) si prezenta o amenintare grava la adresa religiei mozaice traditionale, asta pana la un moment dat, cand potrivit cărtii Faptele Apostolilor, din Noul Testament, el a avut o "revelatie" în timp ce mergea pe drumul Damascului, "revelatie" cica inspirata de anticul profet Hananias în care i-a apărut Isus-Christos(aflat pe atunci in Iad) si astfel i s-a schimbat complet viata... dar in acelasi timp si viata linistita a primelor comunitati crestine ,,,caci "convertitul Pavel) juca doar rolul de Cal Troian

Și asa începe povestea "vietii si operei" lui Pavel, falsul Apostol (pentru ca nu facea parte din suita de apostoli ai lui Isus, ci facea parte din "apostolii bisericii" si este cunoscut ca Isus era din start un militant "antibiserica" (vezi Matei 6.6) si un anticleric dovedit de faptele sale, in timp ce Pavel cel care nu l-a cunoscut niciodată pe Isus, si despre a cărui personalitate umană are putine de spus, propovaduieste o intoarcere la biserica (ca in VT) si astfel "l-a transformat" total pe Isus revolutionarul care voia sa reformeze religia si statul evreu (in calitate de Messiah) într-un anume Isus-Hristos "omul dumnezeu al bisericii" si adaptat perfect stapanirii romane, fapt in sprijinul caruia Pavel a modificat toate invataturile propovaduite de Isus indrumand char si la renuntarea Legilor date de Yahwe, desi se stie ca Yahwe afirma serios si tare in Maleahi 3:6 „Căci Eu Sunt Domnul, Eu nu Mă schimb;


Pavel tortionarul roman pe "calul troian"
Datorita faptului ca Pavel era un convins religios mozaic care avea si cetatenia romana, el s-a potrivit perfect in scenariul unei vremi in care Isus a propovaduit exact o reforma impotriva Clerului evreu, dar si impotriva stapanirii romane(caci asa ii cerea rolul de Messiah" si astfel Pavel parea sa fie persoana cea mai potrivita in combaterea revolutionarului Isus. din interiorul comunitatilor care ii urmau invataturile ... caci nu era permis unui sarman taran evreu sa aibe ambitii de Messiah si sa rastoarne in zona puterea imparatului Romei ....motiv ptr care a platit cu viata curajul nesabuit de a se opune clerului evreu si stapanirii romane.

Actiunile sangeroase duse de Pavel impotriva primilor crestini nu au avut rezultate pozitive ba chiar din contra prin atrocitatile comise mareau ura impotriva clerului evreu si a stapanirii romane in favoarea simpatizantilor lui Isus ... motiv ptr care vicleanul si inteligentul Pavel a pus la cale o diversiune ...dupa un model bine cunoscut in antichitate ...si anume tactica calului troian prin care s-a infiltrat intre crestini nu pentru ai ucide ci pentru a-i combate nu cu armele ci cu cuvinte mincinoase care transformau invataturile anti cler si anti stapanire romana intr-o religie noua proromana(adica una ptr neamuri...adica
neamurile imperiului roman) ...adica exact inversul decat ceea ce a dorit Isus!

Inceputul Manipularii
Sustinut fiind de autoritati pe aceasta cale (caci vedem ca odata cu "convertirea" lui de pe drumul Damascului prigonirile impotriva crestinilor au incetat ...a inceput munca lui de a desfinta invataturile lui Isus ... evident ca dupa "convertire" Pavel nu avea nici dorinta si nici cunostinta de a predica invataturile lui Isus ci doar niste fantezii proprii cu mesaj anti Isus dar atribuite in mod mincinos lui Isus dar care contineau de fapt "invataturi" convenabile clerului si stapanirii romane ..
Acest lucru s-a si petrecut... dar cu dezaprobarea vehementa a adevaratilor urmasi ai lui Isus, printre care si Apostolul Petru, toti condusi de fratele lui Isus, Iacob, care la fel ca si Isus nu s-au declarat niciodată altceva decât evrei mozaici și nu au nesocotit niciodată preceptele Torei ba chiar le-au urmat cu strictete caci asa cerea Isus cel venit sa implineasca Legea Torei si nu sa o schimbe.

Aceste certuri s-au incheiat in favoarea lui Pavel...caci Pavel stapanea tainele oratoriei si elocintei si fiind mai taios in replici si adoptand un ton agresiv la adresa apostolilor, reusind astfel sa se impuna in fata oamenilor simpli si needucati, si astfel sa convinga adunarea de nulitatea valorii adevaratilor Apostoli ... aceste accente de dezaprobare impotriva iudeilor si a urmasilor lui Isus se gasesc la tot pasul in "opera sa" si au constituit mai tarziu baza antisemitismului care va urma in ceea ce numim istorie!

Manipularea

Iata cum incepe diversiunea crestina facuta in numele lui Isus care incepe prin discreditarea adevaratilor Apostoli ai lui Isus:

6. Iar de cei ce sunt mai de seamă - oricine ar fi fost ei cândva, nu mă privește; Dumnezeu nu caută la fața omului, - cei mai de seamă n-au adăugat nimic la Evanghelia mea,

Si astfel sarmanul Isus ...un tanar taran evreu cu ambitii prea mari a sfarsit la urma urmei prin a fi redus la tacere ... ba chiar facut un sustinator al unei politici proromane... ceea ce nici in vis nu i-ar fi trecut prin gand.


Iata cum in citatul de mai sus vedem ca Pavel neglijeaza TOTAL toate invataturile transmise de Isus Apostolilor adevarati, considerand ca ceea ce a transmis Isusacestora nu are nicio valoare ...pentru ca acesti Apostoli nu au adaugat nimic Evangheliei sale.

In continuare vedem clar cum Pavel schimba total mesajul lui Isus ... prin faptul ca il da deoparte pe Petru ... adica pe cel care Isus spune ca este "Piatra pe care isi va pune temelie biserica sa " ...adica Evanghelia lui Petru(care la acea vreme exista) ... si motiveaza urmarea "caii sale" proprii ..."Calea lui Pavel" pentru care "si-a tras" propria sa evanghelie "pentru netaiati" (adica a celor care nesococotesc legile lui Yahwe Dumnezeul).

7. Ci dimpotrivă, văzând că mie mi-a fost încredințată Evanghelia pentru cei netăiați împrejur, după cum lui Petru, Evanghelia pentru cei tăiați împrejur,

A lasat cumva Isus si o alta cale decat cea incredintata lui Petru?
Care este acum adevarata cale a lui Isus ? Cea lasata de Isus lui Petru ...sau minciuna lui Pavel care nesocoteste absolut tot ceea ce Isus avea mai scump ... religia sa!(adica cea mozaica de care nu s-a dezis nici pe cruce)

Pentru ca noua sa grupare religioasa sa raspunda mai bine pretentiilor stapanilor romani si sa atraga prozeliti catre o "religie romana", care sa slabeasca chiar si iudaismul din care provenea Pavel, aceasta noua secta trebuia să capete caracteristici care sa o faca usor accesibila tuturor "nemurilor" raspandite in intreg imperiu ... fapt pe care l-a implinit sprijinind renuntarea la numeroasele constrângeri ale Torei, (cea pe care Isus o propovaduia si ale carei legi a venit sa le implineasca ...nu sa le inlocuiasca).
Printre acestea Pavel cu de la sine putere "da liber" la renuntarea regulilor de alimentatie rituala, la renuntarea la circumcizie, pe care le combate cu o marita agresivitate în Epistola către Galateni unde a ajuns sa recurga la invectivă, blestemându-i pe cei care practică circumcizia.

Ca si concluzie se poate afirma ca religia propăvăduită de Pavel este practic fără nicio legătură cu ceea ce a propăvăduit Isus în timpul vietii, ba chiar este impotriva lui Isus caci Pavel a indemnat si impus abandonarea Torei, legea evreiască, ceea ce Isus nu a invatat niciodată pe nimeni


De ce nu intalnim in Biblie Evangheliile adevaratilor Apostoli ai lui Isus cand tocmai din citatul de mai sus vedem o referire clara a existentei acestora ?


In plus de asta Isus nu a sustinut niciodată că el e fiul lui Dumnezeu, ci doar că este un Mesia evreu, prevestit de profetii Vechiului Testament, iar Apostolul Iacob fratele lui Isus a sustinut ideea ca Isus e Messia dar "a fi Mesia" depinde mult de faptele privind indeplinirea poruncilor Torei (care este obligatorie,) si nu de originea divina a cuiva ...astfel ca si Iacob era astfel în contradictie totală cu Pavel care vedea un mantuitor departe de legile lasate de Yahwe, dar legitimat prim "Originea Divina" pe care chiar fratele lui Isus le contesta ca fiind cel mai in tema sa o cunoasca!

De unde stim noi ca Iacob era fratele lui Isus?
Iata dovezi chiar din Biblie:
Marcu 6.3
Au nu este Acesta teslarul, fiul Mariei și fratele lui Iacov și al lui Iosi și al lui Iuda și al lui Simon? Și nu sunt, oare, surorile Lui aici la noi.

Sau la Matei

55. Au nu este Acesta fiul teslarului? Au nu se numește mama Lui Maria și frații (verii) Lui: Iacov și Iosif și Simon și Iuda?

Chiar Pavel insusi ne confirma la prima Oprire in Jerusalim ca Iacob cel care era si el tot apostol, este fratele lui Dumnezeu !!!

Epistola către Galateni a Sfântului Apostol PavelCap. 1 19.

Iar pe altul din apostoli n-am văzut decât numai pe Iacov,


Acestea fiind spuse referitor la competenta lui Iacob de a se exprima pentru a sustine adevarul privind originea lui Isus sa trecem la dovada prin care vedem ca Pavel este un mincinos si un excroc care a incercat sa il uzurpe pe isus arogandusi "puteri divine" de genul celor ale lui Isus!

Pavel sarlatan ...sau un alt Isus facator de minuni

Este cunoscut ca in a treia sa calatorie de misionariat, el s-a oprit o perioada de cca 3 ani in orasul Effes Pavel desi la inceput propovaduia ce de obicei "ceea ce a inteles el din invataturile lui Isus" ulterior asumandu-si "rolul de Isus" a trecut la "infaptuirea de minuni" dupa modelul lui Isus vindecand, chipurile, bolnavi si suferinzi punand peste acestia centura sfantului Pavel. ... asa cum putem citi in Faptele Apostolilor.19.Pavel primul ERETIC al crestinismului sau cu alte cuvinte cel care a schimbat invataurile lui isus cu minciunile sale conform:
sursei Robert Eisenman,Professor ptr Religiile Orientului apropiat la California State University in Long Beach


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Lun Iun 06, 2011 8:59 pm, editata de 38 ori
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Lun Mar 09, 2009 5:51 pm

Continuare

In timp ce adevaratii Apostolii pierdeau teren in favoarea lui Pavel, cel atat de talentat intr-ale oratoriei, pus intens si pe misionariat !
Acest Pavel care nu l-a vazut sau cunoscut NICIODATA pe Isus, ci doar a auzit de el ... si a folosit in interesul sau si al stapinilor sai, potentialul mitului creat pe seama lui Isus, ca pe o sursa cu potrntial extraordinar de venit si putere !
In plus de asta si-a imaginat si chiar s-a pretins a fi ca el este un nou Isus ... dotat si el tot cu puteri divine si care putea pune in contul lui Isus tot ce convine sau se doreste ...desi invataturile si viata acestuia .... nu-l interesa de loc ...nici macar atat incat sa si-l adopte ca model de urmat.
Si astfel dintr-un Isus care predica Legile Tatalui Sau ... dupa cum ne dovedesc citatele Biblice din Ioan 16, 13; Apostoli 2, 17-18, 1. Korintheni 12, 28 iata ca dupa moartea acestuia (moarte din care a inviat ca "mort viu")... Pavel face din Isus un personaj nou, aflat in slujba bisericii, cu numele grecesc de Christos ... personaj care vedem ca da porunci de incalcare a Legilor lui Yahwe ...caci si el Pavel este tot un "Fiu de Dumnezeu" ...nu-i asa ...si care are si el legaturi directe cu Dumnezeu, in numele caruia, ...chipurile lucreaza ... la fel ca si isus .... ba chiar impotriva acestuia cum ne este dat sa observam.
Adica Pavel schimba Legea pe care Isus nu a venit sa o schimbe ci sa o implineasca ..si alege din Invaturile lui Isus doar pe cele care ii conveneau ...ca de ex. cea in care sacrificiul animalelor care prin sange trebuiau sa spele pacatele oamenilor au fost inlocuite cu frangerea painii si bautul vinului!
..
... "si iata ca daca cei care il urmau pe Isus si invataturile sale dupa moartea lui iubiti fiind si apreciati ba chiar erau " toti inima si un suflet in frangerea painii si in rugaciune " Istoria Apostol. 4.32 si 2.42 ei auf facut nenumarate fapte bune si au dorit binele intregului popor 2.47 (pana a aparut Saul (Pavel) denumit ulterior Paulus care a dat branci armoniei, aducand mari motive de cearta intre comunitati dupa ce abandonand meseria de prigonitor a lui Isus a avut in somn o viziune prin care i s-a parut in vis ca l-a vazut pe Isus.)
Iata ca trecand de partea armatei lui Isus il viziteaza pe Petru si ii face o promisiune de care nu se tine ...vezi Galateni 1, 16-18 ... si apoi isi propune sa nu mai mearga la cei din Ierusalim care i-au fost apostoli ci s-a intors in Arabia catre Damasc unde incepe sa predice in mod mincinos afirmand ca si el a fost de fata in Jerusalim cu Apostolii...predici in care deja a inceput sa combine adevarul cu minciuna si interesele lui de roman cu ce ii convenea din invaturile lui Isus

si astfel in calatoriile sale in care se intalnea cu comunitati paleocrestine ieseau certuri interminabile ba chiar blestemuri fratesti pentru ca Pavel nu accepta nicio alta parere decat cele care il avantajau pe el....ajugand pana acolo incat sa se certe cu Petru opunandu-i-se fatis cu mare tupeu! ... dupa cum ne dovedeste si 2 scrisoare catre galateni2 ; 2 Galateni 2 cearta care s-a extins rapid ajungand la Ierusalim sub forma certii ptr carnea de porc ...si astfel Pavel a pus la cale mareata opera de modificare a invaturilor lasate de Isus:

Bibliografie www.theologe.de/theologe5.htm#1


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Mar Iun 07, 2011 5:32 pm, editata de 10 ori
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Dum Mai 03, 2009 9:17 am

Despre Legea din VT
pe care Pavel vedem ca la inceput le recunoaste ca fiind bune, valabile si sfinte ... deci le accepta!

Romani 7.12. Deci, Legea e sfântă și porunca e sfântă și dreaptă și bună.


Ca mai tarziu sa vedem ca totusi le schimba:

Galateni 2. Stiind însa ca omul nu se îndrepteaza din faptele Legii, ci prin credinta în Hristos Iisus, am crezut si noi in Hristos Iisus, ca sa ne indreptam din credinta in Hristos, iar nu din faptele Legii, caci din faptele Legii, nimeni nu se va îndrepta.


Alte invataturi ale lui Isus "corectate" de Pavel:

Isus spre deosebire de Pavel a predicat in Invataturile sale Calea prin care se poate renunta la Plata Pacatelor, cerand de la totii "copii sai" sa isi deschida pas cu pas inima si sa isi sacrifice doar Ego-ul propriu astfel incat sa fie mereu prezenti ptr cei din jurul lor!!

Pavel in schimb readuce temele "Maniei lui Dumnezeu si a Platii Pacatelor" preluate din VT ... punandu-le in mod mincinos in contul lui Isus.
Punctul culminant al acestor modificari consta in faptul ca doar prin multa credinta se pot indrepta greselile ... sau cu alte cuvinte ...fara merite ... nu exista "serviciul iertarii pacatelor".

Faptul ca aceste "invataturi" nu provin de la Isus vedem in citatele care ne arata faptul ca in realitate Isus a propovaduit mantuirea prin IUBIRE si propriile fapte adica respectarea celor 10 porunci ...si nu prin credinta!:
Luca 10 25. Și iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L și zicând: Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
26. Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege?


sau in:
Matei 7, 21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.

si in 7. 12. Ci toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea și voi faceți lor, că aceasta este Legea și proorocii.

In timp ce Pavel total opus lui Isus propovaduieste prioritatea Credintei in Romani 3 si 4

30. Fiindcă este un singur Dumnezeu, Care va îndrepta din credință pe cei tăiați împrejur și, prin credință, pe cei netăiați împrejur.

Alte citate care confirma faptul ca Isus cere FAPTE si nu CREDINTA!

De ex citat din Iacov ...fratele lui Isus
Iacov 2.14 Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Lun Iun 06, 2011 8:22 pm, editata de 6 ori
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Dum Iun 21, 2009 6:17 am

Continuare:

Principala diferenta intre invataturile lui Isus si intre mesajul lui Pavel consta in faptul ca Isus doreste reformarea religie sale iar Pavel este la inceput impotriva acestei reforme si continua prezentarea din VT a unui Dumnezeu setos de sange si sacrificii sangeroase, un Dumnezeu care fara sacrificii nu face nici un bine nimanui. Iar acest lucru il vedem confirmat si in prezentarea mincinoasa a martiriului rabinului Isus prezentat in mod mincinos ca sacrificiu in numele omenirii, un sacrificiu sangeros exact pe placul Acelui Dumnezeu sangeros al Vechiului Tetament chiar si in acest verset:

Evrei 9.13. Căci dacă sângele țapilor și al taurilor și cenușa
junincii, stropind pe cei spurcați, îi sfințește spre curățirea
trupului, 14. Cu cât mai mult sângele lui Hristos,


Spre deosebire de conceptiile invechite ale falsului apostol Pavel, in invaturile lui Isus, Dumnezeu nu are nevoie de nici un sacrificiu sangeros, pe care le inlocuieste cu eucharistia(frangerea painii, cuminecarea), si chiar ii indeamna pe cei care ii urmeaza invatatura sa isi sacrifice Ego-ul, si cu inima deschisa sa fie alaturi de semenii lor pe care sa-i iubeasca ca pe ei insisi!

Invers este in schimb la Pavel unde gasim o reintoarcere la un Dumnezeu ancestral adica unul caracterizat prin manie - dumnezeiasca un mare iubitor de sacrificii sangeroase … asa cum era vazut Dumnezeul pana la aparitia lui Isus, adica un Dumnezeu care se reveleaza doar celor care CRED in sacrificii sangeroase majore facute in numele lor, mesaj care nu are absolut nimic in comun cu cel al adevaratului Isus care ne invata ca imparatia cerurilor se obtine prin respectarea Legii Divine asa cum vedem si in Predica de pe Munte:
Unde vedem ca repeta importanta faptelor conform legii si nu credinta.

Pentru a vedea mai bine marea diferenta intre ceea ce ne invata falsul apostol Pavel si ce ne predica Isus, trebuie sa intelegem ca multe din invataturile “Tanachului sunt introduse in aceasta scriptura, dea lungul secolelor de catre preoti (pentru ca nu-i asa Tanachul nu este inspirat de Dumnezeu ci este scris de poporul evreu si rabinii marii sinagoge) ulterior preluat de Clerul Marii Sinagogi care l-au modificat ori de cate ori erau motivati sa o faca schimband legi sau aducand altele noi conform dictonului “hartia le suporta pe toate”.
Isus deranjat de aceste modificari ia atitudine impotriva unora din ele in Predica de pe Munte unde in capitolul 5 numit si Anti-Teze unde adesea foloseste expresia; “Eu însă vă spun vouă”

Altfel insa este la Pavel, cel ptr care Toate legile si Poruncile sunt bune Romani 7.12. Deci, Legea e sfântă și porunca e sfântă și dreaptă și bună. … dar ...totusi ne invata sa nu le respectam caci oricum nu pot fi respectate toate ...pentru ca nimeni nu poate respecta toate legile fie ele si porunci divine …. si apoi ne invata ceva ce nici in VT nu exista ... si anume salvarea prin credinta … adica exact opusul a ceea ce ne invata Isus in Antiteze!

Iata cum Pavel se contrazice singur:
Galateni 2. Știind însă că omul nu se îndreptează din faptele Legii, ci prin credința în Hristos Iisus, am crezut și noi în Hristos Iisus, ca să ne îndreptă din credința în Hristos, iar nu din faptele Legii, căci din faptele Legii, nimeni nu se va îndrepta.

Iata avem o dovada precum ca Pavel rastoarna si contrazice toate invataturile lui Isus, si ne "invata" ca numai dreapta credinta ne este salvarea ...si nu faptele pe care le comitem! Evil or Very Mad

Si iata avem in fata unul din motivele care i-au determinat pe preoti sa violeze, sa ucida ...si sa arda pe rug oameni deveniti incomozi ...ptr ca nu-i asa ...prin credinta se iarta orice !

Nu vi se pare ca acela care isi invata oamenii la rele si sa incalce Legile lui Dumnezeu, nu poate fi inspirirat de Dumnezeu ci de DRACU?
Iata de ce Pavel nu este propovaduitorul invataturilor lui Isus ...ci a celor ale satanei !

Iar pentru ca satana ... avea nevoie de un lacas in care sa fie slavit ca Dumnezeu (veziȘ 2Tesaloniceni 4.6) Pavel si ucenicii sai pun Fundamentul pentru un cult al bisericii desi Isus era un militant "anti-biserica" si anti lacasuri de cult!

Si astfel ... primii urmasi ai lui Pavel il denumesc pe Isus "arhiereu", adica Mare Preot, vezi Evrei 9. 11. Iar Hristos, venind Arhiereu al bunătăților celor viitoare! ...]
Aceasta fiind confirmarea faptului ca "si revolutia " inceputa de Isus a fost confiscata, si i s-a deturnat sensul!

Curand dupa acest semnal au aparut preoti, invatati intr-ale scripturilor, asa cum au fost si inainte de Isus si asa cum vedem si astazi .. .uitandu-se faptul ca Isus nu dorea sa fie mare preot ….caci de-ar fi vrut-o ... ii punea pe ucenicii sai sa il trateze ca atare!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Vin Iun 10, 2011 11:10 am, editata de 4 ori
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 14, 2009 7:06 am

In randurile urmatoare, veti vedea inca o data confirmat faptul ca eu i-mi bazez concluziile doar pe baza de citate biblice, dupa cum adeveresc si faptul ca Pavel recunoaste existenta unei Evangheliei lui Petru, evanghelie deosebit de importanta ptr ca ea trebuie sa contina Invataturile lasate de Isus urmasilor care doresc sa ii urmeze calea!

Galateni 2.7
Iar de cei ce sunt ei mai de seamă - oricine ar fi fost ei cândva, nu mă privește; Dumnezeu nu caută la fața omului, - cei mai de seamă n-au adăugat nimic la Evanghelia mea,
Ci dimpotrivă, văzând că mie mi-a fost încredințată Evanghelia pentru cei netăiați împrejur, după cum lui Petru, Evanghelia pentru cei tăiați împrejur,


In acest verset vedem clar prezentate motivele ptr care Pavel a decis sa renunte la aceasta Evanghelie ... si astfel vedem confirmate CLAR "marsavia pauliana" ... fara sa mai pomenim ca tot in Biblie ne este descris conflicul intre Adevaratul Apostol Petru si falsul apostol Pavel.

Acum orice om suficient de inteligent ca sa priceapa cat fac 1+1 ...poate intelege faptul ca daca Isus a lasat ca mostenitor al invaturilor sale pe Petru ... schimbarea macazului catre Pavel nu este legitima ... ci este o cale FALSA ...si evident ca Pavel si urmasii sai au indepartat toate invaturile originale ale lui Isus care contraveneau intereselor sale!
Ce este neclar ? ...sau ptr tine Biblia cand spune ceea ce esti tu obisnuit sa auzi ...e adevarata ... si tot ea cand iti spune "lucruri noi" pe care nu esti obisnuit sa la azi ...minte!

Ascultatorul nu decide daca ce aude e fals sau nu ...ci eventual ceea ce CREDE el sau nu ...ce este adevar si minciuna o stabilesc argumentele si dovezile din REALITATE ... si nu se stabileste "in ceruri" ptr ca daca ii iei la bani marunti pe cei care tot vorbesc de "adevaruri in ceruri" ...ei habar nu au macar unde se afla cerul ...darmite sa cunoasca adevarul de acolo!

...totul este clar si corect explicat ... in lumea religioasa unde se practica "cunoasterea mistica" ...obtinuta prin alienare ...adica fie prin droguri mistice care te zapacesc ...fie prin doctrine fanatizante care te tampesc si te lobotomizeaza... evident ca perceptia realitatii este aberata!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Vin Iun 10, 2011 6:19 pm, editata de 5 ori
Sus In jos
buburuzu
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 749
Localizare : ardeal
Puncte : 884
Data de inscriere : 13/12/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 14, 2009 8:07 am

eu cred ca moartea este o usa inspre cer

nu pot sa-ti dovedesc asta... pt. ca inca nu sunt mort (omul nu va putea)
dar pot spune ca prin credinta am trecut din moarte la viata... si daca am zis moarte, ma refeream la cea spiruituala. Ca sa poti intelege asta va trebuii sa fi de acord cu ceea ce spune Dumnezeu despre moarte.

limba/ vocea asta spirituala se intelege/ aude numai prin credinta, calauzit de Duhul lui Dumnezeu.

ceea ce sti, cunosti, vezi, experimentezi este prin filtru mintii... de aia sunt unii mai dotati decat altii (cunostinta e la indemana fiecaruia si asta in functie de anumiti factori: sociali/ rasa/ familie/ scoala samd), pe cand credinta Biblica da intrare sloboda acolo sus(aici nimeni nu este mai special decat altul).

Credinta Biblica se cladeste pe iubire iar Iubirea se cladeste pe Adevar...

ADEVARUL este îndelung răbdătoare, este plin de bunătate: ADEVARUL nu pizmuiește; ADEVARUL nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduiește totul, sufere totul. (ap. PAVEL)


cunosc o gramada de oameni cu frica de Dumnezeu (Frica de Dumnezeu este: urarea raului, trufia si mandria, purtarea rea si gura mincinoasa)care au cunostintele tale, dar sunt de partea mea, calauziti de Duhul lui Dumnezeu.
Sus In jos
H1perion
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 302
Varsta : 24
Localizare : Vin la tine
Puncte : 309
Data de inscriere : 22/01/2009

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 14, 2009 10:43 am

gandestete putin , ca al vostru jessus este MORT si nu a mai inviat , ba chiar s-a dus in IAD , si stii ce a inventat religia crestina ? ca el sa dus in IAD pentru a lua oamenii din vechiul testament si ai duce in RAI .. dar nicioadata nu a spus ca jessus a esit din iad , se spune ca s-a dus acolo si nu a mai esit ..oare ce face al vostru jessus acolo ? ..! si ce detine el ?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 14, 2009 7:41 pm

CONTINUARE la tema
"
A) Atacul ascuns al sarlatanului Pavel asupra sectei lui Isus Nazariteanul sau Cum a falsificat Pavel invataturile lui Isus"
!

Iata cativa pasi care ne dovedesc cum falsul apostol in slujba ucigasilor lui Isus, si-a propus sa si atinga scopul de indepartare a oamenilor de la invataturile lui Isus

1) Capitolul in care vedem dezinteresul lui Pavel fata de Isus si invataturile lui Isus.]

2) Reinterpretarea

3) Vechiul Testament si "credinta"

4) Construirea fundamentului ptr un Cult al Bisericii

5) Despre primul carturar al "crestinismului bisericesc"

6) Virusul Romei

7) Ruptura de religia lui Moise

8 Cearta falsului apostol Pavel cu Petru, Apostolul Adevarat!

9) Despre cum este sters respectul ptr alte forme de viata

10) Pavel, un umil slujitor taiat imprejur sau teolog autocrat?

11) Cine vorbește în "limbi"?

12) " Laudele si slava care mi se cuvin"

13) Blestemati sa fie fratii care au gresit!

14) Urme care se pierd in negura vremii

15) Oare s-ar simti Pavel consolat?


Falsul apostol Pavel, poate fi banuit pe drept ca ar fi fost un agent de influenta al celor care l-au ucis pe Isus, recte stapanirea romana si clerul evreu, ptr ca acestia erau cei principalii "benmeficiari" ai acestei crime ptr ca se simteau direct amenintati de actiunile revolutionare ale celui care dorea sa fie nu numai "rege al Iudeilor" (functie ce tine de un adevarat Messiah) dar si leaderul spiritual care dorea sa reformeze "viata religioasa" a vremii.

In randurile de mai jos va vom prezenta cateva clarificări despre modul în care Saul (Pavel) a modificat mesajul lui Isus din Nazaret, cu mesaje proprii false pe care mai tarziu va fi cladita baza "cultului bisericesc" Greco-Romane

Desi Isus din Nazaret s-a pregatit bine pentru perioada de după viața sa pământească, numindu-si un Apostol ca urmas al sau, caruia i-a lasat responsabilitatea principală pentru stabilizarea și răspândirea mesajului său, mesaj care a inclus indicatii privind modul special in care se va gestiona biserica sa primara din Ierusalim, pe care dorea sa o extinda si in alte localitati, dar si un mesaj de pace care anunta venirea apropiata a Imparatiei lui Dumnezeu!

Desi dupa moartea lui Isus, toata lucrarea acestuia se afla in "perioada de constructie", la inceput a fost liniste, armonie si pace, dar asta numai atat timp pina cand a a aparut Saul din Tarsus, numit mai târziu Pavel. Odata cu Pavel, au început să fie denaturate învățăturile lui Isus, de aici si certurile numeroase, dar a și inceput stabilirea treptată a unei structuri religioase instituționalizate.

Iata cateva teme argumentate cu versetele din Biblie care ne confirma aceasta situatie:

În timp ce apostolii erau incă in perioada de instruire predata in mod direct de rabinul Isus, Pavel nici nu l-a cunoscut sau auzit vreodata pe acest Isus si astfel se poate spune ca ptr Pavel, Isus nu este decat o "figura metafizica", careia i se puteau pune in carca oricate, pentru ca mort fiind, nu mai putea sa protesteze sau sa se apere.

Acest fapt l-a comentat si filosoful Friedrich Nietzsche, care mentioneaza ca Pavel nu a prezentat niciodata vreun interes vadit pentru viața si invataturile lui Isus din Nazaret, pe care daca ar fi putut sa-l accepte ca invatator, si model de urmat, bineinteles daca ar fi dorit-o!

Iata cum a decurs aceasta "metamorfozare" mai sus pomenita:
1) Ptr ca Pavel nu avea nicio "pregatire " care sa-i permita sa predice invataturile lui Isus, el a recurs la strategia vicleana cu prorocul Anania, care chipurile ar fi fost trimis la el ca sa i se incredinteze "noua misiune"! (vezi Faptele Apostolilor 9, 10 si urmatoarele.)
2) Dupa aceasta "experienta" Pavel este convins că Isus este într-adevăr, "Hristosul" adica cu alte cuvinte, Mesagerul lui Dumnezeu, care a fost promis Israelului ca eliberator și salvator ..si astfel Saul alias Pavel promite ca in viitor va lupta predicand in favoarea lui Isus, si nu impotriva lui ca pana atunci.

3) Cu toate ca declara aceste de mai sus, totusi el nu doreste sa se incadreze in comunitatile existente a celor care urmau invaturile lui Isus, ci mai degrabă isi urmeaza propria sa cale, bineinteles cea trasata de sefii sai, ucigasii lui Isus, si astfel chiar a recunoscut ca dupa "convertirea sa" nu a discutat cu alți apostoli creștini. (Galateni 1, 16-18.)
De abia după trei ani de predici aiurea in numele lui Isus se hotareste sa il viziteze pe Apostolul Petru, cu care a avut de la inceput neintyelegeri care l-au facut sa dea cartile pe fata si sa predice "invataturile lui Isus" intelese sub prisma sa de cetatean roman ... motiv ptr care apar conflicte nesfarsite cu comunitatile lui Isus cu care se intalneste in calatoriile sale.(Faptele Apostolilor 15.36 si urmatoarele)

Va continua

Bibliografie: Robert Kehl, Isus cel mai mare pacalit al tuturor timpurilor, (Jesus der größte Betrogene aller Zeiten)


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Vin Iun 10, 2011 11:21 am, editata de 2 ori
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Vin Iul 17, 2009 7:11 am


Ca sa poten aprecia corect ...trebuie sa cunostem si sa intelegem LINIA invataturilor lui Isus si pe cele ale lui Pavel.

De ex Isus este un reformator si vine cu idei noi ...iubire in loc de credinta, un dumnezeu bun care este si el iubire ....deci traieste peste tot acolo unde exista iubire ...isus era anti-case de piatra si anti cler hraparet si vandut ...un Isus care pretinde sacrificarea propriului ego ...ca sacrificiu suprem ...si altele pe aceasi linie pe care le voi postain curand pe pagina nou inceputa cu Isus!

Spre deosebire de Isus este Pavel ... care tot mozaic fiind si necunoscand invataturile innoitoare ale lui Isus le propaga pe cele vechi pe care le stia ...adica CREDINTA in Divinitate ....un Dumnezeu si razbunator care pedepseste pe necredinciosi ...un Du8mnezeu setos de sange care nu se mai multumeste cu sacrificiul sangelui animalelor si doreste un sacrificiu mai mare ...SANGE DE OM ...adica chiar a fiului sau... un Dumnezeu care cere renuntatarea si incalcarea legilor pe care Isus vrea sa le intareasca ...si tot asa...

Deci ca sa intelegi ce e de la Pavel si ce e de la Isus ...trebuie sa STII (nu sa crezi) ce este nou si ce este vechi ...si sa accepti ca Isus este cel care propovaduieste idei noi ...iar Pavel nu!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Sam Iul 09, 2011 12:05 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
buburuzu
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 749
Localizare : ardeal
Puncte : 884
Data de inscriere : 13/12/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Lun Iul 20, 2009 6:27 am

toate-s noi si vechi sunt toate... Wink
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Lun Iul 20, 2009 6:54 am

Si in concluzie de unde vine mantuirea ta ...de la Pavel ...sau de la Isus?
Te-ai hotarat a cui cale sa o urmezi?
Sus In jos
buburuzu
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 749
Localizare : ardeal
Puncte : 884
Data de inscriere : 13/12/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 21, 2009 4:56 am

eu urmez Adevarul... si EL ma va face slobod.

cine a spus asta?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 21, 2009 7:35 am

nelu a scris:
eu urmez Adevarul... si EL ma va face slobod.

cine a spus asta?
Si cum faci acest lucru?
Denumind minciuna ca adevar ...si urmand-o?
Sus In jos
buburuzu
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 749
Localizare : ardeal
Puncte : 884
Data de inscriere : 13/12/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 21, 2009 9:21 pm

.... deocamdata asa se vede Wink
------------------------------
unele kestii le spui bine, altele nu!

.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 21, 2009 9:34 pm

Ce ar fi sa intelegi ca exemplul tau referitor la citatul ... Eu sunt Calea Adevaraul si Viata ... sa intelegi ca este vorba de Calea lui Isus ...si nu de calea lui Pavel ...drept ptr care sa discerni pe cele pe care le afirma Isus si Tatal sau YHWH ...de ce zic niste bolovani ca Marcu, Luca, Pavel ...si alti mincinosi interesati? ...sau vorba ta ...tot o apa si un pamant?
Sus In jos
buburuzu
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 749
Localizare : ardeal
Puncte : 884
Data de inscriere : 13/12/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mier Iul 22, 2009 11:17 pm

depinde din ce unghi privesti Wink
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Joi Iul 23, 2009 2:44 pm

Nici nu sti cata dreptate ai!
Pentru un ateu ... fie ca e vorba de Yahwe sau de Pavel ...tot minciuna se cheama ...si ce e minciuna ... tot fara valoare se cheama ca este!
Iata ce se considera Pavel in Coloseni:

1. Pavel, apostol al lui Hristos Iisus prin voința lui Dumnezeu, și Timotei, fratele nostru,

oare cand l-o fi delegat Dumnezeu ca reprezentant ...si pentru ce ...pentru ca sa kkt pe Legile date de el?

In 1 Corinteni 15 vedem clar cum Pavel minte!
Sus In jos
buburuzu
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 749
Localizare : ardeal
Puncte : 884
Data de inscriere : 13/12/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Dum Iul 26, 2009 7:38 pm

ce "frumos" vorbesti!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Lun Iul 27, 2009 5:45 pm

nelu a scris:
ce "frumos" vorbesti!
Ai cumva impresia ca cineva care Minte ...Amageste lumea cu minciuni ...si indeamna lumea sa incalce legile lui Dumezeu, unul care l-a impus pe Lucifer ca Dumnezeu ...merita sa vorbesti frumos despre el?
Sus In jos
buburuzu
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 749
Localizare : ardeal
Puncte : 884
Data de inscriere : 13/12/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 28, 2009 5:44 am

se poate si fara "kkt".
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mar Iul 28, 2009 6:35 am

Ai dreptate ...pe unu ca Lucifer ... care prin biserica sa are in patrimoniu milioane de crime ...nu e frumos sa-l faci k..t ca doar are sute de milioane de mercenari VANDUTI care il iubesc ...ba chair il divinizeaza!
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mier Iul 29, 2009 10:39 am

Într-adevăr, pentru mine sunt nerelevante ideile despre cine e eretic sau nu într-o religie. Cam totul în cretinism e c..t pentru mine. Dar nu trebuie să ignorăm și faptul că creștinii se fac și ei ce c..t între ei, iar aste datorită ereziei. Toate religiile sunt niște erezii dacă le raportăm între ele. Conștientizarea acestui lucru este o cale către ateism.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Mier Iul 29, 2009 11:11 am

remussatala a scris:
Toate religiile sunt niște erezii dacă le raportăm între ele. .
Erezii ? ....pai asta e prea putin zis ...eu as zice ca religiile sunt adevarate Blasfemii... si ca exemplu avem pe unu care inainte de a se naste a lasat-o el "nenascutul" gravida pe viitoarea sa mama ...ca sa se nasca tot el !!!! .... si cica asta e ceva .... Sfant!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Dum Aug 23, 2009 9:38 pm

Pavel nu este Apostol al lui Isus ...ci al neamurilor :

Romani 11. 13. Căci v-o spun vouă, neamurilor: Întru cât sunt eu, deci, apostol al neamurilor, slăvesc slujirea mea,

Pavel si "invataura" falsa!
Spre deosebire de Isus care propovaduieste respectarea Legii ca si calea spre mantuire ... Pavel total diferit de Isus propovaduieste prioritatea Credintei ... in:

Romani 3 si 4. 30. Fiindcă este un singur Dumnezeu, Care va îndrepta din credință pe cei tăiați împrejur și, prin credință, pe cei netăiați împrejur.
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   Lun Mai 30, 2011 2:52 pm

Fapte 24:14 ''14. Și-ți mărturisesc aceasta, că așa mă închin Dumnezeului părinților mei, după învățătura pe care ei o numesc eres, și cred toate cele scrise în Lege și în Prooroci''

deci Pavel nu era impotriva legii
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Pavel primul ERETIC ...   

Sus In jos
 
Pavel primul ERETIC ...
Sus 
Pagina 1 din 4Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Crestinismul-actorii principali :: Personajele religiilor-
Mergi direct la: