Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Situatia in Israel

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3
AutorMesaj
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Lun Mai 05, 2008 9:32 am

"De fiecare dată când aud vocea lui David Ben-Gurion rostind cuvintele “Așadar ne-am adunat aici...” mă gândesc la Issar Barsky, un tinerel simpatic, fratele mai mic al uneia dintre iubitele mele.

Ultima dată când ne-am întâlnit a fost în fața unei cantinde din Kibbutz Hulda, vineri, 14 mai, 1948.

Noaptea ce avea să vină compania mea avea să atace al-Qubab, un sat arab pe drumul spre Ierusalim, la est de Ramle. Eram ocupați cu pregătirile. Îmi curățam pușca de fabricație cehoslovacă, atunci când cineva a venit și ne-a spus că Ben-Gurion tocmai ținea o cuvântare despre fondarea statului.

Sincer, nimeni dintre noi nu era interesat de cuvântările politicienilor de la Tel Aviv. Orașul părea atât de departe. Statul, știam, era acolo cu noi. Dacă arabii aveau să învingă, nu avea să fie nici stat, nici noi. Dacă noi aveam să învinge, va fi un stat. Eram tineri și încrezători, și nu ne îndoiam nici un moment că vom învinge.

Dar era un detaliu în legătură cu care eram curios: cum avea să fie numit noul stat? Iudeea? Zion? Statul Evreiesc?

M-am grăbit deci spre cantină. Inconfundabila voce a lui Ben-Gurion urla de la radio. Când am auzit cuvintele “... numit Statul Israel” mi-a fost suficient și-am plecat.

Afară am dat peste Issar. Era în altă companie, care trebuia să atace alt sat în noaptea aceea. I-am spus despre numele Statului și mi-a zis “ai grijă de tine!”

Câteva zile mai târziu a fost ucis. Îmi amintesc despre el așa cum era atunci: un băiat de 19 ani, zâmbitor, înalt, plin de bucuria de a trăi și de inocență.

Cu cât ne apropiem de grandioasele festivități ale aniversării celor 60 de ani, cu atât mai mult sunt tulburat de o întrebare: dacă Issar și-ar deschide ochii și ne-ar vedea, cu ochii unui adolescent de 19 ani, ce-ar crede despre Statul care a fost stabilit oficial în ziua aceea?

Ar vedea un Stat care s-a dezvoltat mai mult decât în cele mai îndrăznețe dintre visele sale. De la o comunitate redusă de 635.000 de suflete (dintre care mai mult de 6000 au murit cu el în războiul acela), am crescut la mai mult de șapte milioane. Cele două mari miracole – renașterea limbii ebraice și instituția democrației israeliene – continuă să fie o realitate. Economia noastră este puternică și în anumite domenii – ca de exemplu hi-tech – suntem printre primii în lume. Issar ar fi încântat și mândru.

Dar ar simți de asemenea că ceva e greșit cu societatea noastră. Kibbutzul în care ne-am instalat corturile în ziua aceea a devenit o întreprindere economică, una ca oricare alta. Solidaritatea socială, de care eram atât de mândri, a intrat în colaps. Mase de adulți și copii trăiesc sub nivelul sărăciei, bătrâni, bolnavi și șomeri sunt lăsați să se zbată singuri. Distanța dintre bogați și săraci este una dintre cele mai mari din lumea dezvoltată. Și societatea noastră, care cândva flutura steagul egalității și a justiției, cloncăne discursuri colectiviste și se preocupă de alte probleme.

Mai mult decât toate ar fi șocat să descopere că războiul brutal, care l-a ucis pe el și m-a rănit pe mine, împreună cu alte mii de oameni, continuă încă la turație maximă. El reglementează întreaga viață a națiunii. El umple primele pagini ale ziarelor și primele știri din buletine.

Că armata noastră, armata care realmente a fost “noi”, a devenit ceva destul de diferit, o armată a cărei principală ocupație este să opreseze alt popor.

În noaptea aceea noi am atacat într-adevăr al-Qubab. Atunci când am intrat în sat, era deja golit. Am năvălit într-una din case. Oala încă mai era caldă, era mâncare pe masă. Pe unul dintre rafturi am găsite câteva fotografii: un bărbat care abia își pieptănase părul, o femeie de la țară, doi copilași. Încă le mai am cu mine.

Bănuiesc că satul pe care îl atacase Issar în noaptea aceea fusese în aceeași situație. Țăranii – bărbați, femei, copii – fugiseră în ultimul moment, lăsându-și viețile în urmă.

Nu există nici o ieșire în fața acestui fapt istoric: Ziua Independenței Israelului și Naqba Palestiniană (Catastrofa) sunt două laturi ale aceleeași monezi. În 60 de ani nu am reușit – și de fapt nici măcar n-am încercat – să dezlegăm acest nod pentru a crea o altă realitate.
Și războiul merge înainte.

Odată cu apropierea celei de-a șaizecea zi a independenței, un comitet a ales o emblemă pentru acest eveniment. Rezultatul demersului lor seamănă cu ceva între imnul Coca-Cola și cel al Eurovizion.

Adevărata emblemă a Statului este destul de diferită, și nici un comitet de birocrați n-a trebuit s-o inventeze. E fixată de pământ și poate fi văzută din exterior: Zidul. Zidul de Separație.

Separație între cine, între ce?

Aparent între Kfar Sava din Israel și Qalqiliyah palestiniană învecinată, între Modi’in Illit și Bil’in. Între Statul Israel (și ceva mai mult pământ furat) și Teritoriile Palestiniene Ocupate. Dar în realitate, între două lumi.

În imaginația înfierbântată a tuturor celor care cred în “ciocnirea civilizațiilor”, fie George Bush sau Osama Bin-Laden – Zidul este granița dintre cei doi titani ai istoriei, civilizația occidentală și civilizația islamică, doi inamici de moarte care se luptă în războiul lui Gog și Magog.

Zidul nostru a devenit granița dintre aceste două lumi.

Zidul nu este doar o structură de beton și de sârmă ghimpată. Mai mult decât orice altceva, zidul – ca orice zid asemănător – este o declarație ideologică, o declarație de intenție, o realitate mentală. Constructorii declară că aparțin, trup și suflet, uneia dintre tabere, celei occidentale, și că de cealaltă parte a zidului începe lumea opusă, inamicul, masele de arabi și de alți musulmani.

Când a fost decisă aceasta? Cine a luat decizia? Cum?

Cu 102 ani în urmă, Theodore Herzl scria în opera sa, Der Judenstaat, care a dat naștere mișcării zioniste, o propoziție plină de semnificații: “Pentru Europa noi vom constitui acolo [în Palestina] un sector al zidului împotriva Asiei, vom servi ca avangardă a culturii împotriva barbariei.”Așadar, în 22 de cuvinte germane, viziunea zionismului, și a locului nostru în el, fusese expusă. Și acum, după un răgaz de patru generații, zidul fizic urmează drumul celui mental.

Imaginea este cât se poate de clară: suntem esențialmente o parte a Europei (ca și America de Nord), o parte a culturii, care este în întregime europeană. Pe de altă parte: Asia, un continent barbar, gol de cultură, incluzând lumea islamică și arabă.

Se poate înțelege viziunea asupra lumii pe care a avut-o Herzl. Era un om al secolului XIX, și și-a scris tratatul atunci când imperialismul alb era la apogeu. L-a admirat cu tot sufletul său. S-a străduit (degeaba) să se întâlnească cu Cecil Rhodes, omul care simboliza colonialismul britanic. S-a apropiat de Joseph Chamberlain, secretarul colonial britanic, care i-a oferit Uganda, pe atunci o colonie britanică. În același timp, l-a admirat pe Kaiserul german și bine organizatul său Reich, care avea să înfăptuiască un genocid oribil în Africa de Sud-Vest în anul morții lui Herzl.

Maxima lui Herzl nu a rămas un gând abstract. Mișcarea zionistă a urmat-o din primul moment, iar Statul Israel continuă să facă asta în zilele noastre.

Ar fi putut fi diferit? Am fi putut fi noi o parte a regiunii? Am fi putut deveni un fel de Elveție a culturii, o insulă independentă între Est și Vest, apropiind cele două lumi și constituind o mediere între ele?

Cu o lună înainte de terminarea războiului din 1948, cu șapte luni înainte de fondarea oficială a Statului Israel, am publicat o broșură intitulată “Război sau Pace în Regiunea Semitică”. Începea cu cuvintele:

“Atunci când părinții zionismului decideau să construiască un “paradis sigur” în Palestina, au avut de ales între două căi:

Ar fi putut veni în Asia de Vest în calitate de cuceritori europeni, care se văd pe ei înșiși drept capul de pod al rasei “albe” și stăpâni ai “nativilor”, așa cum au făcut-o cuceritorii spanioli și colonialiștii anglo-saxoni în America. Precum Cruciații, la vremea lor, în Palestina.

Cealaltă cale era să se vadă pe ei înșiși ca pe un popor asiatic reîntorcându-se la casa lui – concepându-se ca moștenitor al tradiției politice și culturale a regiunii semitice.”

Istoria acestei țări a văzut zeci de invazii. Ele pot fi împărțite în două mari categorii.

Au fost invadatorii care au venit dinspre Apus, ca filistinii, grecii, romanii, cruciații, Napoleon și britanicii. Acest tip de invazie a stabilit un cap de pod, și mentalitatea ei a fost aceea a unui cap de pod. Regiunea înconjurătoare este un teritoriu ostil, locuitorii ei inapici care trebuie să fie opresați sau distruși. La sfârșit, toate aceste invazii au fost eliminate.

Apoi au fost invadatori care au venit dinspre Est, ca emoriții, asirienii, babilonienii, persanii și arabii. Ei au cucerit pământul și au devenit parte din el, i-au influiențat cultura și au fost influiențați de ea, și la sfârșit au prins rădăcini.

Vechii israeliți erau din cea de-a doua categorie. Și chiar dacă există anumite dubii în privința Exodului din Egipt așa cum este descris în Cărțile lui Moise, sau în Cucerirea Canaanului așa cum este descrisă în Cartea lui Ioșua, este rezonabil să credem că erau triburi venite din deșert și infiltrate între orașele canaanite fortificate, pe care nu le puteau cuceri, așa cum este descris în Judecători 1.

Zioniștii, pe de altă parte, erau din prima categorie. Au adus cu ei viziunea asupra lumii pe care o are un cap de pod, o avantgardă a Europei. Această mentalitate a dat nașterii Zidului ca simbol național. Iar acest lucru trebuie schimbat cu totul.

Una dintre particularitățile noastre naționale este o formă de discuție în care toți participanții, fie ei de Stânga sau de Dreapta, utilizează argumentul decisiv: “Dacă nu facem asta sau asta, Statul va înceta să mai existe!” Își poate imagina cineva un asemenea argument în Franța, Marea Britanie sau Statele Unite?

Acesta este simptomul anxietății “cruciatului”. Deși cruciații au stat în această țară pentru aproape 200 de ani și au produs opt generații de “nativi”, n-au fost niciodată realmente siguri de existența lor continuă aici.

Nu sunt îngrijorat de existența Statului Israel. Va exista atâta timp cât există Statele. Întrebarea este: ce fel de Stat va fi?

Un Stat al războiului permanent, teroarea vecinilor său, în care violența impregnează toate sferele vieții, în care bogații înfloresc și săracii trăiesc în mizerie, un Stat care va fi părăsit de cei mai buni dintre copiii săi?

Sau un Stat care trăiește în pace cu vecinii lui, spre beneficiul reciproc, o societate modernă cu drepturi egale pentru cetățenii ei și fără sărăcie, un stat care își investește resursele în știință și în cultură, industrie și mediu, în care generațiile viitoare vor dori să trăiască, o sursă de mândrie pentru toți cetățenii săi?

Acesta poate fi obiectivul nostru pentru următorii 60 de ani. Cred că așa l-ar fi vrut și Issar."

Cf. sursa în limba engleză.
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Lun Mai 05, 2008 12:57 pm

Baiul e altul .

Arabii au un teritoriu imens ,daca -i iubesc pe Filisteni asa de mult
,sa le dea o bucata de pamant ,caci Israelului ELOHIM ..i-a dat
teritoriile care sunt pe veci .

De ce tocmai bucata aia o ravnesc FILISTENII?

va dau un verset profetic ,care se va intampla cat de curand ;IOEL 3;2
Deja in profetiile biblice era fagaduita revenirea Evreilor in tara lor .Ieremiah 31, Ezechiel 20 etc.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Lun Mai 05, 2008 2:23 pm

Daca tot le pasa arabilor atat de mult ca un neam de-al lor nu are tara ....de ce nu le pasa de kurzi ...caci aceia sunt cca 20 milioane?
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Lun Mai 05, 2008 7:18 pm

buna intrebare .... bounce

bravo soimos ...

de ce tocmai bucatica aia de pamant ...o ravnesc FILISTENII?

Si de ce nu s-au intrebat ,cum de nu i-au putut invinge in razboiae
..ei care sunt de 100 de ori mai multi (la arabi ma refer)?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Lun Mai 05, 2008 7:28 pm

Degeaba sunt multi ...daca nu au valoare!
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Mar Mai 06, 2008 12:47 pm

altul era substratul la care ma refeream ... afro
Sus In jos
FairGame
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 77
Data de inscriere : 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Joi Mai 08, 2008 2:51 pm

Soimos a scris:
Daca tot le pasa arabilor atat de mult ca un neam de-al lor nu are tara ....de ce nu le pasa de kurzi ...caci aceia sunt cca 20 milioane?

Domnu SIONIST care se da pe aici Antichrist pentru a-si varsa nervii pe crestini si musulmani. Faci o mare greseala: kurzii nu sunt arabi, chiar deloc, Ignoranta Ta!

Ata mevin?
Sus In jos
FairGame
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 77
Data de inscriere : 24/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Joi Mai 08, 2008 2:51 pm

Soimos a scris:
Degeaba sunt multi ...daca nu au valoare!

Prosti da multi, pana la urma tot o sa semneze acordul Wink
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Joi Mai 08, 2008 3:12 pm

FairGame a scris:
Soimos a scris:
Daca tot le pasa arabilor atat de mult ca un neam de-al lor nu are tara ....de ce nu le pasa de kurzi ...caci aceia sunt cca 20 milioane?

Domnu SIONIST care se da pe aici Antichrist pentru a-si varsa nervii pe crestini si musulmani. Faci o mare greseala: kurzii nu sunt arabi, chiar deloc, Ignoranta Ta!

Ata mevin?

Evident ca stiu ca nu sunt arabi ...asa cum nu sunt nici turcii si nici iranienii ...dar vezi ...tocmai de aia au dreptul natural la autodeterminare ... mai ales ca ionca traim in era statelor nationale ...fapt care este in contradictie cu existenta a o suta de state arabe si nici unul curd.
Cei mai mari prosti au fost ca intodeauna francezii si englezi care cu prostia lor au pus bazele viitoarelor conflicte.

By the way ...nu ma supar daca imi scri in germana ...cum nu ma supar nici ca imi scri intr-o limba care nu stiu care este ...dar asa te asigur ca mesajul nu ajunge la mine!
Sus In jos
HaymHerman
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 86
Varsta : 62
Localizare : Israel
Puncte : 7
Data de inscriere : 19/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Vin Mai 09, 2008 3:42 pm

FairGame a scris:
Soimos a scris:
Daca tot le pasa arabilor atat de mult ca un neam de-al lor nu are tara ....de ce nu le pasa de kurzi ...caci aceia sunt cca 20 milioane?

Domnu SIONIST care se da pe aici Antichrist pentru a-si varsa nervii pe crestini si musulmani. Faci o mare greseala: kurzii nu sunt arabi, chiar deloc, Ignoranta Ta!

Ata mevin?
Unde am vorbit eu despre curzi ceva de rau?Ani mevin ,aval ata meefo medaber?
Sus In jos
HaymHerman
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 86
Varsta : 62
Localizare : Israel
Puncte : 7
Data de inscriere : 19/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Vin Mai 09, 2008 3:48 pm

Ada_Pal a scris:
Soimos a scris:
Pai daca vor sa traiasca linistiti ...de ce in scoli se face cultul martirilor ... adica ceva ce pentru restul lumii ...inseamna cultul terorismului?

Nu crezi ca de la scoli si inca de copii trebuie actionat corect si pozitiv?

NU EXISTA ASA CEVA.NU MI-AS LASA COPII IN SCOALA NICI UN MINUT DACA RA FI REAL CE SPUI.
LA FEL STIM SI NOI DESPRE INVATATURILE COPIILOR DE EVREI IN ISRAEL..........INSA NU NE PUTEM BAZA "PE AUZITE"
..........................................................................................
In scolile evreiesti nu se invata ,cum sa omoare arabi.Chiar daca ti se pare ca ai auzit asa ceva.Dar noi stim precis ce se invata in scolile palestiniene.
Sus In jos
HaymHerman
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 86
Varsta : 62
Localizare : Israel
Puncte : 7
Data de inscriere : 19/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Vin Mai 09, 2008 3:49 pm

Sabat Salom la toata lumea.
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Vin Mai 09, 2008 4:03 pm

Pai daca coranul ii indeamna la asta ...normal ca in scolile
palestiniene..sa -i invete asta...nu imami sunt de vina ..ci cel care a
scris CORANUL ... cyclops
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Vin Mai 09, 2008 7:46 pm

Pai si Imami ... dar si Arhanghelul Gavril!

Pai daca arhanghelu ...le inspira Greuceanu ... ce motive ar avea autonumitul profet sa fie pedofil ...si cine le asigura sinucigasilor cu bomba in fnd ... hurrile din rai?
Sus In jos
elvar
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 87
Localizare : Finland
Puncte : 30
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Dum Mai 11, 2008 10:58 am

Poate ca Dom Tufa(bush)
Sus In jos
desan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 54
Localizare : constanta
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Mar Aug 26, 2008 12:14 pm

politica de...fotoliu Embarassed
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Mar Aug 26, 2008 12:47 pm

Adica in sfarsit o politica CONFORTABILA!
Sus In jos
desan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 54
Localizare : constanta
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Mar Aug 26, 2008 3:13 pm

mda...sta lumea la tv ..si mananca impreuna cu alune si fotografiile bebelusilor omorati de hingherii sionisti...si pe nimeni nu intereseaza ca "mari luptatori"islamisti se ascund in spatele familiilor pline de copii tocmai pt productia de aceste materiale...si ca palestinieni isi trimit copii in strada sa arunce cu pietre in schimbul unei sume de bani..nu incerc sa spun ca sunt parinti denaturati...ci inebuniti de foame ,ura, si frica fata de proprii lider...
Sus In jos
elvar
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 87
Localizare : Finland
Puncte : 30
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   Mier Aug 27, 2008 1:00 pm

Ce program TV plictisitor mai aveti!
Nroc totusi ca stati in fotolii si mancati alune!
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Situatia in Israel   

Sus In jos
 
Situatia in Israel
Sus 
Pagina 3 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Istoria, Politica si Societatea, sub vremuri :: Politica :: Politica externa-
Mergi direct la: