Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Dovezi pt Evoluție

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul
AutorMesaj
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Feb 23, 2010 6:17 pm

Cu toate acestea, din cauza lipsei oricărei dovezi directe pentru evoluție, evoluționiștii își îndreaptă atenția din ce în ce mai mult către dovezi circumstanțiale dubioase, cum ar fi similitudini în ADN sau alte componente biochimice, în căutarea "dovezii" că evoluționismul ar fi un fapt științific. Un număr de evoluționiști au susținut chiar că ADN-ul însuși este în sine o dovadă, deoarece este comun tuturor organismelor. Mai des folosit este argumentul că structuri ADN similare în două organisme diferite dovedesc descendența evolutivă comună.
Nici unul dintre argumente nu este valid. Nu există nici un motiv pentru care Creatorul să nu poată sau să nu dorească să folosească același tip de cod genetic bazat pe ADN pentru toate formele de viață create de El. Aceasta reprezintă un argument pentru design-ul inteligent și pentru creație, iar nu pentru evoluție. Cel mai frecvent citat exemplu de acest fel este "similaritatea" dintre om și cimpanzeu, avînd în vedere că cimpanzeii au mai mult de 90% din ADN-ul lor în comun cu oamenii. Acest lucru nu este însă deloc surprinzător, avînd în vedere multele asemănări fiziologice dintre oameni și cimpanzei. De ce ar fi anormal ca ei să aibă structuri ADN similare, în comparație cu, să spunem, diferențele în ADN dintre oameni și păianjeni? [/size]
Similitudinile - fie ale ADN-ului, ale anatomiei, ale dezvoltării embrionare, sau de orice alt fel - sunt explicate mai bine în termenii unei creații de către un Designer comun decît în termenii unei relații evoluționare. Marile diferențe dintre organisme au o semnificație mai mare decît similitudinile, iar evoluționismul nu are nici o explicație pentru acestea dacă ele toate sunt presupuse a fi avut același strămoș. Cum ar putea apare, în primul rînd, aceste goluri imense între tipuri, prin orice proces natural? Aparentele mici diferențe între ADN-ul uman și cel al cimpanzeului produc în mod evident diferențe foarte mari în respectiva lor anatomie, inteligență etc. Similitudinile superficiale dintre toate maimuțele și ființele umane nu reprezintă nimic în comparație cu diferențele, în orice sens: practic sau observabil. Cu toate acestea, evoluționiștii, devenind din ce în ce mai nemulțumiți de refuzul arhivei fosilifere de a se constitui într-un martor al evoluției din cauza omniprezenței golurilor acolo unde ar trebui să fie forme tranziționale, au promovat recent ADN-ul și alte probe genetice ca dovezi ale evoluției. Totuși, acest demers este deseori inconsistent, nu doar cu arhiva fosiliferă, ci si cu morfologia comparativă a creaturilor. Comentînd pe marginea cîtorva dintre numeroasele anomalii din istoria geneticii, Dr. Roger Lewin rezumă astfel situația, așa cum am luat aminte și în partea I a acestei serii:

"Efectul general este că filogenetica moleculară nu este în nici un fel atît de cinstită și limpede pe cît credeau pionierii ei... Dinamica schimbării genomului are multe alte consecințe pentru filogenetica moleculară, inclusiv faptul că gene diferite dezvăluie lucruri diferite."

Lewin menționează doar cîteva contradicții tipice produse de acest tip de dovezi în relație cu mai tradiționalele "probe" darwiniste.
"Scorpia elefant, așezată de analiza tradițională la ordinul insectivorelor... este de fapt mult mai înrudită cu... adevăratul elefant. Vacile sunt mai aproape înrudite cu delfinii decît sunt cu caii. Ornitorincul... se află pe aceeași treaptă evolutivă cu cangurii și urșii koala."
Există multe alte comparații și mai bizare produse de această abordare. Abundența așa-numitului "ADN rezidual" în codul genetic a fost oferit de asemenea ca un tip special de dovadă pentru evoluție, în special acele gene care, cred ei, au suferit mutații, uneori numite "pseudogene"3. Cu toate acestea, astăzi se acumulează dovezi care arată că aceste gene, presupuse a fi inutile, îndeplinesc de fapt funcții utile.

"Au fost deja descoperite suficiente gene pentru a arăta că ceea ce s-a crezut odată a fi gunoi este cu siguranță transmis în cod științific".
Este deci greșit a decide că ADN-ul rezidual, chiar și așa-numitele "pseudogene", nu au nici o funcție. Aceasta este doar o recunoaștere a ignoranței și un obiect al cercetării fructuoase. Precum așa-numitele "organe vestigiale" ale omului, odată considerate ca dovezi ale evoluției, sunt astăzi cunoscute ca avînd funcții specifice, și ADN-ul rezidual și pseudogenele sunt foarte probabil folositoare în mod specific organismului, chiar dacă acele funcții au fost sau nu descoperite încă de oamenii de știință.
În cel mai bun caz, acest tip de dovezi este strict circumstanțial și poate fi explicat la fel de bine în termenii unei creații primordiale suplimentată în unele cazuri de o deteriorare ulterioară, așa cum ne și așteptam conform modelului creaționist.
Adevărata problemă este, așa cum s-a amintit anterior, dacă există vreo dovadă observabilă a faptului că evoluția are loc acum sau a avut vreodată loc în trecut. Așa cum am văzut, chiar și evoluționiștii sunt nevoiți să recunoscă faptul că acest tip de dovadă științifică reală pentru evoluție nu există.
O bună întrebare este: De ce toate schimbările observabile sunt orizontale și minore (așa-numita microevoluție) sau regresive către deterioare și extincție? Răspunsul pare a fi de găsit în legile universal aplicabile ale științei termodinamicii.


Ultima editare efectuata de catre buburuza in Mar Feb 23, 2010 8:05 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan


Numarul mesajelor : 2372
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Feb 23, 2010 6:38 pm

Evoluția influențează toate aspectele legate de forma și comportamentul organismelor. Ca urmare a selecției naturale, au loc acele adaptări comportamentale și fizice prin care indivizii își optimizează capacitatea de a găsi hrana, de a evita prădătorii sau de a atrage parteneri. Organismele pot răspunde la selecție și cooperând între ele, un exemplu în acest sens fiind simbioza. Pe termen lung, evoluția generează noi specii prin scindarea populațiilor ancestrale în noi grupuri între care nu mai au loc încrucișări.

Aceste consecințe ale evoluției se împart în macroevoluție , evoluția care are loc la nivelul speciilor (au loc fenomene ca: speciație, extincție) și microevoluție, care constă în schimbări evolutive de mai mică amploare (cum ar fi adaptarea) care au loc în cadrul unei specii sau unei populații. În general, macroevoluția este considerată ca fiind un rezultat al unor perioade mai lungi de microevoluție. Astfel, diferența dintre micro- și macroevoluție nu este una fundamentală, fiind realizată de factorul timp. Totuși, în cadrul macroevoluției, trăsăturile speciei pot fi importante. 


Adaptarea 
Adaptarea constă în acele structuri sau forme de comportament care îmbunătățesc o anumita funcție, ceea ce favorizează supraviețuirea și reproducerea organismelor.  Aceasta se realizează printr-o serie continuă de schimbări minore ale trăsăturilor, schimbări aleatorii din care selecția naturală alege pe cele mai adecvate mediului. Prin acest proces fie se câștigă o caracteristică nouă, fie se pierde una ancestrală. Un exemplu care arată ambele tipuri de schimbări îl constituie adaptarea bacteriilor la antibiotice, când se produc modificări genetice ce măresc rezistența la antibiotice a acestora și aceasta fie schimbând ținta medicamentului, fie accelerând activitatea transportorilor care elimină substanța medicamentoasă din celulă. Un alt exemplu îl constituie modul cum bacteria Escherichia coli își dezvolta capacitatea de a utiliza acidul citric ca nutrient, lucru obsetrvat în experimentele de laborator sau modul cum Flavobacterium dezvoltă o noua enzimă care îi permite să se dezvolte și în mediul format de produsele secundare obținute la fabricarea nylon-ului sau modul cum bacteria Sphingobium, prezentă în sol, dezvoltă un întreg mecanism metabolic prin care degradează pentaclorofenolul, un pesticid de sinteză.

Co-evoluție 
Interacțiunea dintre organisme poate genera atât conflict, cât și cooperare. Când această interacțiune are loc între perechi de specii, cum ar fi agentul patogen și gazda, sau prădător și pradă, aceste specii pot dezvolta adaptări corespondente. Cu alte cuvinte, evoluția unei specii conduce la evoluție prin adaptare și pentru specia cealaltă, care la rândul ei generează reacții de adaptare pentru prima specie. Acest ciclu selecție-răspuns se numeste co-evoluție. Un exemplu îl constituie producția de tetrodotoxină la salamandra roșcată, Taricha granulosa, dar și cresterea rezistenței la această neurotoxină din partea prădătorului acesteia, "șarpele-jartieră".
Cooperare
Nu toate interacțiunile dintre specii constituie conflict. Au evoluat multe situații în care există un beneficiu reciproc. O astfel de cooperare există între plante și ciupercile din specia Mycorrhiza care cresc la rădăcina acestora și le ajută să absoarbă din sol substanțele nutritive. Pe de altă parte, plantele asigură acestor ciuperci zahăr, pe care îl obțin în urma fotosintezei.

Coaliția dintre organismele de aceeași specie a evoluat foarte mult. Un exemplu îl constituie socializarea întâlnita la insecte ca albinele, termitele, furnicile. Aici, insecte sterile asigură paza și hrana unui mic număr de organisme din cadrul coloniei, singurele capabile sa se reproducă. Un lucru similar se petrece la nivelul organismelor animalelor, unde celulele somatice coordoneaza creșterea celulelor germinale. Celulele somatice răspund la semnale specifice care le indică să crească, să se dezvolte sau să moară. Dacă celulele ignoră aceste semnale și se înmulțesc în mod neadecvat, cresterea lor necontrolată generează cancer.

Speciație 
Speciația este procesul prin care o specie se divide în una sau mai multe specii descendente. A fost observat și studiat atât în condiții de laborator, cât și în natură.[68] În cazul organismelor care se reproduc sexual, speciația poate fi cauzată de izolare repoductivă urmată de divergență genealogică.

Există patru mecanisme ale speciației:
speciație alopatrică: este cea mai răspândită. Apare la populațiile inițial izolate geografic, cum ar fi în cazurile de fragmentare a habitatului sau de migrație. În aceste condiții, selecția poate produce schimbări rapide, atât în aspectul, cât și în comportamentul organismelor.
speciație peripatrică
speciație parapatrică
speciație simpatrică

Doar cine nu vrea sau este prea imbrobodit de povestile copilaresti si evident naive ale religiei, nu poate sa vada evolutia!
Sus In jos
http://www.paganism.ro
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Feb 23, 2010 8:08 pm

Doctrina lui Darwin nu este altceva decât o țesatură de erori de logică
Sus In jos
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Feb 23, 2010 8:18 pm

De-a lungul timpului, problema originii omului a generat discuții aprinse între evoluționiști și creaționiști. Conform corifeilor darwiniști, „homo sapiens” ar fi provenit dintr-o specie de maimuță printr-un proces de evoluție lentă, de câteva milioane de ani, trecând prin mai multe „verigi intermediare”, susținute de câteva „dovezi” paleontologice. La o analiză mai atentă s-a constatat că fosilele considerate „verigi lipsă” între maimuță și om erau ori false (încă în paleontologie persistă falsuri), ori greșit interpretate (cazul omului din Neanderthal, considerat inițial om-maimuță, dovedit a fi de fapt tot un „homo-sapiens”). Deși mulți evoluționiști au acceptat la ora actuală că nu dispunem de fosile autentice ale „oamenilor-maimuță”, dar speră să fie descoperite în viitor, vom arăta că avem motive întemeiate să nu le împărtășim speranța: cercetarea comparativă a numărului de cromozomi la om și maimuță contrazice teoria evoluționistă cu privire la originea ființei umane.
Din clasele liceale am reținut că la mamifere, animalele cu reproducere sexuată, numărul cromozomilor este par. Determinările arată că toate speciile de maimuțe au 48 de cromozomi, în timp ce omul are numai 46. Din cauza acestei discontinuități nu putea avea loc o evoluție continuă de la maimuță la om, deoarece nu poate exista nici o specie de mamifer cu 46,5 cromozomi (sau alt număr neîntreg) și nici măcar cu 47 de cromozomi. Există și autori, apărători ai ideilor evoluționiste, care susțin că transformarea maimuță-om s-ar fi realizat brusc, prin contopirea unor cromozomi ai maimuței. Lipsiți de cunoștințe solide referitoare la mutațiile genetice, ei „uită” că la mamifere nu este posibilă apariția unui individ viabil și fertil, care să prezinte o mutație atât de radicală. Alți susținători ai umanizării maimuței afirmă transformarea lentă (în milioane de ani) a mamiferului în om, concomitent cu transformarea cromozomială bruscă. Să mai risipim cerneala pentru a comenta o asemenea atitudine „științifică”?
Să presupunem totuși că, printr-o minune, o maimuță cu 48 de cromozomi ar fi dat naștere unui om cu 46 de cromozomi sau măcar unui semi-om cu 47 de cromozomi. Se ridică întrebarea: cu cine ar fi putut acesta să dea naștere la urmași? În nici un caz cu o maimuță: număr diferit de cromozomi i-ar face incompatibili. Ar fi fost, așadar, necesară o nouă intervenție miraculoasă. În același timp și loc trebuia să apară un alt individ de sex opus, prezentând aceeași mutație. Suntem nevoiți să împingem șirul minunilor cam departe! Și, întrucât evoluționiștii susțin că toate speciile de viețuitoare ar fi evoluat unele din altele, în marea diversitate a lumii vii ar trebui ca astfel de „miracole” să fie destul de frecvente. În ciuda timpului îndelungat de observații sistematice în domeniu, până acum nici un caz de acest gen nu s-a descoperit… Să mai căutăm ipoteticele „verigi intermediare”? Ar fi mai înțelept să renunțăm la erorile evoluționiste.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Feb 23, 2010 9:07 pm

buburuza a scris:
Doctrina lui Darwin nu este altceva decât o țesatură de erori de logică

Haugh!
Asa este ... pentru ca asa ai hotarat tu ...si nimic altceva nu conteaza ...
Oricum ma bucur ca ma sustii in privinta creatiei si accepti ca lumea e creata de Singurul Creator care este ... Flying Spaghetti Monster si nu "dumnezeul" celor care l-au tradat a doua oara pe Isus Nazariteanul urmand religia dusmanilor sai ...adica crestinismul Romei ...care de fapt nici nu are Dumnezeu ...caci adevaratul Dumnezeu al evreilor (Yahwe) a ramas tot in religia Mozaica unde nu are fii nici pana azi, desi "dumnezeieste" doar de 6000 de ani!!!

Creatorul ...nu uitati ...este Flying Spaghetti Monster ...adica Dumnezeul care nu s-a patat ucigand copii si nici nu a dat oamenilor cea mai bicisnica si criminala religie din istoria civilizatiei umane!
Sper ca sustii creatia nu de pe pozitia de a apara aceasta Marea Curva a Romei !


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Mier Feb 24, 2010 7:16 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan


Numarul mesajelor : 2372
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mier Feb 24, 2010 6:00 am

buburuza a scris:
Ar fi mai înțelept să renunțăm la erorile evoluționiste.Daca nici asta nu este evolutie... iar voi, crestinii, o negati si considerati intelept sa renuntati la ea... atunci ar trebui sa nu mai fiti ipocriti si sa traiti intr-un mod primitiv fara sa va mai folositi de inventiile si realizarile Satanei!
Sus In jos
http://www.paganism.ro
livius
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 287
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mier Feb 24, 2010 7:26 am

buburuza a scris:
Doctrina lui Darwin nu este altceva decât o țesatură de erori de logică

Dar macar trunchiul este adevarat chiar daca nicte frunze sau crengute sunt rupte.

Ma tot intreb, ce va face sa credeti ca daca combateti stiinta il aparati pe Dumnezeu?
Aveti cumva niscaiva dovezi stintifice care sa va sustina aceasta convingere?
Sau totul se bazeaza pe "predictie"?
Ce parere aveti despre citatul dat de sefu soimos in care vedeti ca Yahwe a prezis crestinismul, drept ptr care ii indeamna pe adevaratii credinciosii sa ii ucida pe crestini?
Oare "predictiile" lui Dumnezeu nu au valoare ?
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan


Numarul mesajelor : 2372
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mier Feb 24, 2010 9:23 am

livius a scris:

Ce parere aveti despre citatul dat de sefu soimos in care vedeti ca Yahwe a prezis crestinismul, drept ptr care ii indeamna pe adevaratii credinciosii sa ii ucida pe crestini?
Livius, Yahwe (dumnezeu) este un personaj cu caracter si apucaturi criminale, deci la ce-l putea duce mintea decat sa indemne la crima! Cei ce i-au pus in gura aceste cuvinte ( ma rog, pe niste foi de papirus) au inteles ca va apare o noua religie a raului si cum nu-i convenea concurenta a incercat sa-i inlature apeland la credinciosii sai, care erau credinciosi numai cu gura Smile si uite ce a iesit! Crestinismul este religia despre care vorbeste si Ioan teologul in a sa Apocalipsa si o numeste FIARA! Mai este alta religie care sa-si fi facut casa de inchinaciune la fiecare colt de strada? Sau care sa aiba ca semn distinctiv, semnul mortii (crucea) si care sa fie facuta cu mana dreapta incepand de la cap?
Sus In jos
http://www.paganism.ro
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mier Feb 24, 2010 1:46 pm

Pe vremea lui Darwin, cercetătorii nu știau ce fel sau ce cantitate de informații se află în celulă. Darwin a presupus că ar fi vorba de informații elementare – câteva instrucțiuni care să-i spună celulei cum să funcționeze.
Întrucât credea în simplitatea informațiilor celulare, el a venit cu o teorie numită „pangeneză”, teorie potrivit căreia niște modificări uriașe răsăreau din celule la întâmplare – lucru care s-a dovedit ulterior a fi complet fals.
Mai mult, după 150 de ani, se știe că informațiile din celulă sunt de-a dreptul uimitoare.
Mai întâi, să vedem ce tip de informații se află în nucleul unei celule. Avem acolo un limbaj genetic – înzestrat cu un alfabet digital din patru litere și chiar cu niște reguli gramaticale – mult superior oricărui limbaj de calculator conceput vreodată de om. Bill Gates, fondatorul Microsoft, declara că

„ADN-ul este asemenea unui program de calculator, dar mult, mult mai avansat decât orice software creat vreodată”
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mier Feb 24, 2010 2:44 pm

Da, intr-adevar Universul a evoluat din energia primara pana la forme deosebit de complexe. Pacat ca majoritatea oamenilor nu sunt capabili sa le vada si inca mai cauta dumnezei prin ceruri!

Eu, sincer, nu pot pricepe cum se face ca in mileniul III inca mai sunt oameni care sa creada in basmele religioase scrise de niste crescatori de oi si capre de acum cateva mii de ani! In plus, cum de se mai lasa prostiti in asa hal, in conditiile in care din aceste basme nu s-a dovenit a fi nimic real.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mier Feb 24, 2010 4:31 pm

Mai grav este ca prostiile pazitorilor de capre i-au smintit intratat incat refuza sa accepte cuceririle stintei, si chiar cund sunt la curent cu ele (cazul buby) le interpreteaza aiurea ...judecand cu doua unitati de masura diferite in functie de interes ... pe una o contesta cu argumente stiintifice emise de pe o pozitie semidocta si pe celelalte le sustine doar prin preziceri ... dar si din acelea doar pe cele care le convin!
Sus In jos
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Dovezi pt rEvolutie   Dum Mar 07, 2010 7:27 am

Spre deosebire de alte teorii științifice, evoluția darwiniană are de-a face nu doar cu știința, ci și cu filosofia, moralitatea, științele sociale și chiar religia. De ce nu am sărbătorit centenarul Mendel în anii 1920 sau tricentenarul Newton în anii 1040? Ambii au fost mari oameni de știință. Darwin este sărbătorit nu doar pentru contribuțiile sale științifice, ci și pentru că teoria sa a devenit o adevărată religie pentru ateiști.
În timp ce mass-media ne bombardează constant cu informații în favoarea evoluției iar cărțile de știință ne învață, invariabil, în ce privințe a avut dreptate Darwin, aceste surse rareori recunosc aspectele în care el s-a înșelat.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Dum Mar 07, 2010 9:44 am

Dovezi despre evolutie .. cei ca tine si cei de pe pozitia ta, nu au caderea sa le prezinte, pentru ca va lipseste competenta si de altfel le prezinta calificat si competent oamenii de stinta!

Tie ca si credincios iti dam voie sa ne prezinti cu dovezi creatia.
(dar fac pariu ca aici nu te bagi, desi o trambitezi tot timpul)

Te rog intelege ca pozitia ta in aceasta problema este in afara normalitatii tot asa cum ar fi anormal ca un criminal condamnat pentru crime in serie sa ne tina predici despre umanism sau iubire crestina, sau matroana de la bordel sa ne invete moralitate.
Fiecare sa isi sustina ceea ce propovaduieste ...si de judecat sa lasam oamenii normali sa cantareasca argumentele de o parte si de alta.

Cauza ta...adica cea a credintei (mai exact a nestiintei) poate fi aparata bine de catre credinciosi aducandu-se dovezi in favoarea acesteia ... si nu criticand de pe pozitia moralitatii ucigasului de care vorbeam mai sus (desi asta face parte din zestrea realitatatii crestin si nu stiinta la care faci referire de pe pozitia de ofsaid si cu care esti la fel de certat ca si cu morala ...dovada fiind apartenenta ta (total imorala) la o organizatie mafiota fruntasa in actiunile cele mai diabolice din istoria omenirii!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Dum Mar 07, 2010 10:44 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Dum Mar 07, 2010 9:47 am

buburuza a scris:
ci și pentru că teoria sa a devenit o adevărată religie pentru ateiști.

Dragutule ...ti s-a stricat cumva cantarul cu care cantaresti lucrurile sau ti-ai pierdut la biserica discernamantul si nu mai poti judeca corect?
Pai ia pune te rog in balanta miile de argumente STINTIFICE in favoarea evolutiei ...si macar 10 argumente stintifice care sa dovedeasca creatia lui Yahwe ..sau macar 1!!!!

Pai atunci hai sa cantarim!

Ce naiba ...chiar atat de orb si prosti ne crezi incat sa nu stim macar sa cantarim!
Sus In jos
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Dum Mar 07, 2010 12:08 pm

Soimos a scris:
Dovezi despre evolutie .. cei ca tine si cei de pe pozitia ta, nu au caderea sa le prezinte, pentru ca va lipseste competenta si de altfel le prezinta calificat si competent oamenii de stinta!

hai sa vedem presupusa simplitate a celulei
Să aruncăm o privire la o bacterie. Ceea ce a văzut Darwin la un microscop rudimentar părea destul de primitiv – un glob de materia numită „protoplasmă” – și și-a spus că acolo sunt câteva componente elementare care ar putea fi ușor puse laolaltă.
Astăzi știm că bacteriile conțin mecanisme moleculare complexe, fiecare bacterie fiind mult mai sofisticată decât o uzină auto cu roboți industriali și un centru de comandă complex.
Așa cum arătau biologul Jonathan Wells și matematicianul William Dembski,

„este adevărat că celulele eucariote sunt cele mai complicate celule pe care le cunoaștem. Însă cele mai simple forme de viață pe care le știm, celulele procariote (cum ar fi bacteriile, care nu au un nucleu) sunt și ele însele extrem de complexe. Mai mult, acestea sunt, în fiecare privință, la fel de avansate ca și celulele eucariote – dacă eucariotele ar fi niște laptopuri de ultimă generație, procariotele ar fi telefoanele mobile de ultimă generație… Nu există nici o dovadă a unor forme de viață mai timpurii și mai primitive, din care să fi evoluat procariotele
Acești doi autori menționează apoi ce au în comun aceste două celule în termeni de complexitate:
Procesarea, stocarea și accesarea informației. limbaje artificiale și sisteme de decodare a lor. Dispozitive de detecția, corecția și verificarea erorilor, pentru comenzi de calitate. Tehnologie digitală de inserare de date. Sisteme de transport și distribuție. Sistem de adresare automată în funcție de amplasare. Procese de asamblare care folosesc construcții prefabricate și modulare. Instalații de producție robotizată auto-reproductive.
Vedem astfel că celulele sunt mult mai complexe și mai sofisticate decât își închipuia Darwin. Cum ar fi putut pura întâmplare să producă acestea, când ingineria omului nu le poate produce? De fapt, nici măcar un fir de păr uman nu a putut fi reprodus în laborator.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Dum Mar 07, 2010 4:50 pm

buburuza a scris:


hai sa vedem presupusa simplitate a celulei
Te referi cumva la celula din care e format dumnezeu?

Citat :

Să aruncăm o privire la o bacterie.
Zi capitolul din Biblie in care vrei sa ne uitam si sa cautam informatii exacte despre bacterie?

Pana cand scriptura voastra nu e una inspirata de Dumnezeu ci una furata de la o alta religie ...e u propun sa vorbim mai bine despre prostia acelui dumnezeu (care nici o scriptura nu a fost capabil sa debiteze) daramite o Creatie ...si sa intelegi ca de la asa un "dumnezeu" nu ai la ce sa te astepti ca e prea prost ca sa inteleaga ce e celula sau bacterie!

Citat :

Ceea ce a văzut Darwin la un microscop rudimentar părea destul de primitiv


Evident ! Asta nu trebuie sa te mire daca in acele vremuri omul era creat dupa chipul si asemanarea lui "dumnezeu" ...adica 98% MAIMUTA!
Pai daca Dumnezeul vostru recunoaste ca e maimuta ...ce pretentii sa avem de la bietul Darwin?


Citat :

Procese de asamblare care folosesc construcții prefabricate și modulare. Instalații de producție robotizată auto-reproductive..
Ce faci ? ... te-ai imbatat sau nu cunosc eu Biblia ...din care capitol ai luat acele versete?

Tu chiar nu pricepi ca ptr a vorbi despre argumente stintifice trebuie sa ai competente ...adica sa vii din lumea stintei ...altfel amestecandu-te in troaca in care fierbe cunoasterea cu care tu de fapt esti certat, motiv ptr care umpli topicul cu copy-paste dupa alti "servanti ai prostiei eterne" caci a crede nu este = cu a stii ... nu faci decat sa te compromiti singur.

Mai bine adu argumente care dovedesc existenta creatorului tau ... asta daca chiar vrei sa ne impresionezi ...nu de alta dar stiinta cauta de mii de ani cea mai mica dovada si nu a gasit niciuna ...asta in timp ce credinciosii tai stiu si ce gandeste Dumnezeul lor, ce vrea El ...si asta culmea citind o scriptura furata de la o alte religie care vorbeste de un alt Dumnezeu!!!!!

Chiar nu ti se pare ceva original ba chiar interesant sa cauti Marele Adevar chiar in inima minciunii?

Cat de naiv si de ignorant trebuie sa fie cineva incat sa ajunfa la un asemenea stadiu de alienare?
Sus In jos
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Dum Mar 07, 2010 10:07 pm

Soimos a scris:
buburuza a scris:


hai sa vedem presupusa simplitate a celulei
Te referi cumva la celula din care e format dumnezeu?

Citat :

Să aruncăm o privire la o bacterie.


Evident ! Asta nu trebuie sa te mire daca in acele vremuri omul era creat dupa chipul si asemanarea lui "dumnezeu" ...adica 98% MAIMUTA!
Pai daca Dumnezeul vostru recunoaste ca e maimuta ...ce pretentii sa avem de la bietul Darwin?


Citat :

omul a evoluat dintr-o varietate de maimuțe înrudite cu cimpanzeii
Însă, atunci când privim mai îndeaproape, vedem mari diferențe între cimpanzei și om. Ideea, foarte promovată, că avem 99% din ADN-ul nostru identic cu cel am cimpanzeilor, a fost infirmată odată cu descifrarea genomului cimpanzeilor.
Similaritatea este de numai 93%, conform celor mai recente studii, rezultate care, în mod curios, nu a fost anunțat în presă. Stephan Anitei, editor științific la Softpedia, scrie:

„Da, noul studiu concluzionează că diferența totală la nivelul ADN-ului între oameni și cimpanzei este de 6-7%. Există similarități evidente între cimpanzei și oameni, însă și diferențe mari la nivelul structurii corpului, creierului, intelectului și comportamentului, etc.”
Din nou, se pune întrebarea: Similaritatea dintre cimpanzei și oameni se datorează unui strămoș comun sau unui proiectant comun? Dacă e un strămoș comun, de ce sunt oamenii atât de diferiți de acel strămoș, în timp ce cimpanzeii au rămas cam la fel? Realitatea este că nu vedem nici o evoluție astăzi nici la cimpanzei, nici la oameni.
Legile geneticii sunt insurmontabile – un cimpanzeu nu devine altceva decât un cimpanzeu, iar un om nimic altceva decât un om. După 150 de ani de cercetare a formelor de viață vii și dispărute, nu s-a găsit nici o dovadă a unei tranziții lente a speciilor de la maimuță la om.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 8:04 am

buburuza a scris:
Similaritatea este de numai 93%, conform celor mai recente studii,
Chiar si asa ... ce Dumnezeu e acela care seamna 93% cu o maimuta?

Citat :


Dacă e un strămoș comun, de ce sunt oamenii atât de diferiți de acel strămoș, în timp ce cimpanzeii au rămas cam la fel?

Ptr ca ramura cu oamenii au luat-o pe o alta directie, adica nu au ramas in jungla ca cimpanzei, ci schimband mediul au fost supusi altor conditii la care au trebuit sa se adapteze.
Citat :

Realitatea este că nu vedem nici o evoluție astăzi nici la cimpanzei, nici la oameni.
Doar aceia nu vad care nu au ochii mintii deschisi sa vada.
Evolutia nu se vede de la o generatia la alta, ci in mii si mii de ani, dar asa ca paranteza poate totusi straduindu-te vei putea sa recunosti unele schimbari intre oamenii de azi si cei de acum 1000 de ani(de ex alta inaltime)

Citat :

Legile geneticii sunt insurmontabile – un cimpanzeu nu devine altceva decât un cimpanzeu, iar un om nimic altceva decât un om.
Si oare de ce ai avut tu impresia ca din vecinul tau om se poate transforma in cimpanzeu si din cimpanzeul de la Zoo se pot naste oameni?
Daca ridici problemele la nivelul asta de jos ... sa nu te miri ca te autoblamezi.

Citat :

După 150 de ani de cercetare a formelor de viață vii și dispărute, nu s-a găsit nici o dovadă a unei tranziții lente a speciilor de la maimuță la om.
Asta eventual conform Sfantului apostol Pavel !
Daca ai studia putin mai mult si altceva decat minciuna numita Biblie poate ai sti mai multe.
Ia vezi de Lucy a lui Leaky si de alte cazuri asemanatoare...ce era Lucy daca nu exact "o dovada de tranzitie" de la maimuta la om?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 8:06 am

Acum asteptam sa ne dai si niste exemple-dovezi despre cum se preseaza oamenii din noroi ...sau tema asta este un adevar atat de adevarat incat nu trebuie demonstrata ci doar Crezuta?
Sus In jos
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 8:47 am

Daca-mi spui tu ca esti altceva, n-am sa te cred, pentru ca este dovedit ca omul este din "pamant"
Ma refer la toate compozitiile lui chimice, organice etc.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 9:43 am

DA...sunt altceva!

Deja faptul ca ai pus cuvantul pamant in ghilimele dovedeste ca vrei sa o scalzi cu minciuna si cand tte faci ca nu sti ca pamantul este ceva amorf si nu organic!
Tarana respectiv pamantul (de exemplu cel de flori pe care-l cumperi la sac) este cu totul altceva decat omul, tot asa cum si Dumnezeu este altceva decat rahatul compus din aceleasi chimice din tabelul lui Mendelev.

Deci daca afirmatia om = pamant este adevarata pe baza argumentatiei tale ...la fel de adevarata este si afirmatia Dumnezeu= Scarna ca tot de aceleasi elemente e vorba.

Te rog nu o lua ca pe o invectiva la adresa divinitatii, ci ca pe un mod de a dovedi cat de grava si de mincinoasa este exprimarea neclara si ambigua.

Nu uita Dumnezeu ar trebui sa fie PERFECTIUNEA chiar si in exprimare ....iar neclaritatea inselatoare este de origine Diabolica !
Sus In jos
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 10:06 am

de parca tu ai claritate!!!

ei, vezi!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 10:26 am

In comparatie cu "claritatea" cu care lucreaza religia .... poti sa sti ca am!

Tocmai din faptul ca pun pret pe claritatea exprimarii si pe documentare am reusit sa inteleg diferenta intre o scriptura scrisa de oameni (Tanachul) si traducerea mot a mot a acesteia ...prezentata chipurile ca:"inspirata de Dumnezeu" mi-a permis sa fac diferenta intre minciuna si adevar si astfel sa ma desprind de mincinoasa religie!
Sus In jos
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 11:53 am

Soimos a scris:
In comparatie cu "claritatea" cu care lucreaza religia .... poti sa sti ca am!!

tot din acelasi "aluat" esti facut.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 6:22 pm

Eu nu sunt facut din aluate si nici din aluat de noroi asa cum esti facut tu!

Eu m-am nascut la fel ca oricare om normal din parinti ...si nu creat din fleasca de tarana amestecata si framantata cu apa ... asa cum sunteti voi astia creati din noroi de catre marele mester, si care nu puteti evolua pentru ca sa stie ca noroiul nu evolueaza!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 7:32 pm

Stiinta macar a elucidat o parte din necunoscutele evolutiei si in mod sigur le va elucida si pe celelalte, dar teoria creatiei nu se bazeaza pe NIMIC altceva decat pe CREDINTA. Daca maine va fi in voga o religie care sustine teoria sublimarii universului din unicornul de aur, vor exista dispute pseudostiintifice intre adeptii acestei teorii a sublimarii si cei care sunt cu "picioarele pe pamant" si inteleg ca totul evolueaza!
Sus In jos
http://www.paganism.ro
amanda
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 41
Localizare : georgia,SUA
Puncte : 42
Data de inscriere : 22/12/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Lun Mar 08, 2010 9:34 pm

buburuza ma uit la tot ce ai scris pe acest forum si nu am decat admiratie pentru tine, dar vreau sa te intreb un lucru pe care nu l inteleg la tine :DE CE TI PIERZI VREMEA CU UN PROST CA SI ADMINISTRATORUL ACESTUI FORUM,[b]Apopii[b]Soimos etc,CEL CU O MIE DE NICK-uri?????
Sus In jos
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Mar 09, 2010 5:32 am

Soimos a scris:
Eu nu sunt facut din aluate si nici din aluat de noroi asa cum esti facut tu!

Eu m-am nascut la fel ca oricare om normal din parinti ...si nu creat din fleasca de tarana amestecata si framantata cu apa ... asa cum sunteti voi astia creati din noroi de catre marele mester, si care nu puteti evolua pentru ca sa stie ca noroiul nu evolueaza!

sah... urmeaza mat!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Mar 09, 2010 6:10 am

Ma intreb: oare pana la ce nivel se poate ajunge cu lipsa de gandire... si care o fi mecanismul prin care, cei rai au impresia intotdeauna ca sunt buni... distrugatorii ca sunt creatori...
Sus In jos
http://www.paganism.ro
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Mar 09, 2010 7:18 am

tu ce crezi despre tine?... ca noi stim.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Mar 09, 2010 7:44 am

buburuza a scris:
tu ce crezi despre tine?... ca noi stim.
Voi stiti? Gogomanie mai mare ca asta n-am mai auzit Smile , voi doar credeti in basmele religioase si in dumnezei inexistenti! Atat si nimic mai mult!
Sus In jos
http://www.paganism.ro
buburuza
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 106
Localizare : .........
Puncte : 146
Data de inscriere : 20/02/2010

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Mar 09, 2010 8:00 am

n-ai raspuns... Mat
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Mar 09, 2010 8:04 am

Tu esti la gradinita sau te pregatesti asiduu pentru clasa I ?
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 51
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   Mar Mar 09, 2010 12:51 pm

amanda a scris:
buburuza ma uit la tot ce ai scris pe acest forum si nu am decat admiratie pentru tine, dar vreau sa te intreb un lucru pe care nu l inteleg la tine :DE CE TI PIERZI VREMEA CU UN PROST CA SI ADMINISTRATORUL ACESTUI FORUM,[b]Apopii[b]Soimos etc,CEL CU O MIE DE NICK-uri?????
Vai amanda ce rau imi pare de tine caci din cauza acestui forum vei ajunge in IAD!

Pai tu nu sti ca mare crestina ce te crezi ca Isus te invata toleranta si te cheama spre iubire si nu catre ura?

Ia vezi aici:
22. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.

Na ... zi si tu nu e pacat de tine ca dupa acest post sa ajungi in Iad?

Sau te pomenesti ca in calitate de poc(a)(n) ita esti o satanista adevarata si nu te deranjeaza faptul ca ajungi la sefu tau?


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Joi Mar 11, 2010 11:20 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Dovezi pt Evoluție   

Sus In jos
 
Dovezi pt Evoluție
Sus 
Pagina 6 din 11Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Stinta versus Credinta :: Stinta vs Credinta :: Evolutie sau Creatie-
Mergi direct la: