Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
remussatala
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 9:13 am

Rayna a scris:
Remus, te admir pentru preocuparile tale economico-filosofice. Ce meserie ai?
Desi eu am studii universitare in domeniul ciberneticii economice, planul material ma intereseaza doar cat sa imi castig existenta. Lucrez acum sa imi construiesc propriul sistem magico-religios. sunny
Mulțumesc pentru admirație. Am mai multe meserii (calificări), dar pe care nu le-am practicat și e ca și cum nu le-ași avea. Sunt și mecanic ș electrician și am și calificare de lucrător în alimentație.

Legat de economico-filosofie, mă preocupă ideea unei separări a produselor de servicii sau a unei separări a bunurilor de muncă, în sensul ca bunurile să fie incompatibile în a fi echivalate valoric cu munca în relațiile de schimb. Toate bunurile ar putea fi fabricate automatizat, ceea ce înseamnă că ar putea fi fabricate fără muncă. Pornind de la asta, consider că e nedrept ca ceva pentru care nu s-a muncit, să fie dat la schimb cu munca.

De ce oare ar fi mai complicat pentru niște roboți să lucreze în domeniul construcțiilor de exemplu, dar în schimb este foarte simplu să lucreze în domeniul electronicii? E doar o diferență de gabarit. Casele și clădirile nu sunt cu nimic mai complicate decât integratele. La fel e și cu străzile, agricultura, mâncarea și tot.

Noi avem o problemă cu acest mit "creării al locurilor de muncă". Dacă oamenii nu muncesc, ei nu mai pot cumpăra bunuri. Deci oamenii in această economie, trebuie să muncească chiar și dacă nu ar mai fi nevoie. Cum am putea noi oare să automatizăm prin tehnologie fabricarea bunurilor dacă oamenii trebuie să muncească pentru al le putea cumpăra?

Numai că pentru cei ce controlează economia actuală asta nu este o problemă ci este o soluție! O soluție în sensul ca oamenii să fie îndobitociți prin munci inutile și griji pentru a putea fi ținuți sub control, pentru ca să poată exista o elită care să controleze totul doar în scopul de ași menține aroganța.

Populația ajunge în felul acesta să fie din ce în ce mai discriminată din punct de vedere al bunăstării și planeta să fie poluată. Banii merg către un fel de loialitate viciată și egoistă între oameni de care e cu atât mai multă nevoie cu cât economia este mai riscantă, mai coruptă și mai discriminatoare. Scopul afacerilor este profitul în bani pentru cât mai multă astfel de loialitate viciată, egoistă și discriminatorie și nu bunăstarea generală.

Noi trăim într-o economie, în care mai întâi producătorul care are drept scop profitul decide ce produse să se producă, iar mai apoi consumatorul alege numai din ceea ce a decis mai întâi producătorul pentru profitul lui. Deci trăim într-o economie, în care dacă ceea ce vrea consumatorul nu este profitabil, consumatorul nu va fi satisfăcut sau va fi satisfăcut discriminatoriu. Ce fel de așteptări putem avea pe termen lung în aceste condiții, ținând seama și de faptul că piața muncii se va sincroniza din ce în ce mai greu cu piața produselor din cauza tehnologiei care poate munci ea? Cât de valoroase vor deveni atunci serviciile ce constau în loialitate vicioasă? Câtă nevoie va fi de corupție prin care să se poată obține această loialitate vicioasă? Câtă nevoie va fi iar și iar de o “reformă” care oricum se va aplica discriminatoriu?


Produsele pentru ca să fie cât mai profitabile pentru producător, trebuie să aibă costuri zero și preț infinit, iar nevoile consumatorului pentru ca să fie cât mai satisfăcute, au nevoie de muncă zero plătită infinit și produse cu preț zero. Producătorul și consumatorul în economie au deci scopuri perfect opuse. Ce fel de servicii își pot oferi unii altora producătorul și consumatorul dacă ei au scopuri perfect opuse din punct de vedere economic? Și ce fel de produse pot ieși din astfel de servicii? Se poate să nu iasă la nesfârșit servicii viciate și produse viciate? Se poate să nu iasă la nesfârșit servicii ilegale oferite numai cu scopul unei bunăstări discriminatorii și egoiste prin speculă? Se poate să nu iasă la nesfârșit produse care au doar formă frumoasă și în rest conținutul lor este otrăvitor și defectuos? De aceea avem nevoie de o economie în care serviciile să concureze numai cu serviciile pentru a fi mai bune, produsele să concureze numai cu produsele pentru a fi mai bune, având drept scop bunăstarea generală și nu specula egoistă.

Cam asta ar fi problema deși sunt mai multe de spus. Numai că eu știu bine că tot ceea ce se poate propune în sensul ca bunurile să fie date la schimb numai cu bunuri și munca să fie dată la schimb numai cu muncă, e o treabă care nu se poate face decât numai prin legi. Toți cei ce fac legi în lumea asta sunt oameni cu visul vieții împlinit. Cred că întâi trebuie adus haosul peste visul lor împlinit și asta se poate face dacă am pune noi în circulație o monedă alta decât a lor pentru ca instituțiile lor financiare să piardă puterea și să le luăm astfel jucăria. M-am gândit la un tip anume astfel de monedă, numai că scopul meu nu e să aduc haosul peste instituțiile financiare ale lumii, ci să avem un sistem economic în care bunurile să fie incompatibile cu munca în relațiile de schimb. Și mai pun și că acest sistem e destul de complicat, are nevoie de legi și nu l-am prezentat aici.
Sus In jos
aurel
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 36
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 9:33 am

Ma asteptam sa te referi la religie ca la o universala sursa de facut parale.
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 10:06 am

aurel a scris:
Ma asteptam sa te referi la religie ca la o universala sursa de facut parale.
Dar paralele ăstea de cine sunt făcute, cu ce drept și cu ce interese?

Peste instituțiile alea financiare eu am să aduc haosul absolut mai devreme sau mai târziu. Și așa e în criză toată lumea, iar eu am să fac să fie călcat totul în picioare.

Tot ce îmi trebuie e doar un sistem informatic prin care să pun eu în circulație o monedă pe principiile mele. Tranzacția vânzare-cumpărare va pune în circulație banii, iar economisirea îi va scoate din circulație. Simplu! Tot ce trebuie e doar un sistem informatic care să fie o bancă practic, în care niște cifre să se mute dintr-un cont în altul.

În prezent banii sunt puși în circulație de către o elită. Sunt niște familii extrem de bogate care angajează niște oameni, îi aruncă în față și cică aia e o instituție financiară. Mai exact, banii sunt creați prin datorie, de exemplu: Faci legea aia și privatizezi lui cutare aia și eu îți dau banii ăștia pe care tu să mi-i dai înapoi cu dobândă!

În ceea ce propun eu, oricine vinde ceva, va încărca toate celelalte conturi cu o anumită sumă de bani în mod egal și automat și oricine economisește va pierde din bani un procent odată la o anumită perioadă de timp, iar banii din acel procent vor dispărea din circulație fără să mai intre la nimeni în niciun cont.

Numai că acest sistem doar va aduce haosul peste economiile controlate de de instituțiile financiare ce pun bani în circulație numai pentru interese obscure și corupte. Când spun orice tranzacție vânzare-cumpărare va pune bani în circulație, evident asta înseamnă că banii nu se vor mai pune în circulație conform unor interese de grup corupte.

Numai că scopul meu adevărat e această separare a bunurilor de muncă pentru relațiile de schimb. Cu acest haos eu urmăresc doar lansarea unei idei politice. Nu vreau ca crearea acestei noi monede să fie un scop în sine.

Eu am niște idei politice despre un sistem economic în care munca să fie dată la schimb numai cu muncă și bunurile să fie date la schimb numai cu bunuri. Noi să muncim numai pentru ca cine vrem noi să muncească la ce vrem noi, ca să se producă ce vrem noi. Ăsta e de abia scopul, dar nu sistemul în sine despre care aici nu am vorbit nimic.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 10:40 am

remussatala a scris:
aurel a scris:
Ma asteptam sa te referi la religie ca la o universala sursa de facut parale.
Dar paralele ăstea de cine sunt făcute, cu ce drept și cu ce interese?
Hop si eu cu calul meu!
Paralele de care vorbesti nu au nicio legatura cu religia, ci cu viata sociala.
Daca vrei sa traiesti bine si asigurat social ...trebuie sa iti cumperi cu ceva acest drept!
Nu ti se pare normal?

Citat :

Peste instituțiile alea financiare eu am să aduc haosul absolut mai devreme sau mai târziu. Și așa e în criză toată lumea, iar eu am să fac să fie călcat totul în picioare.
Esti cumva anarhist?
Iti place mai mult anarhia decat ordinea ...sau esti suparat pe porcii care ar trebui sa e conduca ...dar ne jefuiesc?

Citat :

În prezent banii sunt puși în circulație de către o elită.
Unde vezi tu elite in Romania?
Arata-mi te rog si mie ca altfel mor prost?
Cumva Bercea Mondialul, sau Gigi Becali sau intrega clasa politica sunt elite?

Citat :

Numai că scopul meu adevărat e această separare a bunurilor de muncă pentru relațiile de schimb. Cu acest haos eu urmăresc doar lansarea unei idei politice. Nu vreau ca crearea acestei noi monede să fie un scop în sine.
Si care e aceea ...cumva Comunismul?

Citat :

Eu am niște idei politice despre un sistem economic în care munca să fie dată la schimb numai cu muncă și bunurile să fie date la schimb numai cu bunuri.
Nu ti se pare ca munca ptr bani iti ofera mai multa libertatet de optiuni?

Citat :

Noi să muncim numai pentru ca cine vrem noi să muncească la ce vrem noi, ca să se producă ce vrem noi.
Pai tu ai impresia ca acum e altfel?
Nu cererea pietei (adica ce vrei tu sa cumperi) este si acum "legea" de care vorbesti?
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 11:22 am

Noi trebuie să muncim pentru bunuri materiale asta e problema. Universul este infinit din punct de vedere material în timp ce timpul vieții noastre este limitat, iar ziua noastră e limitată la 24 de ore. Asta nu ar trebui dat la schimb cu niște bunuri materiale care oricum trebuiesc fabricate automatizat prin tehnologie. Oamenii nu trebuie să fie în competiție cu mașinile.

Uite în continuare și principalele rotițe ale sistemului economic pe care îl propun eu cu ultimele actualizări :

1. Resursele, materialele, utilajele și bunurile, sunt distribuite liber prin drepturi egale și garantat prin lege, în cadru instituționalizat, respectând principiul “REGIMULUI DE ABUNDENȚĂ” și principiul “REGIMULUI DE DEFICIT”.

2. În “REGIMUL DE ABUNDENȚĂ”, resursele, materialele, utilajele și bunurile, sunt puse liber la dispoziție pentru intrarea în posesie, până la o limită de cantitate numită “risipă”, și pot fi înstrăinate sau date la schimb în mod liber respectând această limită de risipă.

3. În ”REGIMUL DE DEFICIT”, resursele, materialele, utilajele și bunurile, sunt puse la dispoziție prin drepturi egale pentru intrarea în posesie, cu permiterea înstrăinării lor limitată prin lege, astfel încât numai bunurile primite de la Instituția Distribuției Libere, pot fi înstrăinate numai o singură dată după dorință. Înstrăinarea de resurse, materiale, utilaje și bunuri, supuse regimului de deficit, care nu sunt primite de la Distribuția Liberă, ci sunt primite fie de la o oarecare persoană, sau sunt din producție proprie, este limitată prin lege, numai către Distribuția Liberă.

4. Dreptul de proprietate este garantat, dar limitat în timp prin lege, cu scopul de a nu fi împiedicată modernizarea infrastructurii, industriei, orașelor, sau protecțiea mediului.

5. Se vor înființa organizații numai într-un cadru competitiv care să ofere servicii de reprezentare, prin care să se realizeze schimburile cu ceea ce e primit de la Distribuția Liberă, în numele oricărui individ. Se poate impune numai prin lege obligativitatea acestei reprezentări, în cazul persoanelor aflate în neputință, numai pentru anumite tipuri de resurse, materiale, utilaje sau bunuri, specificate prin lege. Se pot limita numai prin lege opțiuni de posesie și înstrăinare pentru materiale periculoase. Se poate impune numai prin lege acceptul tacit pentru anumite schimburi care întârzie să aibă loc, sau pentru cazurile dezinteresului de a intra in posesia a ceea ce este oferit de Distribuția Liberă.

6. Nu există nicio răspundere prin lege pentru recuperarea împrumuturilor de orice fel, sprijinul legii este oferit numai pentru schimburi și donații. Orice schimburi în care cererea și oferta nu sunt simultane, din punct de vedere legal vor fi considerate donații.

7. Nu există nicio răspundere prin lege pentru echivalarea valorică în schimburi a bunurilor cu munca și pentru echivalarea valorică în schimburi a banilor cu bunuri materiale, din punct de vedere legal acestea sunt donații.

8. Munca este pe bani, iar întreaga cantitate de monedă existentă în economie reprezintă prin lege contravaloarea întregii oferte de muncă și numai de muncă. Moneda se crează și intră în circulație numai prin tranzacții vânzare-cumpărare, orice tranzacție vânzare-cumpărare va crea automat monedă care va juca rolul de impozit în societate, alt impozit în afară de acesta fiind ilegal. Apoi moneda iese și dispare din circulație, numai prin economisiri, în mod direct proporțional cu valoarea acelor economisiri, fără discriminări.

9. Persoana care deține acești bani, poate cumpăra ofertă de muncă la prețul pieții, poate dona banii acolo unde se contribuie pentru societate după nevoile lui sau dorințele lui, sau poate cumpăra bunuri pentru care există drept de înstrăinare, fără nicio garanție prin lege pentru primirea acelor bunuri și fără nicio garanție prin lege privind obligativitatea de a plăti bunurile.

10. Persoana care oferă muncă, poate cere în schimb prețul oferit de piață în bani, poate fi voluntar, poate munci pentru bunuri materiale pentru care există drept de înstrăinare, fără nicio garanție prin lege pentru primirea acelor bunuri, și fără nicio garanție prin lege privind obligativitatea de a oferi munca în schimbul bunurilor primite.Te introduc acum Soimos într-un domeniu mai ciudat care presupune multă gândire pozitivă. Asta înseamnă să căutăm soluții la probleme în loc să ne plângem de probleme. Gândirea negativă se compune în principal din blamare, critică și plângere. Este imposibil să soluționăm probleme doar prin blamare, critică și plâns. Gândire pozitivă înseamnă să înlocuiești o soluție cu o alta și nu să vezi o problemă în toate soluțiile.

Deci întrebare e: Ce avem acum și cu ce să înlocuim?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 12:21 pm

remussatala a scris:
Noi trebuie să muncim pentru bunuri materiale asta e problema.
Pai si cum ai vrea ? Sa primesti sau sa iei munca altora ...acele bunuri materiale ...pe gratis?
Pai ala care munceste ...nu ar trai si el din banii tai ?

Citat :

Universul este infinit din punct de vedere material în timp ce timpul vieții noastre este limitat, iar ziua noastră e limitată la 24 de ore. Asta nu ar trebui dat la schimb cu niște bunuri materiale care oricum trebuiesc fabricate automatizat prin tehnologie. Oamenii nu trebuie să fie în competiție cu mașinile.
Si tu iti inchipui ca Printesa Gloria de Turn si Taxis ... patroana firmei BMW una din firmele care are linii de productie robotizate, o sa vanda munca robotilor ei tocmai tie?
Pai tu ai face asta in locul ei?
Ce ruda e ea cu toti prapaditii ca sa ii ajute si care nu vor sa munceasca dar isi pierd vremea prin birturi?

Citat :

Uite în continuare și principalele rotițe ale sistemului economic pe care îl propun eu cu ultimele actualizări :
Las-o naibi mai Remusache ca scartaie a lipsa de logica!
Pai tu ce crezi ...ca utilajele si regimul de abundenta vin din cer pe baza de rugaciune si credinta?
Pai daca e asa ...mai intai sa dovedeasca Dumnezeu ca e Atotputernic si ca atare sa ne trimita totul din cer !
Crezi tu ca resursele planetei ajung ptr toti oamenii?
Pai ce pamantu e "butoiul magic" fara fund ?
Citat :


Te introduc acum Soimos într-un domeniu mai ciudat care presupune multă gândire pozitivă.
O fi utopie pozitiva ...dar vad ca ii lipseste logica.

Citat :

Gândirea negativă se compune în principal din blamare, critică și plângere. Este imposibil să soluționăm probleme doar prin blamare, critică și plâns.
Poti sa zici mai simplu: Gandirea pozitiva este cea care cauta solutii si se straduieste sa faca ceva>respectiv produca...SI GANDIREA NEGATIVA ESTE CEA RELIGIOASA ... adica cea care asteapta sa vina totul din cer ...fara munca doar pe baza de credinta in Atotputernic si rugaciuni!

Apropo ... cunosti tu pe cineva care sa fi primit macar o franzela din cer?

Ca eu cunosc destui oameni care o cumpara de la brutar!
Deci întrebare e: Ce avem acum și cu ce să înlocuim?[/quote]
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 12:31 pm

Pentru o înțelegere a problematicii este imperios necesar să vizionați filmele documentare Zeitgeist.

http://www.zeitgeistmovie.com/

Trebuiesc vizionate aceste filme și înțelese dezbatertile din mișcarea zaitgeist.

http://www.zeitgeist.romania.org/

Eu fac parte oarecum din această mișcare, numai că sunt un fel de eretic. Eu propun un sistem hibrid între ceea ce avem azi și ceea ce propune mișccarea Zeitgeist.
Sus In jos
Rayna
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 350
Data de inscriere : 12/05/2010

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 12:38 pm

remussatala a scris:
Rayna a scris:
Remus, te admir pentru preocuparile tale economico-filosofice. Ce meserie ai?
Desi eu am studii universitare in domeniul ciberneticii economice, planul material ma intereseaza doar cat sa imi castig existenta. Lucrez acum sa imi construiesc propriul sistem magico-religios. sunny
Mulțumesc pentru admirație. Am mai multe meserii (calificări), dar pe care nu le-am practicat și e ca și cum nu le-ași avea. Sunt și mecanic ș electrician și am și calificare de lucrător în alimentație.

Legat de economico-filosofie, mă preocupă ideea unei separări a produselor de servicii sau a unei separări a bunurilor de muncă, în sensul ca bunurile să fie incompatibile în a fi echivalate valoric cu munca în relațiile de schimb. Toate bunurile ar putea fi fabricate automatizat, ceea ce înseamnă că ar putea fi fabricate fără muncă. Pornind de la asta, consider că e nedrept ca ceva pentru care nu s-a muncit, să fie dat la schimb cu munca.

De ce oare ar fi mai complicat pentru niște roboți să lucreze în domeniul construcțiilor de exemplu, dar în schimb este foarte simplu să lucreze în domeniul electronicii? E doar o diferență de gabarit. Casele și clădirile nu sunt cu nimic mai complicate decât integratele. La fel e și cu străzile, agricultura, mâncarea și tot.

Noi avem o problemă cu acest mit "creării al locurilor de muncă". Dacă oamenii nu muncesc, ei nu mai pot cumpăra bunuri. Deci oamenii in această economie, trebuie să muncească chiar și dacă nu ar mai fi nevoie. Cum am putea noi oare să automatizăm prin tehnologie fabricarea bunurilor dacă oamenii trebuie să muncească pentru al le putea cumpăra?


Ma depaseste problema. sunny
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 1:09 pm

Cele doua filme documentare Zeitgeist le puteți descăra aici
dar aveți vevoie să instalați programul µTorrent care îl puteți găsi la pagina: http://www.utorrent.com/
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 1:44 pm

remussatala a scris:
Pentru o înțelegere a problematicii este imperios necesar să vizionați filmele documentare Zeitgeist.

http://www.zeitgeistmovie.com/

Trebuiesc vizionate aceste filme și înțelese dezbatertile din mișcarea zaitgeist.

http://www.zeitgeist.romania.org/

Eu fac parte oarecum din această mișcare, numai că sunt un fel de eretic. Eu propun un sistem hibrid între ceea ce avem azi și ceea ce propune mișccarea Zeitgeist.

Deci daca este scris sau spus in "zeitgeist" ...tot ceea ce nu se poate sau nu e logic ...devine dintro data "pozitiv"!
Ce e asta ... un fel de a ma pasa sau de a nu te exprima vis a vis de raspunsurile mele?

Raspunde-mi te rog la problemele pe care ti le-am ridicat asa cum judeci tu ...cu parerile personale!
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 2:38 pm

Nu mi-ai arătat nicio contradiție până acum și continui să tot trâmbițezi lipsa de logică! E la fel ca și cu Pământul care trebuia să fie plat sau cu aparatul de zbor care trebuia să fie mai ușor decât aerul! Știam eu că ăstea sunt probleme prea complexe pentru forumul ăsta. Forumul ăsta nu e dedicat logicii ci e dedicat criticii lipsei de logică.

Logică înseamnă să respecți niște pași, pe rând unul după celălalt fără să faci confuzii și omisiuni.

Lucrurile despre care am vorbit mai sus eu le-am dezbătut cu mai mulți prieteni și le-am întors pe toate fețele în discuții care durau chiar și 8 ore în fiecare zi.

Chestiile ălea sunt un proiect extrem de amplu care răspunde la o grămadă de probleme pe care nici nu le-am enunțat măcar.

în primul rânt trebuiesc pezentate problemele, apoi soluțiile și mai apoi planul de aplicare, iar aceste 3 lucruri sunt strâns legate între ele și se intercondiționează.

Dacă ai să vizionezi filmul ăla ai să vezi că de fapt sistemul actual e lipsit de logică.

Citește măcar "Ghidul Activistului": http://www.zeitgeist.romania.org/cms/48.ghidulactivistului/
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 3:43 pm

remussatala a scris:
Nu mi-ai arătat nicio contradiție până acum și continui să tot trâmbițezi lipsa de logică!
Ia mai incearca sa urmaresti firul ...ca poate vezi si contradictia!

Citat :

Știam eu că ăstea sunt probleme prea complexe pentru forumul ăsta.
Imi cer scuze ca nu ne putem urca nici noi la fel ca altii la nivelul tau atat de ridicat.
Asta cred ca se datoreaza si faptului ca nu putem intelege "logici" de genul
Citat :


1. Resursele, materialele, utilajele și bunurile, sunt distribuite liber prin drepturi egale și garantat prin lege, în cadru instituționalizat,
sau
Citat :

2. În “REGIMUL DE ABUNDENȚĂ”, resursele, materialele, utilajele și bunurile, sunt puse liber la dispoziție pentru intrarea în posesie,
Ti se pare logic?
Mie nu!

Deci ne cerem scuze!... se pare ca nu sunt la inaltimea logicii tale !
Citat :

Forumul ăsta nu e dedicat logicii ci e dedicat criticii lipsei de logică.
Exact ...acesta nu e un forum dedicat logicii, ci unul care are ca tema antireligia!
Cred ca iti poti da usor seama de asta din titlul forumului!

Citat :

Logică înseamnă să respecți niște pași, pe rând unul după celălalt fără să faci confuzii și omisiuni.
De unde ai luat definitia asta?
Ia zi ...daca mergem pe definitia ta ...cum ti se pare religia ? .... ti se pare logica ? daca da ...ti se pare adevarata sau doar o sarlatanie? ...daca NU , cum iti explici faptul ca peste 4 miliarde de oameni sunt religiosi?

Citat :

Lucrurile despre care am vorbit mai sus eu le-am dezbătut cu mai mulți prieteni și le-am întors pe toate fețele în discuții care durau chiar și 8 ore în fiecare zi.
Explicatie este ca poate ca acei prieteni erau la nivelul tau!
Citat :

Chestiile ălea sunt un proiect extrem de amplu care răspunde la o grămadă de probleme pe care nici nu le-am enunțat măcar.
In lumea de aici:
http://www.anno1777.com/index.php?i=83307
Sau poate nu incerci sa cunosti lumea asta din cauza ca se vede clar cand iti ratezi viata ...nefiind in stare sa supravietuiesti in ea?
Citat :

în primul rânt trebuiesc pezentate problemele, apoi soluțiile și mai apoi planul de aplicare, iar aceste 3 lucruri sunt strâns legate între ele și se intercondiționează.
Ca principiu ...ce spui tu ...pare real!
Dar asta nici pe departe nu inseamna ca "solutiile" gasite sunt viabile.
Nu uita ca Marx cel care "a inventat" comunismul era un mare filozof ...si oricat de logic era sistemul lui ...tot a dat in balta!
Deci nu logica este solutia logica ...ci .... dialectica!

Citat :

Dacă ai să vizionezi filmul ăla ai să vezi că de fapt sistemul actual e lipsit de logică.
Am vazut filmul ...si nu m-a impresionat de loc!
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 4:31 pm

Cum ar fi trebuit să sune acele propoziții pentru ca să le poți considera "logice"?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 4:44 pm

remussatala a scris:
Cum ar fi trebuit să sune acele propoziții pentru ca să le poți considera "logice"?
Nu e vorba de cum sa sune ...ca doar nu e nici muzica si nici poaezie!

Enuntul este aiurea rau de tot ...adica ilogic ..indiferent de cum ar fi sunat propozitia!

Ideea asta este o Utopie:
Citat :

2. În “REGIMUL DE ABUNDENȚĂ”, resursele, materialele, utilajele și bunurile, sunt puse liber la dispoziție pentru intrarea în posesie,..

Tu poti sa crezi ca se poate asigura ceea ce visezi tu la toata populatia planetei ...asa fara ajutorul lui Dumnezeu Atotputernicu?
Resurse materiale la toata lumea? Ia-le tu pe alea de la Rosia Montana ca doar inca nu s-a dat licenta de expoatare....si ce ai aduce tu utilaje acolo ca sa iti faci treaba ...imparte-le cu mine (dupa teoria ta) care vin cu mana in fund!
Pai tu crezi ca lumea asta e plina de prosti?

Tu nu vezi ca nici Dumnezeu nu da nimic ...ba chiar iti ia si bani ptr acest nimic ?
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 6:17 pm

Soimos a scris:
Tu poti sa crezi ca se poate asigura ceea ce visezi tu la toata populatia planetei ...asa fara ajutorul lui Dumnezeu Atotputernicu?
Resurse materiale la toata lumea? Ia-le tu pe alea de la Rosia Montana ca doar inca nu s-a dat licenta de expoatare....si ce ai aduce tu utilaje acolo ca sa iti faci treaba ...imparte-le cu mine (dupa teoria ta) care vin cu mana in fund!
Pai tu crezi ca lumea asta e plina de prosti?

Tu nu vezi ca nici Dumnezeu nu da nimic ...ba chiar iti ia si bani ptr acest nimic ?

Vrei să spui că oamenii trebuie să muncească pentru bunuri materiale?
Eu zic că bunurile materiale trebuiesc fabricate automatizat și nu prin muncă umană.
E adevărat că tehnologiile de fabricație sunt un rezultat al muncii umane, numai că eu zic că munca trebuie dată la schimb numai cu muncă, iar în rest, bunurile materiale să se distribuie liber și egal creându-se prin asta o piață în care oamenii să își schimbe mai apoi bunurile după nevoi. Asta în principiu, dar mai sunt și alte probleme la care m-am gândit. Cum ar fi specula, dar e nerelevant acum. Ceea ce e relevant de discutat acum e că timpul oamenilor nu ar trebui dat la schimb cu materie. Timpul și materia trebuie să fie incompatibile în a fi echivalate în schimburi. Dacă oamenii fac ceea ce trebuie, trebuie să fie de la sine înțeles că ei vor avea și tot ce le trebuie. Prin urmare, făcutul a ceea ce trebuie, trebuie dat la schimb numai cu făcutul a ceea ce trebuie, iar prin asta noi să avem tot ce ne trebuie. Făcutul cu avutul trebuie să fie separate. Să fie incompatibile în a fi echivalate în schimburi. Acesta este rostul distribuției libere de bunuri.

Această incompatibilitate a bunurilor cu munca în relațiile de schimb se referă la vicierea muncii când costul bunurilor se regăsește în muncă și vicierea bunurilor când costul muncii se regăsește în bunuri. Peste tot se urmărește minimizarea costurilor și maximizarea profiturilor. Produsele și serviciile se viciază și se corup reciproc atunci când se condiționează între ele prin echivalarea lor valorică în schimburi. Avem nevoie de o economie în care serviciile să concureze numai cu serviciile pentru a fi mai bune, produsele să concureze numai cu produsele pentru a fi mai bune.

În prezent avem foarte multe alimente modificate genetic, crescute forțat și tratate cu chimicale. Avem multe electronice programate să se strice repede pentru ca să cumpărăm din ce în ce mai multe. Același lucru se aplică și în imobiliare și infrastructură.


Îți recomant documentarul "Povestea lucrurilor" pe care îl poți urmări la pagina:

http://www.storyofstuff.ro/
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 6:33 pm

remussatala a scris:

Vrei să spui că oamenii trebuie să muncească pentru bunuri materiale?
In viata bisericeasca ...NU!
Acolo totul vine de la Dumnezeu pe gratis ...doar ca traim prea putin ca sa ajunga expeditia la noi!

In lumea noastra reala ...bunurile materiale le fac tot niste oameni care si ei doresc sa fie platita capacitatea si harnicia lor!

Citat :

Eu zic că bunurile materiale trebuiesc fabricate automatizat și nu prin muncă umană.
La asta ti-am raspuns mai suscu exemplu BMW!
Citat :

E adevărat că tehnologiile de fabricație sunt un rezultat al muncii umane, numai că eu zic că munca trebuie dată la schimb numai cu muncă, iar în rest, bunurile materiale să se distribuie liber și egal creându-se prin asta o piață în care oamenii să își schimbe
Si pentru asta ...oamenii inca din antichitate au inventat banii!
Crezi ca au facut-o de prosti?


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Dum Noi 14, 2010 6:47 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 6:45 pm

Cei de la BMW sunt doar un exemplu prost și nimic mai mult. Așa e tot sistemul actual iar tu îți raportezi toată logica pe care o ai numai la regulile sistemului actual fără să te întrebi dacă sistemul actual e sau nu o utopie.

Sistemul actual nu funcționează deloc așa cum scrie în cărțile de economie. În realitate sunt doar niște găști care condiționează punerea banilor în circulație cu emiterea a fel de fel de legi prin care să fie protejate fel de fel de afaceri, iar prin acele afaceri sunt alimentate cu bani anumite state în detrimentul altor state cum e România de exemplu.

Eu ți-am dat documentație, numai că din câte observ te mulțumești doar cu aroganța și te pui de-a curmezișul peste tot ce spun pentru că vrei doar să te distrezi.
Sus In jos
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 6:48 pm

Seful meu v-ar fi spus:"De cand tot comentezi atata pe marginea problemei, puneai mana si rezolvai problema." Aveam si eu obiceiul asta inainte. Am si niste carti cu "Legile banilor". Si tot seful m-a adus la realitatea :"Tie nu-ti mai dam bani, ca tu te pricepi sa rezolvi problema."

Remussatala, banuiesc ca tu ai primit vreo mostenire si esti putred de bogat sau esti patron. Eu insa as solutiona problema mai urgent si as trece sa sparg banca aia de care vorbea Anticristul ca sunt bugetar si am ramas cu juma din salar. (25%+sporurile). Si asta nu e nimic, dar cum toata viata am visat la legile banilor si la cea a abundentei, am ramas sa rezolv si lucrarea unui coleg care a fost mai realist si si-a luat talpasita.

Sufera si biserica, saraca de pe urma crizei. Au mult de lucru. Daca ati vedea cum lesina lumea prin biserica in timpul posturilor... Si preotii, saracii, au multe boteze. Lumea a devenit foarte credincioasa. Daca mergi in parc, auzi ca 3/4 din fetite sunt strigate cu numele de "Maria"...

Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 6:56 pm

Terro a scris:
Sufera si biserica, saraca de pe urma crizei. Au mult de lucru.
Popii sunt baieti destepti, scot bani si de pe urma mortilor si a nou nascutilor, dar si a celor ce viseaza sa-si construiasca o ”casa de piatra”. Au cea mai buna afacere, investesc vorbe si scot bani!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:06 pm

remussatala a scris:
Cei de la BMW sunt doar un exemplu prost și nimic mai mult
Asta este doar o parere a ta!
Realitatea este cu totul alta!...si anume ca in masina BMW precum si in robotii care lucreaza acolo ...este investit muuulta inteligenta ...muuuulti bani investiti ...si muuuulta munca serioasa si competenta!

Cine te crezi tu ca aia de la BMW sa iti deie tie un necalificat un asemenea utilaj scump pe mana!

Citat :

. Așa e tot sistemul actual iar tu îți raportezi toată logica pe care o ai numai la regulile sistemului actual fără să te întrebi dacă sistemul actual e sau nu o utopie.
Sistemul este bazat pe dialectica ...si dialectica prin definitia ei inseamna studiul exerientei umane ...si asta o departeaza de utopie!
E adevarat ca si sistemul dialectic actual de care iti pomenesc nu poate dura la infinit ... dar ptr asta planeta trebuie sa adopte urgent modelul chinezesc ...adica doi parinti aduc pe lume un singur copil!

Sistemul precum ca dumnezeu iti da copii chiar si cand tu singur iti insamantezi nevasta ...arunca toata raspunderea viitorului planetei pe umerii Lui ...si ce face el ? ...tace ca porcu-n cucuruz!

In concluzie ... sistemul actual e cel mai bun ...dar el are o sula in coasta care e pe cale sa-l distruga ...si sula asta e mincinoasa Religie!


Citat :
... iar prin acele afaceri sunt alimentate cu bani anumite state în detrimentul altor state cum e România de exemplu.
Romania nu este un exemplu de DEMOCRATIE ca sa fie model pozitiv!
Intro tara care e condusa de un dictachior si securitatea ceausista nu exista viitor orice sistem ai aplica ...si sti de ce ?
Ptr ca tradatorilor lui Ceusescu, erijati mai nou in vanzatori de neam si tara nu le pasa de romani, dar in schimb le pasa enorm de micul lor interes egoist.
Deci nu pune pe seama strainatatii bubele din capul romanilor ptr ca nu strainii i-au votat pe idiotii astia incapabili ...ci poporul!

Citat :

Eu ți-am dat documentație, numai că din câte observ te mulțumești doar cu aroganța și te pui de-a curmezișul peste tot ce spun pentru că vrei doar să te distrezi.
Nu este o documentatie serioasa ...si de altfel nu are solutii care sa merite sa fie bagat in seama
Sus In jos
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:08 pm

Nu cunosc preotii de care vorbesti. Eu merg la manastirea de langa mine. Preotul de acolo e si sef de manastire. El nu are nevoie de bani. Scoate insa bani pe ce munceste pe cont propriu. A fost expert in calculatoare si s-a calugarit. Acum face site-ri si intretine forumurile crestine, are multe bloguri si face reclame la carti si obiecte bisericesti, la icoane. Ia procent. Mi-a placut si atunci cu vaccinurile, ca a facut recomandari de valoare si a pledat pentru vindecarea pe cale divina. Poate ca a crescut rata inmormantarilor, dar sufletul oamenilor s-a ispasit si s-a urcat la Cer. Very Happy

Un botez costa relativ putin: 2 mil si primesti si chitanta. Daca vrei sa dai ceva pentru osteneala preotului cica ar fi 20 mil. Very Happy
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:10 pm

Apopii a scris:
Terro a scris:
Sufera si biserica, saraca de pe urma crizei. Au mult de lucru.
Popii sunt baieti destepti, scot bani si de pe urma mortilor si a nou nascutilor, dar si a celor ce viseaza sa-si construiasca o ”casa de piatra”. Au cea mai buna afacere, investesc vorbe si scot bani!
"Afacerea" lor se numeste SARLATANIE!
Ei nu sunt destepti asa cum zici ...ptr ca un om destept nu s-ar cobori la nivelul de a jecmani babele proaste sau tinerii credinciosi ...citeste = nestiutori, ci ar trai cinstit si nu ca un parazit ...din munca lui ...de exemplu zidar!
Pentru ca le lipseste cel mai elementar bun simtz sa ttraiasca astfel ... nu putem spune ca sunt destepti!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Dum Noi 14, 2010 7:17 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:13 pm

Terro a scris:
sufletul oamenilor s-a ispasit si s-a urcat la Cer. Very Happy
De unde stii?

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:15 pm

Chiar povestea preotul acela la cateheza despre puterea aghiazmei asupra bolii. Zice"M-am dus sa dau achiazma si sa spovedesc un pacatos, care nu se marturisise de multi ani, la rugamintea unui amic si era grav bolnav. II dau eu aghiazma si imi spun...Stai sa vezi ca o sa crape. Dar de unde?! A doua zi era pe picioare." Asa a scapat si bietul parinte de o inmormantare obositoare. Mare minune cu aghiazma si cu tainele bisericesti. Very Happy
Mia bine ii dadea cianura de potasiu la muribund. Laughing
Sus In jos
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:19 pm

Apopii a scris:
Terro a scris:
sufletul oamenilor s-a ispasit si s-a urcat la Cer. Very Happy
De unde stii?

Cum se chiama aia... efectul kirlian? Cica poti fotografia sufletul ca si pe o boare albicioasa care paraseste trupul in max 40 zile. Daca sustine atata lume, si multi intelectuali, o fi adevarat.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:26 pm

Terro a scris:
Apopii a scris:
Terro a scris:
sufletul oamenilor s-a ispasit si s-a urcat la Cer. Very Happy
De unde stii?

Cum se chiama aia... efectul kirlian? Cica poti fotografia sufletul ca si pe o boare albicioasa care paraseste trupul in max 40 zile. Daca sustine atata lume, si multi intelectuali, o fi adevarat.
Ar fi interesant sa te vad cum prinzi un suflet, il bagi intre placile aparatului si-l fotografiezi mergand la ceruri Laughing

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:36 pm

Soimos a scris:
Asta este doar o parere a ta!
Realitatea este cu totul alta!...si anume ca in masina BMW precum si in robotii care lucreaza acolo ...este investit muuulta inteligenta ...muuuulti bani investiti ...si muuuulta munca serioasa si competenta!

Cine te crezi tu ca aia de la BMW sa iti deie tie un necalificat un asemenea utilaj scump pe mana!

Toate afacerile se fac așa cum se fac pentru că legea spune ce spune și nu pentru că le place afaceriștilor una sau alta. Dacă nu știai...

Soimos a scris:
Sistemul este bazat pe dialectica ...si dialectica prin definitia ei inseamna studiul exerientei umane ...si asta o departeaza de utopie!
E adevarat ca si sistemul dialectic actual de care iti pomenesc nu poate dura la infinit ... dar ptr asta planeta trebuie sa adopte urgent modelul chinezesc ...adica doi parinti aduc pe lume un singur copil!

Sistemul precum ca dumnezeu iti da copii chiar si cand tu singur iti insamantezi nevasta ...arunca toata raspunderea viitorului planetei pe umerii Lui ...si ce face el ? ...tace ca porcu-n cucuruz!

In concluzie ... sistemul actual e cel mai bun ...dar el are o sula in coasta care e pe cale sa-l distruga ...si sula asta e mincinoasa Religie!

Sistemul actual e bazat pe dialectică? Argumentează! În rest bla bla bla...


Soimos a scris:
Romania nu este un exemplu de DEMOCRATIE ca sa fie model pozitiv!
Intro tara care e condusa de un dictachior si securitatea ceausista nu exista viitor orice sistem ai aplica ...si sti de ce ?
Ptr ca tradatorilor lui Ceusescu, erijati mai nou in vanzatori de neam si tara nu le pasa de romani, dar in schimb le pasa enorm de micul lor interes egoist.
Deci nu pune pe seama strainatatii bubele din capul romanilor ptr ca nu strainii i-au votat pe idiotii astia incapabili ...ci poporul!

România e condusă la fel cum sunt conduse și Germania sau Franța de exrmplu, cu singura diferență că noi nu furăm din străinătate așa cum fac aceste țări. Noi ne furăm între noi la fel ca peste tot, numai că nu putem fura din străinătate. Dacă nu știi asta, înseamnă că nu știi pe ce lume trăiești. Sau poate vrei să zici că în America de exemplu e democrație!

Soimos a scris:
Nu este o documentatie serioasa ...si de altfel nu are solutii care sa merite sa fie bagat in seama

Păi argumentează! Tu te pui așa de-a curmezișul și faci afirmații în contră așa în aer? Eu aleg să ignor astfel de oameni pentru că ei sunt niște ignoranți. Ce poți discuta cu cineva care îți zice în față că albul evident e negru și negrul evident e alb? Ești la fel ca Roberta Anastase!
Sus In jos
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:39 pm

Apopii a scris:
Terro a scris:
Apopii a scris:

De unde stii?

Cum se chiama aia... efectul kirlian? Cica poti fotografia sufletul ca si pe o boare albicioasa care paraseste trupul in max 40 zile. Daca sustine atata lume, si multi intelectuali, o fi adevarat.
Ar fi interesant sa te vad cum prinzi un suflet, il bagi intre placile aparatului si-l fotografiezi mergand la ceruri Laughing
Iti promit maine sa iti dau pontul unde poti lua diploma pentru vanator de fantome. Faci niste cursuri pe Net si iti trimite si un aparat special cu care detectezi spiritele. Am salvat link-ul la servici.

Eu ma duc la cateheza, ca vreau sa ma insor si acolo sunt fete serioase. Ma asez pe ultimul rand si ma uit prin jur, ca am timp 4 ore cat dureaza chestia..
Am fost si la biserica intr-un timp dar m-am suparat tare. Stiti de ce? Se dadeau flori "sfintite" de florii si nesimtitul de parintele mi-a dat o lalea din alea ofilite, de ramasese prin vreo vaza ratacita, mie, care mai dadeam si bani la biserica.
Apropo, stiti cat costa un set de acatiste de 40 zile in post? Minim 1 mil.
Sus In jos
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:44 pm

Costa 1 mil(100 lei), numai ca sunt teancuri-teancuri, asa ca preotii au gasit o metoda mai buna de a le trimite la Domnul. Eu credeam ca in altar ei le citesc, desi nu auzeam nimic, dar am descoperit la manastire cum fac. Ia fiecare cate un teanc(ca sunt mai multi preoti) si se uita peste fiecare acatist si il incredinteaza lui Dumnezeu. Exact cum fac yoghinii aia la TV. Daca nu credeti, mergeti si vedeti. Asa nu mai citeste preotul, ci ajunge direct la Domnul, prin plan astral. Poate delega Domnul pe Sfantul Petru sa le citeasca.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:46 pm

Terro a scris:
Apropo, stiti cat costa un set de acatiste de 40 zile in post? Minim 1 mil.
Daca ar fi toti ca mine, ar dispare popii si stii de ce? Cu banii luati de la mine, si-ar cumpara atatea alimente incat ar muri de inanitie Very Happy

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:49 pm

Sunt putini ca tine. Lumea e conservatoare. Chiar daca nu crede in Dumnezeu, vrea sa fie in rand cu ceilalti si fiecare face cate o nunta sau isi boteaza copiii, mai de gura nevestii, mai de cea a babelor de pe scara blocului... Asa preotii ortodocsi sunt cei mai castigati. De cei catolici nu ma leg, ca acolo e altfel. Sunt mai destupati la minte si biserica e mai bogata. Face ea acte de caritate.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 7:52 pm

Terro a scris:
biserica e mai bogata. Face ea acte de caritate.
Si de unde are biserica acei bani? Are masina de facut bani sau ii ia tot de la fraieri?

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Terro
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 98
Localizare : Germania
Puncte : 16
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 8:03 pm

Nu m-am gandit. Subiect de meditatie. Acolo sunt toate marile opere de arta ale lumii. Ii critica parintele pe preotii catolici ca participa la curse de masini, fac afaceri serioase si nu se tin de vesmintele preotesti. Parca a fost si un film...nu mai stiu cum ii spunea...mai vechi in care preotii catolici se amestecau in diverse afaceri ca sa aduca bani bisericii. La cat de bogata e biserica catolica, m-as indoi ca i-ar ajunge maruntisul babelor...

O idee buna sa castigam bani: O societate cu servicii funerare ca in SUA, cu drig, machiaj de morti, muzica, bocitoare... Chiar si cu veminte de doliu de inchiriat. Toata lumea mai are cate un mort in familie. Daca puteti, puneti mana de la mana si cumparati si un teren pentru cimitir.. Twisted Evil
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   Dum Noi 14, 2010 8:09 pm

remussatala a scris:


Toate afacerile se fac așa cum se fac pentru că legea spune ce spune și nu pentru că le place afaceriștilor una sau alta. Dacă nu știai...
Eu stiu doar ca cine are bani ...are si utilaje bune ...iar cine sta in usa birtului ... nici nu merita sa aibe!

Citat :


Sistemul actual e bazat pe dialectică? Argumentează! În rest bla bla bla...
realitatea povestita cum vrei sa fie altfel decat bla bla... Teoriile tale utopice nu sunt tot bla bla?
Diferenta intre bla bla-ul meu si cel al tau ..este ca bla bla-ul meu se poate adeveri cu realitati clare de ex masini BMW ... pe cand al tau ramane tot bla bla ...adica vorbe goale!

Citat :

România e condusă la fel cum sunt conduse și Germania sau Franța de exrmplu, cu singura diferență că noi nu furăm din străinătate așa cum fac aceste țări.
Doamne ce prostii vorbesti! Vad ca esti plin de idei comuniste !
In Germania ca de altfel in toate tarile cu societati dezvoltate se munceste din greu ... iar faptul ca masinile germane ca BMW-ul se vand ca painea calda in America ...nu se cheama furt! ...ci munca harnica seriasa si competenta!
de la cine sa fure Germania ? ...de la tarile sarace ca Romania ? Pai ce poti fura de aici ...gaurile din sosele sau specialistii in alba -neagra?

Citat :

Noi ne furăm între noi la fel ca peste tot, numai că nu putem fura din străinătate.
Ce penibil!
Tu chiar crezi ce spui?
Voi va furati ca asta va este educatia si traditia ...dar eu stiu depe aici langa mine in Timisoara ca nimeni din Germania nu va fura nimic ...dar va furati voi ... ci Germania va construieste intreprinderi ca sa aveti unde lucra ... ca daca nu ar fi fost investitiile si investitorii straini in Romania ...aici era jalea ...si mai cred ca azi nu ati mai fi ramas pe harta.
Citat :


Păi argumentează! Tu te pui așa de-a curmezișul și faci afirmații în contră așa în aer?
Eu nu fac recenzii aici pe forum mai ales cand e vorba de teorii la utopice ptr ca aici pe forum nu ma intereseaza acest gen de probleme.
Eu doar iti demontez afirmatiile aiurite pe care le debitezi!
Citat :

Eu aleg să ignor astfel de oameni pentru că ei sunt niște ignoranți.
Oare esti tu capabil sa apreciezi tu cine este ignorant sau nu?
Dupa teoriile naive pe care le debitezi ...scuza-ma ...dar n-as pre crede!
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA   

Sus In jos
 
BANUL - RELIGIA DINTOTDEAUNA
Sus 
Pagina 2 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Dialoguri :: Opinii fundamentate :: Opinii fundamentate pro si contra-
Mergi direct la: