Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Dumnezeu si Dumnezei...

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
Black velvet
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 896
Data de inscriere : 27/03/2010

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Mier Iun 29, 2011 1:34 am

Dumnezeul crestin este practic o prelucrare duhovniceasca a zeului evreilor Yahweh, in urma careia dintr-unul singur au ajuns 3 in 1, adica treimea. S-a recurs la acest artificiu de calcul pentru ca crestinismul sa nu fie considerat o religie politeista, chiar daca este in realitate.

Yahweh nu suporta existenta altor dumnezei, dar le recunostea existenta si incerca sa lupte impotriva lor!

”Daniel 11

37. Si nu va lua aminte la dumnezeii parintilor lui si nici la dumnezeul placut femeilor si nu va baga in seama pe nici un alt dumnezeu caci el se va ridica deasupra tuturor.
38. Iar in locul lui va cinsti pe dumnezeul cetatilor, pe un dumnezeu pe care nu l-au cunoscut parintii lui; aceluia i se va inchina cu aur, cu argint, cu pietre scumpe si lucruri de pret.
39. El va lua ca aparatori ai cetatilor intarite pe poporul unui dumnezeu strain;”


Acum sa nu credeti cumva ca toti acesti dumnezei exista si in realitate, pentru ca nu exista, existenta lor fiind limitata doar la conditia de personaje din cartile ”sfinte” ale diverselor religii, precum si icoane, statui si... imagini mentale create prin autosugestie in mintea credinciosilor aflati in turma fiecaruia din acesti dumnezei. Daca va intrebati, totusi cine sunt acesti dumnezei, puteti afla foarte usor luand la rand toate religiile existente si vazand carui dumnezeu i se inchina fiecare!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan


Numarul mesajelor : 2372
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Dum Iul 03, 2011 12:36 am

Avand in vedere ca Dumnezeu este un cuvant pur romanesc, iar YHWH este numele original al dumnezeului in limba ebraica, ma intreb, oare cum arata textul din postarea precedenta, al profetului Daniel, scris in aceasta limba, din care a si fost tradus...

Poate in felul urmator:

Daniel 11

37. Si nu va lua aminte la YHWH-ii parintilor lui si nici la YHWH-ul placut femeilor si nu va baga in seama pe nici un alt YHWH caci el se va ridica deasupra tuturor.
38. Iar in locul lui va cinsti pe YHWH-ul cetatilor, pe un YHWH pe care nu l-au cunoscut parintii lui; aceluia i se va inchina cu aur, cu argint, cu pietre scumpe si lucruri de pret.
39. El va lua ca aparatori ai cetatilor intarite pe poporul unui YHWH strain;

Sau, poate:

Daniel 11

37. Si nu va lua aminte la Zeii parintilor lui si nici la Zeul placut femeilor si nu va baga in seama pe nici un alt Zeu caci el se va ridica deasupra tuturor.
38. Iar in locul lui va cinsti pe Zeul cetatilor, pe un Zeu pe care nu l-au cunoscut parintii lui; aceluia i se va inchina cu aur, cu argint, cu pietre scumpe si lucruri de pret.
39. El va lua ca aparatori ai cetatilor intarite pe poporul unui Zeu strain;


In functie de traducere, intelesul pe care-l acordau, pe atunci, oamenii acestui Dumnezeu biblic, poate diferi...
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Apopii
Pagan
Pagan


Numarul mesajelor : 2372
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Dum Iul 03, 2011 12:51 am

YHWH, s-ar parea ca a fost un nume dat mai multor Zei, dar si un nume folosit pentru oameni...

”Mărturii arheologice

Un document egiptean conținând o listă de nume de locuri, descoperită în templul lui Amon din Soleb din timpul lui Amenhotep III. (1402–1363 î. C.) se referă la „țara lui Șasu-YHV“. Și în timpul lui Ramses Ramses III. (1198–1166 î. C.) apare această expresie, ea referindu-se atât la muntele din partea de est a Iordanului, cât și la beduinii care trăiau acolo. Pe tăblițele de lut (Ostraka) din Ugarit apare un YV ca ”fiu al lui El”.
Piatra Mesa (cca. 840 î. C.) este considerată ca cea mai veche folosire a Tetragramei înt-un document nebiblic: Și-am luat vasele lui YHVH și le-am pus înaintea lui Chemos. O altă tăbliță descoperită recent redă numele divin cu literele feniciene YOD, HE, V, HE.
Cele mai vechi atestări ale numelui din regiunea regatului Israel provin din secolul 8 î. C.: un sigiliu preoțesc care poartă inscripția Aparținând lui Miqneyav, slujitorul lui YHVH. Pe o inscripție funerară în Lachiș este scris: Binecuvântat să fie Uriahu de către JHWH. Ambele nume personale menționate sunt teofore, ele conținând numele divin (în forma sa prescurtată).
Formulele de salut ale scrisorilor din Lachiș (secolul 6 î. C.) conțin: YHVH să-i dea vești bune stăpânului meu / să-l lase să trăiască în sănătate. Chiar și formula de jurământ bibilc: așa cum JHWH este viu este întâlnită aici. Folosirea ca salut este confirmată de tăblițe de lut din Arad, de ex. Fie ca YHVH să caute pacea pentru tine.
Fragmente din perioada timpurie a regilor israeliți, găsite la Kuntilet Ajrud, în peninsula Sinai, alătură numele YHVH de dumnezeul Baal utilizând scrierea feniciană. Aceasta pare a indica un sincretism local, pe atunci la modă. Chiar și numele zeiței fertilității Așera este combinat cu YHVH.
Pe lângă forma lungă YHVH se întâlnesc, începând cu exilul babilonian (terminat în 529 î. C. după cucerirea Babilonului de regele persan Cirus) din ce în ce mai mult forme prescurtate ca YHV sau YHH.
În colonia militară evreiască din Elephantine în Egipt au fost găsite ambele forme prescurtate în scrisori, formule de jurământ și texte de cult, de ex. Te binecuvintez prin YHH și CHNM. Această formulă este un alt exemplu de sincretism, combinând Dumnezeul evreu cu un zeu local egiptean.

Imagine al unui fragment de oală ceramică găsit la Kuntillet Ajrud deasupra inscripției „Berakhti etkhem l’YHVH Shomron ul’Asherato”
Atât dovezile arheologice cât și textele biblice redau tensiunile dintre grupuri care acceptau adorarea lui Iahveh împreună cu zeități locale, ca Așerah si Baal, și cei care țineau la a-l adora numai pe Iahveh, în perioada monarhică.[7] Sursa deuteronomistă oferă dovezi ale existenței unei puternice facțiuni monoteiste în timpul domniei regelui Iozia, spre sfârșitul secolului al VII-lea î.e.n., dar puterea și prevalența unei adorări monoteiste anterioare a lui Iahveh este pe larg pusă la îndoială, având la bază interpretări despre cât de mult se bazează istoria deuteronomistă pe surse anterioare ei și cât de mult a fost reformulată ea de redactorii deuteronomiști în scopul de a-și impune punctele lor de vedere teologice.[8] Mărturiile arheologice indică un politeism larg răspândit în Israel și în jurul său în perioada monarhiei.[9]
De exemplu, un stâlp cultic din secolul al X-lea î.e.n. din Taanach (un oraș din Israelul de Nord, lângă Megiddo) are implicații politeiste evidente. Stâlpul are patru nivele sau regiștri. În registrul de jos, sau pe nivelul patru este o figură de femeie cu mâinile așezate pe capetele a doi lei care stau așezați la dreapta și la stânga ei. Figura de femeie poate fi interpretată drept zeiță, fie Așerah, Astarte, sau Anat. Al treilea registru are două figuri de sfinx aripi cu un loc liber între ele. Al doilea nivel conține un arbore sacru flancat de ambele părți de ibiși care stau pe picioarele lor din spate. Registrul de sus arată un patruped (fie o bovină fie un cal) cu un disc solar deasupra lui. Nu este cert dacă Taanach a fost fie sub control israelit fie sub control canaanit când a fost produs stâlpul, iar interpretările lui diferă.[10] Dacă patrupedul de pe nivelul de sus este luat drept bovină, el poate fi identificat fie cu Iahveh fie cu Baal. Discul solar de deasupra patrupedului reprezintă fie zeul Soarelui fie cerul.[11] Cei mai mulți autori sunt de acord că arborele sacru din al doilea registru trebuie identificat cu o așerah, deși arborele stilizat este adesea văzut drept obiect de cult mai degrabă decât imagine a unei zeițe.[12] Figurile de tipul sfinxului înaripat de pe al doilea nivel au fost interpretate drept heruvimi iar spațiul dintre ele îl reprezintă pe invizibilul Iahveh ca „stând pe tronul făcut din heruvimi” deși spațiul liber poate fi de asemenea interpretat ca permițând observatorilor să vadă un foc sau o figurină dinăuntrul stâlpului.[13] Deși sunt posibile o varietate de interpretări, Mark S. Smith conchide că „Pe scurt, asumând datarea corectă a acestui stâlp în secolul al zecelea, stâlpul atestă politeismul din zonă.”[14]
Alt exemplu de politeism din Levantul de Sud a fost descoperirea unei combinații de iconografii și inscripții la un centru religios/loc de poposire pentru călători de la Kuntillet Ajrud, în nordul deșertului Sinai, care datează din secolul al VIII-lea î.e.n.[15] Printre multe alte artefacte se afla un mare vas de păstrat care a atras multă atenție. Fața vasului conține iconografie arătând trei figuri antropomorfice și o inscripție care se referă la „Yahweh … și a sa așerah”. Inscripțiile conduc la identificarea rapidă a două din figurile care stau în prim-plan ca reprezentându-l pe Iahveh și soția lui, Așerah, dar cercetări ulterioare le-au identificat drept figuri Bes.[16] Câțiva cercetători, inclusiv William G. Dever,[17] și Judith Hadley[18] continuă să interpreteze inscripția într-un mod în care ea se referă la Așerah drept zeiță israelită și soția lui Iahveh. William Dever a scris o carte numită „Did God Have a Wife?” (A avut Dumnezeu o soție?) care se referă la dovezile arheologice, printre care multe figurine femeiești dezgropate din Israelul antic, care susțin ipoteza sa că Așerah a funcționat drept zeiță și soție a lui Iahveh în religia populară israeliană din perioada monarhică. Un recenzent consideră că teoria lui Dever „este plin de lacune iar cartea e plină de dezinformări.”[19] Opus interpetării „așerei” drept zeiță în inscripțiile din Kuntillet ‘Ajrud inscriptions, alți câțiva autori, inclusiv Mark S. Smith,[20] John Day,[21] și Andre Lemaire,[22] văd așerah din aceste inscripții obiect de cult, arbore stilizat sau loc de închinare prin care binecuvântările lui Iahveh erau comunicate, mai degrabă decât o zeiță care ar putea funcționa drept soție.[23] „Nici iconografia nici textele nu ne pot obliga să interpretăm relația dintre ‘Yahweh ... și a sa așerah’ din Epoca Fierului IIB în sensul unei relații (determinată sexual) dintre două forțe care ar fi împerecheate și să ne oblige astfel să acceptăm că așerah ar avea statut de parteneră. ‘Așerah lui Yahweh’ nu era egală în rang cu Iahveh ci este mai degrabă o entitate mediatoare care aduce binecuvântările lui și este concepută mental sub forma unui arbore stilizat, care îi era astfel subordonat lui Iahveh.”[24]
Arheologii și istoricii ne oferă o multitudine de căi de a organiza și interpreta informația iconografică și textuală disponibilă. William G. Dever distinge între „religia oficială/religia de stat/religia cărții” ale elitei și „religia populară” a maselor.[25] Rainer Albertz distinge „religia oficială” de „religia familială”, „pietatea personală” și „pluralismul religios intern”.[26] Jacques Berlinerblau analizează dovezile în termenii unei „religii oficiale” și „religii populare” din Israelul antic.[27] Într-o carte descrisă de William G. Dever drept „studiu magistral”,[28] Patrick D. Miller a grupat pe larg adorarea lui Iahveh din Israelul antic în trei mari categorii: ortodoxă, heterodoxă și sincretistă (Miller recunoaște faptul că ortodoxia unuia înseamnă heterodoxie pentru altul și că ortodoxia nu era o realitate fixă și imuabilă în religia Israelului antic).[29]
„Idolatria poporului lui Iuda nu era o abatere de la un monoteism anterior al lor. Ea era de fapt felul în care poporul lui Iuda se închina de sute de ani.[30]”
—Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman, The Bible Unearthed. Archaeology's New Vision of Ancient Israel and The Origin of Its Sacred Texts.
Conform ipotezei documentare, majoritatea celor patruzeci de referințe la Așerah din cadrul Bibliei ebraice derivă de la Deuteronomist, fiind întotdeauna exprimate în context ostil: Deuteronomistul judecă regii lui Israel și ai lui Iuda conform de cât de riguros au susținut Iahvismul, combătând adorarea Așerei și a altor zeități. Despre regele Manase, el afirmă de exemplu că a plasat un stâlp al Așerei în Templul din Ierusalim, el fiind prin urmare cineva care „a făcut ce era rău în ochii DOMNULUI” (2 Imparati 21:7), în timp ce regele Ezechia „a distrus locurile înalte, a spart stâlpii și a spart Așerah” (18:4), prin urmare fiind considerat drept cel mai virtuos rege al lui Iuda dinaintea venirii reformatorului Iozia, sub domnia căruia a fost scrisă istoria deuteronomistă.
Biblia ebraică folosește termenul de așerah în două sensuri, drept obiect de cult și ca nume divin.[31] Ca obiect de cult așerah poate fi „făcut”, „doborât” și „ars”, iar Deuteronom 16:21 interzice plantarea de copaci ca așerah, sugerând că se referă la un copac stilizat sau trunchi cioplit.[32] Alte versete se referă clar la o zeiță, cum ar fi de exemplu 2 Imparati 23:4-7, în care sunt făcute obiecte „pentru Baal și Așerah”.[33] Referințele la așerah din Isaia 17:8 și 2:8 sugerează că în gândirea antică nu se făcea distincție între obiect și zeiță.[34] Inscripții invocând binecuvântări de la „Iahveh și așerah a sa” au fost găsite în două situri de pe teritoriul anticului Iuda, iar una dintre ele include un desen al două figuri care pot să-l reprezinte pe Iahveh și pe Așerah ca soție a lui Iahveh.[35] Este posibil că Așerah era asociată cu regina principală din vechiul Iuda și din Israel, iar această asociere fermă cu cultul regilor ar putea lămuri dispariția completă a zeiței atunci când monarhia a dispărut.[36]”


Sursa textului: http://ro.wikipedia.org/wiki/YHWH
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Dum Iul 03, 2011 6:59 pm

Am verificat si eu ...si corespunde cu realitatea arheologica.

Dar ce nu corespunde este faptul ca aducand aceste marturii, ai taiat de tot craca pe care statea bietul YHWK, si iata ca acuma daca personajul Dumnezeului monoteist a fost copiat dupa modelul faraonului Akenathon ...iata ca nici macar numele Lui ... cel de YHWH nu este original.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan


Numarul mesajelor : 2372
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Mar Iul 05, 2011 2:25 am

Soimos a scris:
iata ca nici macar numele Lui ... cel de YHWH nu este original.

Asta este! Religiile au degenerat dintr-una intr-alta.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Mar Iul 05, 2011 6:39 am

Asa este, totul depinde de interes.
Cu observatia ca ce era bun intr-o religie poate deveni ceva rau intr-o alta religie ...de ex. "cazul" lui Satan care in religia Zoroastriana era un personaj pozitiv din anturajul lui Dumnzeu, fiind ca atare preluat si in religia mozaica ...devine peste noapte in religia crestina un personaj diabolic!
Tot asa este si cazul lui Yahwe care din zeu al intunericului, care nici macar nu stia ca lumina e buna, ba chiar a facut si RAUL pe care l-a pus la dispozitia oamenilor, bineinteles cu recomandarea ca Omul nu cumva sa guste din "pomul intelepciunii" (cunoasterii binelui si raului)... iar dupa ce a gustat si a constientizat binele si raul ...a amenintat ca va distruge specia umana ...probabil de "sfant" ce este si mare iubitor de oameni!

Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan


Numarul mesajelor : 2372
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Joi Iul 07, 2011 5:41 pm

Sa ne reintoarcem la mitologie, adica la biblie si sa facem putin o analiza logica a unor afirmatii de acolo.

26. Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră,
27. Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie.

Deci Zeul biblic - Dumnezeu, l-a facut pe om atat dupa chipul sau, cat si dupa asemanarea sa, dar surpriza! El nu era singur! Caci spune, dupa asemanarea Noastra!

Apoi continua ca l-a facut pe om dupa chipul sau - barbat si femeie!

Cu alte cuvinte, i-a facut pe oameni dotati cu capacitatea de a se reproduce, la fel dupa cum avea si el aceasta capacitate!!! Practic spune clar ca nu este singur si ca se reprodusese, fiind deja mai multi: dupa asemanarea Noastra!

Intrebarea este: daca dumnezeu se reprodusese inca de atunci, adica de acum cateva miliarde de ani, acum dupa atata timp de inmultire a dumnezeilor, cate miliarde de dumnezei sunt?
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 850
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Joi Iul 07, 2011 5:49 pmApopii a scris:
26. Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră,
27. Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie.

Deci Zeul biblic - Dumnezeu, l-a facut pe om atat dupa chipul sau, cat si dupa asemanarea sa, dar surpriza! El nu era singur! Caci spune, dupa asemanarea Noastra!
dar crezi ca Dumnezeu a facut lumea de unul singur? erau si ingeri prezenti la datorieApopii a scris:
Apoi continua ca l-a facut pe om dupa chipul sau - barbat si femeie!

Cu alte cuvinte, i-a facut pe oameni dotati cu capacitatea de a se reproduce, la fel dupa cum avea si el aceasta capacitate!!! Practic spune clar ca nu este singur si ca se reprodusese, fiind deja mai multi: dupa asemanarea Noastra!
Dumnezeu fiind spirit, e clar ca a asa i-a facut si pe primii oameni. dupa aceea tot in Geneza ne spune, ca dupa caderea in pacat, Dumnezeu le-a facut haine de piele
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie


Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Joi Iul 07, 2011 7:54 pm

GaSpAr a scris:
dar crezi ca Dumnezeu a facut lumea de unul singur? erau si ingeri prezenti la datorie
Ce e aia "lumea"?
te referi la Galaxia noastra la Univers sau la Plurivers?

Nu ti se pare cam mare "lumea" asta ptr un maimutoi mai maricel din specia omului de Neandertall?
Cateva sute de miliarde de sisteme solare + 7 miliarde de oameni la care le tine lumanarea si ii spioneaza cand se duc la WC!

Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Joi Iul 07, 2011 7:58 pm

Soimos a scris:
Ce e aia "lumea"?
te referi la Galaxia noastra la Univers sau la Plurivers?
ma refer la tot


Soimos a scris:
7 miliarde de oameni la care le tine lumanarea si ii spioneaza cand se duc la WC!
ce raspuns demn de un adevarat om care e de partea stiintei. felicitari
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 08, 2011 6:07 am

Poi am vrut sa iti arat cat de idiot trebuie sa fie acel credincios care isi inchipuie ca un maimutoi urias are puterea atat de mare incat sa se ocupe de milioane de universuri fiecare univers cu miliarde de galaxii ca a noastra in care fiecare galaxie este formata din miliarde de sisteme solare in care acolo unde conditiile o permit, exista o forma de viata asa cum este si pe pamant unde cica Dumnezeu sta la panda sa vada ce face fiecare om ...chiar si cand se sterge la cur!

Trecand peste afirmatia mea cam exagerata ...nu ti se pare o idiotenie sa crezi asa ceva?
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 08, 2011 9:33 am

Soimos a scris:
Poi am vrut sa iti arat cat de idiot trebuie sa fie acel credincios care isi inchipuie ca un maimutoi urias are puterea atat de mare incat sa se ocupe de milioane de universuri fiecare univers cu miliarde de galaxii ca a noastra in care fiecare galaxie este formata din miliarde de sisteme solare in care acolo unde conditiile o permit, exista o forma de viata asa cum este si pe pamant unde cica Dumnezeu sta la panda sa vada ce face fiecare om ...chiar si cand se sterge la cur!

Trecand peste afirmatia mea cam exagerata ...nu ti se pare o idiotenie sa crezi asa ceva?
pai in primul rand Dumnezeu, a creat direct toate animalele, evolutia este o tampenie. care e diferenta dintre evolutionism sau desenul animat Pokemon sau Yu-Gi-Oh ?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 08, 2011 10:40 am

GaSpAr a scris:
pai in primul rand Dumnezeu, a creat direct toate animalele, evolutia este o tampenie.
da ...evident ...la presa de presat noroiul ..
Ca dovezi avem nenumaratele chiar imensele colectii de matritze (cca 1 milion numai ptr insecte) care au fost descoperite de catre arheologii de la Vatican, care urmand metoda lui Schlienemann au citit scrieri secrete aflate in pivnitele Vaticanului si pe baza lor au stiu unde sa gaseasca aceste matritze si uite asa au dovedit macar pe jumatate Creatia!

De ce pe jumatate ?

Poi simplu ...pentru ca nu e suficient sa presezi forma unui animal din noroi ca acel animal sa traiasca!

Mai urmeaza sa fie descoperit si "tronul" cu gaura rotunda pe care statea Dumnezeu cand partzuia la serie mare "duh sfant" ca noroaiele sa prinda viata !
Deci problema Creatiei este ca si gata dovedita ...si ca atare nu mai are rost sa infirmi Evolutia .... fapt foarte normal in conditiile in care a FOST DEMONSTRATA CREATIA! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deci sper ai inteles ca negarea Evolutiei nu inseamna implicit dovedirea creatiei ...ptr ca mai exista si altfel de forme de aparitie a diferitelor obiecte sau fiinte!

Iata cateva metode care contrazic atat Creatia cat si Evolutia:

1) "Personificare Viselor" ...adica e suficient ca atunci cand mananci niste ciuperci mistice sa visezi ceva si .. prin "metoda concentrarii mistice" poti face ca acele inchipuiri sa devina realitate ...

2) Cica daca practici Yoga Regala la nivelul treptei a Saptea dupa stadiul de Samadhi ... poti intra in contact cu Energia Universala si folosindu-ti cele 3 energii vitale ... Ida, Shushumna si Pingala poti folosii absolut toate puterile Universului ...de ex a te dematerializa intr-un punct si instantaneu de a te materializa in orice alt punct al Universului indiferent de Galaxie ... si astfel poti importa pe pamant ... acele fiinte din Univers pe care le doresti si exact astfel a aparut vOmul pe pamant !!!!

Iata ti-am aratat doar doua dintre posibilitatile aparitiei vietii care contravin flagrant ideii idioate precum un maimutoi forma pasarele si matracuce din noroi pe care le invia cu besinile sale!

Iata ca exista, bineinteles ptr cei care refuza Cunoastrea Stiintifica si o schimba pe credinta a proasta ... si alte variante muuult mai logice ptr acei "credinciosi" certati cu stiinta, decat povestile cu maimutoiul care l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa ...dar uita sa ne descrie amanuntit cum a facut-o!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 08, 2011 12:14 pm


Soimos a scris:
da ...evident ...la presa de presat noroiul
daca iei geneza literar normal ca nu are cum sa fie ca acolo, dar numai cei carcotasi care vor ridiculizeze biblia faca asta. doar nu vroiai sa gasesti in biblie descrieri ale creatiei cum le gasim in ziua de azi, caci lumea devenea confuza si nu mai intelegea nimic.Soimos a scris:
Iata ca exista, bineinteles ptr cei care refuza Cunoastrea Stiintifica
cunoasterte stiintifica: pestele a sarit din apa a aterizat pe pamant si dea lungul milioanelor de ani i-a crescut picioare si deodata adevenit amfibian sau reptila. stiinta pura Smile)))
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 08, 2011 1:22 pm

GaSpAr a scris:
daca iei geneza literar normal ca nu are cum sa fie ca acolo, dar numai cei carcotasi care vor ridiculizeze biblia faca asta. doar nu vroiai sa gasesti in biblie descrieri ale creatiei cum le gasim in ziua de azi, caci lumea devenea confuza si nu mai intelegea nimic.
Zau ...tu serios glumesti?
Ia sa vad si eu unde ?Soimos a scris:
cunoasterte stiintifica: pestele a sarit din apa a aterizat pe pamant si dea lungul milioanelor de ani i-a crescut picioare si deodata adevenit amfibian sau reptila. stiinta pura Smile)))
Asta este "stiinta" inteleasa de Irationali ...cei care folosesc ratiunea in loc de "credinta a proasta" stiu si ce vrei sa zici ...si unde apare gogomania in exprimarea ta anapoda!

Da sa-i lasam sa te judece ei ptr prostia pe care ai debitat-o!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 08, 2011 1:29 pm

Soimos a scris:
Asta este "stiinta" inteleasa de Irationali ...cei care folosesc ratiunea in loc de "credinta a proasta" stiu si ce vrei sa zici ...si unde apare gogomania in exprimarea ta anapoda!

Da sa-i lasam sa te judece ei ptr prostia pe care ai debitat-o!
mai asta zic ''the scientists'' ca pestelui dea lungul milioanelor de ani i s-au dezvoltat picioare. ce faci, ii contrazici pe marii preoti ai stiintei?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 08, 2011 3:51 pm

Ah ... deci pestele nu a mai sarit din apa si aterizand a ramas IMEDIAT pe pamant ... si dupa milioane de ani dupa ce i-au crescut picioarele .... DEODATA au devenit reptile sau amfibieni ? ..
Nu ti se pare cam ilogic sa expui astfel o realitate bine cunoscuta de toata lumea ?
Crezi ca iti face cinste acest gen de MINCIUNA prin OMISIUNE?Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 29, 2011 2:08 pm

Chiar si Moise, care l-a ales dintre toti zeii pe Yahweh drept unic dumne-zeu al poporului evreu, recunoaste in deuteronom (a cincea carte a sa) ca exista mai multi dumnezei, fiecare popor avandu-i pe ai sai!

”7. Căci este oare vreun popor mare, de care dumnezeii lui să fie așa de aproape, cît de aproape este de noi Domnul Dumnezeul nostru, oricând Îl chemăm?

Evident, fiecare isi lauda proprii dumnezei sau propriul dumnezeu, adica Zeu, ca doar nu aveau sa laude dumnezeii (Zeii) vecinilor!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 29, 2011 2:27 pm

Uite ce spune Moise, in continuare:

”4. Ascultă, Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn.”

Tipic acestei religii, doar ce-i al nostru e bun... ceilalti sunt mai prosti...

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 29, 2011 2:28 pm

Apopii a scris:

”7. Căci este oare vreun popor mare, de care dumnezeii lui să fie așa de aproape, cît de aproape este de noi Domnul Dumnezeul nostru, oricând Îl chemăm?
odata ce erau atatea natii si fiecare aveau dumnezeii lor, este si normal ca Moise sa fi pomenit de ei. asta nu inseamna ca acei dumnezei chiar existau: Moloh, Baal, Astarte etc

asa ca vre Apopii, ti-am mai zis daca nu stii nu te mai baga
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Iul 29, 2011 2:36 pm

GaSpAr a scris:
odata ce erau atatea natii si fiecare aveau dumnezeii lor, este si normal ca Moise sa fi pomenit de ei. asta nu inseamna ca acei dumnezei chiar existau: Moloh, Baal, Astarte etc

asa ca vre Apopii, ti-am mai zis daca nu stii nu te mai baga

Daca tu esti atat de stiutor, ce te face sa crezi ca tocmai zeul evreilor exista... il crezi pe cuvant pe Moise?

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Sam Aug 27, 2011 11:44 am

Cartea lui Baruh

22. Și am mers fiecare întru cugetul inimii sale celei rele, pentru a lucra dumnezeilor străini și a face rele înaintea ochilor Domnului Dumnezeului nostru.

Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor)

Cap. 5

25. Dar când ei au greșit împotriva Dumnezeului părinților lor și au început să se desfrâneze după dumnezeii popoarelor pământului aceluia, pe care le stârpise Dumnezeu de la fața lor,

Cap. 16

25. Că mare este Domnul și vrednic de laudă și mai înfricoșat decât toți dumnezeii.

Daniel

28. Răspuns-a Nabucodonosor și a zis: "Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego, Care a trimis pe îngerul Său și a izbăvit pe servii Săi, care își puseseră nădejdea în El și care au călcat porunca regelui și și-au dat trupurile lor ca să nu slujească și să nu se închine altor dumnezei decât Dumnezeului lor.

In biblie exista multe, multe versete care atesta existenta mai multor dumnezei! Acest lucru se datoreaza existentei mai multor mituri, pe langa mitul biblic, fiecare din aceste mituri sustinand existenta si suprematia unui alt dumnezeu!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Black velvet
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 896
Localizare : Pretutindeni
Puncte : 955
Data de inscriere : 27/03/2010

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Joi Sept 22, 2011 12:57 am

Apopii a scris:

In biblie exista multe, multe versete care atesta existenta mai multor dumnezei! Acest lucru se datoreaza existentei mai multor mituri, pe langa mitul biblic, fiecare din aceste mituri sustinand existenta si suprematia unui alt dumnezeu!

De dumnezei dintr-astia pe care nu-i vede nimeni e plina mitologia... Dintre toti astia, evreii si l-au ales pe Yahweh, iar crestinii pe dumnezeul 3 in 1, ca sa-si mascheze politeismul grin
Sus In jos
Mihai12
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 757
Varsta : 48
Localizare : Calarasi
Puncte : 832
Data de inscriere : 17/07/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Joi Sept 22, 2011 7:34 am

Black velvet a scris:
Apopii a scris:

In biblie exista multe, multe versete care atesta existenta mai multor dumnezei! Acest lucru se datoreaza existentei mai multor mituri, pe langa mitul biblic, fiecare din aceste mituri sustinand existenta si suprematia unui alt dumnezeu!

De dumnezei dintr-astia pe care nu-i vede nimeni e plina mitologia... Dintre toti astia, evreii si l-au ales pe Yahweh, iar crestinii pe dumnezeul 3 in 1, ca sa-si mascheze politeismul grin
Cata cultura, cata inteligenta, cata cunoastere poate avea un om doh
Sus In jos
Black velvet
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 896
Localizare : Pretutindeni
Puncte : 955
Data de inscriere : 27/03/2010

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Joi Sept 22, 2011 1:12 pm

Mihai12 a scris:
Black velvet a scris:
Apopii a scris:

In biblie exista multe, multe versete care atesta existenta mai multor dumnezei! Acest lucru se datoreaza existentei mai multor mituri, pe langa mitul biblic, fiecare din aceste mituri sustinand existenta si suprematia unui alt dumnezeu!

De dumnezei dintr-astia pe care nu-i vede nimeni e plina mitologia... Dintre toti astia, evreii si l-au ales pe Yahweh, iar crestinii pe dumnezeul 3 in 1, ca sa-si mascheze politeismul grin
Cata cultura, cata inteligenta, cata cunoastere poate avea un om doh

cheers Realitatea e simpla, logica si usor de observat, insa credinta le intuneca oamenilor mintea si acestia incep sa inlocuiasca realitatea cu propria lor credinta rostogol

Capucino 3 in 1 este o bautura destul de buna noroc , dar zeul vostru 3 in 1, la ce-i bun, poti macar sa-l folosesti pe post de umbrela, atunci cand ploua? what
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Lun Sept 26, 2011 3:14 pm

11. De aceea, asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Iata, Imi intorc fata impotriva voastra ca sa va fac rau si sa nimicesc pe tot Iuda.

12. Voi lua ramasitele lui Iuda care si-au indreptat fata ca sa mearga in tara Egiptului sa locuiasca acolo pentru o vreme: toti vor fi nimiciti si vor cadea in tara Egiptului; vor fi nimiciti de sabie, de foamete, de la cel mai mic pana la cel mai mare; vor pieri de sabie si de foamete; si vor fi o pricina de afurisenie, de spaima, de blestem si de ocara.

13. Voi pedepsi astfel pe cei ce locuiesc in tara Egiptului cum am pedepsit Ierusalimul, cu sabie, cu foamete si cu ciuma.

14. Nu va ramane si nu va scapa niciunul din ramasitele lui Iuda care au venit sa locuiasca pentru o vreme in tara Egiptului cu gand sa se intoarca iarasi in tara lui Iuda unde doresc sa se intoarca iarasi sa se aseze: nu se vor mai intoarce decat vreo cativa care vor scapa!"

15. Toti barbatii care stiau ca nevestele lor aduceau tamaie altor dumnezei, toate femeile care se aflau acolo in mare numar si tot poporul care locuia in tara Egiptului, la Patros, au raspuns asa lui Ieremia:

16. "Nu te vom asculta in nimic din cele ce ne-ai spus in Numele Domnului.

17. Ci voim sa facem cum am spus cu gura noastra, si anume: sa aducem tamaie imparatesei cerului si sa-i turnam jertfe de bautura, cum am facut noi si parintii nostri, imparatii nostri si capeteniile noastre in cetatile lui Iuda si in ulitele Ierusalimului. Atunci aveam paine de ne saturam, eram fericiti si nu treceam prin nicio nenorocire!

18. Dar, de cand am incetat sa aducem tamaie imparatesei cerului si sa-i turnam jertfe de bautura, am dus lipsa de toate si am fost nimiciti de sabie si de foamete…
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Noi 18, 2011 10:50 am

Cyberman a scris:
18. Dar, de cand am incetat sa aducem tamaie imparatesei cerului si sa-i turnam jertfe de bautura, am dus lipsa de toate si am fost nimiciti de sabie si de foamete…

Se pare ca alti dumnezei erau cu mult mai buni decat zeul lui Moise grin

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Noi 18, 2011 1:16 pm

Oare imparateasa cerului din acel verset sa fie Astarte ...cea care este suspectata de a fi consoarta feminina a lui Dumnezeu?
Sus In jos
aurel
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 36
Localizare : Romanica
Puncte : 32
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Vin Noi 18, 2011 8:07 pm

He he ... vad ca esti informat!
Au fost găsite dovezi dovezi arheologice care atestă faptul că Dumnezeu avea o consoartă!
Faptul ca Dumnezeul YHWH avea o consoartă deși nu este gasit in Biblie se găseste și în alte scrieri evreiești dinaintea Bibliei, în texte precum "Kuntillet 'Adschrud" unde găsim acest text:

Eu am binecuvântat pe YHWH și Astartea lui.
sau tot acolo dar in continuare găsim:

Amaryo s-a adresat stăpânului său ...
Eu te-am binecuvântat prin YHWH și a sa Astartea.

Pe un zid din Chirbet el Kom în apropiere de Hebron s-a găsit următoarea inscripție:

Uriyahu, cel bogat, a scris aceasta:
Un binecuvântat de YHWH este Uriyahu - care l-a salvat din suferințe prin a sa Astartea.

De asemenea interesante sunt și niște inscripții aramaice în care găsim menționat faptul ca Astarea este denumită și zeița din Teman ...ceea ce este măcar intresant prin faptul că in Biblie in Cartea lui Habacuc 3.3 găsim afirmația precum că: Dumnezeu vine din Tenant afirmație continuată in Ieremia 49.7 unde găsim același lucru cu precizarea ca acolo orașul Teman este pomenit cu celălalt nume adică Edom

Așa că sunt motive întemeiate să credem că Dumnezeu avea o nevastă!
Sus In jos
Mihai12
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 757
Varsta : 48
Localizare : Calarasi
Puncte : 832
Data de inscriere : 17/07/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Sam Noi 19, 2011 5:46 pm

aurel a scris:
He he ... vad ca esti informat!
Au fost găsite dovezi dovezi arheologice care atestă faptul că Dumnezeu avea o consoartă!
Faptul ca Dumnezeul YHWH avea o consoartă deși nu este gasit in Biblie se găseste și în alte scrieri evreiești dinaintea Bibliei, în texte precum "Kuntillet 'Adschrud" unde găsim acest text:

Eu am binecuvântat pe YHWH și Astartea lui.
sau tot acolo dar in continuare găsim:

Amaryo s-a adresat stăpânului său ...
Eu te-am binecuvântat prin YHWH și a sa Astartea.

Pe un zid din Chirbet el Kom în apropiere de Hebron s-a găsit următoarea inscripție:

Uriyahu, cel bogat, a scris aceasta:
Un binecuvântat de YHWH este Uriyahu - care l-a salvat din suferințe prin a sa Astartea.

De asemenea interesante sunt și niște inscripții aramaice în care găsim menționat faptul ca Astarea este denumită și zeița din Teman ...ceea ce este măcar intresant prin faptul că in Biblie in Cartea lui Habacuc 3.3 găsim afirmația precum că: Dumnezeu vine din Tenant afirmație continuată in Ieremia 49.7 unde găsim același lucru cu precizarea ca acolo orașul Teman este pomenit cu celălalt nume adică Edom

Așa că sunt motive întemeiate să credem că Dumnezeu avea o nevastă!
Vezi ce inseamna sa iei de bun tot ce gasesti pe internet? Chiar si in biblie scrie negru pe alb, ca o parte din evrei, fiind influentati de celelalte popoare, au inceput sa le venereze zeii, printre care si Astarte/Ashera, dar asta nu a fost permanent.
Sus In jos
aurel
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 36
Localizare : Romanica
Puncte : 32
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Sam Noi 19, 2011 6:47 pm

Mihai12 a scris:
Vezi ce inseamna sa iei de bun tot ce gasesti pe internet? Chiar si in biblie scrie negru pe alb, ca o parte din evrei, fiind influentati de celelalte popoare, au inceput sa le venereze zeii, printre care si Astarte/Ashera, dar asta nu a fost permanent.
Nu contest afirmația făcută de tine, ba chiar sunt de acord cu ea ... dar nu asta trebuia să reții ci faptul ca aceasta zeița este pusă in legătură cu YHWH si că este considerată ca fiind perechea Lui ...și asta in mai multe religii.
Sus In jos
Mihai12
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 757
Varsta : 48
Localizare : Calarasi
Puncte : 832
Data de inscriere : 17/07/2011

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Sam Noi 19, 2011 9:30 pm

aurel a scris:
Mihai12 a scris:
Vezi ce inseamna sa iei de bun tot ce gasesti pe internet? Chiar si in biblie scrie negru pe alb, ca o parte din evrei, fiind influentati de celelalte popoare, au inceput sa le venereze zeii, printre care si Astarte/Ashera, dar asta nu a fost permanent.
Nu contest afirmația făcută de tine, ba chiar sunt de acord cu ea ... dar nu asta trebuia să reții ci faptul ca aceasta zeița este pusă in legătură cu YHWH si că este considerată ca fiind perechea Lui ...și asta in mai multe religii.
E pusa in legatura cu YHWH de oamenii din ziua de azi si poate de cei de atunci care au trecut la idolatrie. Chiar in biblie sunt acuzati cei care slujeau astfel de zei: Ashera, Baal etc
Sus In jos
aurel
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 36
Localizare : Romanica
Puncte : 32
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   Dum Noi 20, 2011 9:08 am

Mihai12 a scris:
E pusa in legatura cu YHWH de oamenii din ziua de azi si poate de cei de atunci care au trecut la idolatrie.
Ce spui tu nu are nicio relevanță și nu stă în picioare nici din punct de vedere logic, pentru că absolut toate personajele miturilor "sunt puse in legătură"cu realitatea doar de către oameni și ele nu există decît în imaginația oamenilor, și asta îl include și pe Yahwe.

Citat :

Chiar in biblie sunt acuzati cei care slujeau astfel de zei: Ashera, Baal etc

Faptul că acei oameni au trecut la idolatrie și că slujeau la alți zei, nu are nicio legătură cu subiectul discuției, după cum nu are nicio relevanță dacă acei oameni țin cu Steaua sau cu Dinamo ...ci confirmă faptul că existau si alți zei decît Yahwe
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Dumnezeu si Dumnezei...   

Sus In jos
 
Dumnezeu si Dumnezei...
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Crestinismul-actorii principali :: Personajele religiilor-
Mergi direct la: