Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Binecuvantata Bisnita

In jos 
AutorMesaj
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Binecuvantata Bisnita   Mier Mai 04, 2011 11:09 pm

Iata cu ce se ocupa fabrica de bani stat in stat ... numita biserica:

O frumoasă anchetă din Adevărul ne povestește cum Arhiepiscopia Bucureștiului face bișniță cu vinul propriu.
Bisericile din subordine sînt obligate să cumpere o anumită cotă din vinul arhiepiscopal, pentru serviciul religios și pentru nunți și botezuri, dar în plus vinul este vîndut și oricui se nimerește la punctele de desfacere, care merg de la curtea Patriarhiei (!!!) pînă la bisericile obișnuite.

Ancheta din Adevărul insistă pe faptul că totul e ilegal, producție, vînzare fără bon fiscal, încălcarea reglementărilor referitoare la vin etc. Bun, asta cam știm, că Biserica Ortodoxă se consideră stat în stat și că, din păcate, asta e o situație de fapt acceptată de autorități. În plus, BOR nu e nici pe departe singura instituție care face comerț ilegal, evaziunea în domeniu e enormă. Ce e interesant e mai degrabă noua atmosferă pe care o surprinde reportajul. Urmăriți video-ul din articol. E fascinant.

Vînzarea vinului arhiepiscopal, cu discuții și zdrăngăneli cu tot, are loc fix în biserică, printre credincioșii veniți să se roage. Fuziunea biserică-comerț e totală. E un magazin în toată regula, cu standuri, produse expuse, o vînzătoare șamd. La începutul secvenței parcă e și o tentativă de coadă… În plus, sacrul și profanul se amestecă destul de aiurea și prin ambiguitatea “Vinului bisericesc”, cum scrie pe etichetă. El nu e chiar sfințit, dar cumva e clar că nu e nici vin normal. E și vinul cu care te îmbeți la chef, și vinul de împărtășanie. Nu cunosc dogma, poate că teologii se vor pronunța dacă e OK ca vinul ăsta să fie comercializat.

Deși de obicei reticentă la modernitate, iată că Biserica Ortodoxă ia ce îi convine din spiritul timpului și se lansează frenetic în cursa pentru profit (alte mii de întîmplări vin s-o confirme). Sigur, presiunea timpurilor e enormă. Se pare că pînă și familia lui Osama bin-Laden era mare amatoare de Coca-Cola și Pepsi… Totuși, undeva trebuie trasată o limită. Fiecare are ceva de făcut, iar sarcina BOR nu e business-ul.

E adevărat, ce face acum BOR nu e o inovație, ci un model care se repetă sistematic în viața politică, socială, culturală de la noi. Instituții care plutesc undeva sus, desprinse de nivelul realității. Ele pot lua ce le convine din realitate, cum se întîmplă și aici, dar nu au capacitatea și/sau dorința de a avea relații solide și durabile cu realitatea și cu exigențele acesteia. În povestea asta subiectul principal nu e limitarea unor clerici, ci fragmentarea socială, lipsa oricărui ethos și a oricărei idei de datorie, permanentizarea carnavalului.

Vestea proastă e că acest abandon total de “leadership” care se vede atît de bine în BOR (dar care se vede la fel de bine și în politică) e rău pentru toți. Vestea bună e că atunci cînd situația ajunge la asemenea grade de haos și burlesc, există o anumită fluiditate ce permite schimbarea. Dar asta aduce o altă veste proastă: în fluiditatea și lipsa regulilor specifice carnavalului e chiar greu să știi de unde s-ar putea începe.

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/binecuvintata-bisnita-bisericeasca-62315.html
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Mier Mai 04, 2011 11:11 pm

Iata articolul Mama:

n bisericile din subordinea Arhiepiscopiei Bucureștiului se vinde angro și la sticlă vin bisericesc, fără bonuri fiscale și etichete de identificare, cum cere legea. Într-un depozit clandestin din curtea Patriarhiei, mii de litri de vin, îmbuteliat în sticle de 750 de mililitri, așteaptă să fie distribuiți în biserici pentru a fi vânduți enoriașilor.

În septembire 2010, o circulară expediată de Arhiepiscopia Bucureștiului anunța: „Permanența Consiliului Eparhial a hotărât că parohiile și mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor să folosească pentru Sfânta Liturghie, nunți, botezuri și parastase, vinul sănătos și curat produs în podgoriile Eparhiei noastre". Astfel toate cele 1.100 de biserici aveau la dispoziție trei luni pentru a cumpăra necondiționat „cel puțin" 120 de sticle de vin dacă unitatea de cult se află în oraș și „cel puțin" 60 de sticle dacă preotul slujește la sat. Prețul unei sticle este de 10 lei. La Ministerul Culturii și Cultelor Arhiepiscopia Bucureștilor figurează cu 500 de parohii în mediul urban și 640 în zona rurală. Asta înseamnă că în perioada septembrie-noiembrie 2010 Arhiepiscopia a vândut către biserici 100 de mii de sticle de vin la o valoare de un milion de lei (250 de mii de euro).
Pe Aceeași Temă
Tranzacție de jumătate de milion de euro

Preot acuzat că face afaceri imobiliare cu terenurile bisericii
Suceava: Preot paroh acuzat că îi fură pe enoriași

„Suntem obligați să cumpărăm 120 de sticle de vin în condițiile în care nouă ne trebuie într-un singur an maximum 20 de sticle de vin ", spune un preot din subordinea Arhiepiscopiei. Și atunci, pentru a-și recupera o parte din birul pe vin, parohiile expun sticlele de vin la pangar, masa pe care se vând lumânările în biserică. Reporterii „Adevărul" au testat „piața", anul trecut înaintea Crăciunului, mergând la mai multe biserici din Capitală. Vinul cumpărat a fost apoi trimis la analize, la OPC. Concluzia: este vândut fără respectarea legii.

„Vinul se ia direct de la Patriarhie"

Biserica Oborul Nou. Chelarul parohiei spune că vinul vine de la PatriarhieÎntrebat dacă mai are vin bisericesc la vânzare, chelarul Parohiei Oborul Nou se plângea că a rămas fără provizii. „Aiaaaa, să mai tot fi fost. Mai aducem, eu știu, săptămâna ailaltă, că ăla se ia direct de la Patriarhie", spune funcționarul parohial. Și la Biserica „Sfântul Pantelimon" stocul fusese lichidat. „Am avut mult vin și alb, și roșu. Dar s-a vândut să știți, încercați pe duminica viitoare", spune vânzătoarea de la pangar.

Preluat prin copy paste din:
http://www.adevarul.ro/actualitate/Secretul_lui_Bachus_din_curtea_Patriarhiei_0_473953079.html
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Mier Mai 04, 2011 11:14 pm

Pe aceasi tema:

La Biserica Sfântul Ciprian, aflată chiar pe Calea Victoriei, se găsește din belșug și vin alb și vin roșu. „Depozitul" este chiar sub scaunul vânzătoarei: o ladă cu sticle. „Văd că scrie «Vin Bisericesc»". E sfințit?", întreabă reporterul-cumpărător. „Nu e", îl liniștește vânzătoarea.„Pot să-l beau la o nuntă? Nu e păcat?" „Da puteți, nu e păcat. Puteți să vă luați și pentru acasă". O sticlă de vin costă 12 lei. Cu 10 lei a fost cumpărat de parohie de la Arhiepiscopia Bucureștilor, deci profitul bisericuței e de 2 lei la sticlă.

Biserica „Sf. Ciprian“. Vinul bisericesc este expus lângă lumânăriVinul este vândut enoriașilor la negru, fără bon fiscal. Mai mult, legea spune că orice comerciant care deține peste 2.000 de litri de vin trebuie să depună anual la Direcțiile Agricole declarații privind cantitatea de struguri recoltați și de vin produs. Or, Arhiepiscopia Bucureștiului nici măcar nu figurează la Direcția Agricolă a Capitalei ca producător. Pentru anul 2010 termenul legal de depunere a documentelor era luna decembrie.

În luna martie 2011, la patru luni de la expirarea termenului, încă nu apărea în catastifele autorităților nici măcar un litru de vin produs de biserică. „Conform legislației în vigoare, vinul bisericesc nu are un regim special, cum e cazul vinului experimental, de exemplu. Deci vinul comercializat de ei trebuie să respecte litera legii", spune inginerul agronom Gherghina Costache, de la Direcția Agricolă București.

Circulara prin care parohiile sunt obligate să vândă populației vin bisericescDepozit clandestin în Dealul Mitropoliei

Legea conține zeci de reguli care ar trebui respectate și de Arhiepiscopia Bucureștiului. Printre aceste reguli se află și obligația comercianților de a declara anual stocurile de vin deținut în depozite. „La noi, Arhiepiscopia Bucureștiului nu figurează decât cu 7 hectare de viță-de-vie care nu este încă roditoare. Nu există o declarație de stoc depusă conform legii", spune inginerul Gherghina Costache.

Tranzacție subterană fără bon fiscal

Conform documentelor oficiale, Arhiepiscopia nu deține niciun litru de vin. În realitate, miile de sticle puse în vânzare către biserici sunt ținute într-un depozit clandestin din București, aflat chiar în subsolul clădirii care adăpostește Paraclisului și reședința patriarhală. La intrare stau în țâțâni două uși din placaj fără clanță. Dinăuntru se înalță un miros acru de drojdie care izvorăște din subsol. Acolo poți ajunge coborând o scară din beton, impunătoare. La intrare se află însă un birou unde un domn între două vârste te ia în primire.

Reporterii „Adevărul", „turiști" de conjunctură, vor să cumpere două sticle de vin popesc. „Floricoo, adă două sticle de jos, unul dulce și altul sec". Florica vine în două minute cu două sticle ținute la rece. Pentru că pe etichetă nu se pomenește care cum e, femeia scrie cu o cariocă pe o sticlă „dulce" și pe alta trage un „S", de la sec. Să nu se confunde. Omul cere 10 lei pe sticlă. Primește banii, dar nu eliberează nicio chitanță.

Etichetele de pe sticlele cu vin nu spun nimic

Intrarea în depozitul clandestin nu este marcată în niciun felDacă ar fi respectat legea, vinul vândut către populație de Arhiepiscopia Bucureștilor ar fi trebuit să trimită mostre din toate loturile de vin către unul dintre laboratoarele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Și numai după ce se afla că lichidul bahic nu e dăunător consumatorului se putea vinde. „Adevărul" a dus două sticle de vin, unul alb și altul roșu, pentru a fi analizat în laboratoarele de analiză a calității vinurilor și băuturilor alcoolice omologate. Rezultatele raportului de analiză arată că vinul supus expertizei nu pune în pericol sănătatea consumatorilor, dar că, neexistând o monitorizare a produsului vândut, nu se poate ști cât din acesta se identifică cu mostrele analizate.

Același raport arată că sticlele de vin nu pot fi comercializate legal din cauza felului în care este ambalat. „Eticheta nu conține elemente de identificare: precizarea treptei de calitate, a tăriei alcoolice dobândite, a tipului de vin în funcție de conținutul de zaharuri, a mențiunii conțin esulfiți, a lotului", se arată în concluziile raportului de analiză a vinului comandat de „Adevărul".Când reporterii au cumpărat vin de la Depozitul de vinuri al Arhiepiscopiei, o angajată a trecut cu o cariocă pe o sticlă mențiunea „dulce", și pe alta un „s", de la sec. La Biserica Ciprian, când aceiași reporteri au întreabat dacă vinul vândut este sec sau dulce, li s-a dat un răspuns expert: „Este... așaaaa...!"

12 lei este prețul unei sticle cu vin bisericesc vândută în parohiile din subordinea Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Vinul vândut are origini necunoscute

Etichetele de pe sticlele de vin cumpărate de la depozitul clandestin nu conțin informațiile impuse de legePe etichetele de vin vândut de Arhiepiscopia Bucureștilor prin cele 1.000 de parohii aflate în subordine nu este trecută exact adresa podgoriilor de unde provine vinul. Este menționat un vag: „produs în podgoriile din Valea Călugărească". Numai că, în registrul agricol al primăriei comunei Valea Călugărească, Arhiepiscopia Bucureștilor figurează ca deținând doar 5 hectare de viță- de-vie care a produs anul trecut, cel puțin în acte, zero miligrame de vin. Nici la Direcția Agricolă Prahova, Arhiepiscopia nu figurează cu vreun bob de strugure recoltat sau procesat. Mai mult, cele cinci hectare de viță-de-vie ar fi fost insuficiente pentru cantitatea uriașă de vin comercializată către biserici în perioada septembrie noiembrie 2010.

„Minunea" de la Valea Călugărească

Conform datelor de la Ministerul Agriculturii, în 2009, producția medie de struguri în județul Prahova a fost de 3.000 de kilograme la hectarul de viță-de-vie. Asta înseamnă că Arhiepiscopia Bucureștilor a putut recolta de pe cele cinci hectare de viiță de la Valea Călugărească aproximativ 15 tone de vin, ceea ce a putut produce cam 10.000 de litri de vin.

Conform documentelor ajunse în posesia „Adevărul", în perioada septembrie-noiembrie 2010 s-au distribuit sau urma să se vândă către bisericile din București și din județele Prahova și Ilfov o cantitate de șapte ori mai mare decât ar fi putut produce podgoriile de la Valea Călugărească ale Arhiepiscopiei. Asta înseamnă că o cantitate de peste 65.000 de litri de vin pusă pe piață în biserici nu putea fi „produsă în podgoriile din Valea Călugărească ale Arhiepiscopiei Bucureștilor", așa cum se susține pe etichetele sticlelor de vin. Și atunci de unde provine vinul? Un răspuns greu de găsit, mai ales că Patriarhia refuză să răspundă întrebărilor transmise pe acest subiect.

Preluat prin copy/paste din:
http://www.adevarul.ro/actualitate/Secretul_lui_Bachus_din_curtea_Patriarhiei_0_473953079.html
Sus In jos
Black velvet
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 896
Localizare : Pretutindeni
Puncte : 955
Data de inscriere : 27/03/2010

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Joi Mai 05, 2011 5:46 pm

Daca au salarii atat de mari, la ce le-o mai fi trebuind sa faca si bisnita...

”Romania va aloca in 2011 mai multi bani pentru salariile preotilor, contributia statului la salarizarea personalului de cult crescand cu 9,12 %, de la 227.856.000 lei la 248.637.000 lei, adica echivalentul a 59,2 milioane euro.”

Sursa: http://www.manager.ro/articole/legislatia-muncii/salariile-popilor-in-2011:-60-de-milioane-de-euro-1671.html
Sus In jos
aurel
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 36
Localizare : Romanica
Puncte : 32
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Sam Mai 07, 2011 6:17 am

Am auzit ca clerul BOR isi obliga preotii sa cumpere de la ei cel putin 120 de sticle pe an, chiar daca ei saracii n-au nevoie decat de jumatate, si atunci bineinteles ca vand surplusul pe unde pot.
Deci acest comertz (nu bisnita) este impusa de sus de la Arhiepiscopie bineinteles fara plata niciunui impozit pe venit fapt, care confirma ca Biserica este stat in stat!
Sus In jos
dorina
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 19
Varsta : 36
Puncte : 9
Data de inscriere : 25/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Sam Mai 07, 2011 6:26 am

Astept cu nerabdare sa vad ca se comercializeaza prin biserici si Palinca lui Christos, si spritzul Maicii Domnului ...si sa vad transformate bisericile in adevarate birturi, asta ptr a desfinta concurenta birturilor pagane ... aflate in propriul vad comercial, adica aflate la max 100 de metri de fiecare biserica.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Sam Mai 07, 2011 12:42 pm

dorina a scris:
desfinta concurenta birturilor pagane ...
Interesant... unde ai vazut tu vreun birt pagan? Daca nu stii ce-i paganismul si folosesti cuvantul in sens peiorativ... atunci iti recomand sa citesti si despre aceasta religie:

http://www.paganism.ro/

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Sam Mai 07, 2011 5:05 pm

Scuze ...dar cand am folosit acest termen de paganism, nu ma refeream la religia denumita paganism ...ci am abordat problema de pe punctul de vedere bisericesc ca ceea ce nu este crestin ..sau botezat ca si crestin ...in mod sigur este pagan ... si ei cand fac aceasta afirmatie se refera chiar si la musulmani, desi acestia au o religie total diferita de paganism
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Sam Mai 07, 2011 10:12 pm

Soimos a scris:
Scuze ...dar cand am folosit acest termen de paganism, nu ma refeream la religia denumita paganism ...
Eu ma adresasem dorinei Laughing

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Sam Mai 07, 2011 10:37 pm

Ah ... scuze ...am raspuns din reflex vazand ca este o postare fara raspuns ... si nu m-am uitat cui este adresata
Sus In jos
Alin Soimosi
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 254
Localizare : Romania
Puncte : 273
Data de inscriere : 23/04/2010

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Lun Mai 09, 2011 8:04 pm

Eu as
propune sa ne orientam dupa exemplul de mai jos:
http://www.timpul.md/articol/sofa-bar---paradisul-alcoolicilor-someri-din-germania-9638.html

chiar daca urmarea e :
http://social.moldova.org/news/bautul-in-germania-dezastru-national-211041-rom.html
Apropo astea se intampla intr-o tara unde religia nu mai are putere nu ????
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Lun Mai 09, 2011 10:39 pm

Poti sa postezi si subiecte ca cele de mai sus ...dar la topicul dedicat acestui subiect!
Daca nu este unul ...poti sa-l deschizi chiar tu.
Daca nu-l deschizi pana in trei zile ...iti sterg postarea ca fiind off-topic!


Cat despre "dezastrul" din Germania ... mai bine da-ti o palma ...ca sa te trezesti ...ptr ca singurul mare "dezastru" al Germaniei a fost exprimat chiar azi de cancelarul Merkel ...si anume ca exportul DUDUIE ...si Germania traieste din export ...nu din indatorari asa cum traiesc oamenii in "gradina Maicii Domnului Christos alias Diavolul!
Sus In jos
livius
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 287
Varsta : 38
Puncte : 288
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Mier Mai 11, 2011 8:46 pm

Iata cum bisnita si Interesul financiar este "dumnezeul" care conduce biserica:

Reprezentanții Patriarhiei Ierusalimului au anunțat, într-un comunicat postat pe 9 mai pe site-ul său, că legătura cu Biserica Ortodoă Română a fost dizolvată.

Astfel, Sfântul Sinod al Patriarhiei Ierusalimului, reunit în data de 9 mai 2011pentru a analiza problema legată de construirea de către Patriarhia Română a unei biserici la Ierihon, informează site-ul Bucharesterald.com.

În urma unei examinări detaliate, Sfântul Sinod a hotărât "în unanimitate și cu părere de rău" întreruperea pomenirii patriarhului României, Daniel, și caterisirea reprezentantului Patriarhiei Române la Ierusalim, arhimandritul Ieronim Crețu.

Mai mult decît atât, decizia este puternic motivată și de faptul că Patriarhia Română a construit un așezământ la Ierihon fără încuviințarea canonică a Patriarhiei Ierusalimului, sub jurisdicția căreia se află Țara Sfântă.

"Patriarhia din Ierusalim a fost pusă astfel într-o situație dificilă. Atribuțiile sale canonice, confirmate de conciliile ecumenice și locale, au fost astfel amenințate în mod deschis și arbitrar. Patriarhia Ierusalimului i-a explicat Patriarhiei României că dacă ar fi fost acceptat argumentul acesteia conform căruia această biserică a fost ridicată pentru pelerinii români din Țara Sfântă, acest lucru ar fi însemnat ca jurisdicția Patriarhiei Ierusalimului să se transforme într-un câmp liber pentru ca toate bisericile ortodoxe, unele formulând deja o astfel de cerere, să-și clădească biserici", se afirmă în comunicatul Patriarhiei din Ierusalim.

"Dat fiind că, în pofida acestei situații, Patriarhia din România nu a manifestat deloc disponibilitatea ecleziastică care se impunea, Patriarhia din Ierusalim l-a caterisit pe arhimandritul Ieronim Crețu, reprezentantul Patriarhiei Române în Țara Sfântă, care a fost autorul acestei inițiative. De asemenea, în dorința de a găsi o soluție pentru această problemă, patriarhul Ierusalimului, Theofil, i-a trimis o scrisoare patriarhului României, Daniel, în care sunt expuse în detaliu toate datele problemei și poziția Patriarhiei Ierusalimului".

BOR consideră decizia unilaterală

Cu toate acestea, Biserica Ortodoxă Română consideră unilaterală decizia Patriarhiei Ierusalimului

"Deși în urma vizitei la Patriarhia Ierusalimului a Preasfințitului Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar patriarhal, din ziua de 15 aprilie 2011, s-a convenit inițierea unui dialog bilateral frățesc între cele două Patriarhii pentru identificarea unei soluții privind existența Așezământului românesc de la Ierihon, Patriarhia Română constată cu surprindere și regret că Patriarhia Ierusalimului a luat o decizie unilaterală", a precizat biroul de presă al Patriarhiei Române, citat de Agerpres.

"Problema atitudinii Patriarhiei Ierusalimului față de Așezământul românesc de la Ierihon, cămin pentru pelerinii români care vizitează Țara Sfântă, precum și relațiile Patriarhiei Române cu Patriarhia Ierusalimului vor fi discutate în ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 19-20 mai 2011"


Preluat din:
http://www.antena3.ro/romania/patriarhia-ierusalimului-a-renegat-biserica-ortodoxa-romana-bor-decizia-este-unilaterala-124991.html
Sus In jos
Arcangelo
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 67
Localizare : Heaven
Puncte : 76
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Joi Mai 12, 2011 8:02 am

Pentru cei care nu stiu,a caterisi,inseamna a raspopi,a scoate din functia de preot pe cineva.
Ca sfintiile lor,pot sa-si retraga "harul Duhului Sfant" asa...daca au chef.
Mai lipsea sa se "afuriseasca"(anatemizeze,excomunice) reciproc,ca atunci s-ar fi scos in afara bisericii si si-ar fi retras pana si "harisma botezului",adica mai pe scurt,s-ar fi dat dracului!
Sfintiile lor! lol!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Mar Mai 17, 2011 2:57 am

Interesant!

Dar biserici caterisite de Dumnezeu ...oare exista?
Nu de alta dar istoria bisericii crestine ne arata clar ca s-ar fi dat dracului!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   Dum Mai 29, 2011 7:39 am

Megastory: Preoții, agenți electorali, în schimbul donațiilor de la partid CAMERA ASCUNSĂ

preluat in 28 mai 2011, de la REALITATEA TV:

Popi afaceriști, tâlhari și criminali. Trăsătura lor comună- sunt imuni la justiția pământeană. Paradoxal, într-un stat laic precum cel în care trăim, sutana preoțească atârnă mult prea greu atunci când e vorba de aplicarea legii. Frica de blesteme a românilor cu educație precară se oglindește în lipsa de acțiune a instituțiilor statului.


Tupeul slujitorilor bisericii, disponibilitatea lor de a face campanie electorală și bogățiile pe care le afișează îi îndepărtează zilnic pe popi de enoriași. În aceste condiții, înlocuirea credinței autentice cu spaima de lumânări ținute cu flacăra în jos, de deschisul Bibliei, de cositorul topit sau de penele negre de găină aruncate noaptea-n intersecție sunt doar consecințe.

O mie de euro. Aceasta e suma pentru care unii preoți sunt gata să includă în slujba religioasă promisiuni electorale. Deși oferta a fost făcută chiar în timpul liturghiei, ei nici n-au clipit atunci când au auzit de "ochiul dracului". Din momeală a mușcat și starețul mănăstirii Căldărușani. Prima biserică în care intrăm, Hagiu, e plină-ochi. Preotul cântă iar noi îi facem angajatei de la lumânări propunerea indecentă.

"- Sper că nu e o problemă să explice în timpul slujbei să știe lumea cu cine să voteze, că ajută Biserica. Astea cred că sunt bagatele, pe care le poți spune. Presupun că a mai făcut treburi de-astea.
- Da, da. Și pe domnul Onțanu l-a ajutat. Eventual, dacă mai știți persoane care vor să doneze...
- Ideea e să puteți să la faceți reclamă acum, cât e campanie.
- Da, le facem"

Îl sunăm pe preot. Știe și e disponibil, deși a avut și experiențe nefericite.

La intrarea în Patriarhie ne iese în cale starețul mănăstirii Căldărușani. În câteva minute devine agentul nostru electoral.

"- În ce măsură, în timpul slujbei, o să puteți face vorbire despre ce are de gând domnul x să facă?
- La obștea mea. Patruzeci, cincizeci de oameni pe care îi am în subordine. La masă vorbesc cu băieții.
- Bun. Și contăm pe cincizeci de voturi. O să fac o donație de la partid, de o mie de euro pentru început. Deci să-nțeleg că toată mănăstirea Căldărușani votează x?
- Da"

"Clerului ortodox îi este interzisă politica partizană. Astfel de cazuri sunt aduse în atenția instanțelor de judecată bisericească și în funcție de gravitatea situației se iau măsurile care se impun", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica.

Preotul cu vila de 750.000 de dolari, piscină, patru măicuțe și trei căprioare

Vila de pe șoseaua Bucureștilor nr 81 arată ca o fortăreață. Imobilul a fost cumpărat în urmă cu trei ani la un preț de 750.000 de dolari. Cum Episcopia Giurgiu nu avea acești bani, a făcut un credit ipotecar la bancă, așa că prețul final va fi mult mai mare. După tranzacție, vila s-a transformat într-o mănăstire cu piscină pentru patru măicuțe dar și pentru preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului. Reprezentanții Patriarhiei susțin, însă, că în vila din Giurgiu se trăiește pe principiul austerității și nu al huzurului.

Pe lângă piscină de câteva luni țopăie și trei căprioare.

Cât despre utilitatea acestor investiții, mai marii bisericii evită un răspuns direct.

"A fost cumpărat cu acordul adunării eparhiale a episcopiei Giurgiului. Nu-i nimic...Totul este cât se poate de legal din toate punctele de vedere: și al legilor statului român, și al regulamentelor bisericești. Fiecare eparhie se autofinanțează. Sunt fondurile proprii ale eparhiei care înseamnă vânzări de lumânări, contribuții benevole ale credincioșilor, nu sunt bani publici", a precizat Constantin Stoica.

Episcopul de Giurgiu, Preasfântul Părinte Ambrozie nu a putut fi contactat.

Fostul pușcăriaș ajuns preot

A înviat precum Lazăr a patra zi din morți, pentru a semna un proces verbal. Cu actul respectiv, un preot din Chitila a justificat, apoi, cheltuirea a 550.000 de lei noi pentru repararea unui gard și a capelei. Dacă nu vorbim de o escrocherie, atunci avem de a face cu o minune dumnezeiască: Neculai Coman a murit în 25 martie și a semnat chitanța pe 11 mai! Pus în fața probelor, preotul Alexandrescu spune că n-a făcut nimic de capul lui.

Neculai Coman a semnat, conform documentelor, când i se făcea parastasul de șase săptămâni. Preotul Ioan Alexandrescu, cel care a beneficiat de ajutorul nesperat venit din lumea celor drepți, nu pare prea vorbăreț.

Învierea lui nea Nicu din Chitila ne-a făcut să-l studiem cu mai mare atenție pe popa Alexandrescu. Iată ce am aflat: A făcut pușcărie, dar a fost hirotonit preot. Nu știe să cânte, dar a fost "uns" paroh. O veritabilă inginerie cu miros de acte false a transformat un mecanic cu antecedente penale într-un popă. Minunea dumnezeiască și-a tras sutana peste hainele vărgate. Deși conduce de mult timp parohia și le rupe chitanțe, enoriașii de la marginea Chitilei nu au auzit, încă, trilul preotului Ioan Alexandrescu. Slujbele de la biserica Ion Olteanu sunt ținute, întotdeauna, de alți preoți.

Îl căutăm pe preotul Alexandrescu acasă, în comuna prahoveană Nedelea. Dăm peste un localnic care ne asigură că îl știe de mic copil.

"- Cum a ajuns să facă pușcărie?
- S-a îmbrăcat în maior. S-a dus și, care venea din străinătate, că știți că veneau cu valută, cu bani..."Băi, de unde ai? Bijuterii, alea- alea..."
- Deci tâlhărie, ce făcea el?
- Da, da. Tâlhărie.
- Câtă pușcărie a făcut?
- Aaaa...A scăpat repede! Păi dacă-l avea pe Dracu ăl mare! Șase luni a făcut! Exact când a ieșit de acolo a ajuns popă! Da, domnule. dar nu știi de ce?"

Omul ne explică minunea. Spune că Alexandrescu a suprapus, de fapt, foaia matricolă de la liceul industrial cu cea a cumnatului său, preot, după ce acesta a murit.

Examinând cu atenție foile matricole, se poate observa o coincidență stranie: mediile obținute de Ioan Alexandrescu în ultimii trei ani la liceul industrial, sunt identice cu cele din fișa de la seminarul Teologic. Deși au câte două zecimale!

Popa Alexandrescu nu a fost de găsit nici acasă. A cuvântat, însă, la telefon. Iată versetul!

"Băgami-aș ....-n morții mătii! Să-mi bag .....-n mă-ta și-n familia mătii, de lătură! Să-mi bag ......-n gâtul mătii!", a spus preotul la telefon.

Gurile rele susțin că popa Alexandrescu și-a cumpărat liniștea mai marilor Bisericii donând o șalupă. Ei bine, am găsit barca la mănăstirea Snagov. L-am facut pe starețul mănăstirii să creadă că suntem procurori și vrem să punem sechestru pe șalupa donată în urmă cu trei ani de preotul Alexandrescu. Fața bisericească ni s-a spovedit. Din vorbă în vorbă, aflăm cam cum a decurs tranzacția.

Bomboana pe colivă avea să fie pusă, însă, de tribunalul Constanta. În urmă cu o lună, magistrații de aici au emis pe numele popii Alexandrescu un mandat de arestare în lipsă pentru trafic de influență. Potrivit DNA Constanța, preotul a intervenit contra cost la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților pentru a ajuta o femeie să-și recupereze mai repede o compensație pe Legea 9/1998 privind bunuri trecute în proprietatea statului bulgar. Tranzacția s-a desfășurat printr-un intermediar. Preotul a primit o primă tranșă de șpagă, de 30.000 de lei. Femeia l-a denunțat. În urma flagrantului, intermediarul a fost arestat iar preotul a dispărut. De patru zile, Alexandrescu se afla in arestul IPJ Constanta, unde a primit, in fine, sfintele cătușe.

Urmăriți materialul video pentru a vedea reportajul cu camera ascunsă pe acest link:

http://www.realitatea.net/megastory-preotii-agenti-electorali-in-schimbul-donatiilor-de-la-partid_839481.html
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Binecuvantata Bisnita   

Sus In jos
 
Binecuvantata Bisnita
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Somnul ratiunii naste monstrii :: Adevarata fata a bisericii-
Mergi direct la: