Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Subiecte similare
  Cautare
   
   

  Rezultate pe:
   
  Rechercher Cautare avansata
  Ultimele subiecte
  » Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
  Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

  » De ce anti-religie si anti-biserica?
  Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

  » Melodii ascultate cu mare placere
  Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

  » Introducere in Sistemele magice
  Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

  » Satan ...ce stim despre el
  Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

  » Dedicatii muzicale
  Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

  » Sa ne mai si amuzam putin :)
  Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

  » Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
  Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

  » Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
  Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

  Navigare
   Portal
   Index
   Membri
   Profil
   FAQ
   Cautare
  Forum
  Parteneri
  forum gratuit

  Distribuiți | 
   

   Probleme curioase referitoare la originea Islamului

  In jos 
  Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
  AutorMesaj
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 10:59 am

  Batalia de la Yarmouk

  Valea de la Yarmouk, cu râul său mare si vegetatia bogata, este un loc necunoscut si uitat. Cu toate acestea aici vedem armata Islamului cum da dovada de atata valoare si eroism, incat si cei care nu cred au fost impresionati de aceasta demonstratie de onestitate a musulmanilor.

  Suntem in anul 15 d. H, pe cand in Siria conducea imparatul bizantin Heraclius, care a devenit extrem de frustat la auzul vestilor ca musulmanii au intrat in Siria. Nu reusea sa inteleaga cum o armata inferioara a musulmanilor putea provoca puternicul Imperiu Bizantin. Totusi, unul dintre oamenii din imperiul sau a fost cel care a inteles motivul acestui fapt. El i-a explicat:

  "Moralitatea musulmanilor este superioara noua. Ei se roaga noaptea si tin post ziua. Ei nu asupresc pe nimeni. Ei se considera egali celorlalti. Noi bem vin, facem rau, nu ne tinem promisiunile si ii asuprim pe altii. Rezultatul este ca ei sunt hotarati si entuziasti in actiunile lor si noi suntem slabi si delasatori in ceea ce facem."

  Cuvintele acestui om, care nici pe departe nu era musulman, a aprins mania in inima lui Heraclius si acesta a hotarat ca armata musulmana nu ii putea scapa. Ii va inghiti precum mareea care vine spre tarm, luand totul, fara a lasa ceva in urma. Impins de aceasta furie, Heraclius l-a trimis pe fratele sau Tadharaq sa conduca o mare armata numarand 240 000 de soldati impotriva a 3000 de musulmani slab echipati. Armata lui Heraclius era si bine antrenata si dotata, dar acestea erau in van fara pasiune, acea pasiune care venea din partea musulmanilor - pasiunea pentru Allah, pasiunea pentru Profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) si pasiunea pentru religie. Lumina credintei era aprinsa in inimile musulmanilor. Increderea in Allah si dragostea lor pentru Profet era mai puternica decat dragostea pentru averile lumesti, atat de mult incat toata forta armatei lui Heraclius nu ii facea sa se intristeze.

  Totusi, lucrurile nu aratau bine si musulmanii trebuiau sa se pregateasca pentru ce era mai rau. In aceasta perioada Abu Ubaidah (Allah sa fie multumit de el) a condus o consultare (mashwara) cu armata. Pentru fiecare musulman care lupta, in tabara cealalta i se opuneau 8 persoane. S-a hotarat asadar ca intreaga suma platita de crestini si evrei drept jizyah sa le fie data inapoi. Jizyah era o taxa platita de ne-musulmani pentru protectie. Dar aceasta protectie nu mai putea fi garantata.
  (constienti de faptul ca nu-i mai pot apara, pentru ca sunt inferiori in numar fata de armata bizantina, au restituit ne-musulmanilor banii inapoi)

  Aceasta onestitate aratata de musulmani i-a emotionat profund pe locuitorii din Yarmouk, si tristetea a inundat strazile din oras cand acesti oameni au plecat de langa ei. Allah ii iubeste pe cei cinstiti si Profetul a spus: "Aduceti-va aminte, nu exista credinta pentru cel care nu este cinstit; nu exista loc in religie pentru cel caruia nu ii pasa de cuvantul dat sau promisiunea facuta."

  Timpul s-a scurs si cele doua armate s-au intalnit. Situatia era incordata si fiecare soldat era in garda. Bizantinii au inceput printr-o incercare de a mitui armata musulmana, oferta care a fost imediat respinsa de Khalid bin Walid (Allah sa fie multumit de el), care le-a oferit bizantinilor sansa de a accepta islamul si de a plati jizyah sau de a lupta. Aroganta bizantinilor a fost cea care i-a facut sa nu vada indrumarea si au ales sa lupte. Totusi, printre ei se afla un om care era dornic sa afle despre o religie atat de impresionanta - care i-a transformat pe niste oameni care inainte isi ingropau fetele de vii in asemenea barbati cu caracter. El era Jurjah bin Budhiyah, un general bizantin. Dupa ce l-a ascultat pe Khalid bin Walid, el a acceptat imediat adevarul si a hotarat sa treaca de partea musulmanilor. El a luptat cu atata indarjire si curaj de partea musulmanilor, incat numai o persoana cu o credinta puternica in adevar il putea egala. In cele din urma el a murit martir.

  Bizantinii au fost cei care au facut prima miscare, cu un atac condus de 40 000 de soldati, contracarat imediat de armata musulmana. Lupta incepuse: sabiile se loveau, sagetile zburau prin aer, cutitele sareau in stanga si in dreapta. Musulmanii se rugau la Allah si versetele din sura Al Anfal erau recitate pentru a da forta si curaj armatei musulmane. Chiar si femeile s-au alaturat in lupta, dovedindu-se demne de a deveni martire. Musulamnii au luptat cu atata indarjire incat bizantinii au inceput sa se retraga.Bizantinilor nu li se opuneau niste oameni obisnuiti, aceasta era armata lui Allah, si nici o forta nu-i putea impinge inapoi. La Yarmouk am fost martorii curajului luptatorilor pentru Islam. Khalid bin Waleed, Abu Ubaidah bin Jarrah, Shurabil bin Hasana, Yazid bin Abu Sufyan, Ikrimah bin Abu Jahl, Qa’qa bin Amr, Abu Sufyan, Abud-Darda, Amr bin ‘As, Harith bin Dirar si Jurjah bin Budhiyah (Allah sa fie multumit de ei toti) au fost in primele randuri ale armatei musulmane.

  Actele lor de curaj si indemanarea lor sunt mai presus de orice comparatie. Pentru a-i impedica pe soldatii lor sa fuga, bizantinii au trebuit sa isi lege soldatii. Ziua s-a facut noapte si lupta continua. Bizantinii lesinau, epuizati. dar oboseala nu ii atingea pe musulmani. Epuizarea si frustrarea a pus stapanire pe armata bizantina care a continuat sa se retraga pana a ajuns langa munte. Multi soldati au cazut atunci in rau, in timp ce altii au fost ucisi, inclusiv Tadharaq. 3000 de musulmani au devenit martiri in timp ce armata bizantina a pierdut in jur de 100 000 de soldati (cronicile timpului au estimat la aceasta valoare pierderile suferite de bizantini, in timp ce ultimele cercetari estimeaza o cifra de 50 000 de soldati. Ambele surse afirma ca 45% din armata bizantina angajata in aceasta lupta a pierit, la care se adauga ranitii.) Printre cei care au murit martiri, se numara: Jurjah bin Bhudiyah, Ikrimah bin Abu Jahl, Amr bin Ikirimah, Salamah bin Hisham, Amr bin Saeed, Aban bin Saeed, Hisham bin Al-Aas, Habbar bin Sufyan si Tufail bin Amr -Allah sa fie multumit de toti.

  Aceasta batalie a fost o vitorie a musulmanilor, o victorie obtinuta de increderea lor in Allah. Allah nu ii paraseste pe cei care cred in El. Cinstea si demnitatea cu care musulmanii i-au tratat pe ceilalti, dorinta lor de a se sacrifica pentru Islam au fost suficient de puternice pentru a rezista uneia dintre cele mai dotata si cunoscute armate ale lumii. Victoria inseamna putere -dar nu puterea banilor sau a armurilor, ci mai degraba puterea pasiunii din suflet.

  http://istoria-islamului.blogspot.com/2009_02_01_archive.html
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 11:14 am


  Mai înainte ca să adopte Islamul, turcii practicau politeismul. După primul contact cu arabii în bătălia de la Talas, un număr de triburi turcice s-au convertit la Islam și au început să propage noua credința mai departe în Turkestan. Procesul de convertire a fost încheiat cu mult timp în urma nașterii Imperiului Otoman.

  Înainte și după cucerirea Constantinopolelui în 1453, otomanii au oferit creștinilor care fuseseră cetățeni bizantini privilegii speciale. Creștinii au devenit supuși otomani, nu și supuși ai Islamului sau Legii Islamice (Sharia).

  Statul otoman nu a dus niciodată o politică oficială de convertire, nici la nivel de grupuri etnice, nici la nivel individual. Faptul că opoziția fața de statul otoman a fost dezvoltată la scară națională sprijină ideea de mai înainte. Privind înapoi în 1391, Baiazid I a adoptat la Salonic(Selanik) politici îngăduitoare fața de cei de alte credințe. Sultanii erau preocupați mai înainte de bunul mers al afacerilor statului, care depindea de truda, cooperarea și impozitele plătite de toți supușii săi. Timp îndelungat, Imperiul Otoman a oferit refugiu evreilor prigoniți în restul Europei, (vezi și: Istoria evreilor în Turcia). Relațiile statului otoman cu Biserica Ortodoxă erau foarte pașnice, structura creștină fiind păstrată neschimbată până în epoca marilor răscoale naționale. Politicile religioase tolerante s-au schimbat într-o oarecare măsură odată cu trecerea la regimul monarhiei parlamentare.

  Constantinopolul a fost "turcificat" la exterior, schimbându-și numele în Istanbul. Unele biserici, inclusiv Hagia Sophia, au fost transformate în moschei. Sultanii au avut grijă însă să nu distrugă mozaicurile creștine originale, ci au hotărât să le acopere cu gips. În 1935, după cinci secole, după proclamarea Republicii Turcia, gipsul a fost înlăturat și mozaicurile au foast restaurate "în interesul artei", iar Hagia Sophia a fost transformată în muzeu.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_Otoman
  Sus In jos
  Cyberman
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 401
  Data de inscriere : 25/05/2010

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 11:15 am

  adevarul a scris:
  Aceasta batalie a fost o vitorie a musulmanilor, o victorie obtinuta de increderea lor in Allah. Allah nu ii paraseste pe cei care cred in El. Cinstea si demnitatea cu care musulmanii i-au tratat pe ceilalti, dorinta lor de a se sacrifica pentru Islam au fost suficient de puternice pentru a rezista uneia dintre cele mai dotata si cunoscute armate ale lumii. Victoria inseamna putere -dar nu puterea banilor sau a armurilor, ci mai degraba puterea pasiunii din suflet.

  Cu batalii in numele lui allah va laudati voi? Adica cu faptul ca v-ati batut cu altii si le-ati luat viata? Asta numiti voi PASIUNE DIN SUFLET?

  Tu demonstrezi foarte clar ca religia duce la CRIMA si-i face pe oameni sa fie mandri ca UCID!

  Vai de capul vostru de indoctrinati!
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 11:39 am

  domnule cyberman, ar trebui sa va revoltati impotriva tuturor imperiilor existente de-a lungul istoriei. fiti realist!
  dupa cum am spus trecutul are multe momente negre.
  important este prezentul si viitorul!
  in prezent avem de-a face cu societatile secrete, care duc la crima, la genocid!
  armele de ucidere in masa, pe care le folosesc elitele, planurile de reducere a populatiei, declaratia lui bill gates cu privire la fabricarea vaccinurilor cu scopul reducerii populatiei, a lui rockefeller, precum si a altor lideri ale societatilor secrete cu privire la declansarea crizei, a razboiului, pentru crearea noii ordini mondiale, a unei singure religii care il venereaza pe satan, acestea ar trebui sa va ingrijoreze azi!
  Sus In jos
  GaSpAr
  Arcas
  Arcas


  Numarul mesajelor : 850
  Data de inscriere : 13/05/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 12:25 pm

  ne place sa dam vina pe religie, pe dracu', pe orice inafara de noi. oamenii sunt cei mai inocenti de pe planeta, pacat ca i-a corupt religia si dracu'. voua ateilor va place sa va ascundeti in spatele religiilor doar ca atrageti atentia de la advaratul vinovat: OMUL
  Sus In jos
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie


  Numarul mesajelor : 7108
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 1:22 pm

  adevarul a scris:

  in prezent avem de-a face cu societatile secrete, care duc la crima, la genocid!
  armele de ucidere in masa, pe care le folosesc elitele, planurile de reducere a populatiei, declaratia lui bill gates cu privire la fabricarea vaccinurilor cu scopul reducerii populatiei, a lui rockefeller, precum si a altor lideri ale societatilor secrete cu privire la declansarea crizei, a razboiului, pentru crearea noii ordini mondiale, a unei singure religii care il venereaza pe satan, acestea ar trebui sa va ingrijoreze azi!
  Eu iti inteleg of-ul!
  Dar cu ce ai vrea sa inlocuim conducerea lumii de catre ELITE?
  Cumva cu conducerea lumii de catre prostii idioti si ultimii derbedei?

  Poi tu nu vezi ca Dumnezeu si Allah tac, desi lumea merge catre autodistrugere, iar ei chiar daca sunt stapani atotputernici, nu se implica ...in vreme ce civilizatia umana lasata aiurea pe mana derbedeilor (citeste Dictatori ...de ex. ca in tarile islamice unde dictatura este ceva normal si obligatoriu) si a prostimii inconstientiente care se inmultesc a proasta... neimplicarea aceasta a Creatorului este vazuta ca un consimtamant tacit ca fiind singura solutiede a salva civilizatia umana!

  Ce solutie mai buna propui tu pentru reducerea sporului demografic, decat solutia elitelor de a scadea populatia planetei de ex. ca in modul deosebit de inteligent care se aplica azi in China?
  Oare exista o alta cale de a stopa cu forta prostimea fanatizata religios care aduc pe lume atatea miliarde de copii ...cati vrea Allah?

  Hai sa aud raspunsul?
  Sus In jos
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie


  Numarul mesajelor : 7108
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 1:27 pm

  GaSpAr a scris:
  ne place sa dam vina pe religie, pe dracu', pe orice inafara de noi. oamenii sunt cei mai inocenti de pe planeta, pacat ca i-a corupt religia si dracu'. voua ateilor va place sa va ascundeti in spatele religiilor doar ca atrageti atentia de la advaratul vinovat: OMUL
  Vorbesti sa te aflii in treaba!
  Religia a fost mereu si este inca ...o frana in dezvoltarea societatii umane ... iar pericolul ei consta in puterea ei de fanatizare a idiotilor care fug de adevar si de Stiinta ca dracu de tamaie si a faptului ca se opune metodelor de a putea controla si scadea sporul demografic mai ales in acele tarii in care nu au cu ce sa-si hraneasca copii, si astfel ii fac pe bietii copilasi sa sufere pe degeaba ptr inconstienta parintilor!
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 2:14 pm

  soimos
  Citat :
  mai ales in acele tarii in care nu au cu ce sa-si hraneasca copii, si astfel ii fac pe bietii copilasi sa sufere pe degeaba ptr inconstienta parintilor!

  in multe tari au inceput parintii sa nu mai aiba cu ce sa-si hraneasca copiii, dar nu pentru ca ar fi multi copii, ci datorita conditiilor de trai mizere.
  de ce statul disponibilizeaza in loc sa ofere locuri de munca, pentru a avea oamenii din ce sa traiasca? pentru a exista productie, progres?
  pentru ca cei care conduc statul sunt condusi la randul lor de elitele societatilor secrete si au devenit dusmanii omului de rand!
  nu se gandesc decat la burta lor si la dominare!
  vor sa reduca populatia lumii pentru a fi mai usor de manipulat, dupa cum chiar elitele declara in discursurile lor!
  am postat declaratiile lor in acest sens, de nenumarate ori pe forum.

  Sus In jos
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie


  Numarul mesajelor : 7108
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 3:04 pm

  adevarul a scris:


  [b]in multe tari au inceput parintii sa nu mai aiba cu ce sa-si hraneasca copiii, dar nu pentru ca ar fi multi copii, ci datorita conditiilor de trai mizere.
  Da de cuvantul MUNCA si pregatire profesionala ptr a intra in campul muncii au auzit?

  Poi atunci sa le dea Allah la toti de mancare ca in lumea civilizata cine nu mnceste nu are dreptul de a trai bine!
  Citat :

  de ce statul disponibilizeaza in loc sa ofere locuri de munca, pentru a avea oamenii din ce sa traiasca? pentru a exista productie, progres?
  Pentru ca tu nu ai inteles menirea unui stat ...si ai ramas cu mintea in comunism in care statul dadea!
  Ce sa inteleg ...ca esti comunista si ceri de la stat ...sau esti religioasa si te rogi lui Allah sa iti deie?
  Poi de ce nu te superi pe Allah ca nu iti da ...pentru ca statul comunist nu mai pooate sa iti dea ...ptr ca a dat faliment!

  Citat :
  vor sa reduca populatia lumii pentru a fi mai usor de manipulat,
  Poti sa-i zici si altfel ...adica populatia creste in ritm accentuat in timp ce resursele planetei scad in acelasi ritm!

  Sus In jos
  Apopii
  Pagan
  Pagan
  avatar

  Numarul mesajelor : 2372
  Varsta : 55
  Localizare : Aici
  Puncte : 2582
  Data de inscriere : 06/08/2009

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 4:23 pm

  Soimos a scris:
  Poi atunci sa le dea Allah la toti de mancare

  Daca ar exista vreun credincios adevarat, atunci asa ar trebui sa procedeze, sa manance numai ce-i da allah, dumnezeu, etc. Dar credinciosi adevarati... probabil n-au existat niciodata sau daca au existat, atunci au murit demult de foame Laughing pentru ca un dumnezeu inexistent nu poate sa le dea nimic... eventual, doar sa roada cartile lui ”sfinte” Laughing

  _________________
  Geea este mama noastra.
  Sus In jos
  http://www.paganism.ro
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 4:29 pm

  soimos
  Citat :
  Pentru ca tu nu ai inteles menirea unui stat ...si ai ramas cu mintea in comunism in care statul dadea!
  Ce sa inteleg ...ca esti comunista si ceri de la stat ...sau esti religioasa si te rogi lui Allah sa iti deie?

  domnule soimos, comunismul a fost tot o creatie a elitelor, care a avut printre scopurile sale si raspandirea ateismului.
  de fapt dvoastra sunteti cel mai clar exemplu al influentei acestei doctrine!
  "O loja masonica de sorginte iluminista, Liga Dreptilor, iil initiaza pe Marx si Engels. Asadar comunismul s-a nascut in sanul masoneriei, si aici chiar si masoneria britanica zisa regulara are o pata neagra in istoria ei, patronand primul congres al Internationalai Socialiste. Karl Marx este inmormantat la Londra, iar Darwin, evolutionistul a facut si el parte din francmasoneria, asadar, bisericile, la care se adauga si cea Ortoxa Romana, in 1938, prin patriarhul Miron Cristea, acuza fratia de anticrestinism, materialism, si naturalism ateist. Acuzele papalitatii au un oarecare temei. La Paris incep miscarile de laicizare a statului prin alungarea bisericilor din viata sociala. Marele Orient se pune la dispozitia intelectualilor liber cugetatori, care concep legi care sa taie definitiv ori ce relatie intre stat si biserica.

  http://intrareainmister.blogspot.com/2011/01/cele-mai-raspandite-si-mediatizate.html

  Sus In jos
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie
  avatar

  Numarul mesajelor : 7108
  Varsta : 52
  Localizare : pe drum
  Puncte : 6685
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 6:03 pm

  adevarul a scris:

  domnule soimos, comunismul a fost tot o creatie a elitelor, care a avut printre scopurile sale si raspandirea ateismului.
  Am inceput cumva tema originii si a istoriei comunismului?
  Nu de alta dar eu nu tin minte sa va fi intrebat ceva de Istoria Comunismului ...ci cu totul altceva.
  Doriti sa va reformulez intrebarile ca sa le puteti pricepe si Dvs?

  Sau nu va convin intrebarile puse?
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 6:05 pm

  soimos
  Citat :
  Pentru ca tu nu ai inteles menirea unui stat ...si ai ramas cu mintea in comunism in care statul dadea!
  Ce sa inteleg ...ca esti comunista si ceri de la stat ...sau esti religioasa si te rogi lui Allah sa iti deie?

  am raspuns la referirile pe care le faceati la comunism.
  nu doresc reformularea intrebarilor. multumesc.
  Sus In jos
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie
  avatar

  Numarul mesajelor : 7108
  Varsta : 52
  Localizare : pe drum
  Puncte : 6685
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 6:21 pm

  Si unde m-am referit eu la istoria comunismului ?

  Tema pe care o discutam era "ajutorul" venit de "sus" ...fie de la comunistii care dadeau ... fie de la Allah care nu da niciodata!
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 6:26 pm

  soimos
  Citat :
  Tema pe care o discutam era "ajutorul" venit de "sus" ...fie de la comunistii care dadeau ... fie de la Allah care nu da niciodata!

  allah a dat domnule soimos, toata materia pe care o foloseste azi omul in tehnologie, stiinta precum si in viata de zi cu zi!
  nu ati citit secretul fierului de pe topicul minunile stiintifice din coran?
  sura al hadid:25
  "si am facut sa coboare fierul, in care se afla putere mare si foloase pentru oameni."
  constatarile astronomice moderne au demonstrat faptul ca fierul provine din spatiul cosmic, fiind imposibil sa apara, sa fie format pe pamant.
  Sus In jos
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie
  avatar

  Numarul mesajelor : 7108
  Varsta : 52
  Localizare : pe drum
  Puncte : 6685
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 6:32 pm

  adevarul a scris:


  allah a dat domnule soimos, toata materia pe care o foloseste azi omul in tehnologie, stiinta precum si in viata de zi cu zi!

  Poi daca este atat de puternic si ne-a dat noroiul si apa ...nu ar putea sa deie muritorilor de foame si materialele din care se face painea si carnatzul?

  Citat :

  ... si am facut sa coboare fierul, in care se afla putere mare si foloase pentru oameni."[/b]
  constatarile astronomice moderne au demonstrat faptul ca fierul provine din spatiul cosmic, fiind imposibil sa apara, sa fie format pe pamant.
  Si ce folos au bietii muritorii de foame din faptul ca el a creat fierul ...poi ce aia ce sunt atat de flamanzi ... mananca fier?

  Poi ce i-a scazut puterea si nui mai poate sa le dea o bucata de carnatz?
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mar Iul 26, 2011 6:36 pm

  soimos
  Citat :
  Si ce folos au bietii muritorii de foame din faptul ca el a creat fierul ...poi ce aia ce sunt atat de flamanzi ... mananca fier?


  daca ati fi studiat cat de important este fierul pentru omenire, nu ati mai afirma asta.
  este o vorba, dzeu iti da, dar nu ti baga si n gura!
  hai, va rog eu mult, reveniti la maniera eleganta de azi dimineata, si nu mai tratati asa superficial subiectele.
  ce inseamna ultima postare? hai, sa nu ne punem singuri nisip in cap....
  Sus In jos
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie
  avatar

  Numarul mesajelor : 7108
  Varsta : 52
  Localizare : pe drum
  Puncte : 6685
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mier Iul 27, 2011 9:32 am

  adevarul a scris:
  soimos
  Citat :
  Si ce folos au bietii muritorii de foame din faptul ca el a creat fierul ...poi ce aia ce sunt atat de flamanzi ... mananca fier?


  daca ati fi studiat cat de important este fierul pentru omenire, nu ati mai afirma asta.
  Poi tu nu intelegi ca prelucrarea fierului cere INVATATURA multa si utilaje pentru a fi prelucrat!
  Poi Allah a trimis utilaje din ceruri ca bietii africani care sufera de foame sa poata trai din munca lor?
  Citat :


  este o vorba, dzeu iti da, dar nu ti baga si n gura!

  Din pacate nu da nimic ...ca de bagat in gura nu este nicio problema!
  Citat :


  ce inseamna ultima postare? hai, sa nu ne punem singuri nisip in cap....
  Nu dar m-am saturat sa tot aud minciuni despre marele si atotputernicul Allah ...cand realitatea este evidenta ...lui Dumnezeu/Allah nici ca-i pasa ca acei copii de ex. din Somalia mor de foame ...si voi in loc sa-l certati pentru acest fapt ...bateti campii si acuzatii OAMENII din elite ca ii lasa pe copii sa moara de foame!

  Poi cand Elitele s-au declarat "Dumnezei Atotputernici" (asa cum sunt pitici din gradina lu nevasta-mea) ca sa hraneasca toti copii ...in timp ce adevaratii Dumnezei se uita la bietii copii care mor de foame si se bucura ca-le vede agonia ?

  Poi ce sunt ei Dumnezei sau Draci?

  Sus In jos
  Apopii
  Pagan
  Pagan
  avatar

  Numarul mesajelor : 2372
  Varsta : 55
  Localizare : Aici
  Puncte : 2582
  Data de inscriere : 06/08/2009

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mier Iul 27, 2011 10:16 am

  Soimos a scris:
  Poi ce sunt ei Dumnezei sau Draci?

  Nici una nici alta, sunt doar niste inchipuiri folosite de oameni pentru a face rau si apoi sa-si gaseasca scuze in numele lor, dumnezeu e bun, allah e bun e numai iubire What a Face ceea ce am facut, am facut ca asa a vrut el! Doar el are dreptul sa judece si sa decida ce-i bine si ce-i rau.

  Oamenii, cu ajutorul religiei, isi mascheaza si isi gasesc justificare pentru ipocrizie si tendinte malefice. De asta majoritatea oamenilor au nevoie de credinta si implicit de religie. Fara ele, ar fi pusi fata in fata cu ei insisi... si nu le-ar place deloc!

  _________________
  Geea este mama noastra.
  Sus In jos
  http://www.paganism.ro
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mier Iul 27, 2011 2:25 pm

  apopii
  Citat :
  ceea ce am facut, am facut ca asa a vrut el.
  majoritatea oamenilor au nevoie de credinta si implicit de religie.
  Fara ele, ar fi pusi fata in fata cu ei insisi... si nu le-ar place deloc!

  nu este adevarat.
  omul are liber arbitru sa decida si sa actioneze responsabil, drept pentru care va putea raspunde pentru faptele lui in fata lui dzeu.
  oamenii credinciosi sunt pusi fata in fata cu ei insisi in fiecare moment, sunt precauti si constienti in incercarea de a evita pacatele, raul, tocmai pentru ca ei au credinta existentei zilei judecatii.
  spre deosebire de atei, care nu au nici o grija, nici o temere, daca mor, cred ei ca nimeni nu i va intreba cum au trait.
  Sus In jos
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie
  avatar

  Numarul mesajelor : 7108
  Varsta : 52
  Localizare : pe drum
  Puncte : 6685
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mier Iul 27, 2011 3:21 pm

  adevarul a scris:

  omul are liber arbitru sa decida si sa actioneze responsabil, drept pentru care va putea raspunde pentru faptele lui in fata lui dzeu.
  Lui care Dumnezeu ?
  Ala de lasa copii sa moara de foame ? ...sau lu ala care rasplateste teroristii ?

  Poi nu i-ar fi rusine sa deie ochii cu mine ? ... pai un dublu criminal sa ma judece pe mine ...da unde am ajuns?

  Citat :

  [b]oamenii credinciosi sunt pusi fata in fata cu ei insisi in fiecare moment
  , sunt precauti si constienti in incercarea de a evita pacatele, raul,[b] tocmai pentru ca ei au credinta existentei zilei judecatii.
  Oamenii credinciosi comit cel mai mare pacat ...si anume pacatul i8gnorantei ... ei nu inteleg ca Sfanta Natura le-a daruit inteligenta sa CUNOASCA si sa RATIONEZE ...pe cand ei cred totul asa a proasta !
  Citat :

  spre deosebire de atei, care nu au nici o grija, nici o temere, daca mor, cred ei ca nimeni nu i va intreba cum au trait.
  Depinde la ce fel de atei te referi!
  Unii sunt atei ptr ca asta le da libertatea sa fure sa excrocheze si sa omoare asa cum o fac suspusii bisericii. iar altii sunt atei pe baza faptului ca documentandu-se au aflat adevarul !
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Mier Iul 27, 2011 10:37 pm

  soimos
  Citat :
  Oamenii credinciosi comit cel mai mare pacat ...si anume pacatul i8gnorantei ... ei nu inteleg ca Sfanta Natura le-a daruit inteligenta sa CUNOASCA si sa RATIONEZE ...pe cand ei cred totul asa a proasta !

  te inseli cand faci asemenea generalizari si pui etichete.
  precum ateii care pot fi de doua categorii dupa distinctia facuta de tine, asa si credinciosii pot fi impartiti in doua categorii.
  daca credinciosii sunt ignoranti fata de stiinta asta este pacatul lor, deoarece islamul este cu adevarat indrumator spre stiinta.
  dzeu ii indeamna pe oameni in coran, sa studieze, sa cerceteze si sa descopere legile din natura, din univers care faciliteaza viata oamenilor pe pamant precum si confirma cuvantul sau si sunt dovezi pentru cei care cred in dzeu.

  de aceea stiinta in islam a fost mult mai avansata decat in europa.
  de aceea europenii se scaldau in boli si mizerii in timp ce societatea islamica facea cercetari stiintifice, si mai mult le trimitea si europenilor ca mostenire stiinta.
  prima universitate in europa a fost islamica.
  aceste lucruri dovedesc faptul ca islamul nu este impotriva stiintei si nici credinciosii nu sunt ignoranti. dimpotriva studiaza miracolul creat de dzeu, studiaza natura, corpul omenesc, plantele, animalele....
  Sus In jos
  Apopii
  Pagan
  Pagan
  avatar

  Numarul mesajelor : 2372
  Varsta : 55
  Localizare : Aici
  Puncte : 2582
  Data de inscriere : 06/08/2009

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 1:14 am

  adevarul a scris:
  de aceea europenii se scaldau in boli si mizerii in timp ce societatea islamica facea cercetari stiintifice, si mai mult le trimitea si europenilor ca mostenire stiinta

  Tu, ca orice alt credincios din lumea asta, privesti lucrurile prin ochelarii de cal ai invataturilor religioase, adica exact invers de cum sunt ele in realitate!

  In perioada in care religia nu pusese hatzul pe arabi, oamenii inteligenti din randul vostru au putut sa se afirme si sa ajunga la niste realizari deosebite pentru acele timpuri, apoi, dupa ce religia islamica a devenit tot mai puternica, arabii inteligenti au fost inlaturati, iar acum voi inca mai sunteti la nivelul de primitivism al evului mediu!

  Orice dictatura, in primul rand religioasa, incearca sa reduca la tacere inteligenta, deoarece este singura forta care poate arata oamenilor adevarul si scoate in evidenta sarlatania celor ce-i asupresc!

  _________________
  Geea este mama noastra.
  Sus In jos
  http://www.paganism.ro
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 11:26 am

  apopii, cand religia islamica a fost puternica au existat si multi intelectuali musulmani,
  cand islamul a slabit, acelasi lucru s-a intamplat si cu intelectualii musulmani.

  de ce nu accepti un adevar evident?
  religia islamica sustine stiinta. de aceea cand a fost puternica a construit universitati, centre culturale, a educat sute de intelectuali europeni si a facut cercetari in domeniul stiintei, in medicina, optica, arhitectura, matematica, literatura, etc ...
  acum nu mai exista o comunitate, o tara, cu adevarat practicanta.
  in urma tuturor curentelor materialiste, miscarilor, doctrinelor cu scop de indepartare a oamenilor de dzeu, precum si a colonizarilor, revolutiilor, razboaielor credinciosii au fost redusi, slabiti, le-a fost zdruncinata cultura, civilizatia.

  cei care ii inlatura pe arabii inteligenti sunt elitele, precum ei inlatura orice alta comunitate inteligenta contrara scopului lor de supunere a lumii.
  elitele, liderii societatilor secrete sunt deranjati de oamenii inteligenti, ei au nevoie de oameni slabi, pe care sa-i poata manipula.

  eventual, cei inteligenti trebuie sa fie de partea lor, sa-i ajute in realizarea planurilor malefice, altfel sunt sortiti mortii.
  in irak au ucis sute de intelectuali. irakul devenise o tara puternica, care dadea nastere unor oameni intelectuali iubitori de stiinta si studiu, ori asa ceva reprezinta un pericol la adresa lor.
  de aceea promoveaza teroarea, sustin productia de droguri, alcool, homosexualitatea si prostitutia, pentru a slabi moralitatea oamenilor, pentru a le ispiti sufletul, si a-i reduce mental.


  Sus In jos
  Apopii
  Pagan
  Pagan
  avatar

  Numarul mesajelor : 2372
  Varsta : 55
  Localizare : Aici
  Puncte : 2582
  Data de inscriere : 06/08/2009

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 11:58 am

  Exact asa cum iti spuneam, privesti lucrurile exact pe dos si din cauza indoctrinarii religioase nici nu reusesti sa-ti dai seama!

  Problema voastra... ati ajuns la degradarea in care sunteti, datorita fanatismului religios, daca nu va veti trezi, singurii care vor avea de suferit veti fi voi! Va veti atrage antipatia si ura tuturor oamenilor!

  _________________
  Geea este mama noastra.
  Sus In jos
  http://www.paganism.ro
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 12:11 pm

  apopii
  Citat :
  daca nu va veti trezi, singurii care vor avea de suferit veti fi voi!

  multumim pentru grija pe care ne-o purtati.
  din pacate, cei care vor avea de suferit daca nu se trezesc sunteti voi!

  sa-ti explic simplu de ce.
  daca viata aceasta nu are sens, si vom muri intro zi fara sa fim judecati, noi ne am indeplinit rolul, am studiat, ne-am documentat, am incercat pe cat posibil sa protejam natura, caci asa ne cere bunul dzeu, sa nu mintim, sa nu ucidem, sa nu furam, sa-i respectam pe fratii nostrii si multe alte legi folositoare vietii pe pamant...
  deci n-am pierdut nimic.

  pe cand voi, daca viata aceasta are un sens, si intro zi veti fi judecati pentru modul in care ati trait, pentru credinta in dzeu si respectarea legilor sale,
  veti fi singurii care au de pierdut!


  Sus In jos
  Apopii
  Pagan
  Pagan
  avatar

  Numarul mesajelor : 2372
  Varsta : 55
  Localizare : Aici
  Puncte : 2582
  Data de inscriere : 06/08/2009

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 12:21 pm

  adevarul a scris:
  apopii
  Citat :
  daca nu va veti trezi, singurii care vor avea de suferit veti fi voi!

  multumim pentru grija pe care ne-o purtati.
  din pacate, cei care vor avea de suferit daca nu se trezesc sunteti voi!

  Noi incercam sa va ajutam cu adevarat, adica sa va deschideti ochii si sa vedeti realitatea, pentru ca este singurul lucru care va mai poate ajuta, dar se pare ca veti rata cu brio aceasta sansa!

  Despre noi... nu-ti fa tu probleme, pentru ca nu noi suntem cei care traim intr-un primitivism religios si nici nu o sa reusiti voi sa puneti atatea bombe incat sa invingeti lumea civilizata!

  _________________
  Geea este mama noastra.
  Sus In jos
  http://www.paganism.ro
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 12:44 pm

  apopii
  Citat :
  Despre noi... nu-ti fa tu probleme, pentru ca nu noi suntem cei care traim intr-un primitivism religios si nici nu o sa reusiti voi sa puneti atatea bombe incat sa invingeti lumea civilizata!

  dor raspunsurile tale, pentru ca sunt ignorante si superficiale.
  cei care ataca tarile arabe pentru bogatii sunt cei insetati de bani si putere, in timp ce arabii incearca sa se apere.
  oamenii ar trebui sa aspire spre civilizatie, insa nu spre acea idee de civilizatie utopica, de democratie utopica!
  omul a cazut prada minciunii. omul este azi sclavul unui sistem care il deposedeaza de bani, timp si energie si il impinge sa munceasca iar si iar pana la istovire.
  aceasta civilizatie, cum o numesti tu, este rezultatul unor curente initiate de liderii societatilor secrete, care dupa cum observi si remarci si tu, ne ofera un viitor sumbru.
  pana cand si miscarea de emancipare a femeilor a fost tot un joc de culise al elitelor, cu scopul expunerii femei, al nasterii intrigilor si al indepartarii sale de familie si copii, pentru a le oferi lor drum liber sa-i indoctrineze pe tineri cu propriile idei malefice.

  sunt suficiente documentele in care se afirma scopul masoneriei de distrugere a familiei. gradul 33 are acest scop, precum gradul 30 are scop de distrugere a religiei.
  deasemenea exista dovezi de sustinere a miscarii de emancipare a femeilor de clanul rockefeller care expun scopul acestei miscari.

  ii tratati pe credinciosi de sus, si ii jigniti numindu-i primitivi.
  daca a fii primitiv inseamna a te spala de 5 ori pe zi, a fii curat la trup si suflet, a crede in dzeu, a studia, a iubi stiinta, natura si semenii si a face acte de caritate.... atunci primitivismul este mai benefic decat ignoranta si aroganta asa zisei civilizatii.
  Sus In jos
  Apopii
  Pagan
  Pagan
  avatar

  Numarul mesajelor : 2372
  Varsta : 55
  Localizare : Aici
  Puncte : 2582
  Data de inscriere : 06/08/2009

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 1:19 pm

  adevarul a scris:

  cei care ataca tarile arabe pentru bogatii sunt cei insetati de bani si putere, in timp ce arabii incearca sa se apere.

  Ti-am mai raspuns la aceasta problema, dar uite ca ti-o mai expun inca o data:

  Apopii a scris:

  Incearca sa intelegi ca voi, islamicii, aveti doua mari probleme care va creeaza numai necazuri si din cauza carora o sa va dispara religia.

  In primul rand, sunteti fanatici religiosi si pe unde mergeti creati numai probleme, iar lumea s-a saturat de ele...

  In al doilea rand, aveti mult petrol si va folositi de el pentru a santaja lumea civilizata. Ii cresteti pretul cand aveti voi chef, speculati piata combustibililor, cand ceva nu va convine, reduceti cantitatea livrata si fortati cresterea pretului barilului de titei, ceea ce provoca instabilitate economica in lume! Tu ai impresia ca americanii au venit sa va fure voua petrolul... fii tu sigura ca au destul petrol in Alaska! Americanii au venit peste voi, pentru ca s-au saturat ca niste camilari sa controleze o buna parte din economia lumii, creind instabilitate economica! Propria lor economie avea probleme din cauza voastra, asa ca ati semanat vant si acum culegeti furtuna! Degeaba racniti ca din gura de sarpe ca lumea va vrea raul si aruncati cu noroi in cine apucati, v-ati facut-o cu mana voastra...

  Singurul care va v-a ajuta v-a fi allah, conditia este sa-l puteti scoate dintre paginile coranului Laughing

  _________________
  Geea este mama noastra.
  Sus In jos
  http://www.paganism.ro
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie
  avatar

  Numarul mesajelor : 7108
  Varsta : 52
  Localizare : pe drum
  Puncte : 6685
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 2:02 pm

  adevarul a scris:

  studieze, sa cerceteze si sa descopere legile din natura, din univers care faciliteaza viata oamenilor pe pamant precum si confirma cuvantul sau si sunt dovezi pentru cei care cred in dzeu.
  Poi asta inseamna ca Allah vrea sa descoperiti Legile dupa care a fost creat Universul , Pamantul si viata!Si exact acestea ne dovedesc ca Universul si pamantul au fost create de Big Bang, si ca viata a aparut datorita evolutiei in conditii naturale diverse!Deci se poate spune ca Allah i-a indemnat prin Coran pe acei primtivi sa evolueze si sa se lumineze folosind cunoasterea rationala... si ca dupa ce au aflat ADEVARUl ...sa urmeze calea pacii si a adevarului ...si caned colo voi ce faceti ... voi invatati pe degeaba ca nu vreti sa acceptati rezultatele stintei tocmai cele referitoare la aparitia pamantului si a vietii!
  Citat :


  de aceea stiinta in islam a fost mult mai avansata decat in europa.
  de aceea europenii se scaldau in boli si mizerii in timp ce societatea islamica facea cercetari stiintifice, si mai mult le trimitea si europenilor ca mostenire stiinta.
  Hallo sa nu exageram!
  Arabi au preluat stiinta lor de la vechi greci, de la Egiptul antic si elenistii din Alexandria si chiar de la indieni sau chinezi ...deci nu au fost ei miezul din dodoasca NICIODATA ...
  Cu atat mai putin sunt acum ...si asta nu datorita faptului ca ar fi prosti ...ci datorita faptului ca cine studiaza mumai Coranul ...nu poate sa construiasca NICIODATA un avion ptr ca in coran sunt doar povesti cu avioane si nu tehnologia de fabricatie a unui avion!

  Citat :

  prima universitate in europa a fost islamica.
  Asta doar in acceptiunea primitiv elementara a acestei exprimari, in care putem considera ca scolile de prin manastiri si scolile de pe langa Domuri care existau din secolul 6 au fost Universitati sau Medrese.
  Prima universitate din Europa a aparut in Italia in secolul 11 (Bolognia 1088) dar nici asta nu a fost o adevarata Universitate ci doar niste ceea ce numim noi astazi drept niste facultati pentru copii nobililor.
  Citat :

  aceste lucruri dovedesc faptul ca islamul nu este impotriva stiintei si nici credinciosii nu sunt ignoranti. dimpotriva studiaza miracolul creat de dzeu, studiaza natura, corpul omenesc, plantele, animalele....
  Poi daca studiaza Miracolul creat de Dumnezeu ...de ce nu sunt iasa specialisti in problemele cerurilor si a legilor vietii de dupa moarte ... ca Natura, corpul omenesc si plantele le studiaza si ateii ...si spre deosebire de islamici, atei au mult mai multe miracole de descoperiri stiintifice bazate pe copierea Naturii ...decat au cei care studiaza Miracolul lui Dumnzeu ...care probabil este pentru ei ... camila!

  Cat este de performanta invatatura Universitatilor din lumea araba vedem dupa contributia pe care au adus-o stiintei in ultimii 500 de ani ... adica un mare NIMIC ...care probabil si el se datoreaza Coranului!
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Joi Iul 28, 2011 5:28 pm

  apopii
  Citat :
  aveti mult petrol si va folositi de el pentru a santaja lumea civilizata. Ii cresteti pretul cand aveti voi chef, speculati piata combustibililor, cand ceva nu va convine, reduceti cantitatea livrata si fortati cresterea pretului barilului de titei, ceea ce provoca instabilitate economica in lume! Tu ai impresia ca americanii au venit sa va fure voua petrolul... fii tu sigura ca au destul petrol in Alaska! Americanii au venit peste voi, pentru ca s-au saturat ca niste camilari sa controleze o buna parte din economia lumii, creind instabilitate economica! Propria lor economie avea probleme din cauza voastra

  cine santajeaza lumea civilizata??
  cine a legat pretul petrolului de dolar??


  Pentru prima data in istorie, in secolul douazeci, America a obtinut puterea de a taxa lumea in mod indirect – nu prin enforsarea unor sisteme de plata a taxelor la fel ca imperiile precedente, ci prin distributia propriei sale monede, dolarul american, celorlalte natiuni, in schimbul bunurilor, cu intentia de a devaloriza in timp acesti dolari si a-i rascumpara inapoi mai tirziu cu mult mai putine bunuri economice.
  La acea vreme dolarul american era legat de aur, astfel incit valoarea sa nu putea nici sa creasca nici sa descreasca pentru ca era mereu convertibil intr-o aceeasi cantitate, fixa, de aur.
  Marea Depresiune si inflatia care a precedat-o din 1921 pina in 1929 a marit substantial cantitatea de bani de hartie aflata in circulatie, fara o crestere proportionala a rezervelor de aur.
  Asta a facut convertibilitatea in aur a dolarului sa devina imposibila.
  In consecinta, Presedintele Franklin Delano Roosevelt a decuplat dolarul de aur in 1932.
  Cind in 1971 strainii si-au cerut plata dolarilor in aur, guvernul american a fost pus in imposibilitate de plata. Denumirea “oficiala” a acestei imposibilitati de plata este “ruperea legaturii aur-dolar” sau “suspendarea convertibilitatii dolarului in aur”
  Totusi, facind asta, America s-a declarat pe sine un imperiu. Extrasese cantitati enorme de bunuri de la restul lumii, fara a avea vreo intentie sau abilitate de a returna acele bunuri. Restul lumii a fost efectiv taxata, si nu putea face nimic in privinta asta: nu putea forta America in faliment pentru a-i pune sechestru pe posesiunile sale in aur si alte bunuri, si nici nu putea sa isi insuseasca aceste bunuri declarind razboi si cistigindu-l. Esentialmente, America a impus lumii o taxa prin inflatie si a colectat impozit imperial.
  In 1971, cind a devenit clar pentru toata lumea ca guvernul U.S. nu e capabil sa-si rascumpere dolarii cu aur, el a clocit un aranjament alternativ pentru a tine lumea ostatica dolarului ei fictiv. A incheiat o intelegere ferma in 1972-73 cu Arabia Saudita – va suporta puterea Casei de Saud cu conditia ca acestia sa accepte doar dolari in schimbul petrolului lor. Impunindu-si dolarul ca unica moneda pentru liderul OPEC, dolarul a fost practic impus tuturor membrilor OPEC. Pentru ca intreaga lume trebue sa cumpere petrol de la tarile arabe, are astfel un motiv de a-si face rezerve de dolari. Si deoarece, nevoia de petrol a lumii e in crestere iar pretul petrolului e de asemeni in continua crestere, cererea de dolari de pe piata nu poate decit sa creasca la rindul ei. Dolarii nu mai puetau fi schimbati pe aur, dar acum puteau fi schimbati pe petrol.
  Cit timp dolarul este singura moneda acceptata ca plata pentru petrol, dominatia sa este asigurata, iar Imperiul American poate continua taxarea restului lumii. Daca, dintr-un motiv oarecare, dolarul si-ar pierde convertibilitatea in petrol, Imperiul American ar inceta sa existe, pentru ca n-ar mai fi capabil sa taxeze o lume independenta de nevoia de a acumula dolari. Astfel, supravietuirea imperiului dicteaza ca petrolul sa fie vandabil doar in dolari.

  Omul care a inceput sa ceara plata pentru petrolul sau in Euro, a fost Saddam Hussein, la sfirsitul anilor 2000. La inceput, cererea sa a fost intimpinata cu dispret, apoi neglijata, dar pe masura ce devenea clar ca era extrem de serios, si si-a convertit chiar si rezerva Iraqiana de 10 miliarde de dolari, de la Banca Mondiala, in Euro, au inceput sa se exercite presiuni politice pentru a-l ajuta sa-si schimbe parerea.
  Alte tari, ca Iranul, incepeau sa accepte de asemeni plata pentru petrol in alte monede, cele mai notabile fiind Euro si Yen."

  de acord atacarea tarilor arabe vizeaza si alte interese:
  "Pericolul pentru dolar era clar si prezent, si se impuneau actiuni punitive. Razboiul lui Bush cu Iraqul nu a avut nimic de-a face cu vreo arma de distrugere in masa, cu apararea drepturilor omului, cu raspindirea democratiei sau macar cu capturarea cimpurilor petroliere. A fost despre apararea dolarului, adica a Imperiului American. A fost despre darea unui exemplu pe care oricine care cere plata in alte monede decit dolari pentru petrol, sa-l tina bine minte."

  Intr-adevar, actiunile ulterioare confirma aceasta: doua luni dupa ce Statele Unite au invadat Iraqul, programul “Petrol pentru Hrana” a fost suspendat, conturile irakiene de la Banca Mondiala au fost convertite la loc in dolari, iar petrolul a inceput din nou sa fie vindut doar pe dolari. Nimeni nu mai putea cumpara petrol in Euro. Suprematia globala era restaurata. Bush a coborit din avionul sau cu reactie si s-a declarat victorios: misiunea era intr-adevar indeplinita – Bush a aparat cu succes dolarul american, si astfel, Imperiul American."

  http://deveghepatriei.wordpress.com/2011/06/28/taxarea-imperiala/
  Sus In jos
  Apopii
  Pagan
  Pagan
  avatar

  Numarul mesajelor : 2372
  Varsta : 55
  Localizare : Aici
  Puncte : 2582
  Data de inscriere : 06/08/2009

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Vin Iul 29, 2011 2:12 am

  adevarul a scris:
  apopii
  Citat :
  aveti mult petrol si va folositi de el pentru a santaja lumea civilizata. Ii cresteti pretul cand aveti voi chef, speculati piata combustibililor, cand ceva nu va convine, reduceti cantitatea livrata si fortati cresterea pretului barilului de titei, ceea ce provoca instabilitate economica in lume! Tu ai impresia ca americanii au venit sa va fure voua petrolul... fii tu sigura ca au destul petrol in Alaska! Americanii au venit peste voi, pentru ca s-au saturat ca niste camilari sa controleze o buna parte din economia lumii, creind instabilitate economica! Propria lor economie avea probleme din cauza voastra

  cine santajeaza lumea civilizata??
  cine a legat pretul petrolului de dolar??


  Cine a legat pretul petrolului de dolar? Hai ca asta-i chiar culmea!!! Voi l-ati legat, pentru ca ati cerut dolari pentru petrolul vostru, daca nu v-ar fi placut dolarul, ati fi cerut la schimb pastarnac sau ceapa rosie!

  _________________
  Geea este mama noastra.
  Sus In jos
  http://www.paganism.ro
  Soimos
  mantuitor de religie
  mantuitor de religie
  avatar

  Numarul mesajelor : 7108
  Varsta : 52
  Localizare : pe drum
  Puncte : 6685
  Data de inscriere : 20/04/2008

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Vin Iul 29, 2011 7:27 am

  adevarul a scris:


  cine santajeaza lumea civilizata??
  cine a legat pretul petrolului de dolar??

  Evident aceia care au avut ca monede nationale ceva mai putin valoroase decat curpapirul si care voiau sa vanda petrolul pe bani adevarati pentru ca pe curpapirul lor nu puteau cumpara nimic, ca nici dracu nu-si vinde marfa pe o hartie fara valoare buna de sters fundul!
  Sus In jos
  adevarul
  Lancier
  Lancier


  Numarul mesajelor : 474
  Localizare : greu de gasit
  Puncte : 483
  Data de inscriere : 02/06/2011

  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   Vin Iul 29, 2011 12:41 pm

  fara vanzarea petrolului in dolari, imperiul construit de elite, moneda lor-dolarul nu ar fi supravietuit!

  Daca, dintr-un motiv oarecare, dolarul si-ar pierde convertibilitatea in petrol, Imperiul American ar inceta sa existe, pentru ca n-ar mai fi capabil sa taxeze o lume independenta de nevoia de a acumula dolari. Astfel, supravietuirea imperiului dicteaza ca petrolul sa fie vandabil doar in dolari.

  de aceea cand sadam hussein n-a mai vrut sa coopereze si a schimbat pretul petrolului in euro, a fost omorat.
  "Pericolul pentru dolar era clar si prezent, si se impuneau actiuni punitive. Razboiul lui Bush cu Iraqul nu a avut nimic de-a face cu vreo arma de distrugere in masa, cu apararea drepturilor omului, cu raspindirea democratiei sau macar cu capturarea cimpurilor petroliere. A fost despre apararea dolarului, adica a Imperiului American. A fost despre darea unui exemplu pe care oricine care cere plata in alte monede decit dolari pentru petrol, sa-l tina bine minte."

  dupa razboiul din irak, petrolul a inceput iar sa fie vandut in dolari.
  suprematia era reinstaurata.

  mergeti la gradinita, poate acolo aveti sanse sa mai pacaliti pe cineva.
  Sus In jos
  Continut sponsorizat
  MesajSubiect: Re: Probleme curioase referitoare la originea Islamului   

  Sus In jos
   
  Probleme curioase referitoare la originea Islamului
  Sus 
  Pagina 6 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
   Subiecte similare
  -
  » Probleme cu RT809H

  Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
  Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Religiile lumii :: Monoteiste :: Islamul-
  Mergi direct la: