Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Dum Iun 12, 2011 6:51 pm

Aristotel (384-322 î.Hr.), vechiul filozof și om de știință grec, ale căror învățături reverberează încă și în ziua de azi, a făcut mai multe decât orice alt gânditor în a forma o știință pre-creștină. Dar teoriile sale, deși erau inovative pentru timpul său, erau o combinație dintre idei strălucitoare și multe non-sensuri.

Ioan Philoponus, precursorul științei moderne

Cel mai mare critic al lui Aristotel din primii 700 de ani după Hristos, a fost Ioan Philoponus (490-570). Acesta a fost un mare teolog creștin din Alexandria, dar, a fost, totodată, și un mare precursor al fizicii moderne. Philoponus a fost primul care a combinat cosmologia științifică (studiul naturii Universului) cu monoteismul și doctrina creștină a Creației. În a realiza acest lucru, Philoponus nu doar că a anticipat descoperirile, dar și metodele științei moderne. El și-a controlat observațiile într-o manieră de cercetare autentică, chiar dacă experimentele pe care el le-a gândit n-au fost duse la capăt niciodată.

Credințele lui Philoponus

Filozofia lui Philoponus este dominată de trei mari credințe:

-Universul este singura creație a unui singur Dumnezeu și nu este etern;
-Cerul are aceleași proprietăți fizice ca și Pământul;
-Stelele nu sunt divine.

Toate acestea sunt idei simple, dar au avut implicații profunde asupra originii și duratei Universului, asupra structurii sale și asupra forțelor fizice. Dacă Universul a fost creat, el nu este infinit în durata sa. Dar Aristotel ne-a învățat că Universul a fost creat și este infinit. De asemenea, dacă Universul a fost creat, atunci putem presupune în mod logic că toate corpurile cerești au fost făcute din același material ca și restul Creației.
Aristotel ne-a mai învățat că stelele sunt făcute din material celestial special. Pe de altă parte, dacă corpurile cerești sunt materiale, așa cum credea și Philoponus, atunci ele trebuie să se miște în vid; altfel, rezistența lor la mișcare ar crea o fricțiune imposibilă. Dar, Aristotel ne-a învățat că vidul este imposibil. Tot el ne-a mai învățat că stelele sunt mișcate de spiritele divine. Philoponus, din contra, el credea că, din moment ce stelele sunt create, ele trebuie să se spună unor legi ale mișcării. Din cele de mai sus relatate, cui acordați mai mult credit? Lui Arisotel sau lui Philoponus?


Galileo Galilei s-a inspirat din fizica dezvoltată de Philoponus

Marele rival al lui Philoponus era filozoful grec neoplatonist Simplicius (490-560). Simplicius i-a pus lui Philoponus o mulțime de întrebări și argumente: Cum ar putea ca o stea să fie asemănătoare cu Pământul? Durata unei căderi nu ar trebui să tindă spre zero, odată ce densitatea mediului descrește? Dacă spațiul ar fi un vid, obiectele cerești, ca stelele, n-ar trebui să aibă o viteză infinită? Răspunsurile lui Philoponus au anticipat soluțiile găsite de marii oameni de știință renascentiști Galileo Galilei (1564-1642) și Simon Stevin (1548-1620). Philoponus a argumentat corect că viteza de cădere a unui corp nu este proporțională cu greutatea sa. Cu un mileniu înainte de Galileo Galilei, Philoponus a propus un experiment științific, și anume ca două corpuri de greutăți diferite să fie aruncate dintr-un turn, rezultatul fiind acela că timpul de cădere ar diferi foarte puțin între cele două obiecte.
De asemenea, el a speculat faptul că orice obiect care ar cădea într-un vid, i-ar lua un timp finit pentru a ajunge la punctul de destinație. Și, contrar celor spuse de Aristotel, el a mai spus că un vid este absolut posibil, nevăzând niciun impediment prin care mișcarea să nu poată avea loc în vid.

Mișcarea stelelor explicată de Philoponus prin teoria momentului cinetic

Spunând că corpurile cerești sunt realizate din același material ca și Pământul, Philoponus a fost forțat să le explice mișcarea. Aristotel atribuia mișcările cerești spiritelor. Dar, Philoponus crede că acest Creator a imprimat mișcarea asupra Universului original. Mișcarea inerțială e un fel de rest, credea Philoponus. Odată ce mișcarea a fost imprimată, un obiect din vid va continua să se miște datorită inerției, fără a mai fi nevoie de o împingere suplimentară. Această teorie a fost scoasă la lumină în secolul al XIII-lea de Petre Jean Olivi (1248-1298) și a fost încorporată în fizica modernă în teoria momentului cinetic.


Aerul nu poate mișca un obiect, așa cum Aristotel credea

Această concepție a atins și inima unei alte greșeli aristotelice. Aristotel ne-a mai învățat că un proiectil care se află în mișcare este împins și de aer. Philoponus a fost total în dezacord cu această idee, spunând că un mediu ca aerul, care rezistă mișcării unui proiectil, nu poate, în același timp, să și-l împingă. Dacă aruncăm o piatră, ea va zbura o anumită distanță. Dacă atârnăm o piatră de o sfoară subțire, și apoi încercăm să-i facem vânt din spate cu orice dispozitiv, piatra abia se va mișca. Așadar, cauza mișcării, odată ce piatra este aruncată din mână, constă în însăși piatra.


Dumnezeu se află în natură? Nu, El o transcede

În timpul lui Philoponus era răspândită filozofia panteismului, sistemul de credință care-l identifica pe Dumnezeu cu însăși natura. Philoponus era împotriva acestei idei, arătând faptul că Creatorul transcede natura și nu face parte din ea. El a spus că Dumnezeu a creat materia “ex nihilo” (adică din nimic), pe care a înzestrat-o cu proprietăți fizice fundamentale, și oferindu-i capacitatea de a se dezvolta din haos conform legilor naturale. Odată creată, natura există fără intervenția constantă a lui Dumnezeu. Această concepție i-a șocat pe păgânii care credeau în zeii ce acționează în universul material.

Philoponus, precusor al teoriilor moderne privind stelele

Inteligența lui Philoponus s-a făcut remarcată și în teoriile sale astronomice. Din moment ce, în a sa cosmologie, corpurile cerești sunt făcute din același material ca și Pământul, rezultă că Soarele și stelele sunt incandescente. Experiența sa zilnică cu substanțe incandescente i-a spus faptul că orice culoare, deci și a unei stele, depinde de natura combustibilului ei. Diferențele în magnitudinile și strălucirile stelare depind de diferiții combustibili din structura stelelor. Philoponus mai credea că obiectele cerești sunt subiectul oricărei schimbări și descompuneri, la fel ca și obiectele pământești. Dar aceste schimbări nu pot fi observate în stele, datorită maselor lor uriașe.
Astăzi, noi știm că aceste idei sunt adevărate. În timp ce culoarea unei stele este în funcție de masa ei, care-i determină temperatura, mai cunoaștem și faptul că spectrul de culoare depinde de compoziția chimică a stelei respective. În mod remarcabil, Philoponus a ajuns la această concluzie, fără măcar să fie ajutat de vreun telescop primitiv.


Philoponus s-a preocupat de natura galaxiei Calea Lactee

Filozoful creștin din Alexandria a mai combătut o altă idee a lui Aristotel, cea privind originea Căii Lactee. Aristotel a atribuit galaxia Calea Lactee și cometele aburilor de pe Pământ(!) “Cum e posibil un lucru ca acesta?” a întrebat Philoponus. Spre deosebire de comete, Calea Lactee nu-și schimbă niciodată poziția sau mărimea. Niciodată nu acoperă Luna și nici nu se schimbă în funcție de vreme. Numărul imens de stele din spatele ei nu-i afectează strălucirea.

Philoponus ne-a învățat și proprietățile luminii

Învățatul din Alexandria a mai spus în operele sale că lumina este un fenomen direcțional. Razele nu sunt proiectate din ochii noștri către obiect, ci ele se mișcă dinspre obiect spre ochii noștri. Astăzi, acest lucru pare evident, dar nu și pentru gânditorii antici, în încercarea de a explica împrăștierea conică a luminii.

Philoponus față în față cu matematica infinităților

În timp ce aproape marea majoritate a filozofilor și gânditorilor din epoca antică se pronunțau pentru un Univers etern, sau pentru un Univers ce a apărut dintr-o substanță inițială (de exemplu, din trupul unui zeu omorât), Philoponus se pronunța categoric împotriva noțiunii de spațiu și timp infinit. Din moment ce lumea este creată, nu poate fi infinită, argumenta el. În logica sa, el a făcut uz de numerele cardinale infinite și a arătat problemele logice găsite în seriile infinite. De exemplu, dacă o anumită sumă de numere este infinită, și dacă suma tuturor numerelor pare este infinită, trebuie să existe o corespondență de 1 la 1 între toate numerele și numerele pare. Dar, în mod normal, ar trebui să existe de două ori mai multe numere pare și impare, decât numerele pare. Din moment ce e absurd să presupunem că ele există cu adevărat, infinitățile a oricăror lucruri ce pot fi calculate reprezintă însăși o absurditate. Astfel, Philoponus este prima persoană care face o asemenea argumentație.
Cosmologia de astăzi n-a tranșat problema infinității Universului în timp și spațiu. Există teorii care arată clar că aceste Univers are o perioadă finită de existență în timp și că este finit în dimensiuni.


De la Biblie la iluminarea științifică

Ioan Philoponus se crede că a trăit o viață lungă și foarte productivă. Avea o reputație înnăscută pentru muncă intelectuală masivă, de aceea mai era și denumit ca fiind “prietenul muncii”. El a reușit să scoată în evidență toate erorile din teoriile aristotelice, iar originalitatea și inteligența sa a pavat drumul spre multe descoperiri ale științei moderne. Citându-l cu 10 secole mai târziu, Galileo Galilei l-a lăudat pe Philoponus. Dar, succesul cel mai mare al înțeleptului din Alexandria îl reprezintă faptul că el a reușit să demonstreze că, pornind de la învățăturile biblice, se poate ajunge treptat la iluminarea științifică.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Dum Iun 12, 2011 9:21 pm

Foarte frumoase aceste bioografii ...dar nu de biografii avem nevoie pe acest topic si nici de consideratii generale facute asupra "operei" acestor personaje ...ci de ARGUMENTE ! ... bineinteles care sa dovedeasca Creatia.

Afirmatii de genul:
Citat :

Dar, succesul cel mai mare al înțeleptului din Alexandria îl reprezintă faptul că el a reușit să demonstreze că, pornind de la învățăturile biblice, se poate ajunge treptat la iluminarea științifică.
...astea nu sunt dovezi ci doar niste ipoteze stupide!
Realitatea istorica ne arata clar ca incepand cu religia bazata pe Biblie, dar mai ales dupa ce acesta religie a prins putere, civilizatiia umana a cunoscut un regres extraordinar, de ex. de la civilizatia greaca la obscurantism intunecat al evului mediu(perioada in care Biserica era atotputernica)...pina la Iluminism cand s-au redescoperit valorile civilizatiei antice!

In concluzie, teoria lui este respinsa de cumplita realitate consemnata de istorie!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 8:59 am

Soimos a scris:
Realitatea istorica ne arata clar ca incepand cu religia bazata pe Biblie, dar mai ales dupa ce acesta religie a prins putere, civilizatiia umana a cunoscut un regres extraordinar
hai nu mai spune, dar din cate stiam, crestinismul era doar in Europa, nu si in Asia sau Africa. Terminati cu prostiile cum ca religia crestina a oprit progresul, caci daca era asa celelalte continente erau cu mult inaitnea noastra.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 10:33 am

GaSpAr a scris:
hai nu mai spune, dar din cate stiam, crestinismul era doar in Europa, nu si in Asia sau Africa.
Asia si Africa avut alte motive care le-au oprit dezvoltatarea.
Europa a avut ca motiv crestinismul!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 10:54 am

Soimos a scris:
GaSpAr a scris:
hai nu mai spune, dar din cate stiam, crestinismul era doar in Europa, nu si in Asia sau Africa.
Asia si Africa avut alte motive care le-au oprit dezvoltatarea.
Europa a avut ca motiv crestinismul!
deci toata lumea a avut cate un motiv, Europa avand crestinismul, o religie diabolica Very Happy
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 12:00 pm

GaSpAr a scris:
deci toata lumea a avut cate un motiv, Europa avand crestinismul, o religie diabolica Very Happy
Exact!
Pentru ca nicio religie nu a ucis atatea zeci de milioane de oameni si mai ales pe ereticii care doreau sa STIE ...si asta inca de la inceputuri, vezi cazul Hypathia, si pana la Giordano Bruno ...dar sa nu uitam ca absolut toti savantii au fost macar prigoniti vezi Galileo Galilei, Copernicus, Kepler s.a.m.d.
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 1:04 pm

ti-am explicat cum a fost in cazul Hypahiei, dar tu in continuare zici ca a fost ucisa deoarece dorea SA STIE. mda, m-ai lamurit, tu pe forum nu faci decat propaganda.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 1:14 pm

”One day, in March AD 415, during Lent, a Christian mob of Nitrian monks led by "Peter the Reader," waylaid Hypatia's chariot as she travelled home.[26] The monks attacked Hypatia, then stripped her naked, to humiliate her, then dragged her through the streets to the recently Christianised Caesareum church, where they killed her. The reports suggest that the mob of Christian monks flayed her body with ostraca (pot shards), and then burned her alive”

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Hypatia

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 1:40 pm

asa Apopii si ce ai demonstrat tu aici? cat de cruzi au fost crestinii? defpat ei au fost cei mai cruzi oameni din istorie, tot raul ni se trage de la crestinism. Hypatia a fost victima colaterala in razboiul dintre Orestes si Cyril, nu a fost victima datorita inteligentei, cum se spune in filmul Agora.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 4:55 pm

”Prima femeie de știință din istorie s-a născut în Alexandria

Strălucită și de mare frumusețe, Hypatia din Alexandria este considerată prima femeie de știință din istorie. Într‑o vreme în care femeile nu aveau acces la cunoaștere, Hypatia a reușit să‑și deschidă drumul spre știință și a ajuns să se bucure de aprecierea publică. Pentru aceasta a fost nevoită să renunțe la căsătorie și la feminitate. Însă, destinul ei a fost tragic și a avut parte de o moarte cumplită, notează ziarul El Pais.

S‑a născut în anul 370 după Hristos, în Alexandria. Cu timpul avea să devină o femeie strălucită și de mare frumusețe. Nu se cunosc date despre mama sa, dar se știe că tatăl ei a fost un filozof reputat și matematician. Teon din Alexandria a supravegheat personal educația fiicei sale, care, potrivit canoanelor epocii, trebuia să fie "o ființă umană perfectă". Hypatia a primit o educație științifică completă, dar și o îngrijire atentă a aspectului ei fizic. În fiecare zi practica exerciții fizice care îi mențineau corpul sănătos și mintea activă. Toate acestea contrastau cu educația primită de majoritatea femeilor din epoca aceea, care nu aveau acces nici la cunoaștere nici la educație și se ocupau doar de "treburile femeiești". În ciuda frumuseții sale, Hypatia a refuzat să se căsătorească, pentru a se dedica integral cultivării minții sale.

Tatăl ei lucra la Museum, instituție fondată de Ptolomeu (împăratul care i‑a succedat lui Alexandru cel Mare și întemeiator al Alexandrei), și s‑a dedicat cercetării și educării. Museum avea peste o sută de profesori care trăiau aici și mulți care asistau periodic ca invitați. Hypatia a intrat alături de ei să studieze și, deși a călătorit la Atena și Roma pentru a primi cursuri de filozofie, s‑a format ca om de știință la Museum și a făcut parte din acesta pînă la moartea ei. A ajuns chiar la conducerea sa în anul 400. A obținut de asemenea o catedră de filozofie platonică, motiv pentru care prietenii îi spuneau "filozoafa". Hypatia a predat însă multe materii: filozofie, matematică, astronomie și muzică timp de mulți ani.

Hypatia a devenit unul din cei mai buni oameni de știință și filozofi ai epocii sale. A ajuns să simbolizeze cunoașterea și știința pe care primii creștini ai epocii le identificau cu păgînismul. Erau atunci vremuri dificile pentru păgîni, avînd în vedere că creștinismul se impunea în Alexandria, aflată atunci sub stăpînire romană. Au fost vremuri de persecuții pentru toți cei care nu se converteau la creștinism și nu se lepădau de toate cunoștințele dobîndite.

Hypatia a refuzat să‑și trădeze ideile și să se convertească la creștinism, de aceea a fost acuzată de conspirație împotriva liderului creștinilor din Alexandria. Un grup de fanatici religioși a profitat de aceasta acuzație și, cu multă cruzime, i‑a pus capăt vieții. A fost asasinată brutal, în timp ce se întorcea cu trăsura acasă; au lovit‑o, au dezbrăcat‑o și au tîrît‑o prin tot orașul. Trupul sau a fost tăiat în bucăți, carnea a fost smulsă de pe oase cu scoici, iar resturile trupului au fost plimbate, triumfal, prin întreg orașul pînă la Ciraneo (crematoriul de atunci) unde au fost aruncate in foc.

Sursa textului: http://www.evenimentul.ro/articol/prima-femeie-de-stiinta-din-istorie-s-a-nascut-in-alexandria.html

Oare de ce au crestinii atata ura in ei impotriva celor care gandesc si care incearca sa iasa din obscurantism?

Tacit, spunea despre crestinism, pe care-l numea superstitie mortala, dar si despre primii crestini, urmatoarele:

”Ținută în frâu pentru un timp, superstiția mortală a erupt nu numai în Iudeea, originea acestui rău, ci și în orașul [Roma], unde toate lucrurile oribile și rușinoase se întâlnesc unul cu altul și câștigă adepți. De aceea, cei care au recunoscut că au aderat la creștinism au fost arestați, apoi, pe baza informațiilor date de ei, o mare mulțime a fost osândită, nu atât pentru crima de a fi pus foc, cât pentru ura față de rasa umană. ”

Sursa textului: http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:06 pm

da Apopii ce sa zic, propaganda anti-crestina, specifica vremurilor noastre.

http://www.lovendal.net/wp52/o-noua-manipulare-anti-crestina-agora-2009-filmul-despre-filozoafa-hypatia/


Nu zice nimeni ca in istorie crestinii nu au omorat, dar spuneti-mi si mie o categorie de oameni care nu au facut asta. Am mai spus nu sprijin religia, o consider o deviatie de la subiect iar asta constand in unele practici si sarbatori inutile, dar sa spui ca religia e malefica care te invata la rau inseamna sa nu ai habar nimic despre religie.
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:11 pm

Apopii a scris:
Tacit, spunea despre crestinism, pe care-l numea superstitie mortala, dar si despre primii crestini, urmatoarele:

”Ținută în frâu pentru un timp, superstiția mortală a erupt nu numai în Iudeea, originea acestui rău, ci și în orașul [Roma], unde toate lucrurile oribile și rușinoase se întâlnesc unul cu altul și câștigă adepți. De aceea, cei care au recunoscut că au aderat la creștinism au fost arestați, apoi, pe baza informațiilor date de ei, o mare mulțime a fost osândită, nu atât pentru crima de a fi pus foc, cât pentru ura față de rasa umană. ”

Sursa textului: http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret
crestinii au fost mult timp calcati in picioare de catre romani si persecutati.


Apopii a scris:
unde toate lucrurile oribile și rușinoase se întâlnesc unul cu altul și câștigă adepți
asta o scrie unul care probabil participa si el la orgii homosexuale, specifice imperiului roman.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:15 pm

GaSpAr a scris:

Link-ul pe care l-ai pus tu este in legatura cu un film, care la urma urmei nu reprezinta un punct de vedere obiectiv, ci mai mult viziunea regizorului sau!

Eu ti-am postat texte ce reprezinta adevaruri istorice, consemnate de istorici si nu scenarii de film!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:16 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:

Link-ul pe care l-ai pus tu este in legatura cu un film, care la urma urmei nu reprezinta un punct de vedere obiectiv, ci mai mult viziunea regizorului sau!

Eu ti-am postat texte ce reprezinta adevaruri istorice, consemnate de istorici si nu scenarii de film!
si care istorici? cumva frati de cruce cu Soimos, ce participa la fel si fel de ritualuri? ca sunt si astfel de oameni care devin istorici Wink
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:18 pm

GaSpAr a scris:
crestinii au fost mult timp calcati in picioare de catre romani si persecutati.

Si ce ai fi vrut, ca niste raufacatori si incendiatori ai Romei sa ramana nepedepsiti?

Apopii a scris:
unde toate lucrurile oribile și rușinoase se întâlnesc unul cu altul și câștigă adepți
GaSpAr a scris:
asta o scrie unul care probabil participa si el la orgii homosexuale, specifice imperiului roman.

Laughing Laughing Laughing Este vorba despre TACITUS!!! Ti-ai pierdut complet ratiunea?

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:25 pm

Tacitus era roman, de unde stii tu ca el nu a participat la ''spectacole'' de genul?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:44 pm

GaSpAr a scris:
da Apopii ce sa zic, propaganda anti-crestina, specifica vremurilor noastre.

http://www.lovendal.net/wp52/o-noua-manipulare-anti-crestina-agora-2009-filmul-despre-filozoafa-hypatia/
Ce ne prezinti tu aici?
Recenzia unui film si parerea criticului care a facut o recenzie despre acest film?
Pai un film trebuie sa fie o "poveste romantata" bazata pe fantezie (in lipsa detaliilor din realitate) ca sa aibe succes la public, care este insusi rostul feiacarui film artistic.
Coboara bre vere cu picioarele pe pamant si lasa povestile chiar si filmate ptr documentatia serioasa!

Citat :

Nu zice nimeni ca in istorie crestinii nu au omorat, dar spuneti-mi si mie o categorie de oameni care nu au facut asta. Am mai spus nu sprijin religia, o consider o deviatie de la subiect iar asta constand in unele practici si sarbatori inutile, dar sa spui ca religia e malefica care te invata la rau inseamna sa nu ai habar nimic despre religie.
Religia nu te invata la rau, pentru ca nu are nevoie de descreierati care sa se ucida intre ei, dar religia este un instrument de indoctrinare, prostire, manipulare, spionare si belire a maselor cu scopul ca preotimea si sefii lor sa traiasca bine si foarte bine, iar nenorocitilor li se promite sub forma de pasare de pe gard ...o fericire intr-o lume care nu exista decat in cartile de povesti!
Biserica ca si oprice alta organizatie CRIMINALA de ex Masoneria, Iluminatii, doreste si ea Bani si Putere ...si ptr asta au ucis si au nenorocit miliarde de oameni !
Ceea ce vi se poate imputa voua ...este ca v-ati vandut mintea, trupul si sufletul unei organizatii criminale...adica nu sunteti mai pozitivi ca si cei care s-au vandut masoneriei ...ci sunteti muuuult mai inferiori acestora ...ptr ca masoneria care doreste acelasi lucru ca biserica ...macar cauta sa le asigure nenorocitilor din lumea de langa ei ...o viata in belsug, demnitate si civilizatie ... acum si pe lumea aceasta ...si nu pe o alta lume inexistenta !
Deci nu te mai da exemplu de moralitate ...ptr ca nu esti decat un VANDUT ...adica un murdar!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:53 pm

GaSpAr a scris:
Tacitus era roman, de unde stii tu ca el nu a participat la ''spectacole'' de genul?

Aici vorbim despre consemnarile marelui istoric Tacitus si nu despre organele sale genitale... esti capabil sa faci diferenta?

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 5:56 pm

citat Soimos
Citat :
Ce ne prezinti tu aici?
Recenzia unui film si parerea criticului care a facut o recenzie despre acest film?
Pai un film trebuie sa fie o "poveste romantata" bazata pe fantezie (in lipsa detaliilor din realitate) ca sa aibe succes la public, care este insusi rostul feiacarui film artistic.
Coboara bre vere cu picioarele pe pamant si lasa povestile chiar si filmate ptr documentatia serioasa!

pai ceea ce vedem in film(asta pentru cine a vazut filmul), este ''realitatea'' istorica pe care o expui tu aici Wink


citat Soimos
Citat :

Religia nu te invata la rau, pentru ca nu are nevoie de descreierati care sa se ucida intre ei, dar religia este un instrument de indoctrinare, prostire, manipulare, spionare si belire a maselor

ti-am mai zis, religia a fost un instrument de manipulare, astazi sunt alte metode de manipulare: internetul, mass-media chiar si istoria pe care o avem( cea din carti) este si ea un mijloc de dezinformare si vad ca are succes.


citat Soimos
Citat :
cu scopul ca preotimea si sefii lor sa traiasca bine si foarte bine
ca sunt preoti care profita de functia lor si asta in jur de 90% din ei, nu contest, dar sunt si unii, restul de 10% care isi fac treaba cu care au fost inzestrati.


citat Soimos
Ceea ce vi se poate imputa voua ...este ca v-ati vandut mintea, trupul si sufletul unei organizatii criminale[/quote] nu mai generaliza tu, ca majoritatea nu mai dau 2 bani pe biserica. gata, s-a dus vremea ei.


citat Soimos
Citat :
adica nu sunteti mai pozitivi ca si cei care s-au vandut masoneriei ...ci sunteti muuuult mai inferiori acestora
habar nu ai ce inseamna sa fii vandut masoneriei. eu care nu sunt vandut ei sunt superior celor care sunt vanduti ei.


citat Soimos
ptr ca masoneria care doreste acelasi lucru ca biserica ...macar cauta sa le asigure nenorocitilor din lumea de langa ei ... o viata in belsug, demnitate si civilizatie[/quote] pe zi ce trece vorbele tale ma conving ca tu chiar faci parte dintr-o astfel de fratie


citat Soimos
Deci nu te mai da exemplu de moralitate ...ptr ca nu esti decat un VANDUT ...adica un murdar[/quote] Laughing Laughing Laughing cine s-a gasit sa arunce cu noroi
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 6:00 pm

GaSpAr a scris:
Tacitus era roman, de unde stii tu ca el nu a participat la ''spectacole'' de genul?

Acele "spectacole" ...adica prigonirile "primilor crestini" nu au nici o legatura cu tine si cu religia sau cu biserica ta!

Aceia au fost sectanti ai religiei mozaice ...si nu crestini de religie crestina asa cum esti tu!

Tu faci parte dintr-o organizatie care a comis atrocitati si bicisnicii de milioane ori mai mari decat au facut acei romani la care te referi !

Sa nu uiti asta!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 6:02 pm

GaSpAr a scris:
pai ceea ce vedem in film(asta pentru cine a vazut filmul), este ''realitatea'' istorica pe care o expui tu aici Wink

Tu negi ceea ce iti spune un istoric consacrat al antichitatii, dar esti ferm convins ca ideile regizorului unui film reprezinta realitatea...

Hmmm, ar trebui sa spui asta celor de la Academie, poate te iau in seama si rescriu istoria dupa filme! Laughing

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 6:04 pm

GaSpAr a scris:
citat Soimos
Daca nu iti corectezi postarea in sensul reproducerii citatelor asa cum este prevazut de creatorii acestui forum ... iti tai postarea!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 6:06 pm

Soimos a scris:
Acele "spectacole" ...adica prigonirile "primilor crestini"

Nu i-a prigonit nimeni, doar i-a pedepsit pentru niste fapte concrete pe care le-au comis!


_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 6:31 pm

Apopii a scris:

Nu i-a prigonit nimeni, doar i-a pedepsit pentru niste fapte concrete pe care le-au comis!

In mod sigur ca a fost asa, pentru ca erau niste fanatici, si exact aceasta putere de fanatizare l-a determinat pe Constantin sa isi traga o religie proprie pe acel model.
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   Lun Iun 13, 2011 6:40 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
pai ceea ce vedem in film(asta pentru cine a vazut filmul), este ''realitatea'' istorica pe care o expui tu aici Wink

Tu negi ceea ce iti spune un istoric consacrat al antichitatii, dar esti ferm convins ca ideile regizorului unui film reprezinta realitatea...

Hmmm, ar trebui sa spui asta celor de la Academie, poate te iau in seama si rescriu istoria dupa filme! Laughing
pai si in film vor sa arate cat de criminali au fost crestinii. regizorul s-a inspirat dupa un ''mare'' istoric francmason.
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința   

Sus In jos
 
Ioan Philoponus, marele filozof care a arătat că din creștinism se poate naște știința
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Teme religioase diverse :: Apologetica-
Mergi direct la: