Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Wicca - religia vrajitoarelor

In jos 
AutorMesaj
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 56
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 1:26 pm

Wicca

Wicca este o religie neopăgână ce acordă o importanță majoră naturii.[1] Mai este denumită Vrăjitorie (Witchcraft) sau Meșteșugul (the Craft). A fost popularizată în 1954 de către Gerald Gardner, un pensionar, fost funcționar public britanic. La vremea aceea, Gardner folosea termenii de "cult vrăjitoresc" și "Vrăjitorie" referindu-se la această religie, iar cei ce o practicau erau denumiți în mod colectiv "Wica",[2] de la un cuvânt englezesc ce însemna "vrăjitorime".
În prezent, cei ce urmează această religie sunt numiți wiccani. Religia se axează pe venerarea unei Zeițe (văzută în mod tradițional ca fiind Zeița Întreită) și a unui Zeu[3] (în mod tradițional, Zeul Încornorat). În unele accepțiuni, cei doi apar ca și aspecte ale unei singure Divinități de natură panteistă, manifestându-se sub forma mai multor zeități politeiste. Alte trăsături ale religiei wicca sunt folosirea rituală a magiei, codul moral și cele opt sărbători din cursul anului, care reflectă schimbarea anotimpurilor. Există mai multe sub-curente wicca, denumite tradiții. Credințele și ritualurile fiecărei tradiții variază în diferite măsuri.

Teologie

În linii mari, se poate spune că marea majoritatea a wiccanilor venerează o Zeiță și un Zeu. Există mai multe interpretări teologice ale naturii acestora, prin prisma panteismului (adică cei doi sunt aspecte duale ale unei singure divinități), a dualismului (cei doi reprezintă forțe total opuse) sau a politeismului (cei doi se manifestă sub forma mai multor zeități mai mici). În unele accepțiuni panteiste și dualiste, zeități din diverse culturi sunt considerate aspecte ale Zeiței și Zeului.[4] Pe de altă parte, există și puncte de vedere monoteiste în cadrul wicca, conform cărora există o singură divinitate. Conform unor tradiții, această divinitate este Zeița, pe când în alte tradiții se consideră că de fapt divinitatea este lipsită de gen. Există și wiccani atei sau agnostici, care nu cred în divinități propriu-zise ci consideră că zeii sunt arhetipuri construite de mintea umană și cu care se poate interacționa.
Conform wiccanilor Janet și Stewart Farrar, care abordau teologia dintr-un punct de vedere panteist, dualist și animist, "pentru wiccani, întreg universul este viu, de la cel mai înalt nivel și până la cele mai mici componente", dar "o astfel de abordare organică a cosmosului nu poate fi pe deplin exprimată și trăită fără conceptul de Zeu și Zeiță. Orice fenomen este însoțit de polarizare. Așadar la cel mai înalt nivel creator, cel al Divinității, polarizarea trebuie să fie exprimată cel mai clar și cel mai puternic, de unde se răsfrânge și la nivelurile microcosmice mai joase.

Aspecte politeiste

Percepția dualistă a Zeiței și a Zeului este deseori extinsă în așa fel încât devine un fel de panteism dualist. În cuvintele ocultisului Dion Fortune, "toți zeii sunt un singur zeu, toate zeițele sunt o singură zeiță".[14] Pe scurt, zeii și zeițele din toate religiile sunt de fapt manifestări ale unui singur Zeu și, respectiv, ale unei singure Zeițe. De exemplu, un wiccan poate considera că zeița germanică Eostre, cea hindusă Kali și Fecioara Maria sunt forme ale aceleiași Zeițe supreme. Prin analogie, zeul celtic Cernunnos, cel grec Dionisos și Dumnezeul iudeo-creștin pot fi priviți ca aspecte ale unui singur Zeu.
Alte abordări înclină mai mult spre politeism și consideră că zeii și zeițele sunt entități separate. Abordările panteiste văd zeitățile nu ca persoane ad litteram ci ca arhetipuri metaforice sau ca forme de energie.[15]
Deși aceste concepte asupra divinității par a fi foarte diferite una de cealaltă, ele nu se exclud reciproc. Unii wiccani consideră că e mai benefic să adopte una sau alta în funcție de circumstanță.

Aspecte animiste

Wicca este la bază o religie care crede în imanența esenței divine, iar pentru unii wiccani acest lucru implică și elemente de animism. O credință foarte importantă în unele tradiții wiccane este că Zeița și Zeul (sau zeițele și zeii) se pot întrupa, cel mai adesea prin intermediul Preoteselor sau a Preoților în cadrul unor ritualuri specifice.

Codul moral

Nu există un cod moral sau etic împărtășit de toate tradițiile wiccane. Totuși, majoritatea wiccanilor urmează Sfatul Wiccan: "de pe nimeni nu rănește, fă cum inima-ți poftește" (în engleză în original The Wiccan Rede: an harm it none, do what ye will). Interpretarea cea mai răspândită vede în această propozițe o declarație a libertății de acțiune corelată cu nevoia de a-și asuma responsabilitatea propriilor acțiuni și nevoia de a reduce la minim răul făcut altora și sieși.[24] Un alt element important al codului moral wiccan este Legea triplei reîntoarceri, conform căreia orice faptă bună sau rea se va întoarce persoanei care a facut-o cu o putere de trei ori mai mare,[25] asemănători ideii de karma. Sfatul și Legea au fost ideile lui Gerald Gardner și au fost adoptate ulterior și de alte tradiții.
De asemenea, mulți wiccani încearcă să urmeze calea virtuților menționate de Doreen Valiente în Charge of the Goddess.[26] Acestea sunt veselia, respectul, onoarea, modestia, puterea, frumusețea și compasiunea. Valiente ordonează aceste virtuți în perechi complementare, reflectând astfel dualismul frecvent întâlnit în filozofia wiccană. Unii wiccani aparținând unor tradiții mai vechi respectă și un set de 161 Legi wiccane, denumite și Legile meșteșugului (în engleză în original Craft Laws) sau Ardanes. Valiente, una dintre primele mari preotese din tradiția gardneriană, a comentat că aceste legi au fost cel mai probabil inventate de Gerald Gardner însuși în limbaj arhaic ca urmare a conflictelor interne în coven-ul său din Bricket Wood.[27][28]
Inițial Gerald Gardner a dat dovadă de animozitate față de homosexualitate, susținând că atrage "blestemul Zeiței",[29] însă în prezent aceasta se bucură de acceptare în rândul tuturor tradițiilor wiccane.

Sursa textului: http://ro.wikipedia.org/wiki/Wicca

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 1:41 pm

astfel de vrajitorie practica si Illuminati
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 56
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 4:27 pm

GaSpAr a scris:
astfel de vrajitorie practica si Illuminati

Tu ma faci sa cred ca vrajitoria Wicca este intr-adevar cea mai puternica arma, de au reusit acesti Illuminati sa ajunga stapanii planetei...

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 5:15 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
astfel de vrajitorie practica si Illuminati

Tu ma faci sa cred ca vrajitoria Wicca este intr-adevar cea mai puternica arma, de au reusit acesti Illuminati sa ajunga stapanii planetei...
Apopii, prin anii 70' John Todd, un fost membru al unei importante familii Illuminati, a iesit din ''afacere'' s-a crestinat si a inceput sa faca dezvaluiri. Asta l-a costat enorm, insasi viata.Uite iti las un video care deschide o serie de filmulete. Incearca sa le asculti pe toate si sa vezi in cate sunt bagati acesti Illuminati. O sa zica si de vrajitorie
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 5:53 pm

GaSpAr a scris:

Uite iti las un video care deschide o serie de filmulete. Incearca sa le asculti pe toate si sa vezi in cate sunt bagati acesti Illuminati. O sa zica si de vrajitorie
Nu e suficient sa te duci la clubul Rotary sau al Illuminatilor sau la Templul Masonilor ca sa crezi ca esti buricu pamantului!
Daca nu ai afaceri GIGANTICE si nu invarti zeci de miliarde ...nu esti decat un NIMENI!

Deci puterea nu o au organizatiile secrete ...ci Marea Famile a Multinationalelor ...fie ele firme gigantice sau mari banci mondiale!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 5:58 pm

Soimos a scris:
GaSpAr a scris:

Uite iti las un video care deschide o serie de filmulete. Incearca sa le asculti pe toate si sa vezi in cate sunt bagati acesti Illuminati. O sa zica si de vrajitorie
Nu e suficient sa te duci la clubul Rotary sau al Illuminatilor sau la Templul Masonilor ca sa crezi ca esti buricu pamantului!
Daca nu ai afaceri GIGANTICE si nu invarti zeci de miliarde ...nu esti decat un NIMENI!

Deci puterea nu o au organizatiile secrete ...ci Marea Famile a Multinationalelor ...fie ele firme gigantice sau mari banci mondiale!
si tu de cine crezi ca sunt controlate aceste multinationale si bancile mondiale??????? stii episodul cu infiintarea Federal Rezerve Bank?
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 56
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 6:10 pm

GaSpAr a scris:
si tu de cine crezi ca sunt controlate aceste multinationale si bancile mondiale??????? stii episodul cu infiintarea Federal Rezerve Bank?

Sa nu-mi spui ca de niste vrajitoare Wicca, ca despre religia lor se vorbeste aici!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 6:27 pm

GaSpAr a scris:
si tu de cine crezi ca sunt controlate aceste multinationale si bancile mondiale??????? stii episodul cu infiintarea Federal Rezerve Bank?
Nu faptul ca apartin masoneriei sau illuminatilor conteaza ...ci faptul ca raman in afaceri ...si muuuulte multinationale au dat faliment ... chiar daca proprietarii lor erau membri in asa zise societati secrete!

Ceea ce conteaza la acest nivel este numai inteligenta ...si de felul cum intelegi sa o folosesti !
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 6:41 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
si tu de cine crezi ca sunt controlate aceste multinationale si bancile mondiale??????? stii episodul cu infiintarea Federal Rezerve Bank?

Sa nu-mi spui ca de niste vrajitoare Wicca, ca despre religia lor se vorbeste aici!
nu
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 6:44 pm

Soimos a scris:
si muuuulte multinationale au dat faliment ... chiar daca proprietarii lor erau membri in asa zise societati secrete!
pai schema asta o fac mereu. totul face parte din plan. crezi ca ei plang pentru o multinationala? au bani cat sa traiasca 10000 de ani Very Happy scopul lor final nu este banul, caci au suficienti, ci acel unic guvern.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 7:04 pm

GaSpAr a scris:
scopul lor final nu este banul, caci au suficienti, ci acel unic guvern.
Intelegi totul aiurea!
Atunci cand ai foarte multi bani si implicit foarte multa putere ... la ce te mai poate interesa acel "guvern"?

Pe ei nu ii intereseaza "sa guverneze" decat dintr-un singur motiv ...si anume ptr salvarea planetei aflata pe drumul autodistrugerii din cauza prostiei generalizate a maselor, si din cauza pericolului idioteniilor religioase ...ptr ca acestea doua pot distruge rapid civilizatia umana pe planeta ...si ei vor suferi implicit aceasta distrugere ...si ca atare doresc sa isi salveze pielea ...deci nu le ramane decat un singur scop ptr a guverna ...si anume: Salvarea Civilizatiei Umane .... oricat ar costa aceasta!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 7:11 pm

Soimos a scris:
GaSpAr a scris:
scopul lor final nu este banul, caci au suficienti, ci acel unic guvern.
Intelegi totul aiurea!
Atunci cand ai foarte multi bani si implicit foarte multa putere ... la ce te mai poate interesa acel "guvern"?

Pe ei nu ii intereseaza "sa guverneze" decat dintr-un singur motiv ...si anume ptr salvarea planetei aflata pe drumul autodistrugerii din cauza prostiei generalizate a maselor, si din cauza pericolului idioteniilor religioase ...ptr ca acestea doua pot distruge rapid civilizatia umana pe planeta ...si ei vor suferi implicit aceasta distrugere ...si ca atare doresc sa isi salveze pielea ...deci nu le ramane decat un singur scop ptr a guverna ...si anume: Salvarea Civilizatiei Umane .... oricat ar costa aceasta!
Shocked Shocked Sad e clar si tu ai fost pacalit ca restul, desi e posibil ca si tu sa pacalesti lumea.

Am observat ca deobicei cand te mai jignea lumea pe forum nu te atacai prea tare, dar cand glumeam si ziceam ca faci parte din masonerie, imi stergeai mesajele si te simteai atacat. oare dc? ce ascunzi?

citindu-ti comentariile, care apara masoneria, nu imi trece in gand decat 2 lucruri: ori ai fost pacalit de ei, ori faci parte din fratia lor
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Iun 13, 2011 8:04 pm

GaSpAr a scris:
...dar cand glumeam si ziceam ca faci parte din masonerie, imi stergeai mesajele si te simteai atacat. oare dc? ce ascunzi?
Nu ascund nimic ... sunt tolerant si cu micile jigniri ...dar nu si cand in loc se dovezi mi se face caracterizarea de catre cei care nu ma cunosc!

Citat :

citindu-ti comentariile, care apara masoneria, nu imi trece in gand decat 2 lucruri: ori ai fost pacalit de ei, ori faci parte din fratia lor
Nici una nici alta, masoneria nu este ca biserica sa pacaleasca lumea pretinzand ca mijloceste cu "dumnezeu" !
Parerile mele sunt simple concluzii personale bazate pe documentatii.
Ptr a intra in "templu francmason" trebuie sa ai portofelul gros si conturi in banca cu multe zerouri ...iar eu nu am motive sa risipesc bani munciti ca sa ma dau mare grande doar ca sa par grozav in ochii unor fraieri sau ca sa fiu primit in anturajul lor, .. asta in Germania !

Cat despre banda francmasonilor din Romania ...mi s-ar intoarce stomacul pe dos daca as fi obligat sa le suport compania .
Sus In jos
Delmoniko
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 14
Localizare : nu
Puncte : 14
Data de inscriere : 02/07/2013

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Sam Noi 09, 2013 6:56 pm

Wicca este religia naturii. Intr-o forma sau alta, celtica sau asartru, de-a latul acestui gogoloi pamantesc, ea este reprezentata peste tot. Necinstit numita "vrajitorie" caci acest cuvant are un sens peiorativ, wicca ramane religia pamantului, acea religie la care se va intoarce totul. Este mai degraba un mod de viata, pasnic, curat. Cunosc multi wiccani si mi-au dat impresia ca sunt oameni cu picioarele pe pamant, care respecta si venereaza natura Mama. Majoritatea sunt ecologisti convinsi.

Wicca nu are nicio legatura cu Iluminatti, masoneria sau alte asemenea societati secrete.
Sus In jos
http://www.mythologica.ro
Arianeshv
Scutier
Scutier
avatar

Numarul mesajelor : 117
Localizare : In al 7-lea Cer
Puncte : 9
Data de inscriere : 02/05/2008

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Dum Noi 10, 2013 2:35 pm

Ai citit Scott Cunninham?
Destul de simplista religia wicca
Sus In jos
Delmoniko
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 14
Localizare : nu
Puncte : 14
Data de inscriere : 02/07/2013

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Dum Noi 10, 2013 5:45 pm

Tocmai in asta consta frumusetea si genialitatea ei. In simplitate. O religie adevarata ar trebui sa aiba exact aceleasi valori transpuse in acelasi fel.
Cunningham? Da. Dar am avut si alte experiente personale si nu sunt intru totul de acord. Cred ca wicca e singura religie care trebuie traita si experimentata, altfel multe intelesuri se pierd. Sunt un sustinator al paganismului indiferent de forma sa.
Sus In jos
http://www.mythologica.ro
Arianeshv
Scutier
Scutier
avatar

Numarul mesajelor : 117
Localizare : In al 7-lea Cer
Puncte : 9
Data de inscriere : 02/05/2008

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Noi 11, 2013 9:43 am

Da, am gasit pe undeva in Cunningham niste practici foarte poetice. Nu mai stiu insa pe unde... In orice caz, nu sunt traduse in romaneste. Ceva precum ca sa iti alegi o stea pe cerul instelat si sa o urmaresti in fiecare noapte, sa-ti reveleze lucruri nestiute. Ori sa construiesti "vraji" cu forta zapezii. Nu mai zic de visele acelea pe care ti le poti induce si avea acces la planul inconstient, un plan care vine atat de departe in timp, de la stramosii mitologici. Practic, zeii antici sunt reali.
Poate ne povestesti din experientele tale personale! Ar fi interesant un "schimb de experiente".
Sus In jos
Delmoniko
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 14
Localizare : nu
Puncte : 14
Data de inscriere : 02/07/2013

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Noi 11, 2013 7:00 pm

Poetice, bine zis...practice, ma indoiesc. E greu sa fii obiectiv cand vorbesti despre un lucru care te motiveaza, iti da forta interioara, iar cel mai greu e sa vorbesti astfel despre religie.
Experientele mele cele mai relevante in acest sens au fost intr-un groove din Irlanda. Initierea mea (daca o pot numi asa), desi eram mundan pe atunci sau poate neofit, a fost pe dealul Tara. E un loc mistic (spun ei) unde s-au adunat druizii de-a lungul unor generatii. Am postit o saptamana, m-am purificat dupa vechile traditii si la rasaritul soarelui, intr-o vineri, am baut apa de salcam.
Au fost mai multe ritualuri de purificare, declamatii, dansuri si cantece. Unele duse pana la extaz, indeosebi noaptea sau la apus. La rasarit, totul era foarte linistit. Dupa sapte zile, poate oboseala sau alte elemente, chiar si autosugestia, si-au facut efectul. Au fost momente in care am auzit si eu pamantul respirand sub mine (cum spun ei).
Ce m-a fascinat cu adevarat nu a fost cu adevarat o revelatie interioara sau ceva de acest gen ci, mai degraba, naturaletea ritualului, forta cuvintelor, spontaneitatea si fericirea celor din jur. S-a intamplat in 2007 si era legat de o asociatie care sustinea neo-paganismul. Prin ei am reusit sa invat sa meditez si m-au pus in contact cu AOD.
De atunci nu am mai intalnit decat foarte rar oameni atat de intelepti, linistiti si impacati cu natura. Practica Calea Verde si venereaza Soarele.
Sus In jos
http://www.mythologica.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   Lun Noi 11, 2013 7:10 pm

Delmoniko a scris:

.... De atunci nu am mai intalnit decat foarte rar oameni atat de intelepti, linistiti si impacati cu natura. .....
Pai vezi daca nu te-ai intalnit cu mine!
Hihihi.... !
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Wicca - religia vrajitoarelor   

Sus In jos
 
Wicca - religia vrajitoarelor
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Religiile lumii :: Alte culte sau religii-
Mergi direct la: