Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 A apărut viața la întâmplare?

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 2:22 pm

Povestea

Cu milioane de ani în urmă, evoluționiștii susțin că o mulțime de substanțe chimice se agitau în oceane lipsite de forme de viață (sau în lacuri, bălți), aici pe Pământ. În atmosferă era prezent gazul metan care era bombardat cu raze cosmice, și fulgere puternice străbăteau văzduhul, luminând peisajul deșertic. După suficient de mult timp, destule raze cosmice si fulgere, s-a format treptat o "supă primordială" care conținea aminoacizi. Aceștia apoi s-au unit unii cu alții formând proteine simple, considerate "cărămizile" vieții. La un moment dat, aceste proteine s-a întâmplat să se aranjeze în ordinea potrivită, și un prim obstacol a fost trecut: proteinele au început să se reproducă, și astfel "s-a născut" o formă simplă de viață.

După nenumărate ere de timp, această formă simplă de viață a devenit treptat tot mai complexă prin modificări aleatoare ale proteinelor inițiale, combinate cu condiții externe de umiditate, temperatură, rezerve de nutrienți, etc., pentru ca în cele din urmă să producă toată varietatea formelor complexe de viață care au locuit întâi oceanele, apoi uscatul, și în final atmosfera, pe care le putem observa în prezent. Homo sapiens e considerat ca fiind vârful arborelui evoluției vieții, dar acest arbore încă mai se extinde, și cine știe cum vor arăta următoarele noi ramuri?

Confruntarea cu realitatea

În timp ce povestea de mai sus este interesantă, și variații ale acesteia (cu multe detalii imaginative adăugate) sunt predate în majoritatea școlilor și universităților de pe tot globul ca fiind explicația științifică pentru originea și dezvoltarea vieții pe Pământ, tot mai mulți oameni încep să se întrebe, "Oare chiar așa s-a întâmplat? Oare oamenii aceia care se numesc oameni de știință știu cu adevărat despre ce vorbesc?" La urma urmei, nimeni n-a fost martor în urmă cu milioane de ani să observe amestecul supei primordiale, sau să vadă primul pește migrând din apă spre uscat, sau să vadă prima creatură înaripată înălțându-se puternic în zbor pentru prima oară. Povestea evoluției e una simpatică, dar este oare susținută de dovezi?

ARN și ADN

Orice organism viu, de la cel mai simplu virus la cel mai complex animal, conține în celulele sale compuși complecși numiți acizi nucleici. Există două forme, numite acid ribonucleic (ARN) și acid deoxiribonucleic (ADN). Virușii conțin numai unul din cei doi, iar celulele îi conțin pe amândoi. În timp ce ARN-ul controlează producția de proteine, AND-ul este componenta principală din cromozomi, care reprezintă instrucțiunile sau modelul ereditar (materialul genetic). De fiecare dată când o celulă se divizează, RNA-ul din corpul celulei și ADN-ul din nucleul celulei trebuie să fie copiate exact, fiecare nouă celulă primind o copie. ADN-ul este o moleculă incredibil de complexă, ce seamănă cu o scară lungă răsucită sub formă de spirală. Laturile sunt alcătuite din compuși numiți fosfați și zaharide, în timp ce "treptele" sunt alcătuite din două baze dintr-un total de patru posibile, în combinații specifice de câte două. Compoziția exactă și ordinea "treptelor" variază de la un individ la altul. Fiecare "scară" ADN are aproximativ 20.000 de "trepte" și fiecare cromozom conține multe mii de molecule ADN. ARN-ul are o structură similară, dar zaharidele sunt diferite și una din cele patru baze este de-asemenea diferită.

Din moment ce ADN-ul cromozomic furnizează planul de construcție pentru fiecare celulă și fiecare individ (în unele cazuri și ARN-ul), dacă una din miile de trepte e copiată greșit, sau dacă combinații diferite sunt interschimbate în timpul copierii, celula fiică va fi defectă. Contrar crezului răspândit, cele mai multe schimbări în structura ADN-ului (mutații) în cel mai bun caz slăbesc celula, și în cel mai rău caz o omoară. Foarte puține mutații sunt neutre, iar mutațiile benefice sunt practic inexistente. Pentru a produce un individ sănătos și deplin funcțional, fiecare copie de ADN și ARN trebuie să fie în totalitate identice cu originalul, până la ultima "treaptă".

Scopul

Că asemenea complexitate poate apărea din întâmplare dintr-o “supă primordială” prin reacții chimice aleatoare este imposibil din punct de vedere statistic, bio-chimic și termodinamic.

I. Există mult prea multe conecții într-o moleculă ADN pentru ca acestea să se aranjeze la întâmplare, indiferent de cât timp e vorba.

II. Când biochimiștii au reușit să producă aminoacizi simplii într-o "supă" simulată, a fost prin controlul strict al condițiilor mediului; n-a fost nimic "aleator" sau "la întâmplare" în acest proces, iar saltul de la aminoacizi simpli la o moleculă ADN este astronomic.

III. A doua lege a Termodinamicii spune că ordinea tinde spre dezordine, și complexitatea tinde spre simplitate (și niciodată invers), decât sub intervenția unei forțe superioare. Fulgerele (presupusa forță superioară responsabilă pentru reacțiile chimice din “supă”) sunt de fapt foarte buni creatori de dezordine. Noțiunea că ceva la fel de complex ca o moleculă ADN ar putea apărea din întâmplare este deci o absurditate non-științifică!

Bine, dar...

De dragul discuției, să presupunem că o moleculă de ADN s-a format cumva la întâmplare, și mai departe să mai presupunem că mii de molecule ADN s-au unit să formeze un cromozom funcțional, și să presupunem și că mai mulți cromozomi și-au unit forțele (fără ca vreun fulger să distrugă această colecție de cromozomi). Ca urmare avem încă doar o schiță, o listă de instrucțiuni care spune cum să producem un organism viu. E nevoie de o celulă vie să interpreteze acea schiță cu instrucțiuni, dar e nevoie de acea schiță pentru a construi o celulă vie. (La acest aparent paradox evoluționiștii pot doar murmura, "trebuie să se fi întâmplat cumva. Doar viața există, nu?")

În concluzie

Departe de a fi o explicație logică, științifică, și demonstrabilă a originii și dezvoltării vieții pe Pământ, Evoluția pare să fie sistem de convingeri ținut cu tot atâta credință religioasă ca oricare alt crez, cu dificultatea adăugată de a fi contrar unor adevăruri incontestabile. Pentru a crede în evoluție, un om de știință trebuie să renunțe la metoda științifică, să-și amorțească bunul simț și să strâmbe sau să ignore realitatea. Faptul că așa de mulți continuă să facă exact asta, și că desconsideră pe cei ce îndrăznesc să aducă provocări convingerilor lor, arată de fapt tăria credinței lor. Departe de a fi căutători sinceri ai adevărului și cu orizonturi deschise, evoluționiștii par să fie încuiați și “apărători dogmatici ai credinței"

A apărut viața "la întâmplare"? Voi ce credeți?
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 2:50 pm

Nu, viata nu a aparut la intamplare, practic nimic in Natura nu este la intamplare! Totul are loc dupa niste legi (mecanisme) ale Naturii!

Stiinta a descoperit o parte din aceste legitati si in viitor va mai descoperi multe dintre ele.

Dar a pune pe seama vreunei divinitati supra-realiste niste lucruri pe care stiinta nu le cunoaste in totalitate in ziua de azi, inseamna a promova nebunia sub forma de delir mistic la nivel de stiinta. Este ABSURD pentru cei carora creierul le functioneaza normal!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 3:05 pm

Apopii a scris:
Nu, viata nu a aparut la intamplare, practic nimic in Natura nu este la intamplare! Totul are loc dupa niste legi (mecanisme) ale Naturii
si aceste legi functioneaza de capul lor? cat de vechi sunt aceste legi? dc aceste legi nu au creat univerul acum 1000 de miliarde de ani ci acum 16?Apopii a scris:
Dar a pune pe seama vreunei divinitati supra-realiste niste lucruri pe care stiinta nu le cunoaste in totalitate in ziua de azi
pai stiinta sau mai bine zis pseudo-stiinta il scoate pe Dumnezeu din ecuatie si urmarile le vedem: teoria Big-Bang, teoria evolutinista si multe altele.Apopii a scris:
Este ABSURD pentru cei carora creierul le functioneaza normal!
normal in cazul vostru este atunci cand esti in randul turmei( caci si pseudo-stiinta are turma) caruia i-a fost impus de mica un sistem de credinte.

Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 3:27 pm

GaSpAr a scris:
si aceste legi functioneaza de capul lor?

Tu ma amuzi in mod copios Laughing Laughing Laughing E mai amuzant sa-ti citesc postarile, chiar decat sa ma uit la un film de comedie! Pe bune! Laughing Laughing Laughing

Dupa mintea ta, ce crezi, un corp are greutate datorita atractiei gravitationale (enuntata de stiinta ca lege a atractiei universale) sau doar de capul lui dumnezeu care sta si trage de corp pentru a nu pluti Laughing Laughing Laughing


Citat :
normal in cazul vostru este atunci cand esti in randul turmei( caci si pseudo-stiinta are turma) caruia i-a fost impus de mica un sistem de credinte.

Da, un sistem de ”credinte” implementat adanc in mintea noastra la orele de fizica, chimie, matematica, etc. si de la care tu, din nefericire, ai lipsit pentru a asculta ”stiinta” predicata de vreun popa mahmur si inchinator la Bachus Laughing Laughing Laughing

Te recunosti in turma lui?


_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 5:16 pm

da nu mi-ai zis cum au aparut aceste legi.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 5:20 pm

GaSpAr a scris:
da nu mi-ai zis cum au aparut aceste legi.

La fel cum ti-a aparut si tie parul in cap, adica in mod natural! Sau poate tu crezi ca vreun dumne-zeu a stat sa traga de el sa-ti creasca Laughing Laughing Laughing ma rog, la credinciosi totul este posibil!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 5:36 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
da nu mi-ai zis cum au aparut aceste legi.

La fel cum ti-a aparut si tie parul in cap, adica in mod natural! Sau poate tu crezi ca vreun dumne-zeu a stat sa traga de el sa-ti creasca Laughing Laughing Laughing ma rog, la credinciosi totul este posibil!
deci inainte sa existe ceva, erau legile? Laughing Laughing Laughing
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 5:53 pm

GaSpAr a scris:
deci inainte sa existe ceva, erau legile? Laughing Laughing Laughing

lol! Mai mult... zau ca nu pot raspunde la o asemenea intrebare ce denota vid mintal Laughing Laughing Laughing

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 6:05 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
deci inainte sa existe ceva, erau legile? Laughing Laughing Laughing

lol! Mai mult... zau ca nu pot raspunde la o asemenea intrebare ce denota vid mintal Laughing Laughing Laughing
asa faceti voi cand nu aveti raspuns? Laughing Laughing Laughing
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 6:25 pm

GaSpAr a scris:
Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
deci inainte sa existe ceva, erau legile? Laughing Laughing Laughing

lol! Mai mult... zau ca nu pot raspunde la o asemenea intrebare ce denota vid mintal Laughing Laughing Laughing
asa faceti voi cand nu aveti raspuns? Laughing Laughing Laughing

Da, asa procedam noi atunci cand aberatiile pe care le spuneti voi ajung in sfera patologicului... asta este, nu poti oferi raspunsuri oricarui individ lipsit de ratiune, dar in primul rand de cunostiinte elementare despre stiinta, dar care vrea raspunsuri bazate pe credinta in fapturi mitice...

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 6:46 pm

hai bre Apopii, zi cine a stabilit acele legi ale fizicii? pot functiona ele fara un sistem? ele sunt parte a universului fizic, deci cum mama naibii s-a creat unviersul fizic datorita legilor fizicii, desi legile fizicii fac parte din universul fizic?
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 7:04 pm

GaSpAr a scris:
hai bre Apopii, zi cine a stabilit acele legi ale fizicii? pot functiona ele fara un sistem? ele sunt parte a universului fizic, deci cum mama naibii s-a creat unviersul fizic datorita legilor fizicii, desi legile fizicii fac parte din universul fizic?

Ti-am dat exemplul greutatii unui corp si a legii atractiei universale (gravitatiei), ce ai vrea sa-ti mai spun? Pana si un copil cu cunostiinte elementare de fizica ar intelege ceea ce tu nu poti pricepe! Daca esti curios sa afli mai multe despre fizica, plateste-ti pe cineva care sa-ti dea meditatii particulare, eu nu am timp sa te invat pe tine!

Daca nu vrei sa inveti, nicio problema... poti continua cu intrebarile tale infantile, vei contribui din plin la lamurirea cititorilor forumului despre ceea ce inseamna religia si la ce consecinte ”intelectuale” poate duce! Laughing

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 7:08 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
hai bre Apopii, zi cine a stabilit acele legi ale fizicii? pot functiona ele fara un sistem? ele sunt parte a universului fizic, deci cum mama naibii s-a creat unviersul fizic datorita legilor fizicii, desi legile fizicii fac parte din universul fizic?

Ti-am dat exemplul greutatii unui corp si a legii atractiei universale (gravitatiei), ce ai vrea sa-ti mai spun? Pana si un copil cu cunostiinte elementare de fizica ar intelege ceea ce tu nu poti pricepe! Daca esti curios sa afli mai multe despre fizica, plateste-ti pe cineva care sa-ti dea meditatii particulare, eu nu am timp sa te invat pe tine!

Daca nu vrei sa inveti, nicio problema... poti continua cu intrebarile tale infantile, vei contribui din plin la lamurirea cititorilor forumului despre ceea ce inseamna religia si la ce consecinte ”intelectuale” poate duce! Laughing
ma lasi cu aberatii a la Stephen Hawking? numai ala zicea ca universul s-a creat datorita legii gravitatiei.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 7:13 pm

GaSpAr a scris:
ma lasi cu aberatii a la Stephen Hawking? numai ala zicea ca universul s-a creat datorita legii gravitatiei.

Infantilitatea ta mintala este chiar atat de avansata incat nu poti nici macar intelege ce inseamna un exemplu?

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 7:18 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
ma lasi cu aberatii a la Stephen Hawking? numai ala zicea ca universul s-a creat datorita legii gravitatiei.

Infantilitatea ta mintala este chiar atat de avansata incat nu poti nici macar intelege ce inseamna un exemplu?
totusi lamureste-ma tu cum pot actiona niste legi fizice daca nu exista un plan fizic. nu vreau sa fac meditatii vreau sa-mi explici tu
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Lun Iun 20, 2011 9:52 pm

GaSpAr a scris:
[totusi lamureste-ma tu cum pot actiona niste legi fizice daca nu exista un plan fizic.
Ce e atat de greu de inteles?

Vrei sa ne convingi ca un King Kong ...(dumnezeul tau) sta la o rotopisca sa invarta toti electronii din galaxia noastra ... sau umfla si dezumfla nucleele a tot ceea ce formeaza materia in Univers?

Cred ca ai tras chiulul la lectiile de fizica si chimie de nu poti pricepe ca fiecare material are proprietatile/legile sale ...inteleg si asta ...dar asta nu iti da dreptul moral sa negi legile care au pornit in primele "ere" dupa gigantica explozie numita Big Bang care a dat nastere Universului din care facem si noi parte!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 12:40 am

Soimos a scris:
nu poti pricepe ca fiecare material are proprietatile/legile sale ...inteleg si asta ...dar asta nu iti da dreptul moral sa negi legile care au pornit in primele "ere" dupa gigantica explozie numita Big Bang care a dat nastere Universului din care facem si noi parte!

Gaspar, pur si simplu, nu poate pricepe ce-i aia o lege a fizicii si nu poate concepe cum de un corp are greutate datorita gravitatiei si nu datorita unei porunci de-a dumnezeului in care crede el!

Practic, lui ii lipseste capacitatea de a diferentia intre o lege a fizicii (altfel spus a Naturii, a Universului, etc.) de o lege impusa de cineva Laughing

Pentru el cuvantul lege nu are si sens de formula matematica ce descrie un proces fizic.

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 5:49 am

Soimos a scris:
Vrei sa ne convingi ca un King Kong ...(dumnezeul tau) sta la o rotopisca sa invarta toti electronii din galaxia noastra ... sau umfla si dezumfla nucleele a tot ceea ce formeaza materia in Univers?
vorbaraie multa pe langa subiect, dar niciun raspuns satisfacator


Soimos a scris:
fiecare material are proprietatile/legile sale
corect, fiecare material din lumea fizica are propriile sale legi, dar inainte de lumea fizica unde erau legile fizicii ca sa provoace Big Bangul.?


Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 9:30 am

GaSpAr a scris:
vorbaraie multa pe langa subiect, dar niciun raspuns satisfacator
De ce nu e satisfacator ?

Cumva pentru ca nu ai suficienta cultura sa stii ca tot ceea ce este "lume materiala" ... adica ceea ce tu numesti "Creatie" ...este de fapt o forma de energie ... vezi structura atomului al oricarui element din tabelul lui Mendelev ... si daca ai inteles asta ... si iti mai pica si fisa sa faci legatura precum ca Big Bangul a fost explozie energetica imensa ... manastire intr-un picior ...ghici ciuperca ce-i?
Sau mai corect ...cine-i Dumnezeul care pe toate le-a "creat" ....King Kong sau Big Bang?

Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 10:46 am

Soimos a scris:
GaSpAr a scris:
vorbaraie multa pe langa subiect, dar niciun raspuns satisfacator
De ce nu e satisfacator ?

Cumva pentru ca nu ai suficienta cultura sa stii ca tot ceea ce este "lume materiala" ... adica ceea ce tu numesti "Creatie" ...este de fapt o forma de energie ... vezi structura atomului al oricarui element din tabelul lui Mendelev ... si daca ai inteles asta ... si iti mai pica si fisa sa faci legatura precum ca Big Bangul a fost explozie energetica imensa ... manastire intr-un picior ...ghici ciuperca ce-i?
Sau mai corect ...cine-i Dumnezeul care pe toate le-a "creat" ....King Kong sau Big Bang?

in primul rand nu ai raspuns aici
Citat :
corect, fiecare material din lumea fizica are propriile sale legi, dar inainte de lumea fizica unde erau legile fizicii ca sa provoace Big Bangul.?

Soimos a scris:
adica ceea ce tu numesti "Creatie" ...este de fapt o forma de energie ... vezi structura atomului al oricarui element din tabelul lui Mendelev ... si daca ai inteles asta ... si iti mai pica si fisa sa faci legatura precum ca Big Bangul a fost explozie energetica imensa
prin acea explozie s-a format lumea materiala, care a stabilit legile fizice. inainte de acea explozie cand nu era lumea materiala ce era? de unde acea energie?

Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 1:23 pm

GaSpAr a scris:
dar niciun raspuns satisfacator

Pe tine nu te poate satisface decat dumnezeul tau, stiinta iti da numai perturbatii mintale acute Laughing

Ce nasol de tine No ai sa ramai un mare nesatisfacut rendeer asteptand in van un domn-zeu inexistent.

Ia zi, mai sta Satana sa ingroape noaptea fosile de dinozauri pentru a-i induce in eroare pe oamenii de stiinta si pentru a pune la incercare credinta credinciosilor?

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 1:34 pm

Apopii a scris:
Ia zi, mai sta Satana sa ingroape noaptea fosile de dinozauri pentru a-i induce in eroare pe oamenii de stiinta si pentru a pune la incercare credinta credinciosilor?
daca ai fi cunoscator cum te lauzi, ai sti ca dinozauri au trait si acum cateva mii de ani si au fost contemporani cu oamenii.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 1:51 pm

GaSpAr a scris:
daca ai fi cunoscator cum te lauzi, ai sti ca dinozauri au trait si acum cateva mii de ani si au fost contemporani cu oamenii.

Nu sunt un astfel de cunoscator Laughing Laughing Laughing Numai un credincios poate cadea cu adevarat victima manipularii Satanei, deoarece acesta mizeaza pe credinta oamenilor si nu pe gandire, care-i este cel mai mare inamic!

Satana v-a luat mintile, tocmai pentru faptul ca voi credeti tot ceea ce va spune el! Acesta-i si motivul pentru care Satana domina lumea prin intermediul credinciosilor!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 2:11 pm

Apopii a scris:
GaSpAr a scris:
daca ai fi cunoscator cum te lauzi, ai sti ca dinozauri au trait si acum cateva mii de ani si au fost contemporani cu oamenii.

Nu sunt un astfel de cunoscator Laughing Laughing Laughing Numai un credincios poate cadea cu adevarat victima manipularii Satanei, deoarece acesta mizeaza pe credinta oamenilor si nu pe gandire, care-i este cel mai mare inamic!

Satana v-a luat mintile, tocmai pentru faptul ca voi credeti tot ceea ce va spune el! Acesta-i si motivul pentru care Satana domina lumea prin intermediul credinciosilor!
ai dat si tu in boala lui Soimos? adica vorbesti pe langa subiect cand nu ai raspuns? ce naiba mai Apopii, te credeam mai dezghetat la minte decat el.

Te mai intreb o data: nu stiai ca dinozaurii au fost si contemporani cu oamenii?

Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   Mar Iun 21, 2011 2:19 pm

GaSpAr a scris:
daca ai fi cunoscator cum te lauzi, ai sti ca dinozauri au trait si acum cateva mii de ani si au fost contemporani cu oamenii.
Asa este ... uite si o poza care iti confirma aceasta parere:


Ha ha ha !

Pai dinozauri mai traiesc si astazi ...asa ca kakaia problema iest ...vorba rusului?
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: A apărut viața la întâmplare?   

Sus In jos
 
A apărut viața la întâmplare?
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Stinta versus Credinta :: Stinta vs Credinta :: Evolutie sau Creatie-
Mergi direct la: