Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 8:04 pm

Rațiunea (sau mai degrabă lipsa ei) celor mai mulți agnostici și atei când vine vorba despre demonstrarea existenței lui Dumnezeu este următoarea:„Nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu (cu atât mai puțin eu), prin urmare nu există!”.Întrebarea lor este: Poate cineva să demonstreze că există Dumnezeu? Răspunsul este: Da! Iată câteva dintre ele:

1. Argumentul cosmologic, face referire la faptul că fiecare lucru cunoscut din univers are o cauză, de aceea, logic ar fi că credem că universul însuși are o cauză, iar cauza unui univers atât de mare trebuie să fie numai Dumnezeu. Ateii spun că Dumnezeu nu există și, prin urmare, universul a apărut la întâmplare. Însă probabilitatea de apariție a unei singure molecule de proteină este de 1 la 10243 (adică 10 urmat de 243 zerouri). Pe de altă parte, o singură celula este formată din milioane de molecule de proteine. Probabilitatea ca ceva fizic să fi apărut din nimic, fără intervenția cuiva din exterior este zero. Nu se cunoaște nicio stare fizică, observabilă care să fi apărut din nimic. Știind lucrurile acestea, trebuie să admiți că îți trebuie mai multă credință să nu crezi în existența lui Dumnezeu decât să crezi. E mult mai simplu să crezi decât să nu crezi.

2. Argumentul teleologic, este, de fapt, o subcategorie a primului argument, și se concentrează asupra ordinii și armoniei din univers. Totul este atât de bine aranjat în univers încât doar o ființă infinit de inteligentă ar fi putut să facă lucrurile în felul acesta. În antichitate, David a spus: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui” (Ps. 19:1). Pur și simplu, nu te poți uita la frumusețea și complexitatea universului fără să te gândești la un Creator inteligent care să-l fi făcut. Când vezi o clădire frumoasă nu poți să nu te gândești că nu a răsărit peste noapte acolo, ci un constructor inteligent a proiectat-o și construit-o. Când te uiți la un tablou nu poți să nu te gândești că un maestru l-a pictat, și nu a apărut la întâmplare. Când citești un poem te gândești la cel care l-a scris și știi că nu a putut să apară la întâmplare. Petre Țuțea cred că a spus odată că dacă iei un milion de maimuțe și le dai un milion de ani la dispoziție nu vor putea scrie nici cea mai proastă piesă a lui Shakespeare. Nu te poți uita la frumusețea și armonia pământului și a întregului univers cu miile de miliarde de planete fără să te gândești la Creatorul lor.

3. Argumentul ontologic, face referire la necesitatea de a exista o ființă mai mare decât ceea ce nimeni nu-și poate imagina. Suntem tentați ca oameni să comparăm lucrurile sau oamenii: care este cel mai cel dintre cei mai cei. Ducând un astfel de argument la maxim, trebuie să recunoști că exită cineva mai mare decât orice altceva și decât oricine altcineva. Este Dumnezeu.

4. Argumentul moral se bazează pe sentimentul pe care omul îl are despre bine și rău și argumentează că trebuie să existe un Dumnezeu care este sursa binelui și cel care va pedepsi răul. Fiecare popor din istorie a avut o formă sau alta de norme sau legi. Toți au avut o percepție asupra binelui sau răului. Crimele, minciuna, hoția și imoralitatea sunt pretutindeni asociate cu răul. De unde am putea să avem acest simț al binelui și răului dacă nu de la un Dumnezeu Sfânt?

5. Argumentul sentimentului religios prezent la toți oamenii din toate culturile, derivat oarecum din cel de-al patrulea. De-a lungul istoriei, există dovezi că omul, oricât de primitiv ar fi fost, a crezut într-o ființă mai mare decât el, și s-a închinat înaintea ei, pentru că în fiecrae om, așa cum spune Solomon în Eclesiastul 3:11, Dumnezeu a pus gândul veșniciei, adică un sentiment religios de a se gândi dincolo de el, dincolo de viața aceasta. Acest sentiment te urmărește și nu-ți dă pace, pentru că Dumnezeu te caută. Filosoful Malcolm Muggeridge scria: „Aveam impresia că într-un fel sau altul, în îndelungile mele căutări, eu eram cel urmărit.” C. S. Lewis își amintea: „…noapte de noapte, ori de câte ori îmi luam gândul de la munca mea, chiar și pentru o clipă, simțeam apropierea constantă, neostoită, a Aceluia pe care, îți spun sincer, nu-mi doream să-L cunosc. În cele din urmă, am avut parte tocmai de acel lucru de care mă temusem îngrozitor. Am cedat și am recunoscut că Dumnezeu este Dumnezeu, am îngenuncheat și m-am rugat; cred că în clipa aceea nu exista în toată Anglia un păcătos întors la credință, care să fie mai nefericit și mai reticent ca mine.”

6. Complexitatea universului interior. Așa cum există un univers exterior de o complexitate inimaginabilă, care dovedește existența unui Creator înțelept, există și un univers interior cel puțin la fel de complex, care dovedește amprenta unui Creator inteligent. Astăzi specialiștii în microbilogie susțin că trupul uman este mult mai complex decât universul exterior. Un profesor universitar de la Yale și Sorbona, spunea că o singură celulă este mult mai complexă decât o galaxie. Și doar creierul uman conține peste 17 miliarde de astfel de celule. Creierul uman este, pur și simplu, o adevărată mașinărie care procesează peste un milion de informații pe secundă, evaluându-le în același timp pe fiecare în parte. Posibiltatea ca una dintre acestea să fi apărut la întâmplare este zero. Și atunci, nu poți să nu te întrebi: Cine m-a creat în felul acesta? David spune în Psalmul 8: „Când privesc cerurile, lucrarea mâinilor Tale, luna și stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: ce este omul ca să Te gândești la El, și Fiul Omului ca să-L bagi în seamă, L-ai făcut cu puțin mai prejos decât Dumnezeu, l-ai încununat cu slavă și cu cinste, toate le-ai pus sub piciarele lui” (3-5), iar în Psalmul 139 spune: „Tu mi-ai întocmit răruncii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele; Te laud că sunt o făptură așa de minunată” (13). Nu poți să ignori asemenea dovezi. Încă o dată, îți trebuie mai mult curaj și credință să nu crezi, să ignori aceste dovezi, decât să crezi. E mult mai simplu să te lași copleșit de măreția și frumusețea lui Dumnezeu și să crezi în El.

7. Argumentul demonstrației matematice. Până mai de curând nu s-a știut nimic despre acest argument și chiar păra posibil, însă în anul 1940, unul dintre cei mai străluciți matematicieni care au existat vreodată, Kurt Gödel (1906-1978), bun prieten și colaborator al lui Albert Einstein, a reușit să demonstreze matematic existența lui Dumnezeu, pornind în demersul său de la argumentul ontologic formulat de Anselm de Canterbury, care spune că Dumnezeu este Ființa Ultimă, mai mare decât orice se poate imagina în Univers.Gödel a modificat puțin argumentul lui Anselm și a folosit logica modală, care face distincția între diferitele stadii ale supozițiilor. Aceasta nu a fost descoperită, însă, decât după moartea Sa, mai precis în anul 1980. Formula este cea din imaguinea de mai jos:

https://redcdn.net/ihimg/photo/my-images/98/60494472.jpg/

Deși există atât de multe argumente ale existenței lui Dumnezeu, niciunul dintre acestea nu pot să convingă, în adevăratul sens al cuvântului, pe nimeni dintre cei care refuză să recunoască ceea ce este atât de clar. La urma, urmei, trebuie să crezi că El există. Mi-a plăcut întotdeauna felul în care filozoful, matematicianul și fizicianul francez Blaise Pascal punea problema: „Dacă Dumnezeu nu există și eu am crezut în El, n-am pierdut nimic; dar dacă există și n-am crezut în El, am pierdut totul”.
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 8:12 pm

astept filmulete cu preoti si poze cu inchizitia Very Happy
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 8:16 pm

Mama mia!!! Cata vorbarie si balacarie semidocta pentru a demonstra nimic Laughing

Mai baga-ti mintile-n cap, daca ati fi avut si voi un dumnezeu real, n-ar fi trebuit sa va scremeti voi sa-i demonstrati existenta, adica ce copil la minte mai poate crede, in ziua de azi, ca un ditamai dumnezeul atotputernic sta si asteapta de la niste inchinatori fara minte, sa-i demonstreze LUI, tocmai lui The Myghty, existenta Laughing Sa te scapi pe tine de ras si nu alta!

Daca ati fi avut si voi vreun dumnezeu, cat de mic, ar fi fost alaturi de voi si l-ar fi vazut toata lumea!!!
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 8:23 pm

GaSpAr a scris:
astept filmulete cu preoti si poze cu inchizitia Very Happy

Daca ati fi avut vreun dumnezeu, n-ar fi stat cu limba-n san si s-ar fi uitat la popii vostri cum abuzeaza sexual copii! N-ar fi stat impasibil atunci cand inchizitia omora milioane de oameni intr-un mod feroce, i-ar fi strivit EL pe toti astia, dar n-aveti niciun dumnezeu, de asta n-a luat nicio masura, nu ia si nici nu va lua vreodata! Dumnezeul vostru este doar inventia unui mosneag, numit Moise, care de singuratate a inceput sa viseze la dumnezei atotputernici care sa n-aiba alta treaba decat sa se ascunde prin tufe arzand pentru a-i sopti lui la ureche porunci, chipurile divine Laughing
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 8:26 pm

Cyberman a scris:
Daca ati fi avut si voi vreun dumnezeu, cat de mic, ar fi fost alaturi de voi si l-ar fi vazut toata lumea!!!
uite aici

GaSpAr a scris:
Rațiunea (sau mai degrabă lipsa ei) celor mai mulți agnostici și atei când vine vorba despre demonstrarea existenței lui Dumnezeu este următoarea:„Nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu (cu atât mai puțin eu), prin urmare nu există!
Cyberman a scris:
ca un ditamai dumnezeul atotputernic sta si asteapta de la niste inchinatori fara minte, sa-i demonstreze LUI, tocmai lui The Myghty, existenta
deci am zis bine ca nu prea ai demonstrat ca ai logica si ratiune. in primul rand nu ii demonstram lui Dumnezeu ca el exista, e ca si cum ti-as demonstra tie ca existi, ci va demonstram voua ca exista, desi cum am zis mai sus, lipsa ratiunii va impiedica sa vedeti astaPS: Cyber cum de nu ai bagat un filmulet cu vreun popa care a facut cine stie ce, sau o poza cu inchizitia? Laughing Laughing
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 8:27 pm

Cyberman a scris:
GaSpAr a scris:
astept filmulete cu preoti si poze cu inchizitia Very Happy

Daca ati fi avut vreun dumnezeu, n-ar fi stat cu limba-n san si s-ar fi uitat la popii vostri cum abuzeaza sexual copii! N-ar fi stat impasibil atunci cand inchizitia omora milioane de oameni intr-un mod feroce, i-ar fi strivit EL pe toti astia, dar n-aveti niciun dumnezeu, de asta n-a luat nicio masura, nu ia si nici nu va lua vreodata
frate tu ai auzit de liberul arbitru? mai documenteaza-te in privinta lui si poate atunci ai sa privesti altfel lucrurile
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 8:33 pm

GaSpAr a scris:
mai documenteaza-te in privinta lui si poate atunci ai sa privesti altfel lucrurile

Un om normal la minte nu are cum sa cada prada nebuniei religioase, in care sa creada in cai verzi pe pereti, adica in dumnezei inchipuiti de niste primitivi care se ascundeau cu capul in tarana atunci cand tuna si ziceau ca-i suparat sfantu Ilie Laughing Laughing Laughing
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 8:55 pm

Cyberman a scris:
GaSpAr a scris:
mai documenteaza-te in privinta lui si poate atunci ai sa privesti altfel lucrurile

Un om normal la minte nu are cum sa cada prada nebuniei religioase, in care sa creada in cai verzi pe pereti, adica in dumnezei inchipuiti de niste primitivi care se ascundeau cu capul in tarana atunci cand tuna si ziceau ca-i suparat sfantu Ilie Laughing Laughing Laughing
hai ca nu imi mai pierd timpul cu tine, esti prea redus ca sa ma cobor la nivelul tau.
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 9:10 pm

GaSpAr a scris:
ca sa ma cobor la nivelul tau.

N-ai cum sa te cobori la nivelul meu si al celorlalti oameni normali la minte, tu cel dus cu pluta mintii prin ceruri populate de dumnezei fantastici, cate-o treime din fiecare Laughing Laughing Laughing ,sfinti facuti pe banda rulanta si ingerasi cu aripi din pene de gasca Laughing Laughing Laughing
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Iun 25, 2011 9:33 pm

Cyberman a scris:
GaSpAr a scris:
ca sa ma cobor la nivelul tau.

N-ai cum sa te cobori la nivelul meu si al celorlalti oameni normali la minte, tu cel dus cu pluta mintii prin ceruri populate de dumnezei fantastici, cate-o treime din fiecare Laughing Laughing Laughing ,sfinti facuti pe banda rulanta si ingerasi cu aripi din pene de gasca Laughing Laughing Laughing
cheers santa Sleep affraid afro lol! elephant farao albino cherry jocolor Suspect pirat monkey Basketball pig What a Face
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Dum Iun 26, 2011 12:08 am

GaSpAr a scris:
1. Argumentul cosmologic, face referire la faptul că fiecare lucru cunoscut din univers are o cauză, de aceea, logic ar fi că credem că universul însuși are o cauză, iar cauza unui univers atât de mare trebuie să fie numai Dumnezeu.

Asta este valabil doar pentru cei care au studiat din fizica doar capitolul educatia fizica pentru micul crestin!

Principiul întâi al termodinamicii

Energia unui sistem termodinamic este egală cu suma tuturor energiilor particulelor componente.
Sau, cu alte cuvinte, ”nimic nu se gastiga, nimic nu se pierde, totul se transforma” Antoine Lavoisier.

Aplicat la nivelul Universului, pricipiul I al termodinamicii ne releva faptul ca doar energia Universului putea da nastere Universului! Nasterea Universului, in forma sa actuala, nu se putea face decat prin transformare dintr-o alta stare energetica a sa. Practic, starea Universului este determinata de modul in care este organizata si transferata energia in interiorul sau!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Dum Iun 26, 2011 12:29 am

GaSpAr a scris:
cauza unui univers atât de mare trebuie să fie numai Dumnezeu.

Explica-mi si mie de ce tocmai dumnezeu si de ce nu Ra sau Uranus sau poate Zeus? Doar asa ca v-ati gasit mai multi sa credeti asta?

Pana la Moise nu mai auzise nimeni de zeutul asta Laughing confused Laughing
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Dum Iun 26, 2011 7:04 am

GaSpAr a scris:
cauza unui univers atât de mare trebuie să fie numai Dumnezeu.

Mda ...de acord ...Dumnezeul numit Big Bang ... a carui existenta si Creatie chiar ca nu pot fi contestate .... pentru ca spre deosebire de "dumnezeul" King Kong (care l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa si a iesit 98,7 % identic cu o maimuta) cel pe care nu l-a vazut nimeni ...si nici stiinta nu a gasit vre-o singura dovada a existentei sale desi cauta asta de mai mult de 2000 de ani !
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Dum Sept 11, 2011 11:36 am

Pe mine ma mira tenacitatea oamenilor de a incerca sa demonstreze existenta a ceva ce nu exista! Daca ar exista in realitate ar fi si observabil de catre toata lumea, dar si masurabil!

E clar ca buna ziua ca nu exista, daca ar exista nu i-ar lasa pe oameni sa faca tot ce vor ei, iar la urma sa-i pedepseasca deoarece nu au facut cum vroia el doh Daca ar exista, s-ar arata oamenilor, le-ar spune ce vrea si e sigur ca oamenii i-ar asculta cerintele, dar asa... cine mai poate crede ca un ditamai dumnezeul se adreseaza oamenilor printr-o carte antica, plina de orori si scrisa de niste crescatori de oi si capre... nu vi se pare ca asta-i o atitudine demna doar de un micut zeu tribal, cu posibilitati limitate doar la credulitatea membrilor de trib...

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Dum Sept 11, 2011 1:53 pm

Apopii a scris:
cine mai poate crede ca un ditamai dumnezeul se adreseaza oamenilor printr-o carte antica, plina de orori si scrisa de niste crescatori de oi si capre... nu vi se pare ca asta-i o atitudine demna doar de un micut zeu tribal, cu posibilitati limitate doar la credulitatea membrilor de trib...

Dar culmea este alta ...si anume aceea ca Dumnezeu se adreseaza in scris unor popoare de analfabeti ...asta cand in calitatea lui de "atotputernic" putea sa se prezinte oamenilor macar asa cum se prezinta cantareata Madona spectatorilor ei ...si anume prin holograme laser si sisteme de sunet Dolby.
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Vin Dec 16, 2011 6:55 am

Cyberman a scris:
Mama mia!!! Cata vorbarie si balacarie semidocta pentru a demonstra nimic Laughing

Mai baga-ti mintile-n cap, daca ati fi avut si voi un dumnezeu real, n-ar fi trebuit sa va scremeti voi sa-i demonstrati existenta, adica ce copil la minte mai poate crede, in ziua de azi, ca un ditamai dumnezeul atotputernic sta si asteapta de la niste inchinatori fara minte, sa-i demonstreze LUI, tocmai lui The Myghty, existenta Laughing Sa te scapi pe tine de ras si nu alta!

Daca ati fi avut si voi vreun dumnezeu, cat de mic, ar fi fost alaturi de voi si l-ar fi vazut toata lumea!!!
Dar pe Dumnezeu poti sa Il vezi prin credinta.Poti sa Il simti.El iti poarta de grija,te ajuta in clipe grele,El iti raspunde la rugaciuni.El te vindeca.Dar mai mult de atat,te mantuieste.El iti da pacea in inima.
Sus In jos
livius
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 287
Varsta : 38
Puncte : 288
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Vin Dec 16, 2011 8:15 am

Prin credinta poti sa vezi orice fantezie, de aceea este credinta!

Daca ai impresia ca iti raspunde la rugaciuni, este mai grav, ptr ca cineva care nu se manifesta sub forma reala nu iti poate raspunde la rugaciuni, deci probabil in cazul acesta ar putea fi de o forma de delir.

Pacea si linistea le poti obtine si prin meditatii si relaxari!

Ca sa te mantuiesti mai intai trebuie sa mori, ptr ca Isus te mantuieste numai punandu-ti crucea la cap.
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Vin Dec 16, 2011 8:37 am

livius a scris:
Prin credinta poti sa vezi orice fantezie, de aceea este credinta!

Daca ai impresia ca iti raspunde la rugaciuni, este mai grav, ptr ca cineva care nu se manifesta sub forma reala nu iti poate raspunde la rugaciuni, deci probabil in cazul acesta ar putea fi de o forma de delir.

Pacea si linistea le poti obtine si prin meditatii si relaxari!

Ca sa te mantuiesti mai intai trebuie sa mori, ptr ca Isus te mantuieste numai punandu-ti crucea la cap.Cat se poate de fals.Atunci cand primesti iertarea de pacate,ai primit garantia iertarii.Este o experienta unica si ea este in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Cei firesti nu pot sa inteleaga lucrurile duhovnicesti.Deci tu vorbesti in necunostinta de cauza.
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Vin Dec 16, 2011 5:33 pm

Soimos a scris:
Apopii a scris:
cine mai poate crede ca un ditamai dumnezeul se adreseaza oamenilor printr-o carte antica, plina de orori si scrisa de niste crescatori de oi si capre... nu vi se pare ca asta-i o atitudine demna doar de un micut zeu tribal, cu posibilitati limitate doar la credulitatea membrilor de trib...

Dar culmea este alta ...si anume aceea ca Dumnezeu se adreseaza in scris unor popoare de analfabeti ...asta cand in calitatea lui de "atotputernic" putea sa se prezinte oamenilor macar asa cum se prezinta cantareata Madona spectatorilor ei ...si anume prin holograme laser si sisteme de sunet Dolby.
Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii.Si Fiul Sau putea sa se nasca intr-un palat.Dar,a ales sa vina intr-o iesle ca si bogatul si saracul sa aiba acces la harul lui Dumnezeu.
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Vin Dec 16, 2011 9:46 pm

EmaLovesJesus a scris:
livius a scris:
Prin credinta poti sa vezi orice fantezie, de aceea este credinta!

Daca ai impresia ca iti raspunde la rugaciuni, este mai grav, ptr ca cineva care nu se manifesta sub forma reala nu iti poate raspunde la rugaciuni, deci probabil in cazul acesta ar putea fi de o forma de delir.

Pacea si linistea le poti obtine si prin meditatii si relaxari!

Ca sa te mantuiesti mai intai trebuie sa mori, ptr ca Isus te mantuieste numai punandu-ti crucea la cap.Cat se poate de fals.
Atunci cand primesti iertarea de pacate,ai primit garantia iertarii.Este o experienta unica si ea este in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu.Cei firesti nu pot sa inteleaga lucrurile duhovnicesti.Deci tu vorbesti in necunostinta de cauza.In Cuvantul lui Dumnezeu avem promisiunea ca El ne raspunde la rugaciuni.Asa ca eu cred ce spune Dumnezeu,nu ce spui tu.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Dec 17, 2011 8:55 am

EmaLovesJesus a scris:
Soimos a scris:
Apopii a scris:
cine mai poate crede ca un ditamai dumnezeul se adreseaza oamenilor printr-o carte antica, plina de orori si scrisa de niste crescatori de oi si capre... nu vi se pare ca asta-i o atitudine demna doar de un micut zeu tribal, cu posibilitati limitate doar la credulitatea membrilor de trib...

Dar culmea este alta ...si anume aceea ca Dumnezeu se adreseaza in scris unor popoare de analfabeti ...asta cand in calitatea lui de "atotputernic" putea sa se prezinte oamenilor macar asa cum se prezinta cantareata Madona spectatorilor ei ...si anume prin holograme laser si sisteme de sunet Dolby.
Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii.Si Fiul Sau putea sa se nasca intr-un palat.Dar,a ales sa vina intr-o iesle ca si bogatul si saracul sa aiba acces la harul lui Dumnezeu.
De care Fiu al lui Dumnezeu vorbesti, ptr ca Dumnezeu nu s-a laudat ca are un copil, si pe de alta parte toti oamenii suntem niste fii de Dumnezei si unii se nasc in grajduri si altii in palate
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Dec 17, 2011 12:33 pm

Soimos a scris:
Domnul Isus s-a nascut intr-o iesle,pentru ca oricine sa poata sa vina la El.Daca se nastea intr-un palat cei mai umili nu aveau indrazneala ca sa vina la El.Adevarata intelepciune,vine de sus.Oamenii sunt limitati.Ei folosesc pana la 8-10 la suta din capacitatea creierului.Doar atunci cand vom merge la El,vom fi ca El.Vom cunoaste toate lucrurile.Intelepciunea nu se poate obtine fara Dumnezeu, pentru ca ea este trasatura lui Dumnezeu.In Hristos, Fiul Sau, sunt ascunse toate comorile intelepciunii și ale stiintei (Col. 2:3), El Insusi a fost facut intelepciune pentru noi. Dumnezeu este sursa intelepciunii, o primim de la El prin citirea si cunoasterea Scripturilor (2 Tim.3:15), prin recunoasterea lucrarilor dumnezeiesti (Ps. 19:7), prin intermediul rugaciunii. Apostolul Iacov sfătuieste pe cei carora le lipseste intelepciunea să o ceara cu credinta de la Dumnezeu si ea le va fi data (Iacov 1:5).
EmaLovesJesus a scris:
Soimos a scris:


Dar culmea este alta ...si anume aceea ca Dumnezeu se adreseaza in scris unor popoare de analfabeti ...asta cand in calitatea lui de "atotputernic" putea sa se prezinte oamenilor macar asa cum se prezinta cantareata Madona spectatorilor ei ...si anume prin holograme laser si sisteme de sunet Dolby.
Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii.Si Fiul Sau putea sa se nasca intr-un palat.Dar,a ales sa vina intr-o iesle ca si bogatul si saracul sa aiba acces la harul lui Dumnezeu.
De care Fiu al lui Dumnezeu vorbesti, ptr ca Dumnezeu nu s-a laudat ca are un copil, si pe de alta parte toti oamenii suntem niste fii de Dumnezei si unii se nasc in grajduri si altii in palate
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Dec 17, 2011 12:35 pm

Soimos a scris:
GaSpAr a scris:
cauza unui univers atât de mare trebuie să fie numai Dumnezeu.

Mda ...de acord ...Dumnezeul numit Big Bang ... a carui existenta si Creatie chiar ca nu pot fi contestate .... pentru ca spre deosebire de "dumnezeul" King Kong (care l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa si a iesit 98,7 % identic cu o maimuta) cel pe care nu l-a vazut nimeni ...si nici stiinta nu a gasit vre-o singura dovada a existentei sale desi cauta asta de mai mult de 2000 de ani !
Poate nimicul sa creeze ceva?Este Dumnezeul tau un nimic?Halal gandire! ote]
Sus In jos
Fernando
Scutier
Scutier
avatar

Numarul mesajelor : 102
Varsta : 28
Localizare : Tulcea
Puncte : 102
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Dec 17, 2011 12:42 pm

EmaLovesJesus a scris:
Atunci cand primesti iertarea de pacate,ai primit garantia iertarii.

Eu ma gandesc de mult timp ca pacatul este o scorneala crestineasca facuta doar pentru credinciosi.Eu nu sunt pacatos pentru ca m-am iertat singur de pacatul credintei si acum ma simt liber si nu mai are de ce sa ma mai ierte cineva.
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   Sam Dec 17, 2011 12:52 pm

Atunci cand traiesti dupa poftele firii tale pamantesti ,cand nu asculti de Voia lui Dumnezeu, va trebui sa suporti consecintele neascultarii. Daca refuzi sa primesti iertarea de pacate prin Domnul Isus.
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic   

Sus In jos
 
Existenta lui Dumnezeu demonstrata si matematic
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Stinta versus Credinta :: Stinta vs Credinta :: Evolutie sau Creatie-
Mergi direct la: