Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Creationism vs Evolutionism

In jos 
AutorMesaj
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Creationism vs Evolutionism   Lun Iul 04, 2011 8:30 pm

Fosilele – pro sau contra evoluției?

Evoluționiștii pretind că fosilele (fosila este un rest al unei plante sau al unui animal conservat în rocile sedimentare ale Pământului) sunt dovezi care le susțin teoria. Ei spun că acestea arată formele intermediare ale unei specii care s-a dezvoltat de-a lungul miliardelor de ani. Așa să fie?

Biblia spune:

“Vorbește Pământului și te va învăța; și peștii mării îți vor povesti. Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri”? (Iov 12:8-9)

Dacă într-adevăr fosilele ar susține evoluția, atunci ar trebui să se găsească în straturile celor mai vechi roci forme primitive de viață. Apoi, în timp ce se urcă prin diferitele straturi, să se găsească forme de viață din ce în ce mai complexe.

Lucrurile nu stau nici pe departe așa. Evoluția susține că ființele vii s-au transformat de-a lungul timpului dintr-o specie în alta. Dacă așa ar fi stat lucrurile, atunci ar fi trebuit să găsim fosile care să dovedească transformarea aceasta. Asta ar fi însemnat să se găsească fosile ale unor specii care se aflau în primele stadii ale tranziției (cunoscute sub denumirea de “verigi-lipsă”).

De exemplu, dacă reptilele s-au transformat din păsări, ar fi trebuit să fie găsite fosilele unor reptile cu solzii care sunt pe punctul de a se transforma în pene și boturile devenind ascuțite, pentru a se asemăna cu ciocurile. Nici vorbă de așa ceva!!!

Sau, dacă într-adevăr primatele au evoluat treptat în oameni, ar fi trebuit să fie descoperite numeroase fosile ale unor asemenea primate, care să aibă capete din ce în ce mai mari, brațe din ce în ce mai scurte, care să le apropie din ce în ce mai mult de om. Acestea nu există!!! (Într-un număr viitor vom vedea că așa-numitele “verigi-lipsă” susținute de evoluționiști în cazul omului au fost o minciună crasă).

Potrivit Creației, Dumnezeu a creat toate formele vii. De aceea nu există formele intermediare, și fosilele arată acest lucru foarte bine. Biblia vorbește și despre diluviul din vremea lui Noe (care a fost universal, nu local). Astfel se explică formarea într-un timp foarte scurt a straturilor sedimentare și prezența “cimitirului” de fosile. Relatarea biblică oferă răspunsuri logice, dar și științifice, la aceste probleme cărora evoluția nu le poate da o soluție nici logică, și nici științifică.

Însuși Darwin era conștient că nu există dovezi concludente în sprijinul evoluției din partea fosilelor. În propria sa carte, scrie: “Fără îndoială, geologia nu dezvăluie vreun asemenea lanț organic realizat prin transformări fine și aceasta este, poate, cea mai serioasă și vădită obiecție care poate fi ridicată împotriva teoriei mele” (Charles Darwin, Originea Speciilor, Ed. J. M. Dent & Sons, Londra, pp. 292-293)

Un profesor a spus un adevăr mare:

“Este de necrezut câte lucruri de necrezut trebuie să creadă un necredincios pentru a putea fi necredincios”.

Faptul că nu se găsesc acele forme intermediare (“verigi-lipsă”) dovedește că ființele vii au apărut brusc, adică au fost create de Dumnezeu.

Legile Termodinamicii


In cele ce urmează vom analiza cele două modele, creaționist și evoluționist, din punctul de vedere al legilor termodinamicii.

Prima lege a termodinamicii este cunoscută în lumea științifică ca legea conservării energiei. Aceasta afirmă că energia nu este nici creată, nici distrusă. Consecința acestei legi este aceea că Universul nu s-a putut crea singur, ci a avut un Creator. Această primă lege a termodinamicii contrazice teoria Big-Bang-ului și evoluția în sine.

Este remarcabilă afirmația făcută de Richard Dawkins, evoluționist convins: “Cu cât un lucru este mai puțin probabil din punct de vedere statistic, cu atât mai puțin putem crede că s-a întâmplat datorită șansei. Chiar și la o privire superficială, varianta evidentă este existența unui Creator” (R.Dawkins, The Blind Watchmaker, 1986, p.130)!

Dacă este adevărat că tot ce vedem a evoluat, deci a trecut prin mai multe stadii (elemente, stele, planete, polimeri chimici, celule vii, viermi, pești, amfibii, reptile, mamifere si, finalmente, omul), atunci putem spune că toate sistemele se îndreaptă (în mod logic) mereu spre o complexitate din ce în ce mai înaltă.

Aici intervine a doua lege a termodinamicii, care este și mai interesantă decât prima. Ea afirmă că toate sistemele tind să se dezorganizeze și să devină haotice. Această dezordine poartă numele de entropie (sub toate cele trei aspecte pe care le comportă: clasică, statistică și informațională). Pe măsură ce timpul trece, entropia crește. Totul se descompune sau moare. Insă evoluția afirmă că Universul acesta ordonat a provenit dintr-o explozie (Big Bang) contrazicând astfel această lege. Ea afirmă că există un proces continuu de dezvoltare și complexitate în Univers.

Susținătorii modelului evoluționist evită pe cât posibil abordarea acestui aspect și, când sunt constrânși, emit unele ipoteze pe care, pe scurt, le enuntam :

* Legea entropiei nu poate fi aplicată sistemelor vii.

J.H. Rush (în cartea The Down of life, p.35) spune: “În cursa complexă a evoluției sale, viața este un remarcabil contrast cu tendința exprimată în legea a doua a termodinamicii. În contrast cu această lege, care exprimă o progresie ireversibilă înspre creșterea entropiei și dezordinii, viața evoluează continuu spre nivele ale ordinii mai ridicate. Evoluția nu dă înapoi”.

Acesta este însă combătut de însuși colegul lui evoluționist, biologul Harold Blul (în cartea TimeŽs Arrow and Evolution, p.119): “Cu câtă atenție am examina sistemele vii, noi nu găsim nici o evidență că principiul termodinamicii ar cădea în cazul sistemelor vii”.

* Probabil legea a doua nu se aplică sistemelor deschise.

Insă argumentul « sistemelor deschise » este combatut cu a treia lege a termodinamicii, lege ce afirmă că ordinea este maximă la zero absolut (-273° C), considerându-se că la acea temperatură entropia este zero. Aceasta înseamnă că a adăuga energie unui sistem deschis nu va face altceva decât să crească dezordinea acestuia (Morris H., The Bible and Modern Science, Moody Press, Chicago, 1987, pp. 205-220).

Modelul creaționist nu contrazice a doua lege a termodinamicii. El postulează faptul că acea creație primordială a fost completă, perfectă și realizată cu un scop bine definit. El admite legea conservării și dezintegrării naturii.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Creationism vs Evolutionism   Lun Iul 04, 2011 8:36 pm

Da de unde ai tu convingerea ca acel Creator la care te referi tu este tocmai acela din Biblie ...adica acel King-Kong ca si aspect ...doar ca redus la dimensiunile unui pitic de gradina ...zic asta ca daca nu l-ar fi "altoit" unul din marii criminali ai antichitatii cu puterile lui Sol Invinctus ...si azi tot un amarat de pitic de gradina cu aspect de maimutoi ramanea!

Uite eu zic ca singurul Creator este Flying Spaghetty Monster ...si asta nu se poate dovedi ca nu este adevarat !
Cine va face dovada ca acest Creator nu exista ... bineinteles in ceruri ...primeste de la profetul Bob Henderson 1 000 000 de $ cash!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Creationism vs Evolutionism   Lun Iul 04, 2011 8:44 pm

Soimos a scris:
Da de unde ai tu convingerea ca acel Creator la care te referi tu este tocmai acela din Biblie
nu este neaparat sa fie acela din biblie sa stii ca exista si deisti, cei care cred intr-o divinitate fara forma, o forta, care nu are treaba cu religiile.
Soimos a scris:
adica acel King-Kong ca si aspect ...doar ca redus la dimensiunile unui pitic de gradina ...zic asta ca daca nu l-ar fi "altoit" unul din marii criminali ai antichitatii cu puterile lui Sol Invinctus ...si azi tot un amarat de pitic de gradina cu aspect de maimutoi ramanea!
intradevar se vede ca esti ''documentat'' Very Happy Very HappySoimos a scris:
Uite eu zic ca singurul Creator este Flying Spaghetty Monster ...si asta nu se poate dovedi ca nu este adevarat !
exact cum am zis si la articolul cum sa devii ateu, unul din argumentele ateilor este Flying Spagheti Monster, un argument stupid bineinteles, specific ateilor.


Poate nu trebuia sa-ti raspuns la ce ai zis tu, deoarece este posibil sa fie vreo smecherie de a ta de a scapa de raspuns. Totusi incearca si tu sa raspunzi la tema subiectului
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Creationism vs Evolutionism   Lun Iul 04, 2011 8:56 pm

GaSpAr a scris:
nu este neaparat sa fie acela din biblie sa stii ca exista si deisti, cei care cred intr-o divinitate fara forma, o forta, care nu are treaba cu religiile.
Pai atunci de ce ai tu impresia ca Biblia e inspirata de Dumnezeu ...si nu de Dracu?
Ce dovezi ai pentru a-ti sustine ideea?
Citat :
intradevar se vede ca esti ''documentat'' Very Happy Very Happy
Dar tu care crezi in King-Kongul impotent ca un pitic de gradina ...te crezi mai documentat?


Citat :
exact cum am zis si la articolul cum sa devii ateu, unul din argumentele ateilor este Flying Spagheti Monster, un argument stupid bineinteles, specific ateilor.
Nu este specific adeilor ...din moment ce modelul este preluat de la religia crestina!
Aceasta religie este doar o alta alternativa logica ... la absurditatea religiei crestine!

Citat :

Totusi incearca si tu sa raspunzi la tema subiectului
Tu crezi ca am bolunzit?
Eu nu ofer porcilor margaritare ptr ca ptr ei tot porumbul (respectiv credinta) este singura valoare!
Asa ca pentru asemenea discutii idioate nu ma vei prinde de musteriu ...pentru ca nu sunt atat de idiot incat sa discut pe un forum religios teme stiintifice!
Aici se discuta teme religioase bazate pe DOVEZI ce tin de CREDINTA ...(mai exact ...de MINCIUNI) !


Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Creationism vs Evolutionism   Lun Iul 04, 2011 9:04 pm

Soimos a scris:
Tu crezi ca am bolunzit?
Eu nu ofer porcilor margaritare ptr ca ptr ei tot porumbul (respectiv credinta) este singura valoare!
Asa ca pentru asemenea discutii idioate nu ma vei prinde de musteriu ...pentru ca nu sunt atat de idiot incat sa discut pe un forum religios teme stiintifice!
daaa daaaaa, sigur tu esti un adevarat domn, nu te cobori la nivelul nimanui, asta numai cand vine vorba de stiinta. cine sunt eu sa-ti cer tie explicatii in ce priveste evolutionismul? el doar este demonstrat stiintific. auzi tu ce tupeu pe mine Very Happy desi ar parea ca esti un domn, rezultatele infirma astaSoimos a scris:
Pai atunci de ce ai tu impresia ca Biblia e inspirata de Dumnezeu ...si nu de Dracu?
Ce dovezi ai pentru a-ti sustine ideea?

Soimos a scris:
Dar tu care crezi in King-Kongul impotent ca un pitic de gradina ...te crezi mai documentat?


Soimos a scris:
Nu este specific adeilor ...din moment ce modelul este preluat de la religia crestina!
Aceasta religie este doar o alta alternativa logica ... la absurditatea religiei crestine!


Uite si tu ce argumente aduci la un capitol despre evolutionism. Daca pe forum se vorbeste numai despre religie, dc ai mai deschis aceasta sectiune despre evolutie?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Creationism vs Evolutionism   Lun Iul 04, 2011 9:18 pm

Poi l-am deschis ca sa posatezi tu si alti interesati ca tine ... de acest subiect!

Eu nu discut din principiu despre STIINTA cu NESTIUTORII care o resping ... adica cu aceia care cred totul a proasta si sunt lipsiti de culturs generala ..pentru ca orice ai zice Nestiutorului ...el tot Nestiinta lui o sustine (adica Credinta)!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Mar Iul 05, 2011 6:30 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Creationism vs Evolutionism   Mar Iul 05, 2011 1:20 am

GaSpAr a scris:
Cine nu vede în toate acestea dovada că mâna Domnului a făcut asemenea lucruri”? (Iov 12:8-9)

Oamenii rationali care au si o minima cultura generala!


”Conceptii gresite despre evolutionismTeoria evolutionista, formulata de Charles Darwin, aflata in antiteza cu teoria creationista, potrivit careia Dumnezeu a conceput Universul si formele de viata, descrie evolutia la scara mica (modificari de la o generatie la alta la nivelul genelor unei populatii) si evolutia la scara larga (aparitia unor specii diferite de la un stramos comun, pe parcursul multor generatii).

Legat de aceasta teorie a evolutiei exista insa si multe conceptii gresite, potrivit Listverse. Iata cateva dintre acestea:

1. Este o teorie despre originea vietii

Teoria evolutiei face referire in special la modul in care viata s-a schimbat dupa ce a aparut. Ceea ce se stie este ca, dupa aparitie, viata a inceput sa se ramifice, iar evolutionismul este dedicat tocmai studierii acestor procese de dezvoltare.

2. Organismele evolueaza intotdeauna spre mai bine

Desi este adevarat ca selectia naturala elimina in general genele nesanatoase, exista multe cazuri in care un organism imperfect a supravietuit, cateva exemple fiind ciupercile, rechinii, unele specii de raci, muschiul de padure. Toate acestea au ramas in mare la fel, pentru o perioada lunga. Aceste organisme sunt suficient de adaptate la mediu astfel incat sa supravietuiasca fara imbunatatiri.

Totodata, alti taxoni (unitate sistematica folosita la clasificarea regnurilor vegetal si animal) au suferit modificari semnificative, dar nu neaparat in bine. Dupa ce au schimbat mediul, ceea ce s-a intamplat in unele cazuri, adaptarile lor nu au mai fost la fel de potrivite situatiilor noi. Adaptarea este mai degraba legata de mediul inconjurator si nu de progres.

3. Selectia naturala implica organisme care "incearca" sa se adapteze

Organismele nu "incearca" sa se adapteze - este selectia naturala cea care ajuta membrii unui grup sa supravietuiasca si sa se reproduca. Organismele nu au capacitatea de a controla procesul de modificare genetica, adaptarea fiind controlata practic de factorii de mediu.

4. Evolutia presupune ca viata s-a schimbat la intamplare

De fapt, selectia naturala nu este intamplatoare. Spre exemplu, multe animale acvatice au nevoie de viteza pentru a supravietui si a se reproduce, iar cele care au aceste abilitati sunt mai potrivite mediului in care traiesc si au mai multe sanse de a supravietui selectiei naturale, transmitandu-si calitatile si generatiilor urmatoare.

5. Selectia naturala ofera organismelor ceea ce au nevoie

Selectia naturala nu are "inteligenta", prin urmare nu poate "intui" lucrurile de care speciile au nevoie. Daca o populatie are trasaturi genetice mai potrivite mediului respectiv, atunci se va reproduce mai mult si va evolua.

6. Lipsa fosilelor unor organisme de tranzitie reprezinta o hiba a teoriei evolutioniste

Din multe organisme de tranzitie nu au ramas fosile deoarece pur si simplu au existat in conditii care nu au permis fosilizarea, dar exista totusi destule fosile ale unor astfel de creaturi. Spre exemplu, exista fosile ale unor organisme de trecere intre pasarile moderne si stramosii lor dinozauri, precum si intre balene si mamifere terestre.

7. Teoria evolutionista este incompleta

De fapt, aceasta este in progres. Se fac permanent descoperiri legate de evolutie, iar explicatiile sunt adaptate daca este necesar.

8. Evolutia nu reprezinta o stiinta deoarece nu este observabila

Evolutia este observabila si poate fi testata. Confuzia aici apare doar pentru ca unii oameni considera ca stiinta este limitata la experimente de laborator, facute de tehnicieni in halate albe. Insa, multe informatii stiintifice sunt adunate din lumea reala.

Astronomii nu pot atinge obiectele pe care le studiaza - spre exemplu stelele si galaxiile - , si totusi foarte multe cunostinte sunt obtinute prin studiu. La fel si cu evolutia. In plus, multe mecanisme ale evolutiei pot fi si sunt cercetate prin experimentare directa.

9. Multi biologi au respins darwinismul

Oamenii de stiinta nu au respins teoriile lui Darwin, insa le-au modificat in timp, pe masura ce noi informatii erau descoperite. Spre exemplu, Darwin considera ca evolutia are loc intr-un ritm incet, dar noile descoperiri au scos la iveala faptul ca aceasta se poate petrece si rapid in anumite circumstante.

Sursa textului: http://www.ziare.com/magazin/specie/conceptii-gresite-despre-evolutionism-1086159

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Creationism vs Evolutionism   

Sus In jos
 
Creationism vs Evolutionism
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Stinta versus Credinta :: Stinta vs Credinta :: Evolutie sau Creatie-
Mergi direct la: