Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu

In jos 
AutorMesaj
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Joi Iul 07, 2011 2:28 pm

Anul trecut, fizicianul Stephen Hawking a declarat ca nu mai avem nevoie de ''ipoteza Dumnezeu'' pentru a ne raspunde la intrebarile ultime, stiinta fiind perfect capabila sa umple toate golurile. Asa-numita ''teorie M'' a lui Hawking pare ca reuseste sa descrie oroginea Universului, fara sa implice un agent extern, un Creator. Richard Dawkins, un important ganditor evolutionist, vede viata ca un proces orb, fara intentie si scop, de multiplicare a unei proteine in forme din ce in ce mai complicate- acestea sun genele si noi nu sintem decat masinarii care le transporta si le reproduc.

Hawking și Dawkins sunt oameni de știință și atei militanți. Cele două etichete par să meargă bine împreună, atît de bine, încît mare parte din lumea contemporană occidentală le consideră de nedespărțit. Mai mult, există credința – pentru că nu e altceva decît o credință – că rațiunea însăși îl exclude pe Dumnezeu. Am auzit de cîteva ori, din gura unor persoane educate, vorbele „ateu, ca orice om inteligent”. Am prieteni care refuză orice discuție despre Dumnezeu, apreciind-o ca „inutilă, conversație de semidocți”. Ideea că știința l-a omorît pe Dumnezeu i-a confuzionat și pe mulți credincioși, care preferă să se refugieze în obscurantism, să nege cu totul știința, să respingă tehnologia, să disprețuiască evoluționismul, decît să caute împăcarea cu o tabără care nu e de fapt adversă. Creștinii care au aruncat primele pietre înspre Darwin, și el, la acea vreme, un om credincios, au ținut mai mult la literalitatea scrierilor biblice, la fetișizarea unui singur nivel de înțelegere, decît la acceptarea unui nou model de descriere a lumii. Astfel evoluționismul a ajuns, printr-o neînțelegere, un fals dușman al credinței.

Aceste neînțelegeri, una cîte una, au construit marele mit modern al științei-care-a-distrus-religia, iar acest mit are mai multe straturi :

Știința a apărut și s-a dezvoltat împotriva creștinismului

„Biserica interzicea autopsiile și disecțiile”, „Creștinismul a blocat progresul științelor naturale” sunt doar cîteva dintre miturile populare contemporane pe care istorici ai științei precum David C. Lindberg și Ronald L. Numbers le demolează în cărțile lor. Ideea că, pînă să intervină știința, creștinismul îi ținea pe oameni în întuneric e falsă. Numbers spune că „în Evul Mediu, aproape orice cărturar creștin știa că Pămîntul e rotund și chiar îi cunoștea, aproximativ, circumferința”. Existau, e adevărat, capi ai Bisericii care condamnau descoperirile științifice, precum cei care l-au declarat eretic pe Galileo și l-au arestat la domiciliu, dar existau în același timp și rețele sofisticate de călugări, un Internet al epocii, care conservau și transmiteau dintr-o parte a lumii în alta informațiile științifice.

Știința a explodat în Europa în secolele XVI și XVII, într-o lume creștină, unde se credea că Universul e opera unei minți raționale și poate fi înțeles de o altă minte rațională. Fără această credință în inteligibilitatea lumii, știința nu ar fi fost posibilă. Descoperirea legii gravitației i-a întărit lui Newton credința în Dumnezeu, în ordinea lumii, în existența structurilor și regularităților universului și i-a reconfirmat încrederea în capacitatea minții umane de a înțelege. John Lennox, matematician și profesor de istoria științei la Oxford, afirmă că, în aceeași epocă, alte civilizații, precum cea chineză, care nu aveau această viziune de bază a lumii, deși au făcut destule descoperiri importante, nu le-au dus mai departe.

Oamenii de știință sunt cu necesitate atei

Pentru a combate această prejudecată, nu e nevoie decît de o listă (și încă una incompletă):

Johannes Kepler – astronom, autor al unei opere științifice revoluționare. În cartea sa, Armonia lumilor, a afirmat încă de la început: „Sînt creștin”.
Robert Boyle – pionier al chimiei moderne („legea lui Boyle”), a scris cărți religioase, meditații creștine.
Isaac Newton – un savant care nu mai are nevoie de nici o prezentare. „ Am convingerea fundamentală, spunea el, că Biblia este Cuvîntul lui Dumnezeu, scrisă de oameni insuflați de Dumnezeu.” și „Ateismul nu are sens”.
Michael Faraday – inventatorul generatorului electric și al transformatorului, predicator al Evangheliei.
James Joule – fizician, cel cu al cărui nume e notată unitatea de măsură a energiei, întemeietorul termodinamicii (prima lege a termodinamicii contrazice ideea că universul s-ar fi putut crea singur, din nimic), creștin militant.
Louis Pasteur – a întemeiat microbiologia și bacteriologia, a inventat vaccinarea, imunizarea și pasteurizarea, s-a opus ideii de generare spontană a vieții și a susținut că „știința îi apropie pe oameni de Dumnezeu”.
Lord Kelvin – a sistematizat știința termodinamicii, a descoperit scara temperaturii absolute, a patent 70 de invenții, nu vedea nici un conflict între știință și Biblie.
James Clerk Maxwell – autorul teoriei electromagnetice, creștin devotat.

Aceștia sunt întemeietorii științei (iar Galileo Galilei și Darwin ar fi putut intra pe această listă, în ciuda conflictelor cu Biserica). În secolul XX, au fost și alte personalități ale lumii științei care și-au exprimat orientarea spre misticism (Bohr, Einstein, Plank, Heisenberg, Schrodinger și alții), iar printre contemporani, sunt laureați ai Premiului Nobel precum fizicianul Charles Townes, fizicianul și geneticianul Francis Collins, președinte al proiectului Genomul Uman, climatologul John T. Houghton, președinte al Societății Internaționale pentru Știință și Religie, și alții.
Interesant e că majoritatea acestor titani ai științei, profesioniști ai rațiunii, au fost creștini, nu doar teiști. Newton și Pasteur, Townes și Collins credeau și cred nu într-o entitate abstractă care a dat un impuls lumii, ci într-un Dumnezeu viu, personal, în Iisus Hristos și în toate învățăturile creștine – ceea ce Richard Dawkins numește halucinație, delir. Astfel, minți ca ale celor de pe lista de mai sus dar și ale unor personalități precum Pascal (probabilitate), Ramsay (chimie), Babbage (știința computerelor), von Braun (rachete spațiale), Euler (calcul matematic), Mendel (genetică), care au inventat și au proiectat întreaga tehnologie contemporană, au fost și sunt halucinatorii. Medicamentele, computerele, avioanele, sateliții, toate funcționează pornind de la intuițiile unor deliranți, lumea contemporană a fost proiectată, în amănunt, de oameni care și-au bazat întreaga viață și gîndire pe o psihoză.
Credința atîtor genii științifice nu demonstrează automat și adevărul acestei credințe, dar demonstrează clar ignoranța celor care consideră ateismul o consecință obligatorie a inteligenței.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Joi Iul 07, 2011 3:33 pm

GaSpAr a scris:
Anul trecut, fizicianul Stephen Hawking a declarat ca nu mai avem nevoie de ''ipoteza Dumnezeu'' pentru a ne raspunde la intrebarile ultime, stiinta fiind perfect capabila sa umple toate golurile. Asa-numita ''teorie M'' a lui Hawking pare ca reuseste sa descrie oroginea Universului, fara sa implice un agent extern, un Creator. Richard Dawkins, un important ganditor evolutionist, vede viata ca un proces orb, fara intentie si scop, de multiplicare a unei proteine in forme din ce in ce mai complicate- acestea sun genele si noi nu sintem decat masinarii care le transporta si le reproduc.
Prostii semidocte!
Faptul ca omul a evoluat si societatea umana s-a dezvoltat necontenit,si a devenit o societate dezvoltata de oameni cu constiinta dezvoltata si bine instruiti ..dovedeste ca exista o directie clara pe care o parcurge societatea omeneasca ... iar Calea se numeste Dezvoltarea ... si astfel vedem ca finta umana s-a dezvoltat de la maimutza hominida la Creatorul pe care-l vedem azi ... iar societatea acestor oameni moderni progreseaza mereu astfel incat aceasta societate a devenit un Adevarat Dumnezeu ... mai Dumnezeu decat oricare alt "dumnezeu" al religiilor!
Asta o dovedeste Realitatea ... iar gargaragii care nu inteleg acest fapt real ...sunt niste aberati cu mintile lobotomizate!
Citat :

Aceste neînțelegeri, una cîte una, au construit marele mit modern al științei-care-a-distrus-religia, iar acest mit are mai multe straturi
Dar are si o explicatie reala ...si anume faptul ca pe zi ce trece STIINTA descopera legile care exista in Univers dar si cele care explica formarea Universului ...vezi Astro-fizica, si descoperirile ei!

Citat :

Ideea că, pînă să intervină știința, creștinismul îi ținea pe oameni în întuneric e falsă. Numbers spune că „în Evul Mediu, aproape orice cărturar creștin știa că Pămîntul e rotund și chiar îi cunoștea,
Uite cum iti dai singur spitzuri in fund!
Pai "oamenii" cei tinuti in mizerie ...nu aveau cunostiintele stintifice pe care le aveau cativa alesi ai bisericii ...cei drept si acelea fooooarte rudimentare tinand cont de "dezvoltarea" stiintei in acele timpuri obscure in care mizeria, foamea si suferinta erau actualitate cotidiana ...iar Moartea era singura speranta de a iesi din aceasta realitate lugubra!

Citat :

Oamenii de știință sunt cu necesitate atei

Pentru a combate această prejudecată, nu e nevoie decît de o listă (și încă una incompletă):

Johannes Kepler – astronom, autor al unei opere științifice
.................................................
Comparatie falsa ...adica una mincinoasa!
Desi genii (pentru vremurile lor) ...nici un savant de acum 500 de ani nu avea cunostiintele pe care le avem noi astazi ...cunostinmte care sa-i permita sa se declare ateu ...si sa concluzioneze ca religia este o prostie inutila iar biserica un lacas al pierzaniei ...asa cum vedem noi astazi in realitatea din jurul nostru!

Citat :

Credința atîtor genii științifice nu demonstrează automat și adevărul acestei credințe, dar demonstrează clar ignoranța celor care consideră ateismul o consecință obligatorie a inteligenței.
Concluzie de-a dreptul stupida si total neexplicabila ptr cineva care traieste in epoca postcomunista in care a fi ateu era o obligativitate pina si pentru ultimul prost!

Cu totul altfel se prezinta situatia ptr cei care au devenit atei prin DOCUMENTARE serioasa in multe discipline stintifice!

Acesti oameni care sunt atei din cauza ca au un anumit nivel de cultura generala ...sunt net superiori credinciosilor care fug de ratiune si documentatie si cred totul ...asa a proasta ...adica asa cum le este conditia umana de oi de turma pe care si-au asumat-o ...probabil din prostie si inconstienta!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Joi Iul 07, 2011 4:34 pm

Soimos a scris:
Prostii semidocte!
Faptul ca omul a evoluat si societatea umana s-a dezvoltat necontenit,si a devenit o societate dezvoltata de oameni cu constiinta dezvoltata si bine instruiti ..dovedeste ca exista o directie clara pe care o parcurge societatea omeneasca ... iar Calea se numeste Dezvoltarea ... si astfel vedem ca finta umana s-a dezvoltat de la maimutza hominida la Creatorul pe care-l vedem azi
evolutia tehnologica nu este un argument pentru teoria evoluarii de la maimuta la om si dc sa nu mergem mai departe, de la organisme unicelulare la toate speciile vii de azi. putem observa deasemenea ca evolutia tehnologica a cam provocat involutia morala a omenirii. cat despre evolutia de la maimuta la omul de azi, eu numesc asta Stiinta Voodoo


Soimos a scris:
Dar are si o explicatie reala ...si anume faptul ca pe zi ce trece STIINTA descopera legile care exista in Univers dar si cele care explica formarea Universului ...vezi Astro-fizica, si descoperirile ei!
nu contest asta, dar practic oamenii de stiinta descopera ce a lasat Dumnezeu.

dar chiar Einstein a spus odata ''stiinta fara religie e schioapa, religia fara stiinta e oarba'' banuiesc ca citatul asta nu prea este cunoscut.Soimos a scris:
Uite cum iti dai singur spitzuri in fund!
Pai "oamenii" cei tinuti in mizerie ...nu aveau cunostiintele stintifice pe care le aveau cativa alesi ai bisericii
si oamenii de azi stiu aberatiile si fanteziile oamenilor de stiinta, deci tot tinuti in mizerie sunt.Soimos a scris:
Desi genii (pentru vremurile lor) ...nici un savant de acum 500 de ani nu avea cunostiintele pe care le avem noi astazi
se vede ca nu ai inteles la ce s-a referit articolul. rolul lui este acela de a da peste nas ateilor, care cred ca numai ei sunt cei inteligenti. acei oameni de stiinta crestini, au pus bazele stiintei moderne.

cat despre savantii de acum si cei de acum 500 de ani, e normal ca cei de acum 500 de ani sa nu fi avut cunostintele de azi( unele absurde) dar a avea multe cunostinte nu inseamna a fi inteligent, ci doar destept. daca nu erau cei de atunci mai aveau cei de azi acele cunostinte? cu siguranta cei de atunci aveau mintile mai geniale decat celor de azi. ca sa nu mai punem la socoteala ca unele comunitati stiintifice de azi, sunt controlate de elitele oculte.Soimos a scris:
cunostinmte care sa-i permita sa se declare ateu
ti-am mai zis, sa respingi ideea de Dumnezeu nu inseamna sa ai o minte brilianta. sunt si oameni de stiinta care cred intr-un Dumnezeu, care dau clasa celor atei.Soimos a scris:
Acesti oameni care sunt atei din cauza ca au un anumit nivel de cultura generala ...sunt net superiori credinciosilor care fug de ratiune si documentatie
si cei care cred in Dumnezeu si au o vasta cultura generala ce cuprinde multe domenii, sunt net superiori ateilor de turma(poate te mira termenul dar si sunt si din acestia).

si termina cu utopia ta, ca cei care cred in Dumnezeu fug de ratiune si documentare. Si ateii fug de logica si de bun simt


Soimos a scris:
si cred totul ...asa a proasta
explica-mi si mie termenul asta ultra-stiintific, ca mai zapacit cu el
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Joi Iul 07, 2011 6:07 pm

Stiinta nu l-a omorat pe dumnezeu, pentru simplul motiv ca dumnezeu n-a existat niciodata! Stiinta doar a demontat, incetul cu incetul, toate miturile referitoare la acest zeu din mitologia biblica!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Vin Iul 08, 2011 7:55 am

Dar totusi trebuie sa recunoastem ca stiinta "omoara" mitul lui Dumnezeu scotand la iveala faptul ca Universul este "creatia" unei explozii primordiale, si nu "opera" maimutolui scamator Dumnezeu!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Vin Iul 08, 2011 9:30 am

Soimos a scris:
Dar totusi trebuie sa recunoastem ca stiinta "omoara" mitul lui Dumnezeu scotand la iveala faptul ca Universul este "creatia" unei explozii primordiale, si nu "opera" maimutolui scamator Dumnezeu!
care explozie? aceea care face dezordine?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Vin Iul 08, 2011 11:07 am

GaSpAr a scris:
care explozie? aceea care face dezordine?
Tu confunzi ... baietas ... explozia unei bombe declansate de un terorism ... cu Big Bangul!
Diferenta intre acestea este ESENTIALA!
Explozia la care te referi tu este una cauzata de niste materiale explozibile,
...iar Big Bangul a fost explozia primordiala imense cea care a dus la FORMAREA MATERIEI si a continuitatii permanente denumita Spatiu Temporal.
Big Bangul a fost descoperit de astronomii care studiau traiectoria corpurilor ceresti .... si a fost confirmata prin teorii stintifice demonstrate.

Faptul ca tu refuzi sa te documentezi asupra acestei teme si despre "erele" care au existat in primele secunde dupa Explozia primordiala, ere care ne explica pe baza unor legi fizice cum s-a format Materia ..nu dovedeste decat incapatanarea ta de a sustine ca adevar o poveste cu un Pinochio denumit Yahwe ... dovedeste "dragostea" ta de invatura si studiu!
Sus In jos
GaSpAr
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 850
Varsta : 27
Localizare : Iasi
Puncte : 966
Data de inscriere : 13/05/2011

MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Vin Iul 08, 2011 12:16 pm

cunosc teoria Big Bang si de aceea nu o accept
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   Vin Iul 08, 2011 12:19 pm

GaSpAr a scris:
cunosc teoria Big Bang si de aceea nu o accept
Cunosti pe naiba!

Dar dovezi direct doveditoare ale Creatiei ...cunosti?

Daca da ...da-mi si mie un link catre ele!

Sa nu-mi vi cu girafa si cu gatul ei lung ca aia nu dovedeste nimic in acest sens ...si nici pe departe ca are gatul lung ca asa a creat-o EXACT Yahwe ...si nu Fliyng Spaghetti Monster!
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu   

Sus In jos
 
Un mare mit modern: stiinta l-a omorat pe Dumnezeu
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Teme religioase diverse :: Apologetica-
Mergi direct la: