Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
AutorMesaj
DRAGOS
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 134
Data de inscriere : 14/08/2011

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 1:22 pm

Tot n-ai inteles: 1.eu doar am pus in discutie pe acei "istorici" care isi modifica tezele istorice la adresa personajelor biblice

2. justifica ca m-am contrazic, dar argumenteaza bine Wink
Sus In jos
http://fara-secrete.blogspot.com
DRAGOS
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 134
Data de inscriere : 14/08/2011

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 1:33 pm

Iată ce scria în secolul trei filozoful Celsus despre liderii bisericii:
„Voi spuneți basme de adormit copiii, și nici măcar nu posedați arta de a le face să pară autentice… Ați modificat de trei, patru ori propriile voastre texte, uneori chiar și de mai multe ori, astfel încât să curmați orice obiecții care vi s-ar putea aduce”.
Wink
Sus In jos
http://fara-secrete.blogspot.com
DRAGOS
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 134
Data de inscriere : 14/08/2011

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 1:34 pm

În anul 1958, la o mănăstire din Mar Saba, la est de Ierusalim, s-a descoperit un manuscris în care se precizează că povestea lui Iisus a fost rescrisă de Biserică ori de câte ori aceasta a considerat că este cazul, pentru a-și servi propriile interese. Documentul a fost descoperit de un american, Morton Smith, profesor de Istorie Antică la Universitatea Columbia, și includea textul unei scrisori adresată de episcopul Clement din Alexandria, unul din primii părinți ai bisericii, unui coleg pe nume Teodor. Manuscrisul revelează de asemenea un fragment necunoscut din Evanghelia după Marcu, care a fost suprimat de biserică. Acesta face referiri la anumite detalii ale inițierilor din școlile misterelor și relatează învierea lui Lazăr de către Iisus. Textul afirmă că Lazăr l-a strigat pe Iisus înainte de „învierea sa”, ceea ce arată că nu era cu adevărat mort din punct de vedere fizic. Manuscrisul mai face anumite aluzii din care rezultă că Iisus s-ar fi angrenat în anumite practici homosexuale cu „tânărul bogat” menționat de Evanghelia după Marcu. Doresc să subliniez că eu nu condamn homosexualitatea. Fiecare are dreptul să își trăiască viața așa cum crede, atât timp cât alegerea îi aparține cu adevărat. Ceea ce doresc să subliniez este altceva: că ierarhia creștină și-a înșelat și și-a mințit credincioșii de la bun început. Scrisoarea episcopului Clement reprezintă un răspuns adresat unui creștin care a fost foarte tulburat după ce a auzit relatarea de mai sus referitoare la Iisus, povestită de un grup de gnostici numit Carpocrates. Se pare că aceștia cunoșteau povestea de la un oficial din Alexandria. După ce confirmă autenticitatea poveștii, Clement își sfătuiește adeptul să conteste tot ce nu corespunde viziunii oficiale a bisericii, chiar dacă acel lucru este adevărat. Iată ce spune scrisoarea despre cei care pun în discuție ortodoxia oficială:
„Chiar dacă aceștia ar rosti un adevăr, cel care iubește Adevărul nu trebuie să fie de acord cu ei… El nu trebuie să îi susțină niciodată. Chiar dacă aceștia ar aduce argumente care să demonstreze falsul, el nu trebuie să recunoască de cine este scrisă Evanghelia secretă, ci trebuie să nege, chiar dacă se află sub jurământ. Căci nu toate lucrurile adevărate trebuie recunoscute față de oameni”.
Clement a sintetizat în această frază atitudinea pe care a avut-o Frăția și acoliții săi de-a lungul întregii istorii. Marea majoritate a credincioșilor bisericii urmează linia oficială a acesteia pentru că așa au fost condiționați să creadă, dar în interiorul acestor „religii” se ascund secte secrete care cunosc adevărul. Ele sunt organizații în interiorul altor organizații, sau mai bine zis o singură organizație (Frăția reptiliană) în interiorul celorlalte. Aceștia sunt oamenii care au creat de la bun început religiile, care au scris și au tradus Biblia, cartea care a permis secole la rând controlul minților, lucru pe care îl reușește de minune chiar și la ora actuală. Jerome a devenit secretarul papei Damasus în anul 382 și a primit sarcina de a aduna diferitele texte pentru a alcătui Biblia latină, limba oficială a Romei. A rezultat astfel o nouă versiune, o traducere din ebraică și din greacă, la care se adăugau prejudecățile lui Jerome. Versiunea sa este cunoscută sub numele de Vulgate, de la Latin Vulgata, care înseamnă „de uz curent”. Probabil că o traducere mai bună ar fi „pentru uzul prostimii”. Jerome a redactat numai ce a considerat necesar din textele adunate, respingându-le pe cele care nu corespundeau crezului adoptat la Conciliul din Niceea. El a lucrat în această direcție cu un alt „părinte” al bisericii, bomba sexuală Augustin. Jerome și Augustin au căzut de acord că femeile sunt inferioare din punct de vedere moral și spiritual, și că sexul și plăcerile lumești reprezintă o amăgire diavolească ce îi împiedică pe bărbați să evolueze pe calea spirituală. Bieții oameni! Cei doi au examinat împreună 13 Evanghelii, nouă texte referitoare la faptele și la învățăturile apostolilor, plus 31 de scrisori și alte scrieri. Ei au decis care dintre acestea erau „ortodoxe” și care trebuiau respinse. Alegerea lor a fost susținută de Conciliul din Cartagina din anul 397, și reconfirmată de papa Inocențiu I o sută de ani mai târziu. Biblia Vulgate a lui Jerome a devenit unanim acceptată ca singura versiune oficială. Conciliul de la Trent din anul 1545 a decretat că aceasta este singura variantă acceptabilă de către catolici.
Marea majoritate a creștinilor nu puteau înțelege ce scrie în această Biblie, căci era scrisă în latină, limbă pe care nu o mai înțelegeau. Se bazau însă pe preoți, care le spuneau ce trebuie și ce nu trebuie să facă. Au existat oameni condamnați și uciși pentru crima de a fi tradus Biblia în limba engleză, lucru care a permis milioanelor de credincioși să afle ce scria cu adevărat în textele cu ajutorul cărora preoții i-au controlat și i-au terorizat atâta vreme. În anul 553, credința în reîncarnare a fost scoasă în afara legii de cel de-al doilea Sinod al Conciliului din Constantinopole, sub influența împăratului Iustinian. Fără să mai aștepte acordul papei, Conciliul a decis că: „Dacă cineva își mărturisește credința în fabuloasa poveste a pre-existenței sufletelor, declarând că urmează monstruoasa doctrină care rezultă din ea, acesta trebuie… excomunicat”.
Sus In jos
http://fara-secrete.blogspot.com
Motanel
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 53
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 1:45 pm

DRAGOS a scris:
Iată ce scria în secolul trei filozoful Celsus despre liderii bisericii:
„Voi spuneți basme de adormit copiii, și nici măcar nu posedați arta de a le face să pară autentice… Ați modificat de trei, patru ori propriile voastre texte, uneori chiar și de mai multe ori, astfel încât să curmați orice obiecții care vi s-ar putea aduce”.
Wink

Parca celsus spune si :

Iisus a fost un sclav din Egipt ce a obținut puteri miraculoase.

Din cite vad celsus a fost un @soimos de acum 2000 de ani tavaleala

Eu zic sa aduci citate date din filosofia "mamei omida " poate poate se indura cineva sa va bage si pe voi in seama .
Sus In jos
Mihai12
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 757
Data de inscriere : 17/07/2011

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 2:10 pm

DRAGOS a scris:
In cartea "Adevărații autori ai Noului Testament" autorul Abelard Reuchlin prezintă încă din primul paragraf descoperirile sale:
„Noul Testament, biserica și creștinismul au fost în totalitate creațiile clanului lui Calpurnius Piso [pronunțat Peso], o familie de aristocrați romani. Atât Noul Testament cât și toate personajele din el – Iisus, toți Iosifii, toate Mariile, toți discipolii, apostolii, Pavel, Ioan Botezătorul, etc. – sunt simple ficțiuni. Clanul Piso a inventat întreaga poveste și personajele ei, după care le-a plasat într-un anumit context istoric, populând legenda cu anumite personaje periferice reale, precum Irod, Gamamiel, guvernatorii romani, etc. Cât despre Iisus și celelalte personaje centrale, acestea reprezintă simple invenții”

După cum spune savantul și cercetătorul L.A. Waddell:
„Nu există nici o dovadă scrisă, nici o referință greacă sau romană, care să ateste existența lui Avraam sau a oricărui alt patriarh ori profet evreu din Vechiul Testament. Nu există dovezi că ar fi existat Moise, Saul, Solomon, sau oricare din regii evrei, cu excepția ultimilor doi sau trei”.

P.S. deci nu exista nici o dovada istorica dupa cum zice si Waddell ca aceste personaje biblice au existat in realitate, ci par niste simple fictiuni scrise mult mai tarziu... Wink
Si cum mai DRAGOSE, toti istoricii care aduc dovezi serioase pro existentei lui Iisus sau Pavel, palesc in fata unui anonim ca Abelard Reuchlin? Adica totul a pornit de la niste zvonuri; primii crestini( contemporani cu Iisus) s-au lasat supusi la chinuri groaznice fara sa fi vazut minunile lui Iisus si apoi a apostolilor. Mai tare ne mai degradam cu trecerea anilor. Radem de ''salbaticii'' de acum 2000 de ani, dar noi astia suntem de zeci de ori mai prosti ca ei Wink
Sus In jos
Mihai12
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 757
Data de inscriere : 17/07/2011

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 2:16 pm

DRAGOS a scris:
Soimos a scris:
Interesanta postarea si oarecum credibila in acelasi timp, promit ca ma voi documenta, singura observatie o am la afirmatia
Citat :

Nu există nici o dovadă scrisă, nici o referință greacă sau romană, care să ateste existența lui Avraam sau a oricărui alt patriarh ori profet evreu din Vechiul Testament. Nu există dovezi că ar fi existat Moise, Saul, Solomon, sau oricare din regii evrei, cu excepția ultimilor doi sau trei”.
pe care nu o socotesc logica ptr ca romanii sau grecii se aflau la sute de km de evreii si cred ca e normal s-i lasam pe cercetatorii evrei sa se refere la problemele din VT!

Cele referitoare la Noul Testament sunt logice, dar nu este sigur ca acel Clan Piso a fost singurul autor al marsaviei crestine ci inceputul l-a facut totusi Saul din Tarsus, coada de topor a stapanirii romane si a clerului evreu, adica ucigasii invatatorului Isus din Nazareth, urmat dupa aceia de cei 66 de "apostoli ai biserici"... adica un lung sir de excroci si derbedei!

Herodot parintele istoriei nu precizeaza absolut nimic din intamplarile biblice, nici pe isus, nici pe iosif cam pe nimeni, sa fie un nemernic nu? grin
Herodot din Halicarnas/Halikarnassos (greacă: Ήροδοτος, Herodotos, n. 484 î.Hr. - d. cca. 425 î.Hr.). Moam frate, DRAGOSE am ras cu lacrimi. Aoleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeu mor de ras Laughing Laughing Laughing Laughing
Sus In jos
DRAGOS
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 134
Data de inscriere : 14/08/2011

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 2:44 pm

poti sa razi tot nu precizeaza Wink iar istoricul josefus teza lui respectiva care sustine despre isus e falsa, daia s-a luat celsus de ei Wink
Sus In jos
http://fara-secrete.blogspot.com
DRAGOS
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 134
Data de inscriere : 14/08/2011

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 2:52 pm

Există mai mult de 40 de scriitori care au scris cronici despre evenimentele petrecute în această perioadă de timp în Iudeea, dar care nu fac nici o mențiune la Iisus. Să nu existe chiar nici o referire la un om ca el, după tot ce se presupune că a făcut? Philo a trăit în perioada atribuită vieții lui Iisus și a scris o istorie a iudeilor care a acoperit integral această perioadă. A locuit chiar în Ierusalim în anul în care ar fi trebuit să se nască Iisus și când Irod ar fi trebuit să dea ordinul de ucidere a copiilor cu vârste de până la doi ani; și totuși, nu face nici o referire la acest eveniment. S-a aflat în Ierusalim când Iisus ar fi trebuit să își facă intrarea triumfală în oraș, apoi să fie crucificat și să se ridice din morți a treia zi. Ce credeți că spune Philo despre aceste evenimente? Nimic. Nici un cuvânt. Nici celelalte documente romane ale vremii sau textele scriitorilor greci ori alexandrieni care cunoșteau foarte bine perioada și ținutul respectiv nu menționează nimic despre aceste lucruri.
Sus In jos
http://fara-secrete.blogspot.com
Motanel
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 53
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 3:25 pm

DRAGOS a scris:
Există mai mult de 40 de scriitori care au scris cronici despre evenimentele petrecute în această perioadă de timp în Iudeea, dar care nu fac nici o mențiune la Iisus. Să nu existe chiar nici o referire la un om ca el, după tot ce se presupune că a făcut? Philo a trăit în perioada atribuită vieții lui Iisus și a scris o istorie a iudeilor care a acoperit integral această perioadă. A locuit chiar în Ierusalim în anul în care ar fi trebuit să se nască Iisus și când Irod ar fi trebuit să dea ordinul de ucidere a copiilor cu vârste de până la doi ani; și totuși, nu face nici o referire la acest eveniment. S-a aflat în Ierusalim când Iisus ar fi trebuit să își facă intrarea triumfală în oraș, apoi să fie crucificat și să se ridice din morți a treia zi. Ce credeți că spune Philo despre aceste evenimente? Nimic. Nici un cuvânt. Nici celelalte documente romane ale vremii sau textele scriitorilor greci ori alexandrieni care cunoșteau foarte bine perioada și ținutul respectiv nu menționează nimic despre aceste lucruri.

Pai daca este dupa amaritii aia nici Templul nu a fost darimat, lucru care implica ca ar exista si evreii aduc inca jertfe de lighioane ,lucru care nu este adevarat .

Poate aia aveau orbul gainilor si nu vedeau Templul deoarece era facut tandari cum a spus Mintuitorul si Prorocii din VT dar macar aflau de la lume

Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 6:23 pm

Motanel a scris:

Eu zic sa aduci citate date din filosofia "mamei omida
Nici nu stii cate dreptate ai!

Totusi cred ca mama Omida era muuuuuult mai realista decat "parintii bisericii" si idiotii aia care figureaza in Noul Testament ... al Diavolului!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Dum Ian 15, 2012 9:21 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   Dum Ian 15, 2012 7:05 pm

Soimos a scris:
Motanel a scris:

Eu zic sa aduci citate date din filosofia "mamei omida
Nici nu stii cate dreptate ai!

Totusi cred ca mama Omida era muuuuuult mai realista decat "parintii bisericii" si idiotii aia care figureaza in Noul Testament ... al Diavolului!

fiecare cu idiotii lui
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?   

Sus In jos
 
Crestinismul este o religie monoteista sau politeista?
Sus 
Pagina 9 din 9Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Religiile lumii :: Monoteiste :: Crestinismul-
Mergi direct la: