Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Misterele Daciei

In jos 
AutorMesaj
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Misterele Daciei   Mar Aug 09, 2011 2:14 pm

Seitan a scris:
Legat de subiect, s-au postat date exacte si ipoteze ale specialistilor. Poate ca nu s-a descoperit inca tot, mai dati-le timp si poate or sa gaseasca si aparatele. Desi, ar trebui, stintiific sa luati in calcul ca un aparat de zbor contine foarte mult metal si au trecut totusi peste 5000 de ani.

Sau poate ca Egiptul antic nu descoperise inca secretul fierului cu puritate de 99,7% asa cum o facuse civilizatia daca.

"CUIUL DACIC" sau "CUIUL LUI PEPELEA"
"Ce a realizat Andrei Vartic, in expeditia sa, este formidabil.
In timp ce se plimba, acum 7-8 ani, in jurul Movilelor Ciclopice de la Sona, descopera in huma acestora o veritabila Ghiara de Sfinx; fiind un om corect, el cheama Institutul de Arheologie din Cluj, care, trimite pe cineva pe soseste peste noapte, o ridica si ... dispare. "Ei, asa or fi legile pe aici" si-a spus Andrei, putin necajit ca ei, arheologii, nu au discutat si cu el. Era vara, frumos, papadii galbeme peste tot cind Andrei gaseste calupuri de fier dacic de peste 40kg si din nou corect ii anunta pe "tovarasii" arheologi care vin, iau si ... pleaca. Tot el gaseste in sanctuarul dacic de la Racos, Cuie Dacice si din nou "echipa" de bravi arheologi romani (?) soseste in frunte cu dl. prof. dr. Ioan Glodariu si il felicita, iau Cuiele Dacice, nu inainte de ai da "cadou" si lui Andrei ... un Cui Dacic "cu tema" sa-l cerceteze.
Andrei ia cuiul si fuge cu el la Institutul de Metalurgie de la Balti unde, minune, X-Ray-ul arata ca, acel cui de peste 2000 de ani, acel Cui Dacic care nu vrea sa rugineasca, avea in componenta lui nici mai mult nici mai putin decit alfa-fier pur de 99,97%; nici urma de impuritati, adica de compusi ai carbonului ce ramin de la prelucrare. O "Minune Antica", care va atrag atentia ca se poate obtine numai in conditii speciale de laborator sau in cosmos! Pina la ora actuala sint cunoscute in lume numai doua exemple de astfel de fier antic: stilpul de fier de la Delhi si un disc din Mongolia, datat din secolul IX, cercetat si in laboratoarele de la NASA cit si la Universitatea Harvard. Specialistii spun ca procesul modelarii unui obiect din fier pur este mult mai complicat chiar decit obtinerea lui, data fiind posibilitatea introducerii in el a unor impuritati. Discul din Mongolia putea fi modelat doar in cosmos, sustin specialistii de la NASA, iar cercetatorii de la Chisinau aveau aceasi parere despre Cuiul Dacic.
Andrei, pragmatic, mai neincrezator, a fugit cu Cuiul la Leningrad, la Institutul Metalurgic caci, fier a pur, o fi el dar poate ca suprafata lui sa fi fost vopsita cu vre-o vopsea speciala "dacica", ca sa nu rugineasca. La Leningrad cercetatorii au mai descoperit o minune, despre care va voi vorbi mai tirziu. Vrind sa verifice minunea, Andrei ia "Cuiul lui Pepelea" si fuge la Moscova. Si de asta data rezultatul a fost acelasi: Cuiul Dacic care nu vroia sa rugineasca de peste 2000 de ani, format din alfa-fier pur in proportie de 99,97% era acoperit, nu cu vopsea ci cu 3 straturi moleculare, perpendiculare, care-l protejau impecabil, pastrindu-i puritatea, aceste trei straturi fiind, tineti-va respiratia va rog:
1. suprafata - Magnetita "Fe3O4"
2. oxid de fier "FeO"
3. alumo-silicati.
Prin cercetarile efectuate de profesorul Kiosse si doctor Galina Volodin, utilizind metode de iradiere ci X-Ray aplicate la pelicule subtiri de semiconductori (asa numitele unghiuri mici) s-a putut observa peliculele protectoare despre care am vorbit mai sus. Profesor Daria Grabco a studiat la microscop microstructura deosebita a fierului dacic si a mai observat ca acest fier are foua straturi de "domene", unul central si unul de suprafata. Domenele, si aici este "ciudatenia", sint orientate perpendicular unul pe altul asta insemnind ca, mai intii s-a solidificat (in cimpul magnetic al Pamintului) stratul interior, apoi, peste el s-a aplicat in stare lichid! un alt strat, care s-a solidificat si el, dar ... in alta pozitie fata de cimpul magnetic al Pamintului!!!
Ca dacii ne-au lasat mostre de "civilizatie" extraordinara ca:
- Betoane perfecte nedistruse de timp, apa si intemperii de peste 2000 de ani
- Metalurgie mai avansata decit ceea din zilele noastre - cuie care nu ruginesc de 2000 de ani, calupuri de fier de 40 kg, cind romanii nu puteau sa topeasca in cuptoarele lor bucati mai mari de 25kg.
- Modelele Matematice de la Gradistea Muscelului si desigur cele Topografice, prin asezarea "asa ziselor cetati" din Muntii Sureanului, Cindrelului, Persanilor (Racos) intr-o ordine perfect geometrica de invidiat chiar si azi. "

extras din Napoleon Savescu.

Aceste date stintiifice nu vin de pe Discovery Chanel, dar sunt sustinute de cercetatori americani si britanici. Ce interes ar avea acestia sa promoveze date false despre o "tara mica si saraca"?

M-am gandit ca aceasta postare a ta, poate fi prima dintr-un topic in care sa se discute despre misterele neelucidate inca, de pe teritoriul vechii Dacii.

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Seitan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 46
Localizare : Europa
Puncte : 40
Data de inscriere : 12/07/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Mier Aug 10, 2011 9:11 am


Merci frumos! salutare Am sa incerc sa continui pe tema Smile Ne "batem" pentru zei straini...si am uitat cine suntem cry
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Mier Aug 10, 2011 12:41 pm

Seitan a scris:
Ne "batem" pentru zei straini...si am uitat cine suntem cry

Din nefericire, asta se intampla de 2000 de ani, de cand adevarata spiritualitate a stramosilor nostri a fost inlocuita cu o religie a raului si a crimei, care n-are nimic in comun cu spiritul ci doar cu minciuna ridicata la rang de adevar!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Seitan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 46
Localizare : Europa
Puncte : 40
Data de inscriere : 12/07/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Mier Aug 10, 2011 1:59 pm

Si ca ironia sa fie si mai amara, avem asa-zisi istorici romani care incearca sa ne "creeze" origini oriunde in alta parte a lumii, dar nu acasa. In timp ce Marija Gimbutas si altii, ce nu au nici o legatura cu tara noastra incearca sa restabileasca adevarul despre istorie.Acesta este adevărul și el apare limpede și la ceilalți savanți ociidentali pe care-i vom invoca: în timp ce în Carpați, în neolitic, în calcolitic, în epoca bronzului, în cea a fierului, se puneau bazele civilizației europene, restul Europei se găsea în preistorie.

Marija Gimbutas [8], profesoară la UCLA (Universitatea Californiei, din Los Angeles), pe baza descoperirilor arheologice făcute în diverse țări de pe continentul european, întocmește harta de mai jos, intitulată Vechea Civilizație Europeană ca parte a lumii străvechi în perioada maximei sale expansiuni, mileniul al V-lea î.e.n.Fig. 1 – Vechea civilizație Europeanã ca parte a lumii strãvechi în perioada maximei sale expansiuni, mileniul V î.e.n.

După cum se vede pe acestă hartă, acum 7 000 ani, nu există urme de locuire decât în Spațiul Carpatic și pericarpatic, restul Europei este o imensă pată albă.

Această concluzie se potrivește perfect cu descoperirile arheologice din Franța, Anglia, Germania și alte descoperiri în care lipsesc din perioada respectivă atât scheletele cât și olăritul, ceea ce dovedește absența unor așezări umane stabile pe acele meleaguri.Dar cel mai complet cadru al determinării spațiului în care s-au format arienii (indo-europenii) a fost realizat de savanți de la Universitatea din Cambridge, pe baza lecturii cărților vedice, cele mai vechi monumente literare ale umanității.

Analizând fauna și flora descrise în Vede, autorii lucrării The Cambridge history of India (8 volume, 1922) au ajuns la următoarele concluzii (vol. I, p. 68) :

Arienii primitivi trăiau în zona temperată, cunoșteau cu mare certitudine stejarul, fagul, salcia, anumite specii de conifere și, se pare, mesteacănul, posibil teiul și, mai puțin sigur, ulmul.

.... După toate probabilitățile erau sedentari, pentru că, după cât se pare, grâul le era familiar.

Animalele folositoare cele mai cunoscute erau: boul și vaca, oaia, calul, câinele, porcul și unele specii de cerb. În timpurile străvechi, se pare, nu cunoșteau măgarul, cămila și elefantul.

Dintre păsări, putem deduce din limbă că ei cunoșteau gâsca și rața. Cea mai familiară pasăre răpitoare era, după cât se pare, aquila (uliul).

Lupul și ursul erau cunoscuți, dar nu leul și tigrul.

Din aceste date, este posibil să localizăm habitatul primitiv din care își trag originea vorbitorii acestor limbi ?

Nu este probabil (ca habitatul primitiv) să fie India, cum presupun primii investigatori, întrucât nici flora, nici fauna, cum se reflectă ele din limbă, nu sunt caracteristice acestei zone. ^i mai puțin probabil este Pamirul, una din cele mai mohorâte regiuni de pe fața pământului. Nu este probabil ca “Asia Centrală, considerată și ea ca loc de baștină al arienilor, să fi îndeplinit acest rol, chiar dacă admitem că lipsa evidentă a apei și, deci, sterilitatatea mai multor zone, ar fi un fenomen mai recent.

Dacă într-adevăr acești oameni cunoșteau fagul, trebuie să fi locuit la vest de o linie care pleacă de la Königsberg, în Prusia, până în Crimeea și, de acolo, continuă prin Asia Mică. Nu există o zonă care să împlinească aceste condiții în câmpiile din Nordul Europei. După câte știm, în timpurile primitive era o țară acoperită de păduri.

..... Există vreo parte a Europei care combină agricultura cu păstoritul, strâns legate una de cealaltă, care să aibă șesuri calde, potrivite culturii grâului și pășuni bogate, la altitudine, necesare turmelor și cirezilor, și, în același timp, arbori și păsări de felul celor menționate mai sus ?

Există, după toate aparențele, o singură astfel de arie în Europa, anume aria delimitată la est de Carpați, la sud de Balcani, la vest de către Alpii Austriei și Bđhmer Wald, și la nord de către Erzgebirge și munții care fac legătura cu Carpații (38, p. 68)

Se constată că, în întregime, Cetatea Carpatică face parte din zona estimată de către Universitatea din Cambridge, pe baza mențiunilor din Cărțile Vedice, ca loc de formare a populațiilor ariene.

Deci, după Universitatea din Cambridge, Vedele nu sunt create pe pământul Indiei, ci în Spațiul Carpatic.

Această realitate o arată și J. Nehru [13]: Vedele sunt opera arienilor care au invadat bogatul pământ al Indiei. Ei au adus ideile lor ...

Aceeași idee o găsim în ediția Marabout Université a Cărților Vedice : nici o urmă atribuibilă arienilor n-a fost găsită pe solul Indiei, nici olărit, nici arme, nici bijuterii, nimic care să ilustreze Vedele.

Deci, după datele succint prezentate (în realitate argumentele, toate de sorginte apuseană, sunt mult mai numeroase, dar spațiul nu ne îngăduie să le prezentăm măcar pe cele pe care le-am identificat, de care avem cunoștință noi), se poate formula ipoteza de travaliu că civilizația Europei a început în Spațiul Carpatic.sursa: http://getica.go.ro/spatiul_carpatic.htmSi se pare ca nu numai civilizatia Europei. Si noi ne inchinam la cine? La o copie ieftina si rea...
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Joi Aug 11, 2011 10:59 pm

Ce parere aveti despre tablitele de la Sinaia?

”Tăblițele de la Sinaia reprezintă un set de artefacte arheologice controversate. Conform tradiției locale, sau a unor informații care au circulat în zonă la vremea respectivă, Tăblițele de la Sinaia se referă la un număr impresionant de tăblițe de aur inscripționate într-o limbă si o scriere misterioasă, descoperite cu prilejul lucrărilor de captare a pâraielor Sfânta Ana și Peleș, pentru aprovizionarea cu apă a Mânăstirii Sinaia, și de asanare a mlaștinilor din Poiana Văcăria. Pe lângă plăcile de aur, lucrătorii ar fi descoperit și monede de tip Maia și Sarmis, ambele tezaure considerându-se că ar fi intrat, în mod tacit, în posesia regelui Carol I. Astăzi, Tăblițele de la Sinaia, sau Tezaurul de la Sinaia se referă la un set de tăblițe de plumb neinventariate care se află depozitate în subsolul Institutului de Arheologie Vasile Pârvan din București, de mai bine de un secol. Tradiția locală explică existența prezentelor plăcuțe de plumb prin ideea conform căreia regele ar fi topit piesele originale, valorificând aurul în vederea finalizării proiectului Peleș, după ce plăcile ar fi fost copiate în plumb.”

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Tăblițele_de_la_SinaiaSus In jos
Seitan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 46
Localizare : Europa
Puncte : 40
Data de inscriere : 12/07/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Vin Aug 12, 2011 10:44 am

Parerea mea personala? Ca ar trebui sa ne redescoperim si sa ne aducem aminte cine suntem. Cred ca tablitele de la Sinaia ar trebui coroborate cu multe alte descoperiri facute si tinute sub oarecare tacere (pe principiul: vor fi descoperite de cativa curiosi, nu multi...si-atunci, nefiind multi e usor sa le inchizi gura). Oare de ce?Ca sa incetam cu controversa... poate cineva ar trebui sa le duca spre studiu unor reputate institute internationale. Se pare ca Universitatea Cambridge acorda o mare atentie istoriei pre-antice si antice din Dacia. Desemenea, studiile Marijei Gimbutas sunt mai mult decat interesante.

Suntem parte din istoria universala inca de la inceputuri...oare de ce se vrea sa uitam asta?....

"Cele peste 100 de tăblițe de plumb, ce provin de la Sinaia, sunt cu siguranță geto-dacice întrucât cuprind:

- un alfabet identic cu cel vechi romanesc, zis „chirilic”;

- nume de zei, regi, cetăți, ape etc., ce fac parte din istoria cunoscută a Daciei;

- imagini cu personaje îmbrăcate exact ca Dacii de pe Columna lui Traian, de pe monumentul de la Adamclisi și de pe alte monumente cunoscute ca aparținând culturii și civilizației geto-dacice.

Un alt argument în favoarea atribuirii acestor tăblițe Dacilor este limba în care sunt scrise, asemănătoare cu limba română și cu cea albaneză, ultima fiind socotită de specialiști ca singura limba tracă vorbită în prezent.

Deși s-a spus că ar fi false, nu există nici o dovadă în acest sens. În schimb, argumente în favoarea autenticității lor sunt foarte multe. Printre acestea se numără: relatarea unor fapte, a unor regi și altor personaje necunoscute până acum nici din izvoarele antice, nici din alte inscripții; informații foarte bogate despre religia zalmoxiană, cunoscută până acum doar după o scurtă relatare a lui Herodot, repetată după aceea, cu doar câteva mici modificări, de toți ceilalți autori greci și romani; savanții suspectați că le-ar fi falsificat, Hașdeu și Densușianu, nu menționează aceste tăblițe niciodată, fiind greu de crezut că le-ar fi „falsificat” fără să le exploateze în favoarea ideilor lor."

Adrian Bucurescu - "Kogaion"

Textele in sine sunt mai mult decat interesante de studiat. Pentru cine este interesat....

http://www.ariminia.ro/tablitele-de-la-sinaia/tablitele-de-plumb-de-la-sinaia-iii.html

http://ramaniamyblog.wordpress.com/2010/09/19/tablitele-de-la-sinaia/
Sus In jos
elvar
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 87
Localizare : Finland
Puncte : 30
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Vin Aug 12, 2011 12:46 pm

Seitan a scris:
Parerea mea personala? Ca ar trebui sa ne redescoperim si sa ne aducem aminte cine suntem......

Ca sa incetam cu controversa... poate cineva ar trebui sa le duca spre studiu unor reputate institute internationale. Se pare ca Universitatea Cambridge acorda o mare atentie istoriei pre-antice si antice din Dacia. Desemenea, studiile Marijei Gimbutas sunt mai mult decat interesante.
Faptul ca pe teritoriul actual al Romaniei acum 5000 de ani era cel mai dezvoltat centru al civilizatiei europene, este incontestabil!

Dar la fel de incontestabil este si faptul ca acea civilizatie de care pomenesti tu, nu a avut nicio legatura cu Dacia sau cu dacii sau cu alte neamuri de traci cpentru ca acestea s-au asezat pe actualul teritoriu in mileniul I inaintea erei noastre ...deci la cateva mii de ani departare de acea civilizatie.
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Vin Aug 12, 2011 1:56 pm

Din ceea ce stiu eu, din ”Dacia Preistorica” a lui Nicolae Densusianu, pe vremea aceea, pe teritoriul Daciei traiau pelasgii, care faceau parte dintr-o puternica civilizatie, care mai apoi s-a raspandit in toate zarile.

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Seitan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 46
Localizare : Europa
Puncte : 40
Data de inscriere : 12/07/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Vin Aug 12, 2011 4:03 pm

elvar a scris:
Dar la fel de incontestabil este si faptul ca acea civilizatie de care pomenesti tu, nu a avut nicio legatura cu Dacia sau cu dacii sau cu alte neamuri de traci cpentru ca acestea s-au asezat pe actualul teritoriu in mileniul I inaintea erei noastre ...deci la cateva mii de ani departare de acea civilizatie.Ca si Apopii, consider cartea lui Nicolae Densusianu, "Dacia preistorica" ca fiind cea mai erudita si mai bine documentata carte de istorie a dacilor, incepand din neolitic.

In a doua jumatate a sec XX, cercetatori ca Marija Gimbutas (UCLA- Los Angeles, de origine lituaniana) si Universitatea Cambridge, descopera noi dovezi care nu fac decat sa sprijine cartea lui N. Densusianu. Noile descoperiri tehnologice le permit sa dateze cu exactitate perioadele istorice din care provin artefactele, plasand inceputurile civilizatiei indo-europene in spatiul carpato-dunarean, care mai apoi se raspandeste in toata zona balcanica.

Tablitele de la Tartaria sunt datate 5500 i.h., dovedind clar ca prima scriere pornise de pe teritoriul carpato- dunarean.

Britanicii de la Cambridge merg un pic mai departe. Studiind Vedele, descopera ca originea culturii lor si a sanscritei vechi...surpriza din nou...in spatiul Carpato-Dunarean.... , parte a acelei superbe civilizatii pelasge, stramosii dacilor.
Sus In jos
Dumadu
Scutier
Scutier
avatar

Numarul mesajelor : 138
Varsta : 29
Localizare : Costinesti
Puncte : 140
Data de inscriere : 11/08/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Vin Aug 12, 2011 4:53 pm

Seitan a scris:
Tablitele de la Tartaria sunt datate 5500 i.h., dovedind clar ca prima scriere pornise de pe teritoriul carpato-dunarean
Dar de scrierea de la Jiahu ce zici?
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Sam Aug 13, 2011 2:45 am

Dumadu a scris:
Seitan a scris:
Tablitele de la Tartaria sunt datate 5500 i.h., dovedind clar ca prima scriere pornise de pe teritoriul carpato-dunarean
Dar de scrierea de la Jiahu ce zici?

Eu zic, ca inca nu se stie daca acea ”scriere de la Jiahu” reprezinta intr-adevar o scriere a unui text sau pur si simplu niste caractere. Daca se va reusi descifrarea lor, atunci vom afla. Nici tablitele de la Tartaria nu au fost descifrate inca si nici macar datate in mod direct. Datarea lor s-a realizat prin datarea osemintelor langa care s-au gasit. Deci, exista posibilitatea ca ele sa fie chiar mai vechi.

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Seitan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 46
Localizare : Europa
Puncte : 40
Data de inscriere : 12/07/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Sam Aug 13, 2011 12:35 pm

Mersi, Apopii...ai fost rapid ."At Jiahu, archaeologists identified eleven markings of Jiahu symbols, nine on tortoise shells and two on bone, as possible evidence for proto-writing. The markings correspond to the middle phase. Some of the markings are quite similar to later Chinese characters; two of the most intriguing marks appear to be similar to later characters for eye (目) and sun (日). However, correspondence of many early non-writing symbols with the Shang dynasty period oracle bone writing is to be expected, given the pictographic style of many of the Shang characters."sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Jiahu
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Joi Aug 18, 2011 2:56 pm

Steagul dacilor, lup sau dragon?

”Draco (sau Dracon) a fost stindardul armatei dacilor. Era sub forma unui cap de lup cu gura deschisă, cu un corp de balaur. Era făcut din bronz și se termina cu câteva dungi. Draco era pus pe o prăjină și, la viteze mari, se auzea un șuierat, ca urmare a aerului care intra prin gura de lup.” Wikipedia

Sa vedem cum arata steagul dacilor pe columna lui TraianSi cum era el reprezentat pe diverse gravuriDraco este cuvantul latin care inseamna dragon!

”Origin and etymology

The word dragon entered the English language in the early 13th century from Old French dragon, which in turn comes from Latin draconem (nominative draco) meaning "huge serpent, dragon," from the Greek word δράκων, drakon (genitive drakontos, δράκοντος) "serpent, giant seafish", which is believed to have come from an earlier stem drak-, a stem of derkesthai, "to see clearly," from Proto-Indo-European derk- "to see" or "the one with the (deadly) glance." The Greek and Latin term referred to any great serpent, not necessarily mythological, and this usage was also current in English up to the 18th century.” Wikipedia

Ma intreb acum, oare cu ce seamana mai mult stindardul dacilor, cu un dragon sau cu un lup...

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Seitan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 46
Localizare : Europa
Puncte : 40
Data de inscriere : 12/07/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Sam Aug 20, 2011 5:50 pm

Sunt perfect de acord cu tine. Mai degraba dragon, de la cap la coada...

Conform lui N. Densusianu, cei doi fii ai lui Saturn (Omolos- OM), Osris si Typhon s-au luptat pentru suprematie pe teritoriul Olteniei de azi. Iar, daca nu ma insel, simbolul lui Typhon era un sarpe imens, probabil un dragon.

Asta probabil ar explica si zgomotul scos de steagul dacic, despre care se spunea ca pur si simplu ingrozea dusmanii. Un zgomot pe care nimeni nu este in stare sa il redea... poate pentru ca sunetele dragonilor s-au pierdut din memorie odata cu disparitia dinozaurilor?

Plus, ca traditia se pastreaza in Europa chiar si in evul mediu. Daca-mi permiti "un salt saltimbanc"... dragonul se intoarce "acasa" odata cu investirea lui Vlad Dracul ca si cavaler al ordinului Dragonului infiintat, daca nu ma insel la Nurenberg.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Sam Aug 20, 2011 6:40 pm

Seitan a scris:
... dragonul se intoarce "acasa" odata cu investirea lui Vlad Dracul ca si cavaler al ordinului Dragonului infiintat, daca nu ma insel la Nurenberg.
Poti sa spui mai simplu, infintat de Sigismund de Luxemburg, regele Boemiei, regele Ungariei (prin casatorie si mostenire) cu capitala sa la Timisoara si Imparat al Sfantului Imperiu de Natiune Germana (ptr ca era continuarea Imperiului Roman doar ca era condus de urmasii germanilor care au ocupat Roma si Imperiul Roman) calitate in care isi avea dieta la Nurnberg, (desi statea mult si des la Timisoara, dar a fost ingropat la Oradea (zic unii))
In calitate de vasal al regelui Ungariei care era stapan peste intreaga Ungro-Vlachie (asa cum zice fiul sau Vlad Tepes) Vlad Dracul era unul din vasalii de incredere al Imparatului Germaniei

Gurile rele zic ca acest Sigismund de Luxemburg era tatal natural al lui Iancu de Hunedoara, motiv ptr care l-a luat pe acesta mereu in jurul sau si a invatat meseria armelor mereu alaturi de Imparat care l-a iubit si protejat mereu.

Sa nu ziceti ca sunt oftopic ca doar tot de Dacia vorbesc si eu ...doar ca despre ea in alte timpuri.
Sus In jos
Seitan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 46
Localizare : Europa
Puncte : 40
Data de inscriere : 12/07/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Sam Aug 20, 2011 8:54 pm

Ba deloc off topic.
Sus In jos
Black velvet
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 896
Localizare : Pretutindeni
Puncte : 955
Data de inscriere : 27/03/2010

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Mar Aug 23, 2011 1:10 pm

Apopii a scris:
De cand sarpele draco (posibil drac in crestinism grin ) nu mai este simbolul teritoriului dacilor (posibil d(r)acilor) si a fost inlocuit cu oaia crestino-mioritica, s-a dus naibii Romania si a ajuns bataia de joc a tuturor cry

Cand inlocuiesti un simbol al puterii cu unul de cacao... asa se intampla! bataita la fund
Sus In jos
Seitan
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 40
Varsta : 46
Localizare : Europa
Puncte : 40
Data de inscriere : 12/07/2011

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Mar Aug 23, 2011 7:51 pm

E un pic off topic... sau poate nu ingeras-drac . Dar...m-am gandit ca un zambet nu strica niciodata.
Plus ca.... poate fi verificat.

Stefan cel Mare al Moldovei a fost strabunul regelui Ludovic al XVI-lea al Frantei
orchestra
Pentru ca:

1. Ștefan cel Mare (1435-1504), l-a avut ca fiu pe:
2. Petru Rareș (1486-1546), domnitorul Moldovei, a avut-o ca fiică pe:
3. Maria, casaorită cu Ion Movilă (mare logofăt al Moldovei), cei doi având ca fiu pe:
4. Ieremia Movilă (?-1606), domnitorul Moldovei, a avut-o ca fiică pe:
5. Maria Movilă (1592-1638), căsătorită cu Ștefan Potocki (1568-1631, conte polonez), cei doi având ca fiică pe:
6. Anna Potocki (1615-1690), căsătorită cu Dominic Kazanowski (1605-1648), cei doi având ca fiică pe:
7. Maria Kazanowski (1643-1687), căsătorită cu Stanislas Iablonowski (1634-1702), cei doi au avut ca fiică pe:
8. Ana Iablonowski (1658-1727), căsătorită cu Rafael Leszczynski (1650-1703), cei doi avându-l ca fiu pe:
9. Stanislas Leszczynski (1677-1766), regele Poloniei, care a avut ca fiică pe:
10.Maria Leszczynski (1703-1768), căsătorită cu Ludovic al XV-lea (1710-1774), regele Franței, cei doi având ca fiu pe:
11.Louis de France (1729-1765), care l-a avut ca fiu pe:
12.Ludovic al XVI-lea (1754-1793), regele Franței.


Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Joi Aug 25, 2011 11:07 am

Apopii a scris:

”Origin and etymology

The word dragon entered the English language in the early 13th century from Old French dragon, which in turn comes from Latin draconem (nominative draco) meaning "huge serpent, dragon," from the Greek word δράκων, drakon (genitive drakontos, δράκοντος) "serpent, giant seafish", which is believed to have come from an earlier stem drak-, a stem of derkesthai, "to see clearly," from Proto-Indo-European derk- "to see" or "the one with the (deadly) glance." The Greek and Latin term referred to any great serpent, not necessarily mythological, and this usage was also current in English up to the 18th century.” Wikipedia
Black velvet a scris:
Apopii a scris:

De cand sarpele draco (posibil drac in crestinism grin ) nu mai este simbolul teritoriului dacilor (posibil d(r)acilor)

Ar fi interesant de aflat, daca dac nu inseamna de fapt dragon (draco) si daca dacilor nu li se spunea in fapt dragoni, avand in vedere ca stramosii lor, ahrimanii, se considerau ei insisi a fi din neamul sarpelui (draco) si chiar simbolizandu-se prin serpi.

Mai mult, miturile avand un sambure de adevar, ar fi interesant de stiut daca exista vreo legatura intre cuvantul drac, care in crestinism desemneaza o entitate cazuta (razvratita impotriva puterii) si draco...


_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Mier Sept 14, 2011 12:32 pmNo comment!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   Lun Apr 16, 2012 1:39 pm

DEZVĂLUIRI SENZAȚIONALE: Știai de hărțile secrete ale Sarmisegetuzei?

În 1993, România demara o amplă campanie de punere în valoare a cetăților dacice de la Grădistea și verificarea unor informații ale itoricilor antici, care spuneau că pe acești munți ar fi existat un oraș al dacilor. Un studiu multidisciplinar efectuat la fața locului a pus în evidență faptul că sub ceea ce este acum decopertat există într-adevăr un oraș întins pe o suprafață de peste 200 de kilometri pătrați.

Cercetările au fost demarate de Ministerul Lucrărilor Publice, Ministerul Culturii și Ministerul Cercetarii. Ele aveau drept scop delimitarea fizică a complexului de fortificații prin alte metode decât săpăturile arheologice.

Abia în urma acestui studiu, care să detalieze ce și unde trebuie săpat, urma să aiba loc decopertarea, restaurarea, conservarea siturilor și transformarea zonei într-o rezervație arheologică națională, punct turistic de importanță deosebită, cu protecție armată din partea jandarmeriei, care urma să oprească ofensiva jefuitorilor de comori.

Rezultatele, care nu au fost date oficial publicitatii, sunt uluitoare. Fortificațiile nu reprezintă doar cetăți disparate așezate pe culmile munților, ci un ansamblu compact, o asezare militaro-civila montană, cu mai multe nuclee, întinsă pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați. Majoritatea vestigiilor sunt încă acoperite de pământ.

Din comisia formată au făcut parte specialiști pentru detectarea straturilor de profunzime prin magnetometrie, specialiști în probleme hidrotehnice, arheologi, ingineri constructori, arhitecti și specialiști în geodezie.

Ceea ce spuneau anticii s-a confirmat. Fortificațiile sunt deosebit de complexe și sunt suprapuse, în multe locuri, pe asezări mai vechi. Pentru a avea o imagine a modului în care s-a lucrat, dăm exemplul grupului format dintr-un geodez și un specialist în magnetometrie. Geodezul, regretatul general de divizie Vasile Dragomir, (foto) căuta zonele de relief care păreau transformate pentru utilități militare. Al doilea instala magnetometrele și trasa profilul subsolului în zona indicată.


Magnetometrul este un aparat care poate radiografia și pune în evidenta elementele din subsol, la adâncimea dorită de operator. În acest caz sondajul a mers până la o adâncime de opt metri. Așa au fost descoperite construcțiile scufundate în pământ, dar și incintele subterane care i-au uluit pe cercetători.

Conform datelor din studiu, mega-așezarea regilor daci, un complex militaro-civil, este situată pe masivul Șureanu, munte care coboara către est, nord și vest în Podișul Transilvaniei, între râurile Sebeș și Strei.

Fiecare înălțime a acestui munte a fost terasată de jos în sus. Fiecare terasă, care era locuită, era apărată de ziduri proprii. Pe culmi au fost construite una sau mai multe cetăți fortificate. S-a mers până acolo încât fiecare cvartal al unei aglomerații urbane mai mari era la rândul lui apărat de un zid propriu.

În studiu, fiecare aglomerare urbană este numită «modul», fiecare era apărat de mai multe ziduri dispuse concentric. Distantele de la o aglomerare urbana la alta erau mici, în general de cateva zeci de metri. Distanțele cele mai mari de la un nucleu fortificat la altul nu depăsesc patru kilometri. Fiecare aglomerare are locuințele și sanctuarele sale, așa cum apar și la Sarmisegetuza Regia, cea cunoscută până acum.

Între aceste nuclee există însă numeroase terase cu urme de locuire străvechi, mai vechi decât perioada dacică clasică. De asemenea, așezari civile se găsesc peste tot pe văile apelor dintre munți. Totul pe o suprafață de aproximativ 200 de kilometri pătrați.

Cea mai importantă descoperire din Munții Orăștiei o reprezintă incintele subterane. În zona numita Vârtoape, pe o suprafață de aproximativ patru kilometri pătrați există 75 de gropi conice, de diferite dimensiuni, unele cu diametre de până la 70 de metri. Aparatele au detectat foarte multe incinte paralelipipedice care comunică între ele precum camerele unei locuințe. Este vorba de incinte naturale modificate de mâna omului. Multe dintre ele comunică cu platoul de deasupra prin drumuri antice. De la aceste incinte pleacă mai multe tuneluri către munții din apropiere, unele partial prăbușite.

Unul merge chiar către sanctuarele din Sarmisegetuza Regia, unde, de asemenea, au fost detectate câteva incinte subterane. În urma măsuratorilor a rezultat că în zona Vârtoape și in imediata apropiere se afla vestigiile cele mai impresionante ale complexului, inclusiv sanctuare, construcți cu o vechime mult mai mare decât cele de la Sarmisegetuza.

Conform studiului întocmit, acest oraș subteran, împreună cu toate construcțiile de la suprafață, mult mai numeroase decât cele de la Sarmisegetuza Regia, au constituit centrul fortificațiilor, cu alte cuvinte centrul acestui mega – oraș străvechi.

Dosarul cu planurile siturilor antice găsite de echipa specială de cercetători a fost multiplicat în patru exemplare, care au fost trimise la Ministerul Lucrărilorm Publice, Institutul Pro Domus, Ministerul Culturii și UNESCO. Alexandru Mironov a inclus cetățile pe listele UNESCO. Urma să se inițieze o amplă campanie de săpături arheologice și să se realizeze un centru turistic excepțional.

”Programul a fost, din păcate, stopat, iar copii ale dosarului cu hărțile siturilor au ajuns, se pare, la hoții de comori. Astfel reușesc acești hoți să meargă la punct ochit - punct lovit, pe un teritoriu atât de mare. Singurul impediment în calea acestora este acum UNESCO, care e cu ochii pe siturile de la Grădiștea”, ne-a spus Vasile Rudan, unul din membrii echipei de cercetători.Din analiza ulterioară a datelor a rezultat că cea ma mare parte a acestei așezări, uriașă pentru antichitate, a fost construită înainte de perioada dacică. Mai mult, comorile căutate acum de hoți au fost îngropate înainte de perioada clasică a civilizației dacice. Lucru deductibil prin logica comuna: dacă romanii cuceritori au strâns tot aurul găsit la fața locului, cum se mai găsesc comori de ordinul zecilor de kilograme în această zonă?

În anul 2007 a izbucnit un scandal politic în jurul a 15 brățări dacice din aur sustrase din situl arheologic Sarmisegetuza. După cum au spus anchetatorii, brățările au fost găsite în siturile de la Grădiștea de către hoții de comori și scoase apoi clandestin din România. Au ajuns în Statele Unite, unde un colecționar american de bună credință a anunțat oficialitățile că aceste artefacte se comercializează pe piața neagră. Ulterior, statul român a recuperat o parte din ele și a demarat o anchetă. În mod uluitor, numele unor politicieni de calibru, precum Adrian Năstase și Dan Iosif, dar și a altor zeci de parlamentari, au fost asociate cu dispariția brățărilor. Politicienii au fost anchetați de procuratură sub bănuiala că ar fi intermediat traficarea în țară a două tezaure sustrase din situl arheologic Sarmizegetusa Regia, respectiv 15 brățări dacice de aur.

Sursa textului

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Misterele Daciei   

Sus In jos
 
Misterele Daciei
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Ezoterism, Mistere, Conspiratii :: Mistere-
Mergi direct la: