Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Ortodoxia in Romania

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Ortodoxia in Romania   Joi Oct 20, 2011 9:10 am

”Intoarcerea romanilor de la Crestinismul roman la cel bulgar a fost datorita unei apasari exterioare, caci nu exista niciun motiv care sa fi facut pe Romani a lepada o forma de religie pe care o intelegeau, si a lua pe una pentru care nu aveau nici o intelegere... Ce motiv ar fi putut impinge insa pe Romani a inlatura forma poporana a religiei lor si a adopta una din care nu intelegeau nici o vorba? Dinaintea puterii insa si a autoritatii trebuia sa se plece acel supus si indata ce citiva preoti bulgari vor fi gasit o vieata usoara si minoasa intre Romani, numarul lor va fi crescut pe fiece zi: apostolii bulgari se vor fi adaus fara incetare, pentru a raspindi invatatura lor intre Romani. Astfel in putin timp, sprijinit pe bratul autoritatii seculare, pe care totdeauna clerul a stiut sa il iee in ajutorul sau, s-a latit si
intarit Crestinismul bulgaresc intre Romanii din Dacia Traiana."

"In o carte tiparita la Buda in limba bulgara in 1844 intitulata Tarstvenica, in care se cuprind biografiile domnilor bulgari, autorul ei, raportindu-se la niste manuscripte vechi spune: "S-au insemnat in niste carti vechi scrise de mina ca dupa raposarea patriarhului bulgar, Sfintul Ioan carele a ridicat pe Asan la imparatie, a chemat Asan dela Ohrida pe parintele Teofilact, a luminat si a curatit toata Bulgaria de eresurile de cari multe se aflau atunci in ea. Dupa aceea a invitat pe imparatul Asan de a trecut in Valahia, sa o cucereasca si sa o curete de eresul roman, care pe atunci domnea in ea; si Asan s-a dus si a supus amindoua Valahiile sub stapinirea sa, si a silit pe Valahi, cari pina atunci citeau in limba latina, sa lese marturisirea romana, si sa nu citeasca in limba latina, ci in cea bulgara, si a poruncit ca celui ce va citi in limba latina sa i se taie limba, si de atunci Valahii au inceput a citi bulgareste".

Aceste evenimente istorice sunt consemnate si de istoricul D. Onciul:

"In atirnare politica de statul Bulgar, romanii au urmat sa fie si in atirnare biericeasca de acesta, asa incit si la ei s-a introdus limba sloveneasca in biserica, in locul celei latine dela inceput. Prin statul bulgar si prin biserica bulgara, Romanii din Dacia au fost despartiti definitiv de atingerea cu imperiul si de lumea latina, raminind supusi mult timp influentei slave. Stapinirea bulgara in Dacia a fost desfiintata prin Unguri; iar influenta bisericii bulgare a continuat pina la organizarea bisericii romane in secolul XIV-lea, dupa intemeierea principatelor".

"Pe atunci toata Dacia, afara de Moldova, era dependenta de imperiul bulgar. In aceasta dependenta Romanii din Dacia au primit si ei ritul slav, pastrat in biserica bulgara si dupa restabilirea legaturilor cu Roma sub Simeon. Legaturile noastre cu biserica bulgara continuind si dupa desfiintarea imperiului bulgar (1018), ritul slav a prins radacini atit de adinci la noi, incit el se mentinu in biserica noastra pina in secolul XVII-lea. Asa ne-a fost fatalul destin al istoriei".

"In asemenea legaturi cu Bulgarii, romanii din Dacia, ca si cei din dreapta Dunarii din cuprinsul imperiului bulgar, au impartit cu ei soarta in stat si in biserica. Prin Bulgari si odata cu dinsii, noi am fost despartiti de biserica romana; dela dinsii am primit limba slavona in biserica si stat, care domina apoi vieata noastra intelectuala pina in secolul XVII. Asa ne-a fost fatalul destin al istoriei".

Un alt istoric roman, N. Dobrescu, scrie despre aceleasi evenimente:

"E foarte remarcabil ca asupra acestui fapt s-a pastrat la noi o traditiune bisericeasca, caci ea are stire despre oarecari legaturi bisericesti pe cari noi le-am fi avut cindva cu Formos papa, si ca noi atunci ne-am despartit de latini, cind acel Formos - cum zice traditiunea noastra, intorcind lucrurile pe dos - a trecut dela
pravoslavie la latinie, in loc sa zica: cind noi (Romanii) am trecut dela latinie, adica dela ritul latin care era pina atunci in secolul al IX-lea, la noi in biserica, la pravoslavie, adica la ortodoxie adusa la noi de bulgari, cari ne stapineau politiceste, caci prin ruptura cu Roma facuta in acest timp, limba latina era scoasa cu totul din biserica bulgara, iar resturile care se mai gaseau au disparut cu timpul. Romanii fiind atunci depedenti de stapinirea bulgara a trebuit sa dispara si la noi liturghia latina din biserica noastra si a fost inlocuita cu liturghia slava introdusa in imperiul bulgar".

N. Iorga este de aceeisi parere cu privire la influenta slavo-bulgara:

"Aceasta e cultura pe care o puteau da invatatii din Moldova si Tara-Romaneasca: calugari dupa asemanarea celor din Serbia, ei tineau cu indaratnicie la singura carte legiuita si placuta lui Dumnezeu, cartea slavona. Literatura romaneasca nu putea porni dela dinsii, cari cintau pe bulgareste pina si ispravile lui Stefan-cel-Mare".

Iata ce scrie profesorul universitar D. Draghicescu:

"Este insa de tinut in seama, ca in ce priveste religia, partea ei de temelie, in chestiuni de dogma, era de origina mai veche decit influenta slavilor. Astfel, cuvintele cari corespund ideilor celor mai temeinice ale credintei sunt latine, cum, spre pilda Dumnezeu, cruce, botez, drac, inger, altar, crestin, pagin, biserica, etc...."

De aceiasi parere este si istoricul I. Bogdan:

"Continuitatea crestinismului roman o dovedeste terminologia crestina de origine romana; aceasta n-ar exista astazi in limba romana daca Romanii ar fi incetat vreodata sa fie crestini. Asadar nu crestinismul, ci biserica oficiala crestina au luat-o Romanii dela Bulgari. De alta parte insa ne-au ramas, prin inriurirea limbii slave din biserica oficiala, cuvinte ca: popa, molitva, spovadanie, festenie, blagovestenie, strana, cadelnita, tot termeni ce n-au nimic a face cu notiunile abstracte ale crestinismului, ci se rapoarta numai la ritual si sunt luati din ritualul vechiu bulgaresc al bisericii noastre".

Sa vedem acum ce spun E. Lovinescu si alti istorici romani despre influenta religiei ortodoxe asupra romanilor. N. V. Pantea pune aceste citate sub titlul: "Legea slavo-bizantina ne-a tinut in intunerec veacuri de-a-rindul".

1. "Daca tragice imprejurari istorice nu ne-ar fi statornicit pentru multa vreme in atmosfera morala a vietii rasaritene, - suflet roman in viguros trup iliro-trac, - noi am fi putut intra dela inceput, ca si celelalte popoare latine, in orbita civilizatiei apusene. Conditiile istorice ne-au orientalizat insa; prin Slavii dela sudul Dunarii, am
primit formele spirituala ale civilizatiei bizantine; incepind inca din veacul XV, am suferit apoi, mai ales in paturile conducatoare, o molesitoare influenta turceasca, dela imbracamintea efeminata a salvarilor, a anteriilor si a islicelor, pina la conceptia fatalista a unei vieti pasive, ale carie urme se mai vad inca in psihea populara;
am cunoscut, in sfirsit, degradarea morala, vitiile, coruptia regimului fanariot; si pentru a-si forma o constiinta cetateneasca si un sentiment patriotic, clasele superioare au suferit pina in pragul veacului trecut, actiunea disolvanta a celor trei imparatii vecine".

2. "Cel mai activ ferment al orientalizarii a fost insa ortodoxismul. Intr-o vreme, in care deosebirile dintre popoare se faceau mai mult prin religie decit prin rasa, el ne-a aruncat in primejdia contopirii in marea masa a Slavilor de sud si apoi de est. In dosul crucii, spune Cervantes, se ascunde diavolul; in dosul crucii bizantine, se ascundea Rusul. Legindu-ne, sufleteste, de o religie obscurantista, intepenita in tipicuri si fromalism, ortodoxismul ne-a impus o limba liturgica si un alfabet strain (gind latin exprimat in slove cu cerdacuri!), fara a ne ajuta la crearea unei culturi si arte nationale".

Sectil Puscariu are aceeasi opinie despre influenta ortodoxiei la noi:

"Intr-o vreme cind orice miscare culturala se reflecta prin biserica, ortodoxismul nostru a fost evenimentul cel mai grav in urmari pentru desvoltarea noastra culturala, caci el ne-a legat pentru veacuri intregi cu cultura Orientului, formind un zid despartitor fata de catolicismul vecinilor nostri din vest si din nord, care ne-ar fi putut transmite cultura apuseana".

Sursa articolului

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Fernando
Scutier
Scutier
avatar

Numarul mesajelor : 102
Varsta : 28
Localizare : Tulcea
Puncte : 102
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Joi Oct 20, 2011 12:04 pm

Mi-am pus si eu ca orice om intrebari in legatura cu religia si n-am reusit sa vad ce au facut astia bun pentru oameni:)Au luat banii si au facut biserici unde sa mearga oamenii sa se inchine si sa se uite in sus la ceva,oare la ce s-or fi uitand si apoi tot uitandu-se asa sa scoata banul din traista si sa-l dea popii.Cand vine popa de sarbatori tot zice ceva de neinteles si se uita la cati bani ii dai,oare cum ii trimite la dzeu?
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Vin Oct 21, 2011 1:31 pm

Fernando a scris:
Mi-am pus si eu ca orice om intrebari in legatura cu religia

Bine ar fi daca tot omul si-ar pune astfel de intrebari...
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Vin Oct 21, 2011 2:53 pm

Fernando a scris:
Cand vine popa de sarbatori tot zice ceva de neinteles si se uita la cati bani ii dai,oare cum ii trimite la dzeu?

Nu-i trimite grin Uite ce face cu ei:

”În parada de bolizi a prelatilor, marcile predominante au fost Audi si Volkswagen. Si chiar daca bolidul de lux este lumesc, numarul de înmatriculare al înaltelor fete bisericesti din Bihor te duce cu gândul la cele sfinte, el fiind “RAI”.Sursa

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Vin Oct 21, 2011 3:34 pm

Nu e de mirare !
Ei traind in carca uriaselor mase de idioti ....traiesc cu adevarat ca in Rai ...in timp ce idiotii care ii subventioneaza au o viata ca in Iad ...dar au si ei consolarea lor ... vor avea comori in ceruri ...adica niciunde!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Joi Dec 08, 2011 8:26 am

Interesanta este tema propusa in topic, desi ptr a fi mai usor inteleasa fenomenul de "slavizare" a bisericii romanesti, trebuie sa stim ca bulgarii au avut o influenta mult mai mare asupra proaspatului popor roman decat oricare din popoarele migratoare care au trecut peste teritoriul actualei Romanii.
Asta vedem atat in vocabularul limbii romane vechi, inoit la mijlocul secolului XIX de catre pasoptisti, vocabular care pina atunci cuprindea cca 70% cuvinte slave, dar si in denumirea apelor, si localitatilor, de ex. Bistrita, Cerna, Cernavoda etc.
Odata cu retragerea Aureliana o buna parte a romanilor s-a retras la sud de Dunare, impreuna cu slavii care ulterior s-au numit bulgari, si astfel pe teritoriul acestei tari a luat nastere primul stat romanesc, mai exact romano bulgar care au avut ca tzari membrii ai dinastii Asanesti, si tarul cel mai renumit a fost Ionica Asan numit si Caloianul.
Evident ca slavizarea bisericii in cele doua Valahii, cea de la nord de Dunare si cea de la sud de Dunare au fost lucrarea acestei dinastii romanesti, intr-o perioada in care la nord de Dunare nu exista nici un stat roman, iar regatul ungar de abia se infintase si nu si-a extins inca stapanirea peste Valahia.

Am postat acestea ptr ca intelegerea conditiilor in care s-a produs slavizarea explica si motivul ptr cauza limba romana era una mai mult slava decat latina, si tot la fel religia
Sus In jos
meghido
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 78
Localizare : romania
Puncte : 78
Data de inscriere : 09/01/2012

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Sam Feb 04, 2012 10:16 pm

Structura etimologică a acestuia se prezintă astfel:

Elemente romanice 71,66%, din care
30,33 % latinești moștenite
22,12 % franceze
15,26 % latinești savante
3,95 % italiene

Vocabularul reprezentativ după Marius Sala formații interne 3,91 % (majoritatea fiind bazate pe etimoane latine)
slave total 14,17 %, din care
9,18 % slava veche
2,6 % bulgărești
1,12 % rusești
0,85 % sârbo-croate
0,23 % ucrainene
0,19 % poloneze
germane 2,47 %
neogrecești 1,7 %
traco-dace de substrat 0,96 %
maghiare 1,43 %
turcești 0,73 %
englezești 0,07 % (în creștere)
onomatopee 0,19 %
origine incertă 2,71 %
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Dum Feb 05, 2012 8:41 am

meghido a scris:
Structura etimologică a acestuia se prezintă astfel:

Elemente romanice 71,66%, din care
In ziua de azi ...asa este!
Dar exista si un dar... si acesta nu se refera la limba vorbita in prezent ci la cea din evul mediu!
Si anume ca incepand cu secolul 6 si pina in secolul 9 peste SUBSTRATUL limbii latine, s-a asezat Suprastratul limbii slavilor de sud, care s-au asezat pe teritoriul actualei romanii si limba romana a devenit in cadrul bilingualismului din acea perioada, una puternic "imbogatita" de cuvintele slave.

Limba romana de astazi a ajuns la ceea ce este astazi dupa ce in partea a doua a secolul XIX a fost "reformata", prin eliminarea multor cuvinte slave si inlocuite cu cele aduse de "pasoptistii" de la Paris cu cuvintele din limba franceza, adica cu acele 22% si cu cele 15 la % din "latina savanta"!
Sus In jos
melinda
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 290
Localizare : sibiu
Puncte : 295
Data de inscriere : 11/08/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 4:59 pm

Ortodoxia...un rahat de religie...tare buna in manipularea celor saraci cu duhul! Si acum fuguta la lins...mai aveti de pupat ceva moaste, labele unor popi, nespalate dupa folosirea WC-ului... si atentie...se impart sarmale! Incercati sa nu va dati viata pentru ele, ca iar ne dau la TV astia din EU!
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 6:35 pm

melinda a scris:
Ortodoxia...un rahat de religie...tare buna in manipularea celor saraci cu duhul! Si acum fuguta la lins...mai aveti de pupat ceva moaste, labele unor popi, nespalate dupa folosirea WC-ului... si atentie...se impart sarmale! Incercati sa nu va dati viata pentru ele, ca iar ne dau la TV astia din EU!

Eu personal nu ling la icoane,in schimb tu sigur lingi curul.
Sus In jos
melinda
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 290
Localizare : sibiu
Puncte : 295
Data de inscriere : 11/08/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 6:45 pm

EmaLovesJesus a scris:
melinda a scris:
Ortodoxia...un rahat de religie...tare buna in manipularea celor saraci cu duhul! Si acum fuguta la lins...mai aveti de pupat ceva moaste, labele unor popi, nespalate dupa folosirea WC-ului... si atentie...se impart sarmale! Incercati sa nu va dati viata pentru ele, ca iar ne dau la TV astia din EU!

Eu personal nu ling la icoane,in schimb tu sigur lingi curul.

Ba lingi...mai ales in grup grin Soro, soro...ce va mai place...doar iehova stie doh
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:07 pm

EmaLovesJesus a scris:
Pentru ca,intr-adevar,sunt o doamna!
EmaLovesJesus a scris:
Eu personal nu ling la icoane,in schimb tu sigur lingi curul.

Vai ce exprimare pentru o ”doamna” pocaita... Apropo, tu la ce lingi? tavaleala
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:07 pm

melinda a scris:
EmaLovesJesus a scris:
melinda a scris:
Ortodoxia...un rahat de religie...tare buna in manipularea celor saraci cu duhul! Si acum fuguta la lins...mai aveti de pupat ceva moaste, labele unor popi, nespalate dupa folosirea WC-ului... si atentie...se impart sarmale! Incercati sa nu va dati viata pentru ele, ca iar ne dau la TV astia din EU!

Eu personal nu ling la icoane,in schimb tu sigur lingi curul.

Ba lingi...mai ales in grup grin Soro, soro...ce va mai place...doar iehova stie doh
Pocaitii nu ling icoane,nici altceva,stai linistita.Iti lasam tie.
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:10 pm

Cyberman a scris:
EmaLovesJesus a scris:
Pentru ca,intr-adevar,sunt o doamna!
EmaLovesJesus a scris:
Eu personal nu ling la icoane,in schimb tu sigur lingi curul.

Vai ce exprimare pentru o ”doamna” pocaita... Apropo, tu la ce lingi? tavaleala

Sa zicem ca nu sunt tocmai eu doamna Ema ,sunt prietena ei si stau pentru putina vreme la ea.Nu imi place ca profitati de faptul ca ea este pocaita si faceti baza de ea.Ea este o persoana decenta de aceea nu va raspunde cum ati merita.Sper sa nu se supere daca o sa vada ce v-am raspuns.Dar chiar o meritati.
Sus In jos
melinda
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 290
Localizare : sibiu
Puncte : 295
Data de inscriere : 11/08/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:13 pm

EmaLovesJesus a scris:
melinda a scris:
EmaLovesJesus a scris:


Eu personal nu ling la icoane,in schimb tu sigur lingi curul.

Ba lingi...mai ales in grup grin Soro, soro...ce va mai place...doar iehova stie doh
Pocaitii nu ling icoane,nici altceva,stai linistita.Iti lasam tie.

Soro esti pocaita?...parca spunei ca nu esti iehovista...esti dintr-un cult, parca grin Mincinoasa iehovista, te-ai dat de gol grin
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:17 pm

EmaLovesJesus a scris:

Sa zicem ca nu sunt tocmai eu doamna Ema
Aha, am inteles grin tu esti tot o pocaita, da, da!

Citat :
Nu imi place ca profitati de faptul ca ea este pocaita si faceti baza de ea.

Nu noi profitam, profita doar dracul la care se inchina ea elephant

Citat :
Ea este o persoana decenta de aceea nu va raspunde cum ati merita.Sper sa nu se supere daca o sa vada ce v-am raspuns.Dar chiar o meritati.

De-centa, dar i-a luat doamne-doamne mintile si le tine la el in ceruri tavaleala
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:22 pm

Cyberman a scris:
EmaLovesJesus a scris:

Sa zicem ca nu sunt tocmai eu doamna Ema
Aha, am inteles grin tu esti tot o pocaita, da, da!

Citat :
Nu imi place ca profitati de faptul ca ea este pocaita si faceti baza de ea.

Nu noi profitam, profita doar dracul la care se inchina ea elephant

Citat :
Ea este o persoana decenta de aceea nu va raspunde cum ati merita.Sper sa nu se supere daca o sa vada ce v-am raspuns.Dar chiar o meritati.

De-centa, dar i-a luat doamne-doamne mintile si le tine la el in ceruri tavaleala

Nu,eu sunt directoare la o firma mare.
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:24 pm

EmaLovesJesus a scris:

Nu,eu sunt directoare la o firma mare.

Se numeste cumva sala regatului? tavaleala
Sus In jos
melinda
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 290
Localizare : sibiu
Puncte : 295
Data de inscriere : 11/08/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:32 pm

Cyberman a scris:
EmaLovesJesus a scris:

Nu,eu sunt directoare la o firma mare.

Se numeste cumva sala regatului? tavaleala

matura pe acolo, dar numai lunea grin
Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:33 pm

melinda a scris:
Cyberman a scris:
EmaLovesJesus a scris:

Nu,eu sunt directoare la o firma mare.

Se numeste cumva sala regatului? tavaleala

matura pe acolo, dar numai lunea grin
Chiar,am nevoie de o femeie de serviciu,te oferi?
Sus In jos
melinda
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 290
Localizare : sibiu
Puncte : 295
Data de inscriere : 11/08/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:40 pm

EmaLovesJesus a scris:
Cyberman a scris:
EmaLovesJesus a scris:
Pentru ca,intr-adevar,sunt o doamna!
EmaLovesJesus a scris:
Eu personal nu ling la icoane,in schimb tu sigur lingi curul.

Vai ce exprimare pentru o ”doamna” pocaita... Apropo, tu la ce lingi? tavaleala

Sa zicem ca nu sunt tocmai eu doamna Ema ,sunt prietena ei si stau pentru putina vreme la ea.Nu imi place ca profitati de faptul ca ea este pocaita si faceti baza de ea.Ea este o persoana decenta de aceea nu va raspunde cum ati merita.Sper sa nu se supere daca o sa vada ce v-am raspuns.Dar chiar o meritati.

Aha, trimite-o pe Ema la nani, si spune-i lui Laurentiu sa-i ia locul pe forum!!!
Sus In jos
melinda
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 290
Localizare : sibiu
Puncte : 295
Data de inscriere : 11/08/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:42 pm

EmaLovesJesus a scris:
melinda a scris:
Cyberman a scris:


Se numeste cumva sala regatului? tavaleala

matura pe acolo, dar numai lunea grin
Chiar,am nevoie de o femeie de serviciu,te oferi?

prefer barbatii...stii, aia adevarati geek
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:43 pm

melinda a scris:
matura pe acolo, dar numai lunea grin

Am priceput... e sefa, pardon, directoare de matura grin sau cumva o fi vrajitoare ?
Sus In jos
Mihai12
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 757
Varsta : 48
Localizare : Calarasi
Puncte : 832
Data de inscriere : 17/07/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:45 pm

melinda a scris:
EmaLovesJesus a scris:
Cyberman a scris:Vai ce exprimare pentru o ”doamna” pocaita... Apropo, tu la ce lingi? tavaleala

Sa zicem ca nu sunt tocmai eu doamna Ema ,sunt prietena ei si stau pentru putina vreme la ea.Nu imi place ca profitati de faptul ca ea este pocaita si faceti baza de ea.Ea este o persoana decenta de aceea nu va raspunde cum ati merita.Sper sa nu se supere daca o sa vada ce v-am raspuns.Dar chiar o meritati.

Aha, trimite-o pe Ema la nani, si spune-i lui Laurentiu sa-i ia locul pe forum!!!
Ai prins iar glas? Ce mai ai acum? Ce nu iti convine? Nu-i asa ca te simti in largul tau pe langa prostii de aici?
Sus In jos
melinda
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 290
Localizare : sibiu
Puncte : 295
Data de inscriere : 11/08/2011

MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   Mier Feb 08, 2012 7:48 pm

Mihai12 a scris:
melinda a scris:
EmaLovesJesus a scris:


Sa zicem ca nu sunt tocmai eu doamna Ema ,sunt prietena ei si stau pentru putina vreme la ea.Nu imi place ca profitati de faptul ca ea este pocaita si faceti baza de ea.Ea este o persoana decenta de aceea nu va raspunde cum ati merita.Sper sa nu se supere daca o sa vada ce v-am raspuns.Dar chiar o meritati.

Aha, trimite-o pe Ema la nani, si spune-i lui Laurentiu sa-i ia locul pe forum!!!
Ai prins iar glas? Ce mai ai acum? Ce nu iti convine? Nu-i asa ca te simti in largul tau pe langa prostii de aici?

Ce-i scumpule, de ce esti suparat?!?! Fa dragoste mai des!
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Ortodoxia in Romania   

Sus In jos
 
Ortodoxia in Romania
Sus 
Pagina 1 din 6Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Teme religioase diverse :: File din istoria crestinismului-
Mergi direct la: