Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Coborarea in Iad

In jos 
AutorMesaj
aurel
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 36
Localizare : Romanica
Puncte : 32
Data de inscriere : 04/05/2008

MesajSubiect: Coborarea in Iad   Sam Noi 19, 2011 6:43 pm

Coborarea in Iad

În Noul Testament, sau în interpretările creștine ale Vechiului Testament precum și în cărțile apocrife, este răspîndită ideea de înger decăzut sau renegat. Înger care este pedepsit cu expulzarea din cer de către Dumnezeu, pentru răzvrătirea lui. Adesea, acest înger căzut a fost denumit Lucifer, sau personalizat ca îngerul Samael, fie intitulat Satana, diavolul, dacă ar fi să ne luăm dupa versetul din Luca 10:18,
18. Și le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.

Ca și motive pentru această "cădere" sau alungare putem enumera:

- Lupta pentru egalitate cu Dumnezeu (vezi Isaia 14.12) unde un rege din babilon ... în interpretarea creștină identificat cu un înger,
- Mîndrie: În Ezechiel 28: 14 este menționată o predica a acestuia împotriva regelui Tirului prezentat ca un heruvim de o frumusețe sclipitoare, care a fost pus pe muntele sfînt să ocrotească dar care din cauza mîndriei sale s-a schimbat radical si în inima sa s-a încuibat nelegiuirea, motiv pentru care a fost pedepsit prin alungarea sa pe pămant.
- Refuzul de a respecta oamenii: În conformitate cu o altă teorie, Dumnezeu a poruncit îngerilor să asculte de oameni si să îngenuncheze în fața acestora. Însă unii îngeri, au refuzat să facă acest lucru pe motivul că omul este creat dintr-o materie de nivel inferior. Acest motiv îl găsim în textele apocrife din Cartea lui Adam si Eva dar si in Coran in Sura 38.72.
- Liberul arbitru: După părerea lui Origene, unul dintre părinții bisericii, niște îngeri au fost pedepsiți din cauză ca au oferit oamenilor liberul arbitru , adica libertarea de a decide, lucru care îi indepărtează pe oameni de Dumnezeu și astfel acesti îngeri au fost pedepsiți prin alungarea pe pămînt, ca oameni sau ca demoni, pentru această păreri considerate erezii, Origene a fost pe cale de a fi excomunicat.
- Pofte păcătoase: În conformitate cu cartea apocrifă a lui Enoh, dorințele sexuale au fost cauza căderii îngerilor păzitori din grupul îngerilor păzitori (Grigori) care au coborît pe pămînt.și s-au îndrăgostit, de fiicele oamenilor, și le-au trădat secretele cerești și au devenit tați ai acelor Nephilimi născuți de aceste femei, (Geneza 6:1).

În timp ce în tradiția creștină, povestirile despre "îngerii căzuți" se petrec în vremurile cenușii ale începutului odată cu crearea omului, în Apocalipsa lucrurile se inversează si mitul alungării ingerilor din cer ne este prezentat ca unul care se petrece la sfîrșitul veacurilor ... dar tot în Apocalipsă vedem cazul lui Christos care este azvarlit in Iad in perioada de la mijloc, adică nici la scurt timp după Creație ...și nici la sfaîrșitul lumii !

Cand a avut loc Coborîrea in Iad ... și care este adevărul în acest caz?
Sus In jos
 
Coborarea in Iad
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Teme religioase diverse :: Teme religioase diverse-
Mergi direct la: