Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Islamismul, religie sau politica?

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Zeus
Scutier
Scutier
avatar

Numarul mesajelor : 108
Varsta : 52
Puncte : 11
Data de inscriere : 18/04/2008

MesajSubiect: Islamismul, religie sau politica?   Dum Apr 27, 2008 11:29 am

Ce este islamismul?

Islamul este un cuvant arab si inseamna a se
supune, a asculta, a fi docil. Din cauza ca se bazeaza pe o deplina
supunere fata de Allah i se spune islam.
Sus In jos
http://forum-anti-christi.forumz.ro
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Dum Apr 27, 2008 4:57 pm

Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Dum Apr 27, 2008 6:47 pm

Zeus a scris:
Propunere de discutii.

propun pt. dicutie explicatia JIHADULUI =razboi sfint din Quran

Cuvântul „Jihad“ dă fiori celor mai mulți vestici. Practic pun semnul egal între jihad și opresiune, violență. Oricum, trebuie specificat că înțelesul dat acestui cuvânt de „război sfânt“, înseamnă ceva ce e cu totul străin acestei religii, și nu vine de la Islam. Această noțiune a fost introdusă în timpul Cruciadelor pentru a justifica masacrele și jafurile orașelor și așezărilor acelor vremuri. Doar prin simpla consultare a surselor Islamului despre care am vorbit se poate vedea că jihad înseamnă să depui efort, străduinjța pe calea lui Dumnezeu. Acest cuvânt arab are mai multe sensuri, la bază fiind acela de a lupta, de a depune efort pe o cale dreaptă. Încercînd să simplificăm, putem spune că există „marele jihad“, care reprezintă, de fapt, lupta cu tine însuți, și „micul jihad“ care implică cumva o luptă fizică, combativă. Profetul Muhammed spunea:

„Cel mai bun jihad pentru cineva este să lupte împotriva lui însuși pentru Allah, Cel Puternic și Măreț.“
In aceasta relatare a Profetului se are in vedere lupta drepcredinciosului cu poftele lumesti care il atrag catre pacat, cu incercarile prin care trece in viata sa.

De asemenea, Allah spune în Coran:
„Nu da ascultare necredincioșilor și luptă împotriva lor cu el , în luptă neslăbită!“(Coran, capitolul „al-Furqaan“, 25:52).
In acest verset coranic Dumnezeu vrea sa transmita musulmanilor: "Nu te supune necredinciosilor renuntand la religia ta, ci lupta cu ei cu lupta mare, pentru a le transmite Coranul si pentru a-i face pe oameni sa inteleaga! Acest verset este un verset din perioada meccana si apare in el porunca de a lua parte la lupta sfanta, prin care nu se intelege insa lupta militara."

Micul Jihad a dispărut în ultimii 400 de ani de pe scena fenomenelor politice violente, revenind brusc în 1980, din păcate, cu ajutorul Americii.

Mai exact, când Uniunea Sovietică de atunci a invadat Afganistanul și Zia-ul Haq, dictatorul militar al Pakistanului a întrevăzut oportunitatea de a lansa jihadul împotriva invaziei sovietice, mai exact a comunismului. Pentru Statele Unite ale Americii a fost o oportunitate extraordinară, având în vedere configurația mondială de atunci și împărțirea lumii între cei doi poli ai puterii, și a mobilizat sute de mii de musulmani împotriva a ceea ce Ronald Regan a numit „Imperiul Raiului“. Banii au început să curgă, agenții CIA au început să străbată lumea musulmană recrutînd oameni care aveau să lupte în acest „măreț jihad“. Deși acum nu vom dezvolta acest subiect, doar să punctăm ceea ce se știe deja, că Bin Laden a fost unul dintre cei recrutați atunci, încă de la început.

Reîntorcîndu-ne la încercarea de a defini jihadul, trebuie să explicăm că musulmanii controlînd și luptînd împotriva propriilor dorințe pot de asemenea să se străduiască fizic pe calea lui Dumnezeu.
Este acel „mic jihad“ fizic și combativ care primește atât de multe critici. Doar din simpla ignoranță, acest tip de jihad și islamul sunt privite cu teroare, musulmanii fiind priviți drept teroriști, cu toate că, scopul acestui jihad, fizic, ca să zicem așa, atunci când se desfășoară după legi bine stabilite, este înălțarea cuvântului lui Dumnezeu. Făcînd aceasta, toți cei care strigă pentru libertate, peste tot în lume, cumva se eliberează. Este la fel cum pacifiștii își aleg o cale proprie atunci când lumea devine, într-adevăr, plină de anarhie și reavoință. Dacă nu ar fi existat un astfel de jihad, corupția ar fi cuprins pământul.


„... Și de nu i-ar fi oprit Allah pe oameni, pe unii prin alții, ar fi dărâmate chilii, biserici, temple și moschei în care numele lui Allah este pomenit atât de mult. Allah îi ajută neîndoielnic aceluia care-L ajută pe El. Allah este Tare și Puternic [Qawizz, 'Aziz]!“
Coran, Surat „al-Hajj“, 22:40

Dumnezeu le ingaduie dreptcredinciosilor care sunt atacati de necredinciosi si nedreptatiti de ei sa lupte impotriva lor si le promite sa-i ajute impotriva acelora care i-au scos din caminele lor pe nedrept, numai pentru faptul ca ei sunt dreptcredinciosi. Dumnezeu a facut din lupta dintre oameni un mijloc pentru reprimarea neadevarului pentru ca dreptcredinciosii, daca nu ar ridica armele, ar fi rapusi de neadevar, care ar nimici lacasurile de cult de pe intregul pamant.

Acest tip de jihad, fie el defensiv sau ofensiv, oricum, este ceva poruncit de Dumnezeu musulmanilor, prin această poruncă urmărindu-se ca cei oprimați și slabi să fie salvați de tirania lumii la un moment sau altul al istoriei.

„Și ce este cu voi de nu luptați pe calea lui Allah pentru bărbații, muierile și copiii slabi care zic: «Doamne! Scoate-ne pe noi din cetatea aceasta cu un neam nelegiut și dă-ne nouă din partea Ta un ocrotitor, și dă-ne nouă din partea Ta un ajutor!»“Coran, Surat „an-Nisa“, 4:75
Dreptcredinciosului i se porunceste sa lupte pentru ocrotirea celor slabi, care nu pot sa se apere, a carei demnitate a nariut-o Taghut, impunandu-le tot felul de ticalosii. Dreptcredinciosii trebuie sa-si dea sufletele pentru a-i salva pe barbatii, muierile si copiii slabi care se roaga lui Dumnezeu sa le trimita pe cineva care sa ii ajute. Si lucrul acesta nu le este strain dreptcredinciosilor, caci ei au facut legamant cu Dumnezeu din clipa cand au primit credinta sa se izbaveasca pe ei insisi si sa-i izbaveasca pe toti oamenii de orice ticalosie si nelegiuire.


Oricine cunoaște istoria timpurie a Islamului, va ști că toate acele națiuni care au venit sub steagul Islamului fuseseră, într-adevăr, oprimate. Ca de exemplu, putem relata că atunci când companionii Profetului Muhammed au pornit un jihad ofensiv împotriva egiptenilor, persanilor și romanilor, se știe că oamenii nu le-au opus rezistență deloc. Dimpotrivă, ei au acceptat Islamul într-un număr atât de mare, încât este neconvingător a spune că jihadul în Islam a adus altceva decât eliberarea acelor oameni, o eliberare după secole de tiranie. Aceasta este calea glorioasă a jihadului musulman. Să o comparăm pe aceasta cu maniera brutală a ostilităților din restul lumii de-a lungul secolelor; de la Cruciade, până la zilele Colonialismului. În timp ce pretind pacea și securitatea în lume, națiunile puternice de astăzi bombardează civili nevinovați. Ne referim aici la bombardarea Sudanului, Afganistanului, Iugoslaviei, Irakului, distrugerea vieților nevinovate drept rezultat al acestor bombardamente, cu pretinsul scop general de menținere a păcii în lume.
Dar,
„... dacă li se spune lor: «Nu faceți stricăciune pe pământ!», ei zic: «Noi doară suntem făcători de bine.», / Însă ei sunt făcători de stricăciuni, dar nu-și dau seama.“Coran, Surat „al-Baqara“, 2:11-12

Vorbeam mai sus de un jihad desfășurat după legi bine stabilite; este vorba de limitele jihadului, de ce se face și ce nu se face. A nu depăși limitele înseamnă a nu omorî femei și copii, după cum Profetul Muhammed spunea:

„ Este interzisă omorârea femeilor și copiilor!“

Nedepășirea limitelor înseamnă de asemena că bătrânii, cei bolnavi, călugării, oamenii care se roagă în lăcașurile de cult, cei care lucrează pământul nu trebuie să fie atacați sub nici o formă. Nedepășirea limitelor înseamnă să nu fie omorâte animalele în plus față de nevoile de hrană, arderea recoltelor și a vegetației în general, otrăvirea apelor și distrugerea caselor, mănăstirilor, bisericilor și sinagogilor.

Allah nu vă oprește să faceți bine acelora care nu au luptat împotriva voastră, din pricina religiei, și nu v-au alungat din căminele voastre, [ba din contră] să fiți foarte buni și drepți, căci Allah îi iubește pe cei drepți.“Coran, Surat „al-Mumtahina“, 60:8

Dumnezeu nu le interzice dreptcredinciosilor sa le faca bine necredinciosilor care nu au luptat impotriva musulmanilor si nu i-au alungat pe ei din caminele lor si sa-i trateze pe ei cu dreptate, fiindca Dumnezeu ii iubeste pe cei drepti.

După citirea unor astfel de pasaje din Coran și cunoașterea a ceea ce este permis și interzis în jihad, regulile războiului capătă un nou înțeles, un înțeles al dreptății.
Acum să abordăm alt aspect de care auzim din păcate din ce în ce mai des: bombardamentele sinucigașe. Se pune întrebarea pentru musulmani și pentru nemusulmani dacă acestea fac parte din jihad pe calea lui Allah?
Din cele menționate mai sus, fără o altă analiză se poate deduce foarte simplu că astfel de acțiuni nu sunt dictate de religie, cu toate că, din păcate, mulți musulmani iau aceste bombardamente sinucigașe drept un act de virtute care va fi răsplătit. Această concepție se abate de la adevăr. Profetul Muhammed spunea:

„Acela care merge către extreme este distrus!“

Bombardamentele sinucigașe sunt, fără îndoială, un mod extremist de a privi lucrurile și care s-a întins ca și concepție în rândurile musulmanilor. În regulile războiului noi nu am găsit nici o astfel de specificare printre spusele Profetului și ale companionilor săi. Din păcate astăzi câțiva musulmani (greșit îndrumați) cred că astfel de acte pavează drumul redeșteptării Islamului și întoarecerea la glorioasele legi; cu toate că noi ținem în minte ceea ce Profetul spunea:

„Nu fiți încântați de acțiunile cuiva, până nu vedeți cum le va duce la bun sfârșit.“

Cum se sfârșesc aceste acțiuni sinucigașe? Un picior aici, o mână acolo ... și represalii masive care vor omorî mai mulți oameni și îi vor persecuta pe alții. Cum poate cineva să fie încântat de o astfel de acțiune, de sfârșitul unei astfel de acțiuni? Cum categorisim acest tip de acțiuni? Înseamnă sinucidere, ceea ce este foarte clar interzis în Islam, ca de altfel în orice altă religie monoteistă. Muhammed spunea:

„Pe cel care se omoară singur, în orice fel, Allah îl va chinui cu focul Iadului.

Este, într-adevăr, surprinzător că acești oameni se sinucid practic, deși Dumnezeu spune în Coran:

„... Și nu vă ucideți voi înșivă! Allah este îndurător cu voi!“Coran, Surat „an-Nisa'“, 4:29

Deci, este o concepție total greșită că cel care se sinucide în numele Islamului merită Paradisul. Despre cel care își ia singur viața Profetul spune că:

„El va fi locuitorul Focului.“

„O persoană poate să făptuiască lucruri care par potrivite unui locuitor al Paradisului, dar de fapt îl vor face locuitor al Focului!“
Cei mai mulți dintre ei nu doresc decât răzbunare, și aici deja nu mai vorbim despre Islam, despre ceea ce este permis sau interzis. Poate fi vorba de un scop politic sau sete de răzbunare, orice altceva, dar nu Islam. Acest subiect îl vom relua ceva mai târziu în această expunere în încercarea de a defini terorismul, și a analiza cauzele care duc la el. Să iei viața pe care Dumnezeu ți-a dat-o este un mare păcat, la fel cum și să iei alte vieți este de asemenea interzis, pentru că viața umană este un dar de la Dumnezeu într-adevăr prețios.

„... cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o altă stricăciune pe pământ, este ca și când i-ar ucide pe toți oamenii, iar cel care lasă în viață un suflet este ca și cum i-ar lăsa în viață pe toți oamenii... “Coran, Surat „al-Maida“, 5:32

De aici, orice tip de extremism, cum ar fi și luarea de ostatici, deturnarea avioanelor și plantarea bombelor în locuri publice, toate acestea nu sunt doar condamnate, dar și total interzise de Islam!
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Dum Apr 27, 2008 7:29 pm

Citat :
De aici, orice tip de extremism, cum ar fi și luarea de ostatici, deturnarea avioanelor și plantarea bombelor în locuri publice, toate acestea nu sunt doar condamnate, dar și total interzise de Islam!

ada

inseamna ca doar tu esti cu adevarat musulmana ,caci ceilalti nici unul nu respecta ceea ce ai afirmat mai sus ! affraid
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Apr 28, 2008 9:08 am

no name a scris:
Citat :
De aici, orice tip de extremism, cum ar fi și luarea de ostatici, deturnarea avioanelor și plantarea bombelor în locuri publice, toate acestea nu sunt doar condamnate, dar și total interzise de Islam!

ada

inseamna ca doar tu esti cu adevarat musulmana ,caci ceilalti nici unul nu respecta ceea ce ai afirmat mai sus ! affraid

-este una din concluzii si cea expusa de tine .....................................

insa ar mai fi una mult mai credibila,si anume MASS MEDIA ARE UN ROL MAJOR IN A CREA IMPRESIA CA TOTI MUSULMANII(1.3 MILIARDE) sunt teroristi tocmai pentru justificarea ocupantilor americani si sionisti
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Apr 28, 2008 9:25 am

Ada_Pal a scris:


insa ar mai fi una mult mai credibila,si anume MASS MEDIA ARE UN ROL MAJOR IN A CREA IMPRESIA CA TOTI MUSULMANII(1.3 MILIARDE) sunt teroristi tocmai pentru justificarea ocupantilor americani si sionisti
Tu crezi ca romanii pun botul la propaganda americana ?

Ce spun americanii ...nu e prea crezut in Romania ... dar faptele ...sunt fapte ...cand vedem ca niste islamisti decapiteaza un om in numele lui Allah ...cuvintele sau scuzele sau driblingurile verbale ...nu mai au nici un rost .. ptr ca nu au efect ..!
degeaba iti ascunzi tu capul in nisip ca strutul ...ca realitatea are 2 aspecte ptr voi musulmanii sunt valabile niste "valori" care ptr noi europenii sunt cel putin nonvalori ... ca sa nu le spunem acte si delicte penale...ceea ce aici in Europa ... asa ar fi considerate!
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Apr 28, 2008 10:54 am

si acum sa vedem ce inseamna terorism....
ce inseamna terorism pentru unii, ce inseamna terorism pentru altii?
ce inseamna terorism pentru omul de rand??? sau mai bine zis pentru cei mai multi dintre noi? care sunt motivele pentru care cei mai multi dinrtre noi asociaza islamul cu terorismul?
Cele mai multe cercetări ne fac să credem – obiectiv și unanim acceptat – că definițiile terorismului nu s-au pus întotdeauna de acord. Cineva este terorist, iar altcineva este luptător pentru libertate. Această întrebare primește răspuns în funcție de sistemul de referință, dar în orice caz este nevoie de o definiție. Pentru a angaja o luptă internațională împotriva terorismului nu este suficient să spunem că cineva arată ca un terorist, că discursul cuiva sună ca a fi terorist sau instigă la terorism. Și nici nu trebuie să categorisim terorismul: intern sau internațional, tolerabil sau intolerabil. Toate acestea reflectă subiectivismul punctelor de vedere, acest subiectivism neajutîndu-ne să identificăm adevăratul terorism.
Uitandu-ne în trecut putem puncta anumite evenimente:
= În anii 1930 – 1940 evreii aflați ilegal în Palestina au fost descriși ca teroriști. Cel puțin doi prim-miniștri israelieni, inclusiv Menachem Begin au fost priviți astfel și se poate vedea în cărți și în posterele de atunci cum se oferea pe capul lor o recompensă cât mai mare. Cea mai mare sumă, să ne amintim, a fost 100.000 lire sterline pusă pe capul acestuia. În acel moment s-a întâmplat ceva: Holocaustul din 1942, moment din care s-a început construirea unei simpatii certe și enorme pentru poporul evreu din Europa și America. În această lumină, cine fusese sionist, brusc, a început să fie numit „luptător pentru libertate“.
= După aceea, din 1969 până în 1990 „Organizația pentru Eliberarea Palestinei“ a ocupat scena organizațiilor teroriste. Yaser Arafat a fost descris de către „New York Times“ drept „șeful teroriștilor“. Dar, mai târziu, în 1998 l-am putut vedea pe Bill Clinton cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu la stânga lui și cu Yaser Arafat, teroristul de mai înainte, la dreapta lui uitîndu-se unii la alții ca într-o fotografie de familie.
=În anul 1985 președintele Ronald Reagan a primit la Casa Albă un grup de bărboși cu turbane care parcă veneau din alt secol. Președintele s-a adresat presei: „... sunt sigur că vă veți aminti de acest moment“ și, arătînd către musafirii săi a spus: „Aveți aici echivalentul moral pentru părinții fondatori ai Americii“. Erau mujahedinii afgani, aveau arme în mâini și luptau împotriva „Imperiului Raiului“. În august 1998 alt președinte american a ordonat bombardarea Afganistanului pentru uciderea lui Usama bin Laden și a oamenilor săi, oameni care în urmă cu doar câțiva ani erau asemuiți lui George Washinton și Thomas Jefferson
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Apr 28, 2008 10:59 am

cat despre Palestina.....

La sfârsitul anilor 1940, sinoistii au ocupat Palestina si au alungat din casele lor peste sase sute de mii de oameni, prin acte de terorism pe scara larga. Printre aceste evenimente s-a inscris si masacrarea sadica a doua sute cincizeci si patru de palestinieni, in marea lor majoritatea batrâni, femei si copii, la Deir Yassin.
Dupa macel, evreii au facut intentionat publicitate evenimentului, pentru a-i determina pe oameni sa fuga in panica din casele si de la muncile lor, unde nu li s-a permis sa se intoarca nici pâna acum.

Fostul prim ministru al Israelului, Menachem Begin, se lauda cu importanta masacrului de la Deir Yassin in cartea sa "The Revolt: The Story of the Irgun"< - "Revolta - Istoria Irgunului" (n.tr.)>. In acel volum, Begin a scris ca fara "victoria" de la Deir Yassin n-ar fi putut exista un stat numit Israel. Cuprinsi de groaza, arabii fugeau, strigând: 'Deir Yassin'!>
Masacrele nu au incetat nici dupa infiintarea statului evreiesc; au continuat atât in perioade de pace, cât si in vremuri de razboi. Iata denumirile câtorva dintre ele: masacrul de la Sharafat, masacrul de la Kibya, masacrul de la Kafr Qasem, masacrul de la Al-Sammou', masacrul de la Sabra si Shatila, masacrul de la Oyon Qara, masacrul din Moscheea Al-Aqsa, masacrul din Moscheea Ibrahimi, masacrul de la the Jabalia.
Deschiderea arhivelor a permis noilor istorici, precum Benny Morris, sa demitizeze mai multe fapte si sa restabileasca realitatea istorica, insa cunoscuta pana acum de prea putini. Demontarea primului mit: ordinele date militarilor israelieni de a-i vana prin forta armelor pe locuitorii milenari ai satelor, prin metode care amintesc, adesea, ca la Deir Yassin, de exemplu, de cele ale trupelor de asalt ale nazistilor masacrand populatiile civile.
Un al doilea mit sionist se prabuseste de asemenea: cel al „unui pamant fara popor pentru un popor fara pamant”, lansat de Zangwill, si pe care Golda Meir il completa cu o declaratie in „Sunday Times” la 15 iunie 1969:”Nu exista popor palestinian... Nu e ca si cum i-am arunca pe usa afara si le-am lua tara. Ei pur si simplu nu exista.”. Pentru a convinge ca inaintea Israelului, Palestina era un „desert”, sute de sate au fost rase de buldozere, cu casele, gardurile, cimitirele si mormintele lor .
Dupa deschiderea arhivelor, istoricul Benny Morris a putut sa precizeze ca 418 sate palestiniene din 475 au fost sterse de pe harta. In ceea ce priveste numarul palestinienilor expulzati, Comitetul Israelian de Transfer vorbea de 460000 la sfarsitul lui 1948. In aceeasi perioada Oficiul de Ajutorare si Munca al Natiunilor Unite pentru refugiatii palestinieni (UNRWA) inainta cifra de 900000.
In ceea ce priveste crestinii palestinieni, Patriarhul latin al Ierusalimului evocand exodul catolicilor, aminteste ca nu sunt mai mult de 10000, fata de 50000 inainte de 1948.
Golda Meir, reclamandu-si o legitimitate fondata pe o lectura integrista a Bibliei, declara: „Aceasta tara exista ca urmare a indeplinirii unei promisiuni facute de Dumnezeu Insusi. Ar fi ridicol sa-i cerem socoteala asupra legitimitatii Sale.” . Dar aceeasi Golda Meir, in timpului procesului Shalitt, ofiter al marinei israeliene casatorit cu o irlandeza neevreica si care protesta deoarece i se refuza fiului sau calitatea de evreu, declara: „Nu sunt o persoana religioasa.”
In cadrul politicii sale de purificare etnica, Israelul continua sa impiedice sa se intoarca acasa locuitori ai Palestinei care s-au nascut pe acele locuri si ale caror familii au trait acolo generatii de-a rândul. In acelasi timp, Israelul le ofera stimulente generoase evreilor care nu au locuit niciodata in Palestina, pentru a emigra intr-acolo din cele mai indepartate colturi ale lumii.
Dar sa privim in trecut si sa amintim cum a luat nastere statul evreiesc pe teritorii palestiniene si cum s-a facut trecerea de la “statul evreilor” la “statul evreiesc”.
Dezvoltarea antisemitismului modern este ecoul aparitiei, in 1897, unui nou nationalism, sionismul politic: douazeci de ani mai tarziu, Declaratia Balfour pune in miscare procesul care va conduce, dupa “shoah” (holocaust), la crearea Israelului.
Astfel, conform lui Roger Garaudy, shoah-ul evreiesc a fost folosit de catre capeteniile sioniste ca instrument pentru formarea abuziva a statului Israel.
Holocaustul reprezinta un fapt istoric, abominabil, execrabil, pentru morti, pentru cei care au scapat si pentru rudele lor, pentru intreaga umanitate, si ramane un fapt istoric, obiect de studiu, de analize, de statistici, ca orice fapt istoric. „Facand din el un fenomen sacru, un tabu intangibil, il sacralizam... Ce inseamna sacralizrea Shoahului? Frica? Interes de faima si de bani?Sau ambele la un loc, caci, genocidul, masacrul colectiv numit Shoah si Holocaust nu a fost doar sacralizat, ci si monopolizat, ca sa nu spunem confiscat...”
Holocaustul reprezinta, conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, uciderea (prin ardere) a unui foarte mare numar de oameni. Asadar nu este un termen ce semnifica numai incinerarea, chinuirea evreilor. Este regretabil faptul ca astazi acest termen descrie numai masacrarea evreilor de catre nazisti (sase milioane), insa celelalte 50 de milioane de victime ale nazismului nu au dreptul la un asemenea termen, la un asemenea regim (printre ei se numara si palestinienii, popor supus si astazi la grele incercari si toturi).
Sionistii au mijloace puternice, vizibile si ascunse – politice, financiare, mediatice – pentru a reaminti lumii intregi drama lor. O cicalire teribila prin toata mass-media – inclusiv in filmele de pe micile ecrane, care fac o spalare de creier teribila, o cicalire programata, asa incat nimeni sa nu uite. Iar fenomenul rar, dar nu unic, rezultand din aceasta invinovatire este despagubirea anuala si perpetua care este platita Israelului...”
Aceasta instrumentalizare a religiei, fie prin fanaticii integristi, fie prin atei, sta la baza tuturor miturilor fondatoare ale politicii israeliene.
Britnicii au suferit si ei enorm de pe urma terorii israeliene, ca in oribila explozie de la Hotelul King David din Ierusalim.
De atunci, teroarea israeliana n-a incetat. Israelul detine mai multi prizonieri pe cap de locuitor decât oricare alta natiune a lumii, mai multi decât Rusia stalinista sau China comunista in cele mai negre perioade ale lor. Isi tortureaza cu regularitate prizonierii palestinieni si este, efectiv, singura tara din lumea moderna care autorizeaza legal folosirea torturii. Intr-adevar, o organizatie evreiasca din Israel pentru drepturile omului a confirmat intr-un raport de saizeci de pagini ca optzeci si cinci la suta din detinutii palestinieni sufera torturi in timp ce se afla in stare de retinere. Chiar si un important articol din "The New York Times", semnat de evreul Joel Greenberg, declara pe cel mai firesc ton ca Israelul tortureaza lunar intre cinci sute si sase sute de palestinieni.
Israelul a vizat si asasinat mii de lideri palestinieni, inclusiv oameni de stiinta, clerici, oameni de afaceri, filosofi si poeti - oricine dintre cei care inspira poporul palestinian spre patriotism. Aceste asasinate au avut loc in intreaga lume, chiar si in Statele Unite. Cu prilejul lor, si-au pierdut viata mii de femei si copii. Mai mult, israelienii au bombardat in repetate rânduri chiar si lagarele de refugiati palestinieni pline cu femei si copii.
Nu numai ca evreii si-au infiintat statul israelian pe pamânt palestinian (in 1948, palestinienii detineau cu titlu personal peste nouazeci la suta din teritoriu), dar si-au insusit si cea mai mare parte din proprietatile personale ale palestinienilor: terenurile, fermele, casele si firmele. Dupa ce i-au alungat pe refugiatii palestinieni, interzicându-le sa se mai intoarca, au emis o lege a "proprietatilor abandonate" care confisca proprietatile palestiniene si le trecea in posesia evreilor. Aceasta lege continea chiar si un paragraf care interizcea vânzarea catre palestinieni a oricaror pamânturi astfel sustrase.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Apr 28, 2008 11:01 am

Terorismul este ceva complicat; teroriștii se schimbă, punctele de vedere se schimbă, și guvernele se schimbă. Teroristul de ieri este eroul de azi, eroul de ieri devine teroristul de azi. Lumea își schimbă imaginea constant, și fiecare dintre noi trebuie să știm ce este terorism și ce nu. Dar și mai important este să cunoaștem cauzele și să le stopăm.
În concluzie, dacă ne imaginăm un amestec de furie și neajutorare, va urma sigur o lovitură. Psihologic vorbind, întotdeauna un copil bătut și maltratat de părinți (ne referim la un comportament abuziv din partea puterii de decizie), va deveni un adult violent.
O superputere nu-și poate permite să promoveze teroarea într-o zonă și să descurajeze terorismul în alta. Trebuie să renunțe la standardele duble. Să nu trecem cu vederea terorismul palestinian, nici cel israelian, nici cel nicaraguan, nici cel din El Salvador și apoi să ne plângem de teroarea afgană sau de cea palestiniană.
Acum avem mijloace moderne de comunicare. Haideți să punem împreună cauza, mijloace de corectare, instrumentele comunicării și astfel se vor naște noi politici. Terorismul este o problemă politică și nu militară. Prin urmare, haideți să căutăm soluții politice, nu militare!
În decursul timpul s-au mai încercat soluții militare. S-a încercat uciderea lui Qadaffi. A fost ucisă fiica lui de 4 ani. El este încă în viață. S-a încercat uciderea lui Saddam Husein. A fost ucisă Laila bin Attar, un proeminent artist, o femeie nevinovată. S-a mai încercat uciderea lui Bin Laden și a oamenilor săi, dar au murit alți oameni nevinovați. S-a încercat prin bombardamente distrugerea unei uzine chimice în Sudan, ca apoi să se admită că era o inocentă fabrică de medicamente, și astfel jumătate din producția de medicamente a Sudanului a fost distrusă.
Haideți să gândim!
Lumea va trebui să înțeleagă că „relativismul cultural“ aplicat terorismului – oricare ar fi el – va conduce doar la escaladarea acestuia.
Sus In jos
No Name
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 170
Localizare : romania
Puncte : 0
Data de inscriere : 26/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Mier Mai 07, 2008 12:53 pm

Ada_Pal a scris:
Terorismul este ceva complicat; teroriștii se schimbă, punctele de vedere se schimbă, și guvernele se schimbă. Teroristul
de ieri este eroul de azi, eroul de ieri devine teroristul de azi.
Lumea își schimbă imaginea constant, și fiecare dintre noi trebuie să
știm ce este terorism și ce nu. Dar și mai important este să cunoaștem
cauzele și să le stopăm.

cauza e simpla ,diavolul religiei isi face numarul ....

În concluzie, dacă ne imaginăm un amestec de furie și neajutorare, va urma sigur o lovitură. Psihologic
vorbind, întotdeauna un copil bătut și maltratat de părinți (ne referim
la un comportament abuziv din partea puterii de decizie), va deveni un adult violent.

nu intotdeauna ,ci depinde ce religie o au parintii...si ce le induce acea religie copiilor de mici...


O superputere nu-și poate permite să promoveze
teroarea într-o zonă și să descurajeze terorismul în alta. Trebuie să
renunțe la standardele duble. Să nu trecem cu vederea terorismul
palestinian, nici cel israelian, nici cel nicaraguan, nici cel din El
Salvador și apoi să ne plângem de teroarea afgană sau de cea
palestiniană.
Acum avem mijloace moderne
de comunicare. Haideți să punem împreună cauza, mijloace de corectare,
instrumentele comunicării și astfel se vor naște noi politici.
Terorismul este o problemă politică și nu militară. Prin urmare,
haideți să căutăm soluții politice, nu militare!

În
decursul timpul s-au mai încercat soluții militare. S-a încercat
uciderea lui Qadaffi. A fost ucisă fiica lui de 4 ani. El este încă în
viață. S-a încercat uciderea lui Saddam Husein. A fost ucisă Laila bin
Attar, un proeminent artist, o femeie nevinovată. S-a mai încercat
uciderea lui Bin Laden și a oamenilor săi, dar au murit alți oameni
nevinovați. S-a încercat prin bombardamente distrugerea unei uzine
chimice în Sudan, ca apoi să se admită că era o inocentă fabrică de
medicamente, și astfel jumătate din producția de medicamente a
Sudanului a fost distrusă.
Haideți să gândim!

haideti sa ganditi ...nu sa gandim ...caci isalmul e ciuma omenirii..

Lumea va trebui să înțeleagă că „relativismul cultural“
aplicat terorismului – oricare ar fi el – va conduce doar la
escaladarea acestuia.

LUMEA TREBUIE SA INTELEAGA CA ,ISLAMUL E MAMA TERORISTILOR....

Am facut mici precizari ... afro
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Mier Mai 07, 2008 3:23 pm

no name a scris:

Acum avem mijloace moderne
de comunicare. Haideți să punem împreună cauza, mijloace de corectare,
instrumentele comunicării și astfel se vor naște noi politici.
Terorismul este o problemă politică și nu militară. Prin urmare,
haideți să căutăm soluții politice, nu militare!


Nu mijloacele de comunicare si lipsa sau prezenta acestora ...sunt problema ... ci bazele de pe care se incepe acea comunicare.
Daca se porneste de pe baze religioase ...nu exista sanse de intelegere caci religia este exclusivista(numai religia mea e corecta)... iar exclusivismul este primul pas catre intoleranta si apoi la ura.

deja numai si acest fapt ar trebui sa duca la interzicerea religiilor!
Sus In jos
cactus
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 63
Localizare : nu spui
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 4:11 am

Zeus a scris:
Propunere de discutii.

Nu poate cactus, dragul de el, ca nu are un link unde sa citesca coranul pre limba mioritica... Sad Dai tu un link, si dupa aia vorbim ?

In final vei ajunge la intrebarea de la care au pornit multe (NU totul): "Ce-i mana pe ei in lupta ? Ce voia acel Apus ? " Dupa aia, mai vorbim - daca dai un link la Taica Cactus ca sa-si lumineze tzepii cu credintza mohamedana (ce sa-i fac daca-i cacofonie; mie-mi place cactus si tampitzelul retardat care-i avatarul MEU...)
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 8:11 am

http://www.islam.ro/coran.pdf?PHPSESSID=47c7b4dd7dadbab45f9b09bcb66fc3d7ai aici Qoranul in l.romana .
Cu placere ,iti stau la dispozitie daca mai ai intrebari.Poti intra pe www.ziare.ro pe forum pt discutii religioase daca esti interesat.
Salutare!
Sus In jos
cactus
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 63
Localizare : nu spui
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 9:37 am

Ada_Pal a scris:
http://www.islam.ro/coran.pdf?PHPSESSID=47c7b4dd7dadbab45f9b09bcb66fc3d7ai aici Qoranul in l.romana .
Cu placere ,iti stau la dispozitie daca mai ai intrebari.Poti intra pe www.ziare.ro pe forum pt discutii religioase daca esti interesat.
Salutare!

Multzam; o sa-l citesc. Nu-s interesat de discutzii religioase ; doar ashea din cand in cand...La ziare.ro am 4 ziare de la care citesc zilnic horoscopul si titlurile articolelor; nu cred ca ar mai merita ceva - decat foarte rar; mai bine intru pe forumuri si aflu ce scriu ziarele lol!
BN - normal ca la horoscop se implineshte totdeauna atunci cand scrie de rau; in rest ... ocazie de pierdut vremea - NORMAL , nu acasa; la scarbici ... Razz
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 9:50 am

pentru mine Quranul inseamna Viata Vesnica.......si-i multumesc lui Dumnezeu (dar nu destul)pentru ca mi-a oferit ocazia sa-l studiez nu doar in romana ci mai ales in limba araba care se presupune a fi limba Raiului.

Sunt versete in Quran si nume atributive ale lui Allah(unicul dumnezeu)care trateaza chiar si boli cronice f. grave.Cunosc cazuri ....insa e nevoie de credinta in puterea celui ce ne-a creat.
Va doresc multa sanatate si viata lunga!!!!
Sus In jos
cactus
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 63
Localizare : nu spui
Puncte : 0
Data de inscriere : 09/05/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 10:14 am

Ada_Pal a scris:
pentru mine Quranul inseamna Viata Vesnica.......si-i multumesc lui Dumnezeu (dar nu destul)pentru ca mi-a oferit ocazia sa-l studiez nu doar in romana ci mai ales in limba araba care se presupune a fi limba Raiului.

Sunt versete in Quran si nume atributive ale lui Allah(unicul dumnezeu)care trateaza chiar si boli cronice f. grave.Cunosc cazuri ....insa e nevoie de credinta in puterea celui ce ne-a creat.
Va doresc multa sanatate si viata lunga!!!!

Multzam - de prima am mare nevoie; ailalta tzine de divinitate; se pare ca n-o sa fie prea lunga; asta e....

DUPA ce-l citesc, poate ca o sa am chef sa cer nishte lamuriri; te cred cand se afirma ca araba e limba Raiului - catrenele arabe sunt superbe chiar si traduse...
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 10:30 am

http://www.quranexplorer.com/quran/

aici puteti asculta Quran.
In islam ,prin rugaciune ,omul ai vorbeste si se plinge celui Milostiv insa recitarea Quranului este dialogul lui Allah cu noi insine.

Sunt straini de limba araba care atunci cind asculta Quranul pling,sau simt infiorari,indescriptibile.
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 10:32 am

..........
Sus In jos
Med
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 33
Varsta : 41
Puncte : 0
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 11:52 am

Ada_Pal a scris:

Sunt straini de limba araba care atunci cind asculta Quranul pling,sau simt infiorari,indescriptibile.

Saracii de ei ...chiar asa au ajuns ?

Oare cum ar reactiona bietii credinciosi daxa ar auzi Quranul in limba tiganeasca (rroma)
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 12:41 pm

Med a scris:
Ada_Pal a scris:

Sunt straini de limba araba care atunci cind asculta Quranul pling,sau simt infiorari,indescriptibile.

Saracii de ei ...chiar asa au ajuns ?Oare cum ar reactiona bietii credinciosi daxa ar auzi Quranul in limba tiganeasca (rroma)

Primul impuls a fost sa va raspund cam la fel...in doi peri......insa vedeti d-voastra ca pina si dorinta asta nebuna de-a da raspunsul automat la cel ce te "raneste"am reusit sa mi-o inabus tot datorita Quranului siinvataturilor islamice.
Va invit si pe d-voastra sa-l ascultati in l.araba.Sper sa va miste inima la fel ca altora.
Sunt cuvintele lui Allah si e imposibil sa ramineti "rece".

Nu stiu despre Qoran in l.tiganeasca ,tot ce va pot spune este ca orice traducere care oricit d ebuna ar fi ,nu reda mai mult de 30 % din minunatia expresiilor din l.araba.
Sus In jos
Med
Pedestras
Pedestras


Numarul mesajelor : 33
Varsta : 41
Puncte : 0
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 6:33 pm

Ada_Pal a scris:


Primul impuls a fost sa va raspund cam la fel...in doi peri......insa vedeti d-voastra ca pina si dorinta asta nebuna de-a da raspunsul automat la cel ce te "raneste"am reusit sa mi-o inabus tot datorita Quranului siinvataturilor islamice.
Va invit si pe d-voastra sa-l ascultati in l.araba.Sper sa va miste inima la fel ca altora.
Cum sa iti miste inima ceva ceea ce nu intelegi, pana si faptul ca ati avut primul instinct sa reactionati "automat" este o dovada ca numai ce intelegi iti misca inima!
Citat :

Sunt cuvintele lui Allah si e imposibil sa ramineti "rece".
Cuvintele lui Allah ?????
Pai ce Allah e om (adica o maimuta evoluata) ca sa se exprime prin cuvinte ca oamenii???
Sau te pomenesti ca atunci cand vorbeste cu padurea sau cu camilele saracu Allah tot in araba se exprima ...exact ca Ibrahim pazitorul de capre?

Pai de la un Dumnezeu de talia lui Allah ma astepatam sa comunice prin telepatie sau empatie ...asa cum le sta bine fintelor superioare omului ...si nu in araba ...limba unor triburi care de 500 de ani fac umbra degeaba pamantului!

Citat :

Nu stiu despre Qoran in l.tiganeasca ,tot ce va pot spune este ca orice traducere care oricit d ebuna ar fi ,nu reda mai mult de 30 % din minunatia expresiilor din l.araba.
Pai depinde cine face traducerea ...daca traducerea o face Allah ...sunt convins ca va fi o traducere perfecta! ...daca nu o traduce Allah ...inseamna ca Allah nu a scris Quranul decat ptr arabi !
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 6:40 pm

Ada_Pal a scris:

Primul impuls a fost sa va raspund cam la fel...in doi peri......insa vedeti d-voastra ca pina si dorinta asta nebuna de-a da raspunsul automat la cel ce te "raneste"am reusit sa mi-o inabus tot datorita Quranului siinvataturilor islamice.
Va invit si pe d-voastra sa-l ascultati in l.araba.Sper sa va miste inima la fel ca altora.
Sunt cuvintele lui Allah si e imposibil sa ramineti "rece".
Dar dacă eu nu cred chiar nimic nimic nimic!
Cu mine cum rămâne?
Eu nu cred chiar nimic.
Poate mă ajuți tu să mai cred câte ceva.
Sus In jos
livius
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 287
Varsta : 38
Puncte : 288
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 6:48 pm

Pai daca nu crezi in nimic ...adica esti un om rational care prefera sa stie decat sa creada ...si a sti e mult mai greu decat a crede ...ca si tzatza Veta proasta satului crede tot ...dar nu stie nimic ...cu musulmanii ai cam incurcat-o ...pentru ei nu esti om ci animal ...ca sa fi om ...trebuie sa ajungi si tu o tzatza Veta...adica sa fi prost ca bata si sa nu sti nimic ...dar sa crezi ca prostu tot ce ti se spune la biserica!
Sus In jos
Ada_Pal
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 297
Varsta : 47
Localizare : ...........
Puncte : 0
Data de inscriere : 22/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 7:55 pm

remussatala a scris:
Ada_Pal a scris:

Primul impuls a fost sa va raspund cam la fel...in doi peri......insa vedeti d-voastra ca pina si dorinta asta nebuna de-a da raspunsul automat la cel ce te "raneste"am reusit sa mi-o inabus tot datorita Quranului siinvataturilor islamice.
Va invit si pe d-voastra sa-l ascultati in l.araba.Sper sa va miste inima la fel ca altora.
Sunt cuvintele lui Allah si e imposibil sa ramineti "rece".
Dar dacă eu nu cred chiar nimic nimic nimic!
Cu mine cum rămâne?
Eu nu cred chiar nimic.
Poate mă ajuți tu să mai cred câte ceva.

Eu pot sa fiu o punte de trecere spre o lunga munca ce va trebui s-o depui singur.
Du-te singur la plimbare intr-un parc la marginea unui lac,intr-o padure ,pe un cimp intins.Priveste! Asculta tacerea,caci TACEREA VORBESTE mai mult decit vorbele pot s-o faca.Simti?!Tresalti?!Simti o bucurie linititoare de parca ai vrea sa zbori?!

Fi sigur atunci ca cel ce ti-a dat o sansa sa vi aici,pe pamint,nu-si incheie planul cu tine transformindu-te in viermi (materie-energie si iar energie).Tot asa cum in pintecele mamei tale nu stiai ce te va astepta dupa ce te vei naste(si vezi minunatia dar si uritenia sub ochii tai)tot asa in aceasta lume nu poti percepe bucuria ce te poate astepta sau tristetea vesnica in cazul in care Nu-L cauti pe EL.
Ti-a dat o sansa -viata intrauterina-viata paminteasca.
Acum e rindul tau sa hotarasti ce alegi pe Vesnicie.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   Lun Mai 19, 2008 8:08 pm

Ada_Pal a scris:


Eu pot sa fiu o punte de trecere spre o lunga munca ce va trebui s-o depui singur.

Poate doar in imaginatia dumitale !
Citat :

Du-te singur la plimbare intr-un parc la marginea unui lac,intr-o padure ,pe un cimp intins.Priveste! Asculta tacerea,caci TACEREA VORBESTE mai mult decit vorbele pot s-o faca.Simti?!Tresalti?!Simti o bucurie linititoare de parca ai vrea sa zbori?!

Tacerea e tot in limba araba?

Eu inteleg tacerea naturii prin empatie ...si consider ca nici unde nu simti mai bine Demiurgul ca in Natura care este chiar manifestarea Sa!
... sa fie asta un semn ca sunt mai superior decat Allah care vorbeste doar in limba araba?
Citat :

Fi sigur atunci ca cel ce ti-a dat o sansa sa vi aici,pe pamint,nu-si incheie planul cu tine transformindu-te in viermi (materie-energie si iar energie).Tot asa cum in pintecele tale nu stiai ce te va astepta cind te vei naste(si vezi minunatia dar si uritenia sub ochii tai,tot asa in aceasta lume nu poti percepe bucuria ce te poate astepta sau tristetea vesnica in cazul in care Nu-L cauti pe EL.
Ti-a dat o sansa -viata intrauterina-viata paminteasca.
Acum e rindul tau sa hotarasti ce alegi pe Vesnicie.
Si e mai mult decat foarte usor sa hotarasti!
Chiar Dumnezeu te ajuta la aceasta!
Adica ti-a dat posibilitatea sa cunosti legile lumii acesteia ...si tu trebuie sa le inveti si sa le cunosti ...apoi ti-a taiat total posibilitatea sa cunosti legile de pe lumea aialalta ...si stie EL de ce a facut-o asa !
Asta fiind REALITATEA ...iti mai ramane sa te feresti de mincinosii care prezinta cartile bisericilor lor diabolice ...ca si carti sfinte ...desi nici un sfant nu le-a confirmat vreodata!

... asa ca e bine sa ramanem la ceea ce ne-a dat Dumnezeu ...si nu la ce incearca sa ne "vanda" oamenii !!!!!
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Islamismul, religie sau politica?   

Sus In jos
 
Islamismul, religie sau politica?
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Religiile lumii :: Monoteiste :: Islamul-
Mergi direct la: