Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne

In jos 
AutorMesaj
DRAGOS
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 134
Varsta : 26
Localizare : Bucuresti
Puncte : 147
Data de inscriere : 14/08/2011

MesajSubiect: Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne   Dum Dec 25, 2011 12:15 pm

Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumnezeu


Inchizitia a fost o instanta judecatoreasca instituita de biserica catolica, prin decretul Papei Gregor IX in anul 1231, in scopul depistarii si reprimarii sângeroase a asa-zisilor "eretici". Sarcina interogatoriilor, persecutiilor, torturilor si arderilor pe rug a fost preluata de catre ordinele calugaresti ale Franciscanilor si Dominicanilor. In fruntea inchizitiei a stat un Mare Inchizitor. Inchizitia a constituit una din cele mai grave erori savârsite de Biserica Romano-Catolica, care a dus la crime pe scara de masa impotriva umanitatii.

Dupa ce Romano-Catolicismul si-a consolidat puterea in Evul Mediu, cetatenii cu vederi liberale, care nu se aliniau cu dorintele, nu intotdeauna biblice, ale Bisericii oficiale, au inceput sa fie priviti ca "eretici", ca inamici ai societatii. La doi ani dupa masacrarea ereticilor albigenzi, Papa Grigore IX publica documentul apostolic Excommunicamus (20 aprilie 1231) prin care anunta infiintarea unui tribunal supranational care sa judece cazurile de erezie. Intentia Papei Grigore IX stabilea ca obligatorie efectuarea unei anchete care sa confirme sau sa infirme temeinicia acuzatiei de erezie. Tribunalul a primit numele de inchizitie (l.lat. inquisitio = cercetare, ancheta).

Inchizitia a functionat mai mult in tarile din sudul si vestul Europei, in special in Spania si a inceput a judeca pe toti aceia care au ncercat sa raspândeasca printre credinciosi invataturi asa-zise false in materie religioasa, in dauna credintei. Biserica a considerat firesc sa aiba si ea un for care sa ceara socoteala celor care se amestecau in probleme religioase fara a fi - dupa parerea ei - competenti; aceasta a fost Inchizitia. Ea a jucat un mare rol mai ales in istoria Evului Mediu. Condamnarile care s-au facut se datoreaza principiilor considerate optime pentru a apara ordinea publica lezata prin invataturile asa-zise eretice.

Când era semnalata prezenta ereziei intr-o regiune, se anunta o ancheta: ori se deplasa tribunalul la fata locului, ori erau convocati suspectii, in corpore, la centru. Când era vorba de cazuri particulare, celui in cauza i se trimitea o citatie prin parohia teritoriala. Neprezentarea la locul stabilit in termen de 30 de zile atragea dupa sine excomunicarea, fapt care reducea sansele la proces. Adus in fata Tribunalului, suspectul era pus sa jure ca va spune adevarul, dupa care era interogat si un notar consemna intrebarile si raspunsurile. Mijloacele dure de constrângere fizica erau folosite in cazul in care cel anchetat refuza sa raspunda la intrebari. Asa-zisul eretic care isi retracta erorile primea o sanctiune ispasitoare, dupa gravitatea constatata arbitrar.

Categorii de pedepse degradante date de Inchizitie inculpatilor:
- posturi indelungate, opere de binefacere, zidirea unei biserici, pelerinaje la locurile sfinte.
- participarea la celebrari liturgice comunitare stând intr-un colt al bisericii, descult si cu o lumânare aprinsa in mâna.
- purtarea unui semn distinctiv, cusut pe haine, ori purtarea unor vesminte de culoare speciala.
- amenzi, confiscarea bunurilor, interdictia indeplinirii anumitor functii publice.
- inchisoarea pe un timp determinat sau pe viata.
- condamnarea la moarte.

Cei care aveau legaturi cu diferite secte ori cu eretici erau excomunicati. Când un eretic refuza sa retracteze sau când recidiva, Tribunalul inchizitorial il incredinta judecatorului civil, care, de regula, ii pregatea rugul. Majoritatea inchizitorilor au dat Inchizitiei o fata monstruoasa (Thomas de Torquemada, Conrad de Marbourg, Robert cel Mic, Pierre Cauchon, Jean le Maitre, Bernard Gui s.a.), compromitând masiv Biserica. Au existat si inchizitori ceva mai corecti, unii dintre ei fiind declarati ulterior de Biserica chiar sfinti (Sf. Petru din Verona, Sf. Fidelis de Sigmaringen, Sf. Ioan Capistran). Biserica a declarat sfinti si martiri si pe unii dintre cei pe care Inchizitia i-a chinuit, condamnat la ani grei de temnita sau i-a ars pe rug (Tereza de Avila, Ioana d'Arc, arhiepiscopul de Toledo s.a.). Oricât ar parea de straniu, Biserica Romano-Catolica nu a renuntat formal la Inchizitie decât in 1908, prin reorganizarea eclesiastica produsa sub papa Pius al X-lea. Dar nici pâna azi Biserica Romano-Catolica nu a condamnat Inchizitia ca institutie criminala.


Sursa: http://www.ducu.de/rel55.htmEste lesne de afirmat că epoca medievală a fost una dintre cele mai violente perioade ale istoriei omenirii, iar că metodele de tortura pline de bestialitate au fost la ordinea zilei. Pe de altă parte sunt și o sumă de factori care au influențat dezvoltarea acestora: moștenirea greco-romană - deloc empatică la durerile condamnaților, armele folosite în războaie, cruciadele și Inchiziția.

Ceea ce nu trebuie însă uitat e faptul că mijloacele de distracție colectivă sunt foarte reduse față de societatea de azi și controlul violenței e cu mult mai precar. Romanii mergeau la circurile cu gladiatori și la execuții și torturi ca la teatru. Oamenii Evului Mediu sunt mai avizi de asemenea distractii cu cât unele din cele mostenite de la societatea antica au fost interzise: teatru, luptele de gladiatori.
Intre turnirurile cavaleresti și manifestările câmpenesti, execuțiile si torturile publice era picanteriile epocii medievală. Iată câteva din metodele de tortură ale epocii.

1. Taurul Sicilian / Taurul de bronz
"Taurul Sicilian" se pare că afost inventat în Grecia antică și consta într-un taur făcut din metal care avea o portiță în partea laterală sau dorsală. Era folosit atât ca instrument de tortură cât și ca metoda de execuție. Condamnații erau bagați înăuntrul, iar dedesubt se făcea foc. Metalul se incingea, iar condamnatul dinauntru era efectiv prăjit asemeni unei fripturi la cuptor. Taurul era prevăzut cu niște orificii în dreptul nărilor pe care ieșea un miros de carne arsă.
2. Tubul Crocodilului
A fost numit "tubul crocodilului" datorita tepuselor metalice care stateau de jur imprejurul gatului, imobilizand victima. Ceea ce vedeti in poza este numai o parte a ansamblului, constituit practic din o multime de tepi care tintuiau tot corpul. Sub tub se facea focul! In scurt timp, daca cel torturat nu "varsa" informatii pretioase, se zbatea involuntar din cauza caldurii si sfarsea intepat groaznic, respectiv ars de viu...3. Patul de tortură
Acest "pat de tortura" era foarte popular în Evul Mediu. El avea de regulă o serie de tamburi și scripeți care întindeau sforile ce țineau victima legată de mâini și de picioare. Desigur, prima porție de intinderea era un remediu excelent pentru durerile de spate, însă apoi intervenea ingredientul surpriza: întinderea la maxim până la angoasă! Articulațiile cedau rând pe rând în cazul în care victima nu dorea chiar cu prețul vieții sale să spună informațiile cerute de călăi...
4. Gheara pisicii
"Gheara pisicii" era un instrument de tortura ce consta într-un maner lung care avea la capat țepi de metal curbați astfel încât semănau cu ghearele unei pisici. Era folosită la jupuirea pielii și a cărnii de pe os, din orice parte a corpului. Victima era dezbracată și legată de un stâlp sau un suport pentru a nu scapă de tortură, după care începea procesul de mutilare în sine. În general era smulsă intâi pielea de la extremități, ca victima să sufere mai mult, după care urmau pieptul, spatele, gâtul și fața.
5. Jupuirea
O metodă similară de jupuire celei descrise mai sus este cea clasică, dacă se poate spune așa - adică folosindu-se cuțitul. Victimile erau legate și întinse complet dezbracate pe o masă, iar cei care se ocupau de tortura le jupuiau piele cu ajutorul unui cuțit de dimensiuni reduse. Ca și în cazul ghearei pisicii, procesul începea cu pielea de pe extremități (ca în imagine), însă în anumite cazuri se începea cu fața, continuând în partea de jos a corpului, deși majoritatea celor torturati mureau înainte să le fie jupuită pielea de la brâu.
6. Scaunul spaniol
Cea mai cunoscută variantă a acestui instrument de tortura este scaunul care este "căptușit" cu țepi de metal, în număr de 500-1500. Victima era legată de mâini, iar carnea îi era străpunsă de țepi, ocazional fiind împinsă de cei care se ocupau de întregul proces. Celui torturat i se adăugau greutăți pentru a intra mai mult în vârfurile ascutițe, sau i se puneau cărbuni încinși dedesubt, asta pentru ca unele modele de scaune aveau și găuri prin care trecea cu ușurință focul...
7. "Sfarmă capete"
Conceptul era destul de simplu: capul victimei era prins în aparat, iar cel care se ocupa de procesul de tortura îi strângea capul înfiletând un singur șurub. Craniul condamnatului era strâns din ce în ce mai mult până când dintii erau sfărâmați de mandibula, iar mai apoi victima suferea de o moarte lenta în dureri groaznice, asta nu înainte ca ochii să îi iasă din orbite. Spărgătorul de capete era larg răspândit, fiind mai ales prezent în arsenalul Inchiziției.
8. Para durerii sau a angoasei
Instrumentul in forma de para era compus din 2, 3 sau 4 "petale". Tortura incepea cu introducerea aparatului în orificiile victimelor - vaginul în cazul femeilor, anusul homosexualilor sau gura în cazul mincinoșilor și celor care rosteau blasfemii - după care petalale se distanțau și se separau una de cealalta prin strângerea unui șurub. Rămânea la latitudinea "călăului" și a mărturisirilor victimei dacă se ajungea să rupă carnea celui condamnat sau să extindă Pară la maxim, mutilându-și astfel victimele pentru totdeaună.

9. Leagănul lui Iuda
Vistima era plasata deasupra unei construcții de mici dimensiuni în formă de piramidă, iar vârful era introdus in vaginul, respectiv anusul persoanei respective. Picioarele condamnaților erau mai apoi legate împreună, astfel încât atunci când erau mișcate amândoua durerea era insuportabilă. Fiind prins în frânghii pe pereți, ca în imagine, cel torturat suferea tot mai mult la fiecare mișcare. Durata torturii se întindea de la o perioadă de câteva ore la câteva zile.

10. Măgarul spaniol
Spaniolii se parea că aveau o plăcere sadică în a tortura oamenii, iar următoarea metodă a primit un nume ca să îi evidențieze. Victima era plasată în poziție călare pe un suport în forma unei prisme triunghiulare orientate cu partea ascuțită în sus, iar de picioare erau atârnate mai apoi greutăți pentru ca tortura să fie completă.


P.S. sunt curios ce parere aveti acum, dupa ce v-am prezentat 10 dintre cele mai oribile metode de torturare in numele lui dumnezeu?


sursa: fara-secrete.blogspot.com
Sus In jos
http://fara-secrete.blogspot.com
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne   Dum Dec 25, 2011 12:35 pm

Tacit spunea despre primii crestini ca erau caracterizati de ”ura impotriva rasei umane”, crestinii care i-au urmat, in evul mediu, au avut aceeasi meteahna, adica ne-au vandut cioara vopsita, adica ura pe post de iubire crestineasca. Acum ne indeamna sa pupam ciolane de morti si sa lingem icoane, adica sa ne inchinam la idolii lor zugraviti pe lemn sau facuti din metal popa_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
DRAGOS
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 134
Varsta : 26
Localizare : Bucuresti
Puncte : 147
Data de inscriere : 14/08/2011

MesajSubiect: Re: Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne   Dum Dec 25, 2011 1:01 pm

Eu ca idol as avea copacii, plantele, APA care da viata cu alte cuvinte NATURA, universul nu icoanele lor jegoase Wink
Sus In jos
http://fara-secrete.blogspot.com
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne   Dum Dec 25, 2011 1:20 pm

DRAGOS a scris:
Eu ca idol as avea copacii, plantele, APA care da viata cu alte cuvinte NATURA, universul nu icoanele lor jegoase Wink
ok Adica valori care merita respectul si admiratia noastra si nu inchinare, asa cum practica oile ingenuncheate.

Din punctul meu de vedere, inchinarea nu reprezinta decat o practica monoteista, prin care inchinatorul se umileste in fata unei presupuse divinitati in scopul de a obtine ceva in schimb si pentru a-i face pe plac divinitatii este in stare sa-si omoare semenii in moduri bestiale, asa dupa cum ne-ai aratat si tu ca au facut in cadrul inchizitiei.

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
DRAGOS
Scutier
Scutier


Numarul mesajelor : 134
Varsta : 26
Localizare : Bucuresti
Puncte : 147
Data de inscriere : 14/08/2011

MesajSubiect: Re: Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne   Dum Dec 25, 2011 2:15 pm

Apopii cum ai tu admiratia fata de geea de fapt si eu Very Happy
Sus In jos
http://fara-secrete.blogspot.com
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne   Dum Dec 25, 2011 4:16 pm

Apopii a scris:
... si pentru a-i face pe plac divinitatii este in stare sa-si omoare semenii in moduri bestiale, asa dupa cum ne-ai aratat si tu ca au facut in cadrul inchizitiei.

Ca sunt in stare de asta, vedem dupa cum se calca in picioare ca animalele ca sa linga o icoana infectata dar facatoare-de-minuni tratabile, dar nu in biserica!!

Chiar si in ziua de azi, acest comportament animalic de vita iresponsabila, este principala cauza a mizeriei generalizate in care se zbate Romania, tocmi din cauza ca "relatia cu Dumnezeu" este una personala, si fiecare isi doreste propria salvare, fara sa stie, ca niste oi proaste ce sunt, ca salvarea lor este solutia colectiva, si exact acest lucru este speculat de conducerea tarii care intelege acest lucru, si iata ca le construieste biserici si se darama scoli si spitale!
Dar asta au vrut, biserica reprezinta sansa personala de "mantuire" in timp ce scoala si spitalul sunt chestii ce tin de colectivitate!
Sus In jos
Mihai12
Arcas
Arcas


Numarul mesajelor : 757
Varsta : 48
Localizare : Calarasi
Puncte : 832
Data de inscriere : 17/07/2011

MesajSubiect: Re: Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne   Mier Dec 28, 2011 12:06 pm

Apopii a scris:
Tacit spunea despre primii crestini ca erau caracterizati de ”ura impotriva rasei umane”, crestinii care i-au urmat, in evul mediu, au avut aceeasi meteahna, adica ne-au vandut cioara vopsita, adica ura pe post de iubire crestineasca. Acum ne indeamna sa pupam ciolane de morti si sa lingem icoane, adica sa ne inchinam la idolii lor zugraviti pe lemn sau facuti din metal popa


Da daaa, mai taie din ele da-le drek. Aia erau mancati de animale, arsi de vii iar tu zici ca erau de o ura ce nu a mai vazut pamantul. Daca ar durea prostia, multi s-ar prapadi de durere( stai linistit ca nu ma refer la tine, francezule)
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne   

Sus In jos
 
Cele 10 metode oribile de torturare ale Inchizitiei Crestine in numele lui Dumne
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Dialoguri :: Opinii fundamentate :: Opinii fundamentate pro si contra-
Mergi direct la: