Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  ConectareConectare    
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
Joi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
Lun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
Vin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
Vin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
Mar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
Joi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
Dum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
Sam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

» Din ciclul: "Cronica prostiei Omenesti"
Dum Noi 29, 2015 9:33 pm Scris de Soimos

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

Distribuiți | 
 

 Cine sunt pocaitii?

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Black velvet
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 896
Localizare : Pretutindeni
Puncte : 955
Data de inscriere : 27/03/2010

MesajSubiect: Cine sunt pocaitii?   Sam Ian 14, 2012 10:18 am

”Cine sunt "pocăiții"?

Cu un cuvânt popular și un oarecare sens peiorativ sunt numiți "pocăiți". Majoritatea sunt reprezentanții altor culte din România, acceptate deja până și de comuniști. Alături de alte religii (precum religia islamică ori cea mozaică), fac parte împreună cu biserica majoritară din ceea ce legea numește "cultele recunoscute de stat". Întrucât o nouă lege a cultelor, mai aproape de cerințele europene, este în dezbatere, vă prezentăm, într-un serial, care sunt preocupările principale, felul de a fi și de a gândi al tuturor cultelor din România. Într-o lume în care religia naște încă atâtea conflicte este necesar să ne cunoștem aproapele. Măcar pentru a putea comunica. Adventiștii de Ziua a șaptea sunt printre cei mai răspândiți. Dintre țările europene, România are cei mai mulți adventiști. Ba, mai și exportă din Australia până în Spania - acolo unde românii emigrează. Ziarul Adevărul vă propune să aflăm împreună cine sunt pocăiții?

Adventiștii de Ziua a Șaptea
Viața spirituală din România postcomunistă a capătat un nou suflu. Majoritatea cultelor s-au primenit, au parte de o dezvoltare cum nu s-a mai întâmplat. Noi biserici creștin ortodoxe se construiesc peste tot, dar în același timp și celelalte culte se dezvoltă. Iată motivele pentru care vom începe astăzi un serial intitulat "Dosarul cultelor din România". Ne propunem o prezentare a acestora, în care nu vom face judecăți de valoare, nici nu vom insista asupra doctrinelor, în afara unei scurte schițe. Vom creiona în schimb viața românului care aparține altor confesiuni decât cea majoritară. Creștini fiind, cunoașterea aproapelui este primul pas pe drumul iubirii cu care-i suntem datori. Fie credincioși, fie necredincioși, toleranța este o virtute fără de care nu se poate trăi într-o lume civilizată.Adventiștii fac parte din mișcările neoprotestante care au câteva caracteristici: nu recunosc tainele bisericii, nici ierarhia bisericească, nu au cultul sfinților ori al icoanelor. Ei consideră că orice credincios poate interpreta Biblia și practică botezul, în general, doar după vârsta majoratului.Adventiștii de Ziua a șaptea au apărut în jurul anului 1844, provenind din sânul confesiunii protestante. Ei se organizează ca Biserică în 1863. Actualmente sunt aproximativ 20 milioane de simpatizanți pe tot globul, dintre care aproximativ 14 milioane sunt botezați. Credința adventiștilor este că Iisus va reveni pe pământ la modul vizibil, concret, pentru a instaura o împărăție de 1000 de ani. Ei consideră că mântuirea vine numai prin Iisus. Sunt adepți ai principiului protestant că Biblia este cel mai important temei al credinței, principiu numit Sola Scriptura. Adventiștii se remarcă prin câteva imperative biblice specifice: sabatul zilei a șaptea (sâmbata), ca repaus creștin și test escatologic; nemurirea condiționată, dăruită credincioșilor prin înviere; respectarea legilor sănătății și legilor naturii, condamnând viciile, perversiunile și alte practici nesănătoase, cum ar fi uzul fără discriminare al produselor animale; judecata divină "preadventă" începută în Cer din 1844; revenirea iminentă a lui Iisus ca singură speranță a omenirii și a individului.Adventiștii români se consideră parte integrantă a spiritualității creștine românești: succesori ai credincioșilor apostolici din primele veacuri, urmași ai celor mai buni trăitori - ortodocși, catolici și protestanți - din spațiul românesc; continuatori ai tuturor celor care au promovat Biblia ca supremă autoritate religioasă, împreună cu ceilalți frați evanghelici care au prins rădăcini în țările Române.

L-am întrebat, pentru Adevărul, pe pastorul Teodor Huțanu dacă există un specific al adventismului din România comparativ cu cel european și internațional."Datorită procesului de modernizare care a fost multă vreme estompat, având în vedere contextul religios și istoric, adventiștii din România sunt mai conservatori. și au o aderență mai profundă la semnificațiile practice nu numai teoretice ale adventismului..."
Pastorul TeodoraHuțanu,
președinte al Bisericii Creștine Adventiste de Ziua a șaptea din România

Dintre țările europene, cei mai mulți adventiști sunt în România
În Madrid sunt 12 biserici adventiste românești
Pentru o mai bună cunoaștere a comunității adventiste din România, am stat de vorbă cu pastorul Ioan Câmpian-Tătar. Acesta ne-a primit în noul sediu central al Bisericii Adventiste de Ziua a șaptea - o clădire ultramodernă, alături de care s-a construit și un centru media, care are deja un studio tv funcțional. Biserica adventistă avea în '89 un număr de 55.000 de membri botezați. Numărul a crescut, astăzi fiind peste 70.300 de membri botezați, iar, cu tot cu simpatizanți (care participă în mod curent la adunări), numărul total se ridică la aproximativ 100.000 - ne declară dl. Câmpian. Fiind totodată și trezorierul Bisericii, el are la îndemână date foarte exacte, astfel încât ne mărturisește motivul stagnării creșterii de după 2000: emigrația. Numai în Madrid sunt 12 biserici adventiste românești, dintr-un total de 15 în toată Spania. Astfel încât a primit recent o delegație a primăriei din Madrid prin care a stabilit formule noi de colaborare. Dintre țările europene, cei mai mulți adventiști sunt în România.
Principiul zecimii
Fermitatea cu care țin adventiștii la odihna de sâmbătă le-a atras mai ales în primii ani ai instaurării regimului comunist mari greutăți, chiar arestări. Ulterior, în plan local, lucrurile s-au mai rezolvat. Chiar soția pastorului, fiind medic, a avut parte de rețineri din salariu. Astăzi, în general, aceasta nu mai prezintă o problemă. Biserica adventistă are o formulă foarte democratică de organizare. Există 11 organizații teritoriale (două în Europa) care, prin delegați, aleg pentru o perioadă de cinci ani președintele comunității internaționale. Numărul de mandate nu este limitat. Același lucru se petrece și în România. Președintele actual al bisericii din România este pastorul Teodor Huțanu. Acesta a fost ales prin vot secret și se subordonează unui consiliu care ia deciziile majore. Pentru a deveni pastor, trebuie să fii absolventul Institutului de la Cernica. Pe lângă Cernica, în București, Craiova și Cluj există licee adventiste. Absolvenții institutului superior de la Cernica au însă posibilitatea de a practica, spre exemplu, și în alte țări: în câteva zile 10 tineri vor pleca în Venezuela. Ca politică la nivel global, atât adventiștii, cât și baptiștii au renunțat să primească finanțări din partea statului, tocmai pentru a nu exista motive de intruziune. L-am întrebat foarte deschis pe pastorul Câmpian dacă se primesc ajutoare din afara țării odată ce și în București și în țară se văd construcții foarte elegante și costisitoare. "N-aș putea să spun că nu se primesc ajutoare din afară", ne spune. Dar acestea vin, punctual de la o comunitate dintr-o anumită țară către o altă comunitate de la noi. și, oricum, majoritatea banilor provin din partea credincioșilor de aici. Adventiștii respectă așa-numitul "principiu al zecimii": "prin asta recunoaștem că Dumnezeu este cel care ne oferă totul; de fiecare dată, la primirea salariului punem deoparte a zecea parte". Acești bani, plus, eventual, alte bunuri, sunt strânse la nivel de comunitate locală. și folosiți apoi conform nevoilor locale și centrale, inclusiv pentru plata pastorilor. "Niciodată nimeni nu a fost exclus dacă nu a donat această zecime, rămâne la conștiința fiecăruia".
VIP-uri adventiste
L-am întrebat pe amfitrionul nostru dacă există VIP-uri în cadrul bisericii adventiste din România. Ca politicieni, sunt de amintit deputatul Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, și deputatul Dan Liga. Există foarte mulți medici. Unul dintre aceștia este director al Spitalului Pantelimon. Muzicienii sunt, la rândul lor, foarte mulți - directorul Filarmonicii din Târgu Mureș ori dirijorul Corului de la Filarmonica din Cluj. Dintre scriitori, este amintit Petre Anghel.Nota bene: aceștia sunt practicanți. Ce se întâmplă dacă una dintre aceste persoane nu vine timp de jumătate de an la adunările de sâmbătă? "Dacă nu vine jumătate de an, este obligația pastorului să-l caute, să vadă dacă trece prin vreo depresie, vreo criză." Pastorul îl vizitează. Fiecare pastor are adresele membrilor. Acesta mai este ajutat și de membrii consiliului de conducere existent în fiece biserică.
Rromii
Biserica adventistă îi ajută pe nevoiași, ținând cont că 40-50% din adventiști sunt din mediul rural. Cei mai mulți adventiști din țară sunt în Teleorman. O categorie aparte o reprezintă adventiștii de alte naționalități, precum maghiari sau rromi. Crăciuneștiul, o localitate din preajma Târgu Mureșului, este centrul spiritual al rromilor gabori, atât prin faptul că aici se află liderii acestora, cât și pentru că aici se află biserica rromilor gabori adventiști de ziua a șaptea.O încercare de întărire și reorganizare a rromilor gabori, îndeosebi a celor tineri, este "Organizația gaborilor cu pălărie din România".
Promovarea moralității în penitenciare
Una dintre dimensiunile valoroase ale adventismului este aceea legată de implicare în acțiunile de ajutorare socială. Spre exemplu, pastorii ajung până și în penitenciare, prin Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (SUP). "Asociația SUP este, pur și simplu, o "umbrelă" sub care ne desfășurăm activitatea. De ce? Pentru că, dacă am face-o în numele bisericii, ar fi rețineri". Nu cumva sunt acestea și formule de a găsi noi adepți? "Nu este vorba de asta, ci de promovare a moralității", ne asigură pastorul Câmpian. "Nu există penitenciar fără preot ortodox... Peste tot unde lucrăm, lucrăm în colaborare cu preotul ortodox și cu conducerea penitenciarelor cu care avem protocoale."Alte acțiuni sociale sunt cele desfășurate prin Agenția pentru Ajutor și Dezvoltare - care oferă programe de ajutorare concretă, precum s-a întâmplat, anul trecut, la inundații. Aceste programe sunt aplicate la modul general, nu neapărat numai adventiștilor.

Cultele recunoscute de statul român:
BISERICA ORTODOXĂ
BISERICA CATOLICĂ:
- BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA (GRECO-CATOLICĂ)
- BISERICA ROMANO-CATOLICĂ
- ORDINARIATUL ARMEANO-CATOLICCULTELE PROTESTANTE:
- BISERICA REFORMATĂ (CALVINĂ)
- BISERICA EVANGHELICĂ C.A.
- BISERICA EVANGHELICĂ LUTHERANĂ
SINODO-PRESBITERIALĂ
- BISERICA UNITARIANĂ
- BISERICA ARMEANĂ
- CULTUL CREșTIN de RIT VECHI
CULTELE NEOPROTESTANTE (EVANGHELICE):
- BISERICA CREșTINĂ BAPTISTĂ
- BISERICA CREșTINĂ ADVENTISTĂ DE ZIUA A șAPTEA
- CULTUL PENTICOSTAL - BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ
- CULTUL CREșTIN DUPĂ EVANGHELIE
- BISERICA EVANGHELICĂ ROMÂNĂ
CULTUL ISLAMIC
CULTUL MOZAIC
ORGANIZAțIA RELIGIOASĂ
MARTORII LUI IEHOVA

"Cred că Dumnezeu deține toată tehnologia, iar El a permis dezvoltarea acestei tehnologii pentru un singur scop: acela de a sfârși lucrarea. Toate rețelele de televiziune Îi aparțin Lui; toate stațiile de radio Îi aparțin Lui. Mi-am dezvoltat o filozofie, mai bine zis am învățăt-o: din moment ce Dumnezeu a creat toate lucrurile, le-a făcut pentru ca noi să le putem folosi. Când intru într-o metropolă, nu mă rog: "Doamne, dă-mi o televiziune!", ci "Doamne, care e televiziunea pe care o vrei?". Iisus Hristos este gata să vină! Pregătiți-vă să-L întâlniți! Aceasta este solia noastră. Trebuie să spunem întregii lumi acest mesaj. și trebuie să ne folosim de media: televiziune, radio, publicații, internet. și, indiferent de costuri, putem s-o facem! ".
David Gates
pastor american”
Sursa articolului
Sus In jos
Black velvet
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 896
Localizare : Pretutindeni
Puncte : 955
Data de inscriere : 27/03/2010

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Sam Ian 14, 2012 10:51 am

”Neoprotestanții au făcut un nou calcul – pe 21 mai vine sfârșitul lumii !

Sfârșitul lumii vine fix pe 21 mai anul acesta, potrivit membrilor unei secte adventiste, care au pornit cu caravanele prin Statele Unite, ca să-i “avertizeze” pe oameni. Liderii mișcării spun că va avea loc un cutremur de proporții, care va devasta pământul. Vor scăpa doar “cei aleși”.

Liderul grupării, Harold Camping, în vârstă de 89 de ani, susține că data este precisă, fiind obținută în urma unor calcule pornite de la cifre biblice. El a reușit să-și atragă mulți adepți, care și-au abandonat locurile de muncă și familiile și cu care a pornit cu caravanele prin America.

In fiecare zi, fostul inginer, care are acum 89 de ani, le vorbeste adeptilor sai prin intermediul postului sau de radio, Family Radio Network, fondat pe baza donatiilor. Iar oamenii au fost atat de generosi, incat reteaua are 66 de statii, care valoreaza in jur de 120 de milioane de dolari.

Mii de panouri de avertizare au fost puse în toate statele, iar un fost angajat al companiei de transporturi, pe nume Robert Fitzpatrick, a ajuns să-și pună la bătaie economiile de o viață (peste 140.000 de dolari) pentru o campanie publicitară de avertizare pe străzile din New York.

Adventistii tot “profetesc” de un secol incoace ca vine sfarsitul . Numele de adventist e extras din latinescul adventus (venire), sunt preocupati de a doua venire a Domnului, in sensul acesta tot incearca sa deduca prin diverse calcule data exacta a parusiei.

Hristos a spus ca numai Tatăl știe ziua. Îngerii nu știu ziua de reantoarcerea lui Hristos! Data reantoarcerii este un secret cunoscut doar de Tatal. Biblia chiar ne avertiza să nu creadem orice “profet” sau fiinta “angelica”, care vine la noi spunând că știe ziua de revenirea lui Hristos.

“Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal ” (Matei 24, 36).

Data de 21 mai 2011 o sa fie la fel ca cea din 10 oct .1844 ,cand i-a gasit pe sectantii adventisti intr-o sala din Boston cu urechile ciulite ca nu cumva sa rateze auzul trambitei ingerului care avea sa vesteasca venirea Domnului. Spre dezamagirea tuturor ziua a trecut, nu s-au auzit trambite si nici Hristos nu a venit. Adventismul, ca multe alte erezii, poarta stampila “made in U.S.A” si este o contrafacere ordinara a invataturilor crestine.”
Sursa articolului
Sus In jos
Black velvet
Arcas
Arcas
avatar

Numarul mesajelor : 896
Localizare : Pretutindeni
Puncte : 955
Data de inscriere : 27/03/2010

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Sam Ian 14, 2012 10:54 am

”Ereticii se reînnoiesc ,se readaptează in permanență , aleargă disperați dupa noi adepți pentru a-si asigura nu numai expansiunea ci mai ales, supraviețuirea.

Flăcaii spun ca biserica, religia, cultul n-au nici-o importanța, dar ei si-au implantat cultele lor in România. Totul e decât un paravan menit sa ascundă prozelitismul lor.

Cui platesti zeciuiala chiar conteaza.Pana acum nu am auzit ca un adventist să platească zeciuială la penticostali sau invers.

Vedeți asta e problema lor , misionarii sub pretextul “il propovăduim pe Hristos” si-au lansat pe piața de fapt propriile culte.

Daca erau adeventisti in România, de ce penticostalii au venit si ei separat?
De ce au venit ei separat si au propovăduit o altfel de invațatura?
La fel si mormonii sau iehovistii?

Simplu ,pentru ca interesul era racolarea cat mai multor adepți in favoare unui cult sau altul ,deh…traiască “sfanta” zeciuială !

Toate “reformele” astea neoprotestante, apar nu din dorinta de a găsi “adevărul” ci din dorința de a colecta zeciuială.

Asta se explica zecile de mii de secte care merg toate cu Biblia in mană ,dar cu doctrine total diferite.

Daca vrei sa colectezi tu zeciuială nu e suficient sa fi neoprotestant ,trebuie sa ai gruparea ta cu propia ta viziuni asupra Bibliei, asa ai ceva nou ce nu are si altul si atragi mai multi platitori de zeciuială.”
Sursa articolului
Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Dum Ian 15, 2012 3:51 pm

[quote="Black velvet"]”

Citat :

Asta se explica zecile de mii de secte care merg toate cu Biblia in mană ,dar cu doctrine total diferite.

auzi frate zeci de mii alooooo tu cind te joci pe clape mai gindesti tavaleala

Citat :

Daca vrei sa colectezi tu zeciuială nu e suficient sa fi neoprotestant ,trebuie sa ai gruparea ta cu propia ta viziuni asupra Bibliei, asa ai ceva nou ce nu are si altul si atragi mai multi platitori de zeciuială.”


cita ipocrizie pe aici dar de ce nu pomenesti tu de jaful facut de stat si banii dati afaceristilor si firmelor de partid .pai aia nu este din ras ras zeciuielile care ii jupoaie pe romani dar de primit primesc ,,,,,,,,, Intraba si tu pe tactu cit il jupoaie statul de viu peste 50% si sa il intrebi ce primeste ,
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Dum Ian 15, 2012 4:37 pm

Motanel a scris:


cita ipocrizie pe aici dar de ce nu pomenesti tu de jaful facut de stat si banii dati afaceristilor si firmelor de partid .pai aia nu este din ras ras zeciuielile care ii jupoaie pe romani dar de primit primesc ,,,,,,,,, Intraba si tu pe tactu cit il jupoaie statul de viu peste 50% si sa il intrebi ce primeste ,

Poi ptr asta nu tot Biblia este de vina?
Ia sa vedem ce scrie Pavel:

Romani 13.1

1. Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.
6. Că pentru aceasta plătiți și dări. Căci (dregătorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, stăruind în această slujire neîncetat.


Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Dum Ian 15, 2012 4:51 pm

[quote="Soimos"]
Motanel a scris:


cita ipocrizie pe aici dar de ce nu pomenesti tu de jaful facut de stat si banii dati afaceristilor si firmelor de partid .pai aia nu este din ras ras zeciuielile care ii jupoaie pe romani dar de primit primesc ,,,,,,,,, Intraba si tu pe tactu cit il jupoaie statul de viu peste 50% si sa il intrebi ce primeste ,

Citat :

Poi ptr asta nu tot Biblia este de vina?


gresit in Biblie nu gasesti cas css somaj si toate cele .
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Dum Ian 15, 2012 6:17 pm

Motanel a scris:

gresit in Biblie nu gasesti cas css somaj si toate cele .

asa este ...in Biblie te ia pur si simplu Dracu!

Chiar azi am vazut o emisiune despre evul mediu religios si spuneau ca in primul an de viata mureau cam 30% dintre copii iar alti 30 % mureau pina la varsta de 15 ani, dar de cele mai multe ori cei care supravietuiau pina la 15 isi ingropau parintii inainte de a deveni majori!

ce vremuri ... ce de lucru mai avea Isus Christos, cred ca se freca pe maini de bucurie ca tot deschidea poarta mortii ptr noi si noi musterii!
Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Dum Ian 15, 2012 6:59 pm


si acum 80 de ani mortalitatea ajungea la peste 45% 25% in primul an de viata hai sa fim seriosi
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Dum Ian 15, 2012 9:30 pm

Motanel a scris:

si acum 80 de ani mortalitatea ajungea la peste 45% 25% in primul an de viata hai sa fim seriosi
Poi si atunci lumea tot credincioasa si religioasa era!
Cum se face ca in acele timpui cand biserica conducea lumea. nu a actionat Dumnezeu atotimpotentu ca sa ajungem la mortalitatea infantila minima de azi, pe care tocmai societatea condusa de masonerie a obtinut-o?
Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Dum Ian 15, 2012 11:16 pm

Soimos a scris:
Motanel a scris:

si acum 80 de ani mortalitatea ajungea la peste 45% 25% in primul an de viata hai sa fim seriosi
Poi si atunci lumea tot credincioasa si religioasa era!
Cum se face ca in acele timpui cand biserica conducea lumea. nu a actionat Dumnezeu atotimpotentu ca sa ajungem la mortalitatea infantila minima de azi, pe care tocmai societatea condusa de masonerie a obtinut-o?


ai grave carente de cultura mai pune mina pe carte ,vezi pe la statul laic apoi ma deranjezi pe mine

eu zic sa o tai la sectiunea birfe,acolo este locul tau ,parca dadusem si un link
Sus In jos
livius
Lancier
Lancier


Numarul mesajelor : 287
Varsta : 38
Puncte : 288
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 7:12 am

ha ha ha ... bine ai revenit Urzi!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 7:24 am

Mey urzica ...discutam o problema si ti-am pus o intrebare, fara sa iti fac caracterizarea, dar vad ca tie nui-ti place sa raspunzi ...dar iti place sa ma mirosi pe la fuind si sa comentezi cum imi pute curu.
Daca mai faci comentarii la persoana sa stii ca ti le tai!

Intrebarea era de ce atunci cand statul era religios si biserica era la putere, Dumnezeu nu ajuta cu nimic oamenii si mortalittea infantila era peste 50%, iar in cazul molimelor (ciuma, holera) Dumnezeu nu intervenea iar numarul mortilor era peste 100 de milioane de oameni la o epidemie ca de ex. epidemia de ciuma din secolele 6 pana in sec. 8 numita ciuma iustiniana. sau ciuma din sec. 14 care a injumatatit popultia Europei.
Din ce cauza Dumnezeu nu a facut nimic ca sa ajute oamenii, asa cum astazi in societatea condusa de masonerie aceste probleme gen mortalitate infantila sau mari epidemii sunt rezolvate ?
Nu cumva din cauza ca Dumnezeu e impotent ... sau poate cumva ca tocmai el a dat aceste nenorociri omenilor ca si "cadou" ptr ca biserica lui era atotputernica????
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 10:24 am

Motanel a scris:

auzi frate zeci de mii alooooo tu cind te joci pe clape mai gindesti tavaleala

Acelasi lucru te intreb si eu pe tine, deoarece un om care gandeste observa usor ca nu Black Velvet a spus respectivele lucruri, ci a preluat un articol de pe un site ortodox si apoi a mai pus si link catre site-ul respectiv ca sa vada orice neganditor cine a spus respectivele lucruri si cui ii apartine dreptul de autor!

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 10:58 am

Fiindca tot este un topic despre neoprotestanti (pocaitii fiind si ei tot un cult din aceasta categorie) sa mai adaug si eu cate ceva despre ei, gasit pe NET:

”Un pastor penticostal din Constanța a demonstrat într-o carte că toți șefii cultului de până în 1994 au colaborat cu Securitatea.

De două săptămâni, penticostalii români - peste 330.000, potrivit ultimului recensământ - sunt în mare forfotă. Un tânăr pastor din Constanța, Vasilică Croitor, a arătat că toți cei care au fost la conducerea cultului de la autorizarea sa în 1948 până în 1994 au fost, fără excepție, colaboratori ai Securității. Că își turnau frații pentru putere și bani, primiți cu chitanță de la serviciile secrete.”

Sursa

PS: Motanel, daca faci click pe cuvantul Sursa, ti se va deschide pagina de pe site-ul de pe care am copiat o parte a respectivului articol. Sper ca acum iti este clar cum se procedeaza, asa ca sa nu ma invinuiesti pe mine de ceea ce nu-ti convine, cum ai facut cu Black Velvet!

Apropo, tu esti neoprotestant?

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 7:52 pm

Soimos a scris:
Mey urzica ...discutam o problema si ti-am pus o intrebare, fara sa iti fac caracterizarea, dar vad ca tie nui-ti place sa raspunzi .

Citat :

..dar iti place sa ma mirosi pe la fuind si sa comentezi cum imi pute curu.
Daca mai faci comentarii la persoana sa stii ca ti le tai!

ce ai vrea sa raspund unui nesimtit ca tine ,vezi ce bati cimpii mai sus .tu ai vrea sa ma cobor in regn ,


Sus In jos
EmaLovesJesus
Lord
Lord
avatar

Numarul mesajelor : 2014
Localizare : In Rai
Puncte : 2092
Data de inscriere : 14/12/2011

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 7:58 pm

Apopii a scris:
Fiindca tot este un topic despre neoprotestanti (pocaitii fiind si ei tot un cult din aceasta categorie) sa mai adaug si eu cate ceva despre ei, gasit pe NET:

”Un pastor penticostal din Constanța a demonstrat într-o carte că toți șefii cultului de până în 1994 au colaborat cu Securitatea.

De două săptămâni, penticostalii români - peste 330.000, potrivit ultimului recensământ - sunt în mare forfotă. Un tânăr pastor din Constanța, Vasilică Croitor, a arătat că toți cei care au fost la conducerea cultului de la autorizarea sa în 1948 până în 1994 au fost, fără excepție, colaboratori ai Securității. Că își turnau frații pentru putere și bani, primiți cu chitanță de la serviciile secrete.”

Sursa

PS: Motanel, daca faci click pe cuvantul Sursa, ti se va deschide pagina de pe site-ul de pe care am copiat o parte a respectivului articol. Sper ca acum iti este clar cum se procedeaza, asa ca sa nu ma invinuiesti pe mine de ceea ce nu-ti convine, cum ai facut cu Black Velvet!

Apropo, tu esti neoprotestant?
Cartea ,,Rascumpararea memoriei,,de Vasilica Croitor a aparut de mult.Eu personal am citit-o si sunt doar cateva persoane care au fost constranse de vechiul sistem ca sa colaboreze cu securitatea,fiind amenintati .
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 8:49 pm

Motanel a scris:

ce ai vrea sa raspund unui nesimtit ca tine ,vezi ce bati cimpii mai sus .tu ai vrea sa ma cobor in regn ,


Nu trebuie sa raspunzi nimic ...ci mai bine intoarceti si obrazul celalalt ...asa cum face un adevarat crestin ... care doar crede ca urmeaza calea lui Isus!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 8:54 pm

EmaLovesJesus a scris:

Cartea ,,Rascumpararea memoriei,,de Vasilica Croitor a aparut de mult.Eu personal am citit-o si sunt doar cateva persoane care au fost constranse de vechiul sistem ca sa colaboreze cu securitatea,fiind amenintati .[/quote
Poi nici Apopii nu a spus ca toti pocaitii ci doar varfurile care conduc casele de adunare a zeciuielii.
Iar astia s0au lasati santajati ca i-a prins securitatea cu ceva in offsaid, adica ceva gen cadavru ascuns in dulap!
Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 9:00 pm

Soimos a scris:
Motanel a scris:

ce ai vrea sa raspund unui nesimtit ca tine ,vezi ce bati cimpii mai sus .tu ai vrea sa ma cobor in regn ,


Nu trebuie sa raspunzi nimic ...ci mai bine intoarceti si obrazul celalalt ...asa cum face un adevarat crestin ... care doar crede ca urmeaza calea lui Isus!
asta o faceam daca stateam de vorba cu un om adica ceva egal mie
Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Lun Ian 16, 2012 11:47 pm

Soimos a scris:
Motanel a scris:

si acum 80 de ani mortalitatea ajungea la peste 45% 25% in primul an de viata hai sa fim seriosi
Poi si atunci lumea tot credincioasa si religioasa era!
Cum se face ca in acele timpui cand biserica conducea lumea. nu a actionat Dumnezeu atotimpotentu ca sa ajungem la mortalitatea infantila minima de azi, pe care tocmai societatea condusa de masonerie a obtinut-o?

editat ptr SPAM

Invata sa raspunzi argumentat si sa tii firul unei discutii ...de "patinajul tau artistic" ...nici Dracu nu are nevoie!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
avatar

Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 52
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Mar Ian 17, 2012 9:15 am

Motanel a scris:
Soimos a scris:
Motanel a scris:

si acum 80 de ani mortalitatea ajungea la peste 45% 25% in primul an de viata hai sa fim seriosi
Poi si atunci lumea tot credincioasa si religioasa era!
Cum se face ca in acele timpui cand biserica conducea lumea. nu a actionat Dumnezeu atotimpotentu ca sa ajungem la mortalitatea infantila minima de azi, pe care tocmai societatea condusa de masonerie a obtinut-o?

pleaca ma cu masoneria ta de ,,,,,,
Lasa tu masoneria ca nu este a mea ...ci raspunde la intrebarea care iti descrie o realitate...si anume faptul ca Masoneria este muuuult mai puternica decat impotentul tau Dumnezeu la care va rugati a proasta, ptr ca nici nu stiti ca este al iudeilor!
Si asta se observa in viata si in sanatatea oamenilor, in scaderea radicala a mortalitatii infantile si in cresterea generala a duratei medii de viata!

Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
avatar

Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 55
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Mar Ian 17, 2012 10:30 am

Propunere legislativa: Interzicerea cultelor religioase care nu permit transfuziile de sange

Deputatul PDL Alin Popoviciu va initia un proiect legislativ prin care cultele religioase care interzic transfuzia de sange sau transplantul de organe sa fie scoase in afara legii, intrucat, prin conceptiile lor aberante, cei care au nevoie de o anumita interventie medicala sunt condamnati la moarte de catre niste fanatici religiosi.

"Declar razboi acestor «aberatii religioase». Acesti oameni iau, practic, dreptul la viata al adeptilor cultului respectiv, prin refuzul de a permite medicilor sa le salveze viata. Ii putem considera chiar criminali, care ar trebui sa raspunda in fata legii pentru crima cu premeditare . E inadmisibil ca in secolul XXI, din motive bazate pe niste idei aberante, care nu sunt desprinde din Biblie, sa se refuze dreptul fundamental la viata al unei persoane. Nimeni, in afara de Dumnezeu, nu are dreptul de a lua viata cuiva", a spus Popoviciu.”
Sursa

_________________
Geea este mama noastra.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
Cyberman
Lancier
Lancier
avatar

Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Mar Ian 17, 2012 12:47 pm

Apopii a scris:
Acesti oameni iau, practic, dreptul la viata al adeptilor cultului respectiv, prin refuzul de a permite medicilor sa le salveze viata. Ii putem considera chiar criminali, care ar trebui sa raspunda in fata legii pentru crima cu premeditare .

Ar trebui data o lege asa ca pe credinciosi sa-i vindece doar popii cu ajutorul harului lui dumnezeu. Ce au ei nevoie de medic, prin medici vindeca doar satana, prin popi vindeca dumnezeu cheers
Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Mar Ian 17, 2012 9:28 pm

Cyberman a scris:
Apopii a scris:
Acesti oameni iau, practic, dreptul la viata al adeptilor cultului respectiv, prin refuzul de a permite medicilor sa le salveze viata. Ii putem considera chiar criminali, care ar trebui sa raspunda in fata legii pentru crima cu premeditare .

Ar trebui data o lege asa ca pe credinciosi sa-i vindece doar popii cu ajutorul harului lui dumnezeu. Ce au ei nevoie de medic, prin medici vindeca doar satana, prin popi vindeca dumnezeu cheers

si ce legi mai vrei ma ?pai sa sari tu cu gura mare la americani vis a vis de transfuzie ,apoi sa deschizi gura pe aici ,tu ai auzit de singe artificial ?tu vorbesti s nu adormi mai bine ai merge si tu pe la scoala ca ai lasat minte la odihna
Sus In jos
Motanel
Pedestras
Pedestras
avatar

Numarul mesajelor : 53
Localizare : Linga soba
Puncte : 56
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   Mar Ian 17, 2012 9:32 pm


editat ptr spam
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Cine sunt pocaitii?   

Sus In jos
 
Cine sunt pocaitii?
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Fenomenul religios :: Teme religioase diverse :: Apologetica-
Mergi direct la: